Προς το περιεχόμενο

Απορία ποια οχήματα επιτρέπονται σε λεωφορείο λωρίδα?

rudigarcia222

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη μένω. Γκουγκλαρα την ερώτηση και μου έβγαλε πέραν από οασθ σχολικά ασθενοφόρα τουριστικά λεωφορεία Και δίκυκλα. Στο άρθρο λέει τα ταξί απαφορευονται(και φυσικά ιχ και φορτηγά ημιφορτηγά κτλ) . Αυτό ισχύει τελικά? Εδώ για κάποιο λόγο εκεί κινούνται μονίμως ταξί και μάλιστα σταματάνε. Επίσης να ρωτήσω τι ισχυει για δίκυκλα? Έχει μερικούς με ποδήλατα που κινούνται εκεί? Επιτρέπεται? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Για τα ταξί στη Θεσσαλονίκη υπήρχε εξαίρεση:

https://troxoikaitir.gr/article/eleythera-ta-taxi-stis-leoforeiolorides-tis-thessalonikis

Ναι, λες και αν δεν υπηρχε εξαιρεση...

• Like 7

Tα ταξί στις λεωφορειολωρίδες του ΟΑΣΘ μπορούσαν να μπουν μόνο αν είχαν επιβάτη μέσα και ίσχυε μέχρι την 31η Δεκ του 2023. Δεν ξέρω αν πήρε παράταση.

Εκτός από τις ώρες που λειτουργούν οι λεωφορειολωρίδες, όλες τις άλλες ώρες κυκλοφορούν μέσα σε αυτές όλοι κανονικά.

Αναφορά σε κείμενο

Οι λεωφορειολωρίδες λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 6.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ, με εξαίρεση τη λεωφορειολωρίδα επί της Γ. Παπανδρέου, η οποία λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.

• Like 1

3 hours ago, rudigarcia222 said:

Θεσσαλονίκη μένω. Γκουγκλαρα την ερώτηση και μου έβγαλε πέραν από οασθ σχολικά ασθενοφόρα τουριστικά λεωφορεία Και δίκυκλα. Στο άρθρο λέει τα ταξί απαφορευονται(και φυσικά ιχ και φορτηγά ημιφορτηγά κτλ) . Αυτό ισχύει τελικά? Εδώ για κάποιο λόγο εκεί κινούνται μονίμως ταξί και μάλιστα σταματάνε. Επίσης να ρωτήσω τι ισχυει για δίκυκλα? Έχει μερικούς με ποδήλατα που κινούνται εκεί? Επιτρέπεται? 

Φυσικά τα ποδήλατα επιτρέπεται όπως και όλα τα δίκυκλα 

Έχω απορία τι θα απαντήσουν οι insomniacs στο παρακάτω υποθετικό σενάριο.

Βρισκόμαστε σε πόλη με λεωφορειο λωρίδα και 2 λωρίδες κυκλοφορίας που λόγω των παρκαρισμένων μπορεί να γίνει και 1.

Δεν υπάρχουν κάμερες και μπάτσοι (εντάξει γι αυτό ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος, μπορεί να εμφανιστεί κάποιος). 

Οι 2 λωρίδες είναι φίσκα μέχρι όσο πάει το μάτι και η λωρίδα του λεωφορείου άδεια (όσο πάει το μάτι)

Και η ερώτηση:

Μπαίνετε στη λωρίδα του λεωφορείου ή περιμένετε σαν λαλάκες;

Spoiler

έχω παρατηρήσει ότι ελάχιστοι μπαίνουν. Προσωπικά το θεωρώ ηλίθιο να γίνεται χαμός από κίνηση στις 2 λωρίδες και η άλλη να παραμένει προκλητικά άδεια για όταν περάσει λεωφορείο. Κράξτε ελεύθερα, δεν έχω πρόβλημα.

• Confused 1
  • Sad 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, Bitbit said:

Βρισκόμαστε σε πόλη με λεωφορειο λωρίδα και 2 λωρίδες κυκλοφορίας που λόγω των παρκαρισμένων μπορεί να γίνει και 1.

Δεν υπάρχουν κάμερες και μπάτσοι (εντάξει γι αυτό ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος, μπορεί να εμφανιστεί κάποιος). 

Οι 2 λωρίδες είναι φίσκα μέχρι όσο πάει το μάτι και η λωρίδα του λεωφορείου άδεια (όσο πάει το μάτι)

Και η ερώτηση:

Hide contents

έχω παρατηρήσει ότι ελάχιστοι μπαίνουν. Προσωπικά το θεωρώ ηλίθιο να γίνεται χαμός από κίνηση στις 2 λωρίδες και η άλλη να παραμένει προκλητικά άδεια για όταν περάσει λεωφορείο. Κράξτε ελεύθερα, δεν έχω πρόβλημα.

δεν μπαίνω. δεν έχω δικαίωμα να μπω, καθότι κάνω χρήση ΙΧ και δεν θα πρέπει να απολαύσω τα πλεονεκτήματα της λεωφορειολωρίδας.

Αυτό που γράφεις είναι σαν να παρκάρεις σε θέση ΑΜΕΑ σε ένα γεμάτο πάρκινγκ γιατί θα ήταν "ηλίθιο να γίνεται χαμός από παρκαρισμένα και να παραμένει προκλητικά άδεια η θέση ΑΜΕΑ για όταν πάει να παρκάρει ανάπηρος".

Επεξ/σία από JakeKaufman
  • Like 21
  • Thanks 1

16 minutes ago, JakeKaufman said:

δεν μπαίνω. δεν έχω δικαίωμα να μπω, καθότι κάνω χρήση ΙΧ και δεν θα πρέπει να απολαύσω τα πλεονεκτήματα της λεωφορειολωρίδας.

Αυτό που γράφεις είναι σαν να παρκάρεις σε θέση ΑΜΕΑ σε ένα γεμάτο πάρκινγκ γιατί θα ήταν "ηλίθιο να γίνεται χαμός από παρκαρισμένα και να παραμένει προκλητικά άδεια η θέση ΑΜΕΑ για όταν πάει να παρκάρει ανάπηρος".

δεκτή η άποψη σου και καλά κάνεις αλλά το παράδειγμα σου δεν είναι και το καλύτερο. Και η αναφορά στους ΑΜΕΑ είναι εσκεμμένη ώστε να χτυπήσει στο συναίσθημα για να δείξουμε πόσο λαλάκας είναι ο άλλος που δε σέβεται αναπηρους

• Confused 5

30 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δεκτή η άποψη σου και καλά κάνεις αλλά το παράδειγμα σου δεν είναι και το καλύτερο. Και η αναφορά στους ΑΜΕΑ είναι εσκεμμένη ώστε να χτυπήσει στο συναίσθημα για να δείξουμε πόσο λαλάκας είναι ο άλλος που δε σέβεται αναπηρους

Σίγουρα έχεις δίπλωμα οδήγησης; Δεν υπάρχει η έννοια προκλητικά άδεια και λοιποί χαρακτηρισμοί. Είσαι λεωφορείο ή τρόλεϊ ή όχημα έκτακτης ανάγκης με αναμμένους φάρους; Αν όχι, τότε απαγορεύεται να μπεις, τέλος. Καλύτερα όση ώρα περιμένεις στη κίνηση να αναλογιστείς αν άξιζε να είσαι με το αμάξι έξω αντί να πάρεις τα ΜΜΜ, και όχι πως θα επωφεληθείς προσωπικά παρανομώντας. 

• Like 6
  • Thanks 2

1 hour ago, Bitbit said:

Και η ερώτηση:

Hide contents

Με το αμάξι δεν θα μπω στην λωρίδα του λεωφορείου, ούτε σε ΛΕΑ

• Like 1

Πάντως, να πούμε την αλήθεια, το μέτρο με τις κάμερες και την καταγραφή παραβάσεων στην Αθήνα, έχει δουλέψει σε μεγάλο κομμάτι.

Ο μέσος όρος ταχύτητας λεωφορείων και τρόλλευ στην Κηφισίας έχει πάει τουλάχιστον στα 20-25, από τα 10-15 που ήταν σε ώρες αιχμής.

Έχετε κι άλλοι την ίδια αίσθηση για Κηφισίας - άλλους δρόμους του λεκανοπεδίου με λεωφορειολωρίδα;

• Like 2

2 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Πάντως, να πούμε την αλήθεια, το μέτρο με τις κάμερες και την καταγραφή παραβάσεων στην Αθήνα, έχει δουλέψει σε μεγάλο κομμάτι.

Ο μέσος όρος ταχύτητας λεωφορείων και τρόλλευ στην Κηφισίας έχει πάει τουλάχιστον στα 20-25, από τα 10-15 που ήταν σε ώρες αιχμής.

Έχετε κι άλλοι την ίδια αίσθηση για Κηφισίας - άλλους δρόμους του λεκανοπεδίου με λεωφορειολωρίδα;

Και στη Μεσογείων το ίδιο αν και μερικές φορές βλέπεις κάποιους λίγους ανεγκέφαλους να μπαίνουν ακόμη και σε σημεία που υπάρχουν κάμερες. Πιστεύω θα διορθωθεί ακόμη η κατάσταση όταν αρχίσουν να παίρνουν καθημερινά στο σπίτι και από μία κλήση.Και δεν είναι σαν την παράνομη στάθμευση 10 και 20 ευρώ. 200άρι κάθε φορά. Κάποτε επρεπε να γίνει από τη στιγμή που δεν καταλαβαίνουμε διαφορετικά.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...