phanispal Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Επίσης στη λεωφορειολωρίδα επιτρέπεται να βρίσκεσαι αν σκοπεύεις να στρίψεις δεξιά. Πότε όμως, και πώς μπορεί η τροχαία να δηλώσει παράβαση αν δε σε ακολουθεί για ώρα; Που και πάλι, τους πετάς ένα "δεν ξέρω τους δρόμους και πού ακριβώς να στρίψω".
jimmy213 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Bitbit said: Και η αναφορά στους ΑΜΕΑ είναι εσκεμμένη ώστε να χτυπήσει στο συναίσθημα για να δείξουμε πόσο λαλάκας είναι ο άλλος που δε σέβεται αναπηρους Αρχικά, οι λαλάκες δεν είναι αυτοί που περιμένουν (είτε σ' αρέσει, είτε όχι). Για το πάνω, έστω ότι χτυπάει στο συναίσθημα. Πάρε έναν γεμάτο αυτοκινητόδρομο με άδεια ΛΕΑ. Θα μπεις για να μην περιμένεις σαν "λαλάκας"; Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2024 από jimmy213 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 8 ώρες πριν, Bitbit είπε Έχω απορία τι θα απαντήσουν οι insomniacs στο παρακάτω υποθετικό σενάριο. Βρισκόμαστε σε πόλη με λεωφορειο λωρίδα και 2 λωρίδες κυκλοφορίας που λόγω των παρκαρισμένων μπορεί να γίνει και 1. Δεν υπάρχουν κάμερες και μπάτσοι (εντάξει γι αυτό ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος, μπορεί να εμφανιστεί κάποιος). Οι 2 λωρίδες είναι φίσκα μέχρι όσο πάει το μάτι και η λωρίδα του λεωφορείου άδεια (όσο πάει το μάτι) Και η ερώτηση: Μπαίνετε στη λωρίδα του λεωφορείου ή περιμένετε σαν λαλάκες; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου έχω παρατηρήσει ότι ελάχιστοι μπαίνουν. Προσωπικά το θεωρώ ηλίθιο να γίνεται χαμός από κίνηση στις 2 λωρίδες και η άλλη να παραμένει προκλητικά άδεια για όταν περάσει λεωφορείο. Κράξτε ελεύθερα, δεν έχω πρόβλημα. Μα τη λογική αυτή μπαίνεις και στην ΛΕΑ επειδή είναι άδεια,,περνάς με κόκκινο επειδή δεν βλέπεις αμάξια,παρκάρεις σε ραμπες επειδή είναι άδειες,κλείνεις γκαράζ επειδή η πόρτα είναι κλειστή,πας με τέρμα τα γκάζια μέσα σε πόλη επειδή ο δρόμος είναι άδειος και και και. Τώρα το ποιος είναι ο μαλακας,για τον μέσο φωστηρα Ελληνα,φυσικά αυτός που περιμένει και δεν κάνει τα παραπάνω.
Georgie2 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Επίσης στη λεωφορειολωρίδα επιτρέπεται να βρίσκεσαι αν σκοπεύεις να στρίψεις δεξιά. Όταν υπάρχει δυνατότητα δεξιάς στροφής, η κίτρινη γραμμή διαχωρισμού τής λεωφορειολωρίδας γίνεται διακεκομμένη. Μόνο σ' αυτό το σημείο επιτρέπεται να μπεις, όχι πιο πριν. Π.χ.: Αθήνα, Β. Σοφίας, πρόθεση για στροφή δεξιά, Ριζάρη. Η γραμμή γίνεται διακεκομμένη περίπου στο προαύλιο με τα αεροσκάφη. Αν μπεις πιο πριν (Βυζαντινό μουσείο ας πούμε) έχεις μεγάλη πιθανότητα να σε γράψουν μέσω κάμερας που είναι κρεμασμένη κάπου στο ύψος τής ΛΑΕΔ. Μού έχει έρθει μπουγιουρντί, μέσω αστυνομίας. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2024 από Georgie2 4
Stratosnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 9 hours ago, Bitbit said: Έχω απορία τι θα απαντήσουν οι insomniacs στο παρακάτω υποθετικό σενάριο. Βρισκόμαστε σε πόλη με λεωφορειο λωρίδα και 2 λωρίδες κυκλοφορίας που λόγω των παρκαρισμένων μπορεί να γίνει και 1. Δεν υπάρχουν κάμερες και μπάτσοι (εντάξει γι αυτό ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος, μπορεί να εμφανιστεί κάποιος). Οι 2 λωρίδες είναι φίσκα μέχρι όσο πάει το μάτι και η λωρίδα του λεωφορείου άδεια (όσο πάει το μάτι) Και η ερώτηση: Μπαίνετε στη λωρίδα του λεωφορείου ή περιμένετε σαν λαλάκες; Reveal hidden contents έχω παρατηρήσει ότι ελάχιστοι μπαίνουν. Προσωπικά το θεωρώ ηλίθιο να γίνεται χαμός από κίνηση στις 2 λωρίδες και η άλλη να παραμένει προκλητικά άδεια για όταν περάσει λεωφορείο. Κράξτε ελεύθερα, δεν έχω πρόβλημα. τρομερό δίλημμα . Ας κλείσω και τις ελάχιστες διόδους για κάποιο ασθενοφόρο γιατί κουράστηκα να κάθομαι στην κίνηση. Φαντάζομαι το ίδιο δίλλημα υπάρχει και στην ΛΕΑ. Αν και δεν βλέπω πολλούς να να το βλέπουν σαν δίλλημα. 4
Black Demis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 11 hours ago, JakeKaufman said: Φυσικά τα ποδήλατα επιτρέπεται όπως και όλα τα δίκυκλα ακριβός αρκεί να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην λωρίδα πχ αν πάνε με 15 20 και όλα τα άλλα οχήματα πάνε με 40 προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση 10 hours ago, Bitbit said: Έχω απορία τι θα απαντήσουν οι insomniacs στο παρακάτω υποθετικό σενάριο. Βρισκόμαστε σε πόλη με λεωφορειο λωρίδα και 2 λωρίδες κυκλοφορίας που λόγω των παρκαρισμένων μπορεί να γίνει και 1. Δεν υπάρχουν κάμερες και μπάτσοι (εντάξει γι αυτό ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος, μπορεί να εμφανιστεί κάποιος). Οι 2 λωρίδες είναι φίσκα μέχρι όσο πάει το μάτι και η λωρίδα του λεωφορείου άδεια (όσο πάει το μάτι) Και η ερώτηση: Μπαίνετε στη λωρίδα του λεωφορείου ή περιμένετε σαν λαλάκες; Hide contents έχω παρατηρήσει ότι ελάχιστοι μπαίνουν. Προσωπικά το θεωρώ ηλίθιο να γίνεται χαμός από κίνηση στις 2 λωρίδες και η άλλη να παραμένει προκλητικά άδεια για όταν περάσει λεωφορείο. Κράξτε ελεύθερα, δεν έχω πρόβλημα. προφανώς και δεν μπαίνουμε ....... με αυτό το σκεπτικό πρέπει να πας σε μια χώρα πχ ελβετια και να μπεις στην ζυριχη οαν ειναι φίσκα η πόλη ....... πραγματικά και 100,000 απόθεμα να εχεις σε χρήματα σε μια εβδομδα θα τα φας στο πρόστιμο 1 hour ago, jmmys said: μπαίνεις και στην ΛΕΑ επειδή είναι άδεια,,περνάς με κόκκινο επειδή δεν βλέπεις αμάξια,παρκάρεις σε ραμπες επειδή είναι άδειες,κλείνεις γκαράζ επειδή η πόρτα είναι κλειστή,πας με τέρμα τα γκάζια μέσα σε πόλη επειδή ο δρόμος είναι άδειος και και και. αυτή ειναι η κλασσική λογική του νεοέλληνα τύπου εχω δικούς μου κανόνες και δεν "ενοχλώ" κάπως ετσι ειναι σε όλα τα άλλα πέρα απο την οδήγηση (Για αυτό ειμαστε εκει που ειμαστε σαν χωρα) 3
papoys1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 2 ώρες πριν, phanispal είπε Επίσης στη λεωφορειολωρίδα επιτρέπεται να βρίσκεσαι αν σκοπεύεις να στρίψεις δεξιά. Πότε όμως, και πώς μπορεί η τροχαία να δηλώσει παράβαση αν δε σε ακολουθεί για ώρα; Που και πάλι, τους πετάς ένα "δεν ξέρω τους δρόμους και πού ακριβώς να στρίψω". νομίζω απαντηθηκε και πάλι παραπάνω. Υπάρχει διακεκομένη κίτρινη λωρίδα για να μπορείς να μπεις στη ΛΕΑ να στρίψεις δεξιά..Οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία δεν μετράει και καλώς δεν μετράει. 2 ώρες πριν, jimmy213 είπε Αρχικά, οι λαλάκες δεν είναι αυτοί που περιμένουν (είτε σ' αρέσει, είτε όχι). Για το πάνω, έστω ότι χτυπάει στο συναίσθημα. Πάρε έναν γεμάτο αυτοκινητόδρομο με άδεια ΛΕΑ. Θα μπεις για να μην περιμένεις σαν "λαλάκας"; Μπαίνεις με δική σου ευθύνη και αν σου έρθουν για μια μέρα δύο διακοσιάρια π.χ. να δούμε ξαναμπαίνεις. Και πλέον δεν είναι όπως παλιά με τα φίλμ που ποτέ δεν είχαν. Φηφιακή καταγραφή την οποία βλέπουν άμεσα στο κέντρο και ξεκινάει η διαδικασία είσπραξης. Κάπου διάβαζα τις προάλλες για χιλιάδες ήδη καταγεγραμμένες παραβάσεις. 2
sdikr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, Black Demis said: ακριβός αρκεί να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην λωρίδα πχ αν πάνε με 15 20 και όλα τα άλλα οχήματα πάνε με 40 προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για την αργή ταχύτητα, εφόσον σαν όχημα επιτρέπεται Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2024 από sdikr
Haldol Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 11 hours ago, Bitbit said: Μπαίνετε στη λωρίδα του λεωφορείου ή περιμένετε σαν λαλάκες; Προσωπικά το θεωρώ ηλίθιο να γίνεται χαμός από κίνηση στις 2 λωρίδες και η άλλη να παραμένει προκλητικά άδεια για όταν περάσει λεωφορείο Περιμένω σαν σωστός οδηγός. Όπως ακριβώς δε θα μπω ποτέ σε ΛΕΑ αν δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη, ή όπως δε θα παρκάρω σε θέση ΑμΕΑ, ακόμα και αν πρέπει να περπατήσω κάνα χλμ (ή να πληρώσω parking) αν δε το κάνω. Λαλάκας είναι αυτός που κάνει τα παραπάνω, όχι αυτός που δε τα κάνει. Ναι, ξέρω, ήμαστε οι 2 στους 50, αλλά υπάρχουμε. Αλλά ξανατονίζω ότι το πρόβλημα είναι οι 48 στους 50 (οι λαλάκες), όχι οι ελάχιστοι σωστοί. 2 hours ago, phanispal said: Επίσης στη λεωφορειολωρίδα επιτρέπεται να βρίσκεσαι αν σκοπεύεις να στρίψεις δεξιά. Πότε όμως, και πώς μπορεί η τροχαία να δηλώσει παράβαση αν δε σε ακολουθεί για ώρα; Που και πάλι, τους πετάς ένα "δεν ξέρω τους δρόμους και πού ακριβώς να στρίψω". Εδώ έχουμε ένα ενδιαφέρον πρόβλημα. Με τους λαλάκες (που αναφέραμε προηγουμένως ) ενδέχεται να χρειαστεί να μπεις αρκετά πριν στη λεωφορειολωρίδα, αφού αν επιλέξεις να μπεις με τον νόμιμο, σωστό και τυπικό τρόπο, από το μπουλούκι που έτσι κι αλλιώς οδηγεί εκεί σα να μη τρέχει κάστανο, ενδέχεται είτε να μη τα καταφέρεις, ή να δημιουργήσεις κίνδυνο για 'σενα και τους υπόλοιπους. Ιδίως σε ώρες αιχμής, όταν η κίνηση είναι πιο ήπια δεν υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (συνειδητή επιλογή λαλακοσυμπεριφορών λόγω λαλακίας των γύρω οδηγών) υπάρχει και σε άλλα ζητήματα, π.χ. κίνηση σε μεσσαία λωρίδα. Σε "ήσυχες" ώρες μπορείς να πας δεξιά σαν άνθρωπος. Σε ώρες αιχμής η πιο ασφαλής είναι -δυστυχώς- η μεσαία, διότι στη δεξιά θα προσπαθούν να χωθούν ταυτόχρονα 2 για έξοδο, και άλλοι 5 για είσοδο. Α, κι ένας άκυρος να πετάει φώτα επειδή θέλει να κινηθεί με 150 στη δεξιά λωρίδα. Στις ήσυχες ώρες πάμε σωστά & τυπικά με τον ΚΟΚ. Αλλά στις υπόλοιπες πάμε όπως χρειάζεται για να μη βρεθούμε διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. 6 1
leolipop Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 11 ώρες πριν, Bitbit είπε Έχω απορία τι θα απαντήσουν οι insomniacs στο παρακάτω υποθετικό σενάριο. Βρισκόμαστε σε πόλη με λεωφορειο λωρίδα και 2 λωρίδες κυκλοφορίας που λόγω των παρκαρισμένων μπορεί να γίνει και 1. Δεν υπάρχουν κάμερες και μπάτσοι (εντάξει γι αυτό ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος, μπορεί να εμφανιστεί κάποιος). Οι 2 λωρίδες είναι φίσκα μέχρι όσο πάει το μάτι και η λωρίδα του λεωφορείου άδεια (όσο πάει το μάτι) Και η ερώτηση: Μπαίνετε στη λωρίδα του λεωφορείου ή περιμένετε σαν λαλάκες; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου έχω παρατηρήσει ότι ελάχιστοι μπαίνουν. Προσωπικά το θεωρώ ηλίθιο να γίνεται χαμός από κίνηση στις 2 λωρίδες και η άλλη να παραμένει προκλητικά άδεια για όταν περάσει λεωφορείο. Κράξτε ελεύθερα, δεν έχω πρόβλημα. Αν είναι προκλητικά άδεια , άσε το αμάξι και πάρε λεωφορείο η δίκυκλο να μπεις νόμιμα.Αν σκεφτόσουν τον εαυτό σου η συγγενή σου σε ασθενοφόρο για διέλευση από την προκλητικά άδεια λωρίδα, δε θα έκανες καν αυτή την ερώτηση. Προσωπικά , αν χρειαστεί, ναι μπαίνω γιατί οδηγώ 2κυκλο. 2
ekrepali Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 3 hours ago, phanispal said: Επίσης στη λεωφορειολωρίδα επιτρέπεται να βρίσκεσαι αν σκοπεύεις να στρίψεις δεξιά. Μεγάλη προσοχή στη τυφλή γωνία, για μηχανάκια και ποδήλατα.
iml Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ekrepali είπε Μεγάλη προσοχή στη τυφλή γωνία, για μηχανάκια και ποδήλατα. Δεν θα ήταν καλύτερα να σέβονται και αυτά τον ΚΟΚ, και να μην στριμώχνονται σε κάθε άκυρη στιγμή να περάσουν από δεξιά? Αυτό πάντως με τις εξαιρέσεις για ταξί, είναι μια αθλιότητα που δείχνει την ισχύ ενός κλάδου ο οποίος κάνει ότι γουστάρει, σε βάρος όλων των υπολοίπων, και δεν είναι μόνο οι λεωφορειολωρίδες. Έναν έλεγχο καυσαερίων να τους έκαναν, στα 3/4 αυτών, έπρεπε τα πειραγμένα σαράβαλά τους να τα μαζεύει γερανός. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2024 από iml 1 1
csontheline Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Haldol said: Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (συνειδητή επιλογή λαλακοσυμπεριφορών λόγω λαλακίας των γύρω οδηγών) υπάρχει και σε άλλα ζητήματα, π.χ. κίνηση σε μεσσαία λωρίδα. Σε "ήσυχες" ώρες μπορείς να πας δεξιά σαν άνθρωπος. Σε ώρες αιχμής η πιο ασφαλής είναι -δυστυχώς- η μεσαία, διότι στη δεξιά θα προσπαθούν να χωθούν ταυτόχρονα 2 για έξοδο, και άλλοι 5 για είσοδο. Α, κι ένας άκυρος να πετάει φώτα επειδή θέλει να κινηθεί με 150 στη δεξιά λωρίδα. Στις ήσυχες ώρες πάμε σωστά & τυπικά με τον ΚΟΚ. Αλλά στις υπόλοιπες πάμε όπως χρειάζεται για να μη βρεθούμε διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Στις "ήσυχες ώρες" τηρείς τον ΚΟΚ. Στις υπόλοιπες ώρες, επίσης τηρείς τον ΚΟΚ. Αρκεί να τον γνωρίζεις. (στις ώρες αιχμής, σε οδούς με 3 λωρίδες κυκλοφορίας, οπότε και η κίνηση είναι πυκνή, η μεσαία λωρίδα γίνεται κίνησης και όχι αποκλειστικά προσπέρασης). 2 hours ago, iml said: Δεν θα ήταν καλύτερα να σέβονται και αυτά τον ΚΟΚ, και να μην στριμώχνονται σε κάθε άκυρη στιγμή να περάσουν από δεξιά? Αυτό πάντως με τις εξαιρέσεις για ταξί, είναι μια αθλιότητα που δείχνει την ισχύ ενός κλάδου ο οποίος κάνει ότι γουστάρει, σε βάρος όλων των υπολοίπων, και δεν είναι μόνο οι λεωφορειολωρίδες. Έναν έλεγχο καυσαερίων να τους έκαναν, στα 3/4 αυτών, έπρεπε τα πειραγμένα σαράβαλά τους να τα μαζεύει γερανός. Επίσης, ξέρεις πως έρχεται η αλλαγή; Από αυτούς που δίνουν το χρήμα. Αν χρησιμοποιήσεις ταξί και επανειλημμένα και σε μεγάλο βαθμό παρανομεί, κατέβα και πάρε άλλο. Και ρίξε καταγγελία (ή έστω κριτική). Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2024 από csontheline 1
ekrepali Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 6 minutes ago, iml said: Δεν θα ήταν καλύτερα να σέβονται και αυτά τον ΚΟΚ, και να μην στριμώχνονται σε κάθε άκυρη στιγμή να περάσουν από δεξιά? Αν οδηγάμε με τη λογική τι θα'πρεπε να κάνουν τα μηχανάκια, τα ποδηλατα, και τα πατινια... είναι σιγουρο ότι θα πατήσουμε κάποιον. Οπότε αναγκαστικά οδηγάμε σκεπτόμενοι καθε πιθανή μαλακία που θα κάνουν. 1
-WISE- Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Γενικά η οδήγηση στην Αθήνα (κυρίως σε ώρες αιχμής) είναι σαν βόλτα με το τρενάκι του τρόμου. Δεν ξέρεις πότε, από που και πώς θα πεταχτεί κάποιος. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2024 από -WISE-
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα