Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Έχω κάνει ένα χειρουργείο στη μέση το 2019, όπου απέτυχε(ο γιατρός έβαλε και λάθος τα τιτάνια) αλλά δεν σηκώνει νέα επέμβαση, και παίρνω κάθε μεσημέρι Cymbalta 90mg(στις ΗΠΑ το δίνουν για τον χρόνιο πόνο) και Nevralip 600 Retard κάθε πρωί με ένα ποτήρι νερό νηστικός... με έχει βοηθήσει. Υπάρχουν όμως ενοχλήσεις στην μέση, πόνοι σε γόνατο, αστράγαλο, μουδιάσματα κτλ και μίλησα με άλλο γιατρό και μου πρότεινε την τοποθέτηση νευροδιεγέρτη της Medtronic(θα είναι δωρεάν η επέμβαση θα γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο) Υπάρχει αυτό εδώ το βίντεο που δείχνει μία γυναίκα με πάρκινσον εκεί που ήταν σχεδόν παράλυτη να περπατάει, ξέρει κανένας τι αποτελέσματα έχει η επέμβαση με νευροδιεγέρτη; Μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ την ζωή του ασθενούς, αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει, ευχαριστώ πολύ 1
Glikos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Φίλε μου καλό κουράγιο και μακάρι να φτιάξει η κατάσταση σου αλλά κανείς μας δεν είναι ικανός να σου απαντήσει σε κάτι τέτοιο. Στη θέση σου θα μίλαγα με αρκετούς έμπιστους γιατρούς - ιδιώτες και μη - για την καλύτερη πιθανή λύση. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2024 από Glikos 1
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Σε ευχαριστώ πολύ. Αν υπάρχει κάποιος στο forum που να είναι νευροχειρουργός ή ορθοπαιδικός ή να έχει δικό του άνθρωπο(πχ συγγενή, φίλο κτλ) που να έχει προβεί σε τέτοια επέμβαση ας μας πει τι συνέβη, αν υπήρξε δλδ καλυτέρευση των συμπτωμάτων
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2024 Στις 7/2/2024 στις 4:28 ΜΜ, Glikos είπε Φίλε μου καλό κουράγιο και μακάρι να φτιάξει η κατάσταση σου αλλά κανείς μας δεν είναι ικανός να σου απαντήσει σε κάτι τέτοιο. Στη θέση σου θα μίλαγα με αρκετούς έμπιστους γιατρούς - ιδιώτες και μη - για την καλύτερη πιθανή λύση. Ρώτησα ορθοπαιδικό δεν έχει ιδέα, είναι λέει στον τομέα της νευροχειρουργικής αυτή η επέμβαση. Εκτός από νευροχειρουργό, ίσως κάποιος νευρολόγος να ξέρει να έχει ακουστά. Πάντως και γνωστούς/φίλους κτλ που ρώτησα αν κάποιο δικό τους άτομο έχει κάνει τέτοια επέμβαση ή αν την έχουν ξανακούσει, τίποτα απολύτως. Ως φαίνεται πρόκειται για εξειδικευμένο χειρουργείο... 2
t54g05 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Ρώτησα ορθοπαιδικό δεν έχει ιδέα, είναι λέει στον τομέα της νευροχειρουργικής αυτή η επέμβαση. Εκτός από νευροχειρουργό, ίσως κάποιος νευρολόγος να ξέρει να έχει ακουστά. Πάντως και γνωστούς/φίλους κτλ που ρώτησα αν κάποιο δικό τους άτομο έχει κάνει τέτοια επέμβαση ή αν την έχουν ξανακούσει, τίποτα απολύτως. Ως φαίνεται πρόκειται για εξειδικευμένο χειρουργείο... Καλησπέρα. Είμαι από τη Μυτιλήνη και έχουμε την τύχη να έχουμε στο νοσοκομείο μας 2 νευροχειρούργους διαμάντια. Μάλιστα ξέρω ότι έρχονται ακόμη και απο εξωτερικό για να κάνουν επεμβάσεις ειδικά στον έναν από τους 2. Εγώ έχω κάνει μια επέμβαση το 2016 σε κήλη μεσοσπονδύλιο δίσκου που πήγε πολύ καλά. Ξέρω ότι ένα ταξίδι στη Μυτιλήνη μπορεί να είναι δύσκολο...... αλλά αν θες μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνό του να επικοινωνήσεις μαζί του. Ο Άνθρωπος είναι ¨Αγιος¨..... δεν θα γυρέψει και ούτε καν θα δεχτεί τίποτα.
The_Judas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2024 Παρε τη γνωμη και απο αλλον γιατρο. Ρωτα και για τις πιθανες επιπλοκες. https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/treating-pain-with-spinal-cord-stimulators Τετοιες επεμβασεις ειναι συνηθως η τελευταια λυση αν δεν ανταποκρινονται οι συντηρητικες. μακαρι να δουλεψει. σε ποιο νοσοκομειο γινεται δωρεαν; γιατι θα ειναι σιγουρα πανακριβο μηχανημα... εχω και εγω δυστυχως ενα θεμα με την σπονδυλικη μου στηλη (facet joint συνδρομο) αλλα ακολουθω συντηρητικη θεραπεια.
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 9 ώρες πριν, The_Judas είπε Παρε τη γνωμη και απο αλλον γιατρο. Ρωτα και για τις πιθανες επιπλοκες. https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/treating-pain-with-spinal-cord-stimulators Τετοιες επεμβασεις ειναι συνηθως η τελευταια λυση αν δεν ανταποκρινονται οι συντηρητικες. μακαρι να δουλεψει. σε ποιο νοσοκομειο γινεται δωρεαν; γιατι θα ειναι σιγουρα πανακριβο μηχανημα... εχω και εγω δυστυχως ενα θεμα με την σπονδυλικη μου στηλη (facet joint συνδρομο) αλλα ακολουθω συντηρητικη θεραπεια. Καλημέρα, σε δημόσιο Νοσοκομείο γίνεται δωρεάν(εκτός αν ζητήσει κάποιο φακελάκι ο γιατρός). Απλά υπάρχει λίστα αναμονής, στα δημόσια Νοσοκομεια υπάρχει έλλειψη ιατρών, αναισθησιολόγων κτλ Η τιμή ενός νευροδιεγέρτη είναι 12.000+ € Εννοείται θα ρωτήσω κι άλλον γιατρό 10 ώρες πριν, t54g05 είπε Καλησπέρα. Είμαι από τη Μυτιλήνη και έχουμε την τύχη να έχουμε στο νοσοκομείο μας 2 νευροχειρούργους διαμάντια. Μάλιστα ξέρω ότι έρχονται ακόμη και απο εξωτερικό για να κάνουν επεμβάσεις ειδικά στον έναν από τους 2. Εγώ έχω κάνει μια επέμβαση το 2016 σε κήλη μεσοσπονδύλιο δίσκου που πήγε πολύ καλά. Ξέρω ότι ένα ταξίδι στη Μυτιλήνη μπορεί να είναι δύσκολο...... αλλά αν θες μπορώ να σου δώσω το τηλέφωνό του να επικοινωνήσεις μαζί του. Ο Άνθρωπος είναι ¨Αγιος¨..... δεν θα γυρέψει και ούτε καν θα δεχτεί τίποτα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα με μένα είναι ότι έχει γίνει λάθος επέμβαση, δεν έπρεπε να τοποθετηθούν τα μέταλλα, έχουν αλλάξει την γεωμετρία της σπονδυλικής στήλης και προκαλούν το άλγος. Ένα δεύτερο χειρουργείο πχ νέα εμπρόσθια σπονδυλοδεσία έχει κάτω από 40% πιθανότητες να πετύχει και κανείς γιατρός δεν αναλαμβάνει κάτι τέτοιο, οπότε καταλήξαμε στον νευροδιεγέρτη. Δεν ξέρω μακάρι να πετύχει. Να πώ ότι το περίεργο ειναι οτι μετά το χειρουργείο(έγινε το '19) έχουν ''ενεργοποιηθεί'' πλάτη, αυχένας, δεξί χέρι κτλ και πονάνε... κάποια εποχή υπέφερα και στον αριστερό καρπό αλλά υποχώρησε η ενόχληση μετά από μήνες
t54g05 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 4 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Καλημέρα, σε δημόσιο Νοσοκομείο γίνεται δωρεάν(εκτός αν ζητήσει κάποιο φακελάκι ο γιατρός). Απλά υπάρχει λίστα αναμονής, στα δημόσια Νοσοκομεια υπάρχει έλλειψη ιατρών, αναισθησιολόγων κτλ Η τιμή ενός νευροδιεγέρτη είναι 12.000+ € Εννοείται θα ρωτήσω κι άλλον γιατρό Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα με μένα είναι ότι έχει γίνει λάθος επέμβαση, δεν έπρεπε να τοποθετηθούν τα μέταλλα, έχουν αλλάξει την γεωμετρία της σπονδυλικής στήλης και προκαλούν το άλγος. Ένα δεύτερο χειρουργείο πχ νέα εμπρόσθια σπονδυλοδεσία έχει κάτω από 40% πιθανότητες να πετύχει και κανείς γιατρός δεν αναλαμβάνει κάτι τέτοιο, οπότε καταλήξαμε στον νευροδιεγέρτη. Δεν ξέρω μακάρι να πετύχει. Να πώ ότι το περίεργο ειναι οτι μετά το χειρουργείο(έγινε το '19) έχουν ''ενεργοποιηθεί'' πλάτη, αυχένας, δεξί χέρι κτλ και πονάνε... κάποια εποχή υπέφερα και στον αριστερό καρπό αλλά υποχώρησε η ενόχληση μετά από μήνες Σου εύχομαι τα καλύτερα!
The_Judas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 4 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Καλημέρα, σε δημόσιο Νοσοκομείο γίνεται δωρεάν(εκτός αν ζητήσει κάποιο φακελάκι ο γιατρός). Απλά υπάρχει λίστα αναμονής, στα δημόσια Νοσοκομεια υπάρχει έλλειψη ιατρών, αναισθησιολόγων κτλ Η τιμή ενός νευροδιεγέρτη είναι 12.000+ € Εννοείται θα ρωτήσω κι άλλον γιατρό Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα με μένα είναι ότι έχει γίνει λάθος επέμβαση, δεν έπρεπε να τοποθετηθούν τα μέταλλα, έχουν αλλάξει την γεωμετρία της σπονδυλικής στήλης και προκαλούν το άλγος. Ένα δεύτερο χειρουργείο πχ νέα εμπρόσθια σπονδυλοδεσία έχει κάτω από 40% πιθανότητες να πετύχει και κανείς γιατρός δεν αναλαμβάνει κάτι τέτοιο, οπότε καταλήξαμε στον νευροδιεγέρτη. Δεν ξέρω μακάρι να πετύχει. Να πώ ότι το περίεργο ειναι οτι μετά το χειρουργείο(έγινε το '19) έχουν ''ενεργοποιηθεί'' πλάτη, αυχένας, δεξί χέρι κτλ και πονάνε... κάποια εποχή υπέφερα και στον αριστερό καρπό αλλά υποχώρησε η ενόχληση μετά από μήνες Οπότε εσύ πληρώνεις το κόστος του νευροδιεγέρτη ή το καλύπτει και αυτό το δημόσιο;
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2024 2 ώρες πριν, The_Judas είπε Οπότε εσύ πληρώνεις το κόστος του νευροδιεγέρτη ή το καλύπτει και αυτό το δημόσιο; Τα καλύπτει όλα το δημόσιο... 1
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2024 Σήμερα μίλησα με τον γιατρό που είναι να με χειρουργήσει, μου είπε πως 6 στους 10 βλέπουν μείωση του πόνου 50% και άνω και τότε θεωρείται επιτυχημένη η επέμβαση. Σε αμερικάνικο σάιτ είδα ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 80%... σε κάθε περίπτωση όμως μόνο αν ο πόνος μειωθεί μίνιμουμ 50% έχει πετύχει το χειρουργείο. Το Σάββατο θα δώ ένα ιδιώτη νευροχειρουργό που θα κατέβει από Αθήνα, ήταν παλιά στο ΚΑΤ, να του δείξω μαγνητικές, ακτινογραφίες κτλ και να πάρω μία δεύτερη γνώμη για την τοποθέτηση νευροδιεγέρτη. Σε ορθοπαιδικούς που έχω πάει, συν τον νευροχειρουργο που είναι να μου βάλει το νευροδιεγέρτη, η μέση δεν σηκώνει άλλη επέμβαση, δλδ, δεν υπάρχει κήλη να αφαιρέσουμε... αν βγάλουμε τα μέταλλα που με ενοχλούν θα υπάρξει αποσταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και θα πρέπει μετά να γίνει εμπρόσθια σπονδυλοδεσία με 40-50% ποσοστό επιτυχίας, το πιθανότερο είναι να αποτύχει η επέμβαση. Οπότε η λύση είναι νευροδιέγερση, Τι άποψη έχετε για το Πιλάτες? Σας βοήθησε στον πόνο στη μέση? Για την ποδηλασία?
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Είδα τον νευροχειρουργό που ήταν στο ΚΑΤ, μου είπε τα εξής αντιφατικά 1. Φταίνε τα μέταλλα που μου έβαλαν στο Βενιζέλειο, αλλά δεν φταίνε αυτά, αλλά θα δούμε αν μπορούμε να τα αφαιρέσουμε 2. Υπάρχει κήλη που φταίει, αλλά η κήλη δεν επηρεάζει τελικά αν και υπάρχει 3. Οι μύες έχουν τραυματιστεί γι αυτό πονάω, αλλά είναι όλα εντάξει δεν έχω τίποτα, ιδέα μου είναι, μπορώ μέχρι και ποδήλατο να κάνω, αλλά πρέπει να αφαιρεθούν τα μέταλλα που δεν φταίνε αλλά φταίνε, οι πόνοι είναι ιδέα μου δεν έχω κάτι ιατρικό, αλλά πρέπει να κάνουμε χειρουργείο για να τα αφαιρέσουμε(τα μέταλλα) Εγώ προσωπικά δεν ξαναπάω σ'αυτόν, εμπιστεύομαι τον γιατρό που με βλέπει στα Χανιά κ θα προχωρήσω σε επέμβαση με νευροδιέγερση κ ελπίζω να πετύχει
andreas1gr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2024 5 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Είδα τον νευροχειρουργό που ήταν στο ΚΑΤ, μου είπε τα εξής αντιφατικά 1. Φταίνε τα μέταλλα που μου έβαλαν στο Βενιζέλειο, αλλά δεν φταίνε αυτά, αλλά θα δούμε αν μπορούμε να τα αφαιρέσουμε 2. Υπάρχει κήλη που φταίει, αλλά η κήλη δεν επηρεάζει τελικά αν και υπάρχει 3. Οι μύες έχουν τραυματιστεί γι αυτό πονάω, αλλά είναι όλα εντάξει δεν έχω τίποτα, ιδέα μου είναι, μπορώ μέχρι και ποδήλατο να κάνω, αλλά πρέπει να αφαιρεθούν τα μέταλλα που δεν φταίνε αλλά φταίνε, οι πόνοι είναι ιδέα μου δεν έχω κάτι ιατρικό, αλλά πρέπει να κάνουμε χειρουργείο για να τα αφαιρέσουμε(τα μέταλλα) Εγώ προσωπικά δεν ξαναπάω σ'αυτόν, εμπιστεύομαι τον γιατρό που με βλέπει στα Χανιά κ θα προχωρήσω σε επέμβαση με νευροδιέγερση κ ελπίζω να πετύχει Πόσα €€€ έδωσες για αυτή την γνωμάτευση;
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 12 ώρες πριν, andreas1gr είπε Πόσα €€€ έδωσες για αυτή την γνωμάτευση; 50€
andreas1gr Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2024 55 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε 50€ Εγώ μετά από περιπέτεια 2 ετών κατέληξα ότι ελάχιστοι μετά από χειρουργείο στην μέση (κήλη σε δίσκο που κτυπάει και ισχιακά νεύρα) παύουν να έχουν πόνους ή ενοχλήσεις όσο καλός και ξακουστός είναι ο χειρουργός...
Προτεινόμενες αναρτήσεις