Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η βία ειναι κοινωνικό φαινόμενο.

Τη βία εκτός γηπέδων, ποιος θα τη χτυπήσει;

Τη βία στο δρόμο ποιος θα τη χτυπήσει;

Τη βία στο φανάρι που βγαίνει ο αλλος και βγάζει πιστόλι για την προτεραιότητα ποιος θα Τη χτυπήσει;

Να κλείσουν οι σύνδεσμοι μήπως;

Άρα με τη λογική αυτή, να αφήσουμε τα κλειδιά στο σπιτι;

Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο. Τέλεια και παύλα. Η ανομία και η αδικία φέρνουν τη βία. Τέλος. 

Όποιος διαφωνεί,  είναι επικίνδυνος γισ το θεσμό της δημοκρατίας. 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μέτρα που ήδη εφαρμόζονται δεκαετίες τώρα στο εξωτερικό κι εμείς απλά αναμασούμε μόνο  εξαγγελίες στα τηλεοπτικά παράθυρα…

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, herbalife3 είπε

Ναι αυτά θα σώσουν την βία... Εδώ οι φωστήρες βάλανε κεκλεισμένων μόνο στο ποδόσφαιρο... Λες και στα άλλα αθλήματα πάνε άλλοι οπαδοί οι καλοί που δεν κάνουν επεισόδια. Ο ορισμός του ο,τι να ναι!!!

Εγώ βλέπω πως μετά από το κλείσιμο των γηπέδων γίνανε όλοι παναγίτσες. Μια χαρά δούλεψε το μέτρο. Πολύ από αυτούς που δυναμίτιζαν το κλίμα καθίσανε στα αυγά τους. Κάποιοι δημοσιογράφοι στα ράδιο έχουνε αλλάξει τελείως τόνο σε όλα όσα λένε. το ίδιο και σε κάποια sites. Σίγουρα δεν ήταν ούτε είναι η λύση για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα το κλείσιμο των γηπέδων αλλά ήταν μια σαφής προειδοποίηση από την κυβέρνηση ότι "άμα το τραβήξετε εσείς θα το τραβήξουμε κι εμείς και τότε να δούμε ποιος χάνει και ποιος κερδίζει".

Για μένα το πρόβλημα λύνετε με πολύ απλό τρόπο. Γενική Απαγόρευση στις ΠΑΕ και στα στελέχη τους να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση για την διαιτησία. Οποιαδήποτε διαμαρτυρία τους να κατατίθεται σε κάποιου είδους συμβούλιο - θεσμοθετημένο όργανο που θα έχουν μεταξύ τους και θα συζητιέται εκεί με άκρα μυστικότητα και μπορούν εκεί μέσα να παίζουνε και ξύλο άμα θα θέλουν αλλά παραέξω δεν θα βγαίνει τίποτα. Έβγαλε ανακοίνωση ομάδα για διαιτησία δημοσίως; Άμεση αποβολή από το πρωτάθλημα. Μίλησε στέλεχος ομάδας προπονητής παίκτης παράγοντας για διαιτησία;   Άμεση αποβολή από το πρωτάθλημα για όλη την σεζόν.  Μίλησε δημοσιογράφος για διαιτησία; Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και αφαίρεση της διαπίστευσης για δύο χρόνια. Να δεις πως θα το βουλώσουνε όλοι και θα μιλάμε όλοι για αυτό που πρέπει να μιλάμε, για ποδόσφαιρο. Αυτά τα προβλήματα ας τα λύνουν μεταξύ τους χωρίς να φανατίζουνε τον κόσμο. Είναι τόσο απλό και όμως καμιά ΠΑΕ δεν το έχει προτείνει έως τώρα! 

Δημοσ.

Τι ωραία και αλλος κρατικός έλεγχος και παρακολούθηση. Δεν υπαρχει κατι που μπορεί να παει στραβα με αυτό. Περασαν μονο δυο χρόνια από τότε που έδειχνες πιστοποιητικά και ταυτότητες για να κάνεις ψωνια και να περάσεις τα διόδια. Είναι για την ασφάλεια σας όλα παιδιά. Nothing to see here. Μην ειστε ψεκια συνωμοσιολογοι. Έτσι θα σταματήσει η βια που υποκινείται απο τους κουμπάρους.

Xi is proud.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, anax111 είπε

Εγώ βλέπω πως μετά από το κλείσιμο των γηπέδων γίνανε όλοι παναγίτσες. Μια χαρά δούλεψε το μέτρο. Πολύ από αυτούς που δυναμίτιζαν το κλίμα καθίσανε στα αυγά τους. Κάποιοι δημοσιογράφοι στα ράδιο έχουνε αλλάξει τελείως τόνο σε όλα όσα λένε. το ίδιο και σε κάποια sites. Σίγουρα δεν ήταν ούτε είναι η λύση για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα το κλείσιμο των γηπέδων αλλά ήταν μια σαφής προειδοποίηση από την κυβέρνηση ότι "άμα το τραβήξετε εσείς θα το τραβήξουμε κι εμείς και τότε να δούμε ποιος χάνει και ποιος κερδίζει".

Για μένα το πρόβλημα λύνετε με πολύ απλό τρόπο. Γενική Απαγόρευση στις ΠΑΕ και στα στελέχη τους να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση για την διαιτησία. Οποιαδήποτε διαμαρτυρία τους να κατατίθεται σε κάποιου είδους συμβούλιο - θεσμοθετημένο όργανο που θα έχουν μεταξύ τους και θα συζητιέται εκεί με άκρα μυστικότητα και μπορούν εκεί μέσα να παίζουνε και ξύλο άμα θα θέλουν αλλά παραέξω δεν θα βγαίνει τίποτα. Έβγαλε ανακοίνωση ομάδα για διαιτησία δημοσίως; Άμεση αποβολή από το πρωτάθλημα. Μίλησε στέλεχος ομάδας προπονητής παίκτης παράγοντας για διαιτησία;   Άμεση αποβολή από το πρωτάθλημα για όλη την σεζόν.  Μίλησε δημοσιογράφος για διαιτησία; Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και αφαίρεση της διαπίστευσης για δύο χρόνια. Να δεις πως θα το βουλώσουνε όλοι και θα μιλάμε όλοι για αυτό που πρέπει να μιλάμε, για ποδόσφαιρο. Αυτά τα προβλήματα ας τα λύνουν μεταξύ τους χωρίς να φανατίζουνε τον κόσμο. Είναι τόσο απλό και όμως καμιά ΠΑΕ δεν το έχει προτείνει έως τώρα! 

Κλείσιμο γηπέδων??? Μόνο το ποδόσφαιρο έκλεισε φίλε μου. Εκτός αν θεωρείς μόνο το ποδόσφαιρο γήπεδο... Τότε ή δεν έχεις πάει ποτέ γήπεδο ή ζεις σε άλλο πλανήτη 

Δημοσ.

Δε μου λέτε, ο Αλκης, δολοφονήθηκε μέσα στο γήπεδο;

Δλδ όλοι αυτοί που δεν θα μπουν στο γήπεδο (α τι κρίμα, θα χρησιμοποιήσουν το ΑΦΜ, TAXIS κανενός άλλου ή θα ανοίξουν οι πόρτες,  η θα μπουν με τα πανιά,  ή με ντου) 

Ο Αλκης, ούτε ψαχνοταν ούτε τίποτα. 

Δολοφονήθηκε γιατί έτσι. 

Καμμια ταυτοποίηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα. 

Ίσα ίσα δημιουργεί, τον απόλυτο έλεγχο των μαζών. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για τις αλητείες του Ολυμπιακού την πλήρωσαν όλες οι ομάδες. Καλά κάνανε φυσικά μα την ταυτοποίηση και άργησαν κιολας. Αλλά ακόμα και τώρα τον Ολυμπιακό δεν το αγγίξαμε βλέπεις ο Μαριδάκης κολλητός του Μιτσοκλάνη

Δημοσ.
16 hours ago, Charismo said:

Όσο τα πολύ σοβαρά επεισόδια που βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο υποκινούνται από τους ίδιους τους παράγοντες και τους μισθωμένους "δημοσιογράφους" των ΠΑΕ/ΚΑΕ κτλ. αποτέλεσμα δεν πρόκειται να δούμε.

Κάθε φορά που σκοτώνεται κάποιος (οπαδός, αστυνομικός κτλ.) μας λένε πως θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, αλλά οι περιπτώσεις στις οποίες πράγματι συνέλαβαν κάποιον ήταν ελάχιστες. Τα κεφάλια/βαρόνους πρέπει να φάνε. Μέχρι τότε τα ίδια θα γίνονται.

Αυτή είναι η ουσία. Δείτε μόνο τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.  Επίσης, είναι ιδιωτικές εταιρείες, αν δε μπορούν ας γίνει το ποδόσφαιρο ερασιτεχνικό. Ούτως ή άλλως το θέαμα που προσφέρει μέχρι εκεί φτάνει. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dhm21911 είπε

Γιατί συγγνώμη τόσα χρόνια security δεν είχανε τα γήπεδα; Πήγαιναν για ένα μεροκάματο και τους τραμπουκιζαν διάφοροι. Μπήκε τελευταία η αστυνομία και πάλι δεν γίνεται έλεγχος. Όταν δεν κάνει έλεγχο η αστυνομία η ΠΑΕ τι μπορεί να κάνει; 

Μιλάμε για σωστούς security. Για αυτό είπα ότι κοστίζει. Όχι για τσιράκια οργανωμένους που απλά υπάρχουν ή ανθρώπους που παίρνουν 500-600 ευρώ και δεν ασχολούνται. Η αστυνομία δεν θα έπρεπε να είναι πουθενά εντός γηπέδου. 

Δημοσ.

Πολύ ωραία μέτρα, ότι πρέπει για τα τηλεοπτικά παράθυρα και για πηχυαίους τίτλους στις φυλλάδες και στα sites. Για να τα βλέπει ο κόσμος που δεν ασχολείται και τον ταϊζουν σανό, ρίχνοντας τις ευθύνες τους στον αθλητισμό. Τις ευθύνες που έχουν για την έξαρση της κοινωνικής βίας, που καθημερινά πλέον μιλάμε για φόνους, βιασμούς ενηλίκων και ανηλίκων, ρατσισμό κάθε είδους.

Επεισόδια σε αγώνα έχουν να γίνουν από το 2017 στο τελικό κυπέλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον Βόλο. Έκτοτε και με την απαγόρευση φυσικά της μετακίνησης των φιλάθλων, εντός γηπέδου βλέπουμε κάναν πυρσό και καμιά κροτίδα. Όχι ότι δεν πρέπει να εξαλειφθούν και αυτά, αλλά δεν είναι αυτά το πρόβλημα και η υποτιθέμενη έξαρση της οπαδικής βίας.

Ο Αστυνομικός, ο Άλκης, ο Μιχάλης δεν σκοτώθηκαν σε κάποιο γήπεδο. Οι δύο τελευταίοι ούτε καν σε μέρα αγώνα! Τιμωρήθηκαν οι υγιείς φίλαθλοι που πάνε γήπεδο και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, γιατί η πολιτεία δεν μπορεί να συμμαζέψει τους εγκληματίες εκτός γηπέδων. Γιατί πχ στην υπόθεση του Άλκη, αν η ερώτηση που του στέρησε την ζωή δεν ήταν "τί ομάδα είσαι", αλλά κάτι του στυλ "τι κόμμα ψηφίζεις", "τί χρώμα έχεις", "ποια σεξουαλική προτίμηση έχεις", "από που κατάγεσαι", το αποτέλεσμα θα ήταν πιθανόν το ίδιο, αλλά εκεί όλα καλά και συνηθισμένα. Απλά καθημερινότητα. Δεν θα ήταν οπαδική βία!

Με την λογική τους, εφόσον εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα και εξαλειφθεί η βία, τότε να επιτραπεί και η μετακίνηση φιλάθλων! Να δούμε επιτέλους γήπεδα με κερκίδες Κόκκινο-Πράσινο, Πράσινο-Κίτρινο, Κίτρινο-Μαύρο, κλπ! Σίγουρα μέσα στο γήπεδο δεν θα γίνει τίποτα, θα υπάρχουν κάμερες και πιστοποιημένοι φίλαθλοι από το gov! Τώρα για απέξω...

Καλώς ή κακώς έχουμε φτάσει να μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας, να μας τιμωρούν για την ανικανότητα τους, και όχι μόνο να τα υπομένουμε αλλά πολλές φορές να πιστεύουμε ότι έχουν και δίκιο. Και δεν μιλάω για το κόμμα που κυβερνάει, μιλάω για όλο το πολιτικό σύστημα και φυσικά για εμάς τους ίδιους που συμμετέχουμε σε όλο αυτό...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Μιλάμε για σωστούς security. Για αυτό είπα ότι κοστίζει. Όχι για τσιράκια οργανωμένους που απλά υπάρχουν ή ανθρώπους που παίρνουν 500-600 ευρώ και δεν ασχολούνται. Η αστυνομία δεν θα έπρεπε να είναι πουθενά εντός γηπέδου. 

Συγγνώμη αλλά αυτό που περιγράφεις είναι εκτός πραγματικότητας. Εσύ ουσιαστικά θες η ΠΑΕ να νοικιάζει 200 άτομα που να μπορούν να δέρνουν κόσμο. 

Δημοσ.
9 hours ago, klainmaingr said:

Τι ωραία και αλλος κρατικός έλεγχος και παρακολούθηση. Δεν υπαρχει κατι που μπορεί να παει στραβα με αυτό.

Οχι.

9 hours ago, klainmaingr said:

Περασαν μονο δυο χρόνια από τότε που έδειχνες πιστοποιητικά και ταυτότητες για να κάνεις ψωνια και να περάσεις τα διόδια. Είναι για την ασφάλεια σας όλα παιδιά. Nothing to see here. Μην ειστε ψεκια συνωμοσιολογοι. Έτσι θα σταματήσει η βια που υποκινείται απο τους κουμπάρους.

ακριβως δεν θα ειμαστε μπας και αλλάξει κάτι

• Sad 1
Δημοσ.

Μόνο που χρησιμοποιούμε τη λέξη "οπαδική βια" , έχουμε χάσει το νόημα. 

Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το να πούμε "γυναικοκτονια"

Δεν άκουσα όμως να λέγεται για ανδροκτονια.

Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο. 

Όταν και οι δυο γονείς εργάζονται,  έργο οικογένειας Ρότσιλντ για να πάρουν τα παιδιά μας, τα παιδιά μεγαλώνουν στον αυτόματο. Και στην αλάνα θα πάνε, και να ναρκωτικα θα κάνουν, και μαχαίρι θα βγάλουν, και βαπορακια θα γίνουν. 

Η βία δεν έχει ταυτότητα 

Τα πάντα ξεκινάνε από την οικογένεια και το σχολείο.

Η λύση είναι απλή και λέγεται παιδεία.

Ερώτηση κρίσεως για όλους τους αφελείς και συνάμα επικίνδυνους για τη δημοκρατία: έστω ότι δεν ξαναπέφτει καμμια κροτίδα σε γήπεδο,  έστω ότι οι τυχόν ταραξίες δεν ξαναμπαίνουν σε γήπεδο,  έστω ότι κλείνουν οι σύνδεσμοι. 

Ποιο πρόβλημα λύνει η Χ κυβέρνηση;

Στο ΠΡΟΠΟ όπου εγώ που είμαι συνδεσμιτης και αράζω και πίνω μια μπύρα, υπάρχει κίνδυνος να έρθουν μηχανοκινητοι και να σπάσουν το ξένο μαγαζι; Υπάρχει,  και είναικαθημερινο φαινόμενο. 

Για τη σχολική βία λοιπόν, που βγαίνουν μαχαίρια από ανήλικα,  θα κλείσουν τα σχολεία;

Λύσαμε τα προβλήματα,  πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι.

Όταν θα πάρεις ντεπον, να ξέρεις ότι θα έχει παρενέργειες, ναι ο πονοκέφαλος πέρασε,  αλλά η δόση αυτή θα έχει παρενέργειες αλλού.

• Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, dhm21911 είπε

Συγγνώμη αλλά αυτό που περιγράφεις είναι εκτός πραγματικότητας. Εσύ ουσιαστικά θες η ΠΑΕ να νοικιάζει 200 άτομα που να μπορούν να δέρνουν κόσμο. 

Εγώ θέλω όταν πληρώνω έναν ιδιώτη,  να αγοράζω μία σωστή υπηρεσία και ένα ωραίο προιόν. Δεν θέλω να εξαρτώμαι από τις εκάστωτε ορέξεις ή ικανότητες της αστυνομίας για να πάω σε ένα γεγονός με τα παιδιά μου.

Αν θέλεις να διαφυλάξεις το προιόν σου,  κάνεις και τις σχετικές επενδύσεις. Εγώ δεν είπα να νοικιάσει κομμάντος. Ούτε να δέρνουν κανέναν. Είπα να κάνουν σωστά την δουλειά τους, να φυλάνε τον χώρο από τους χούλιγκανς, και όχι να φυλάνε τους χούλιγκανς από τον χώρο.

Στο εξωτερικό πάντως, οι stewards μια χαρά κάνουν την δουλειά τους και προστατεύουν τους υπολοίπους από τους "ταραξίες". 

Είπαμε, το θέμα είναι η βούληση. Αν ήθελαν οι ΠΑΕ και το κράτος να εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα, θα το έκαναν σε 24 ώρες.

Δημοσ.
2 minutes ago, UncleKim said:

Εγώ θέλω όταν πληρώνω έναν ιδιώτη,  να αγοράζω μία σωστή υπηρεσία και ένα ωραίο προιόν. Δεν θέλω να εξαρτώμαι από τις εκάστωτε ορέξεις ή ικανότητες της αστυνομίας για να πάω σε ένα γεγονός με τα παιδιά μου.

Αν θέλεις να διαφυλάξεις το προιόν σου,  κάνεις και τις σχετικές επενδύσεις. Εγώ δεν είπα να νοικιάσει κομμάντος. Ούτε να δέρνουν κανέναν. Είπα να κάνουν σωστά την δουλειά τους, να φυλάνε τον χώρο από τους χούλιγκανς, και όχι να φυλάνε τους χούλιγκανς από τον χώρο.

Στο εξωτερικό πάντως, οι stewards μια χαρά κάνουν την δουλειά τους και προστατεύουν τους υπολοίπους από τους "ταραξίες". 

Είπαμε, το θέμα είναι η βούληση. Αν ήθελαν οι ΠΑΕ και το κράτος να εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα, θα το έκαναν σε 24 ώρες.

Ο πρώτος σεκιουριτας που θα ακουμπήσει το παντελόνι μου για να ελέγξει το πορτοφόλι μου από κέρματα, πυρσους,  μπαζουκας, έχει έρθει μαζί μου στο αυτόφωρο.

Καμμια δικαιοδοσία σε κανέναν που δεν έχει τη δικαιοδοσία και αυτή με τη νόμιμη οδό. 

Να θυμίσω σε όσους δεν το ξέρουν, το περιστατικό με το Ζε. Ο Ζε είναι ο παίκτης που βαράει το τύμπανο,  που είχε πετάξει τα ψάρια στους ολυμπιακούς. Παλιάς κοπής κολοπαιδο,  κάποτε πήγα να χάσω το μάτι μου στην προσπάθεια να προστατέψω κάποιον.

Είναι ο τύπος που σε ένα βίντεο κάνει μπουλιγκ σε ένα Μουσουλμανο,  λέγοντας του , θα λες θεός,  όχι Αλλάχ/Μωάμεθ.

Με τη λογική σου, αυτός ο τύπος θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. 

Δικάζομαι για αυτό που κάνουμε,  όχι για το ποιόν μας. Απ τη στιγμή που δεν τον έβαλα φυλακή εγώ για το περιστατικό με το μάτι μου, ή οι Μουσουλμανοι για προσβολή πίστης έχει τελειώσει. 

Τον τύπο λοιπό τον είχαν ξυλοφορτωσει κάποτε, σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα του παοκ. Δεν ξέρω πόσο ξύλο έφαγε, ξέρω ότι κινήθηκε κατά της αστυνομίας και του εν λόγω κράτους και πήρε γενναία αποζημίωση. 

Δικαιώματα έχουν πρωτίστως οι παράνομοι. 

Οι πολλοί νόμοι δείχνουν αδυναμία της πολιτείας. 

Προσέξτε τι εύχεστε, στον επόμενο covid, την επόμενη φορά που κάποιος θα μου ζητάει έγγραφο ταυτοποίησης για να μπω στην καφετερια, κάποιος τυχερός θα φάει πολύ ξύλο , και δεν είμαι παρατατικός, είμαι με την αλήθεια και το δίκαιο. 

Και το δίκαιο είναι ένα. Η αλήθεια είναι μία. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...