Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι δεδομένο πως θα συμβεί γιατί η συγκεκριμένη κάρτα μπαίνει κάθετα… οπότε κ να μην ξεχειλίσει, όταν θα ζεσταθεί κ υγροποιήθεί θα τρέξει κ θα βραχυκυκλώσει.

Επεξ/σία από zoranb
  • Haha 1
Δημοσ.

Αναμεσα στις Αrctic, η 4αρα ειναι πιο λεπτορευστη και απλωνεται πιο ευκολα.Τις δοκιμασα και τις 2  και επιλεγω την 4 για την ευκολια.Τωρα 1-2-3 βαθμους διαφορα, σιγα μην καταλαβεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά επειδή έχω καεί με τις θερμοκρασίες κ πρέπει για τη δική μου GPU κάρτα να πετύχω την μικρότερη δυνατή θερμοκρασία, ακόμα κ 1-2-3 βαθμοί παίζουν ρόλο. Αυτός εδώ ωραία τα λέει.

Επεξ/σία από zoranb
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, toyo73 είπε

Αναμεσα στις Αrctic, η 4αρα ειναι πιο λεπτορευστη και απλωνεται πιο ευκολα.Τις δοκιμασα και τις 2  και επιλεγω την 4 για την ευκολια.Τωρα 1-2-3 βαθμους διαφορα, σιγα μην καταλαβεις.

Σε CPU τίς έχω δοκιμάσει και τις τρείς. Είναι όπως τα λές. 1-2 βαθμούς διαφορά υπέρ της coolermaster. 

Αλλά σε GPU διάβασα πώς καλύτερα να είναι πιο "σφιχτή" η πάστα για να κάθεται πιο μαγάλο διάστημα στη θέση της. 

Δε νομίζω οπως λές να έχουν διαφορά. Οταν και αν έρθει η ώρα, θα κάνω τη δοκιμή στη GPU.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, zoranb είπε

Προσωπικά επειδή έχω καεί με τις θερμοκρασίες κ πρέπει για τη δική μου GPU κάρτα να πετύχω την μικρότερη δυνατή θερμοκρασία, ακόμα κ 1-2-3 βαθμοί παίζουν ρόλο. Αυτός εδώ ωραία τα λέει.

Αρα.1 βαθμος διαφορα, αλλα η MX4 πιο ευχρηστη.Δεν νομιζω να σε σωσει εαν αντι για 67c δουλευει 68.Ποια καρτα εχεις.Εαν η καρτα σου βραζει αλλου ειναι το προβλημα.

Δημοσ.
Στις 7/1/2025 στις 8:01 ΜΜ, tasvar είπε

Μπορείτε να μου πείτε γνώμες; 

Υπάρχουν ήδη οι παρακάτω πάστες. 

Ποιά προτείνετε για κάρτα γραφικών; 

https://www.arctic.de/en/MX-4/ACTCP00007B

https://www.arctic.de/en/MX-6/ACTCP00080A

https://www.coolermaster.com/en-global/products/new-mastergel-pro/

Θα το βαλω και εδω, μπας και το δει κανενας.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, sakis han είπε

Θα το βαλω και εδω, μπας και το δει κανενας.

Αυτό το έχω δεί, αλλά σύμφωνα με τις μετρήσεις του, καμία δεν κάνει από αυτές που έχω για GPU. 

Σε άλλα reviews που κατά καιρούς έχω δεί,λένε το αντίθετο. Πώς η MX6 έχει καλά αποτελέσματα σε GPU.

Ο μέσος χρήστης, ποιόν να πιστέψει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, tasvar said:

Αυτό το έχω δεί, αλλά σύμφωνα με τις μετρήσεις του, καμία δεν κάνει από αυτές που έχω για GPU. 

Σε άλλα reviews που κατά καιρούς έχω δεί,λένε το αντίθετο. Πώς η MX6 έχει καλά αποτελέσματα σε GPU.

Βαλε Honeywell PTM7950.

Προσωπικα -εαν δεν παει κατι πολυ λαθος(την εχω μονο ενα ~μηνα)- δεν ξαναγυριζω σε thermal paste, ουτε για cpu, ουτε για gpu.

Καλυτερες θερμοκρασιες αλλα σημαντικοτερο δεν χρειαζετε repaste που ειδικα για gpu+laptop γλιτωνεις την μανουρα του ξεβιδωματος.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, tasvar said:

Κάποιο έμπιστο λίνκ; 

Διάβασα πως κυκλοφορούν μή γνήσια.

Τι να σου πω..

Εγω το πηρα aliexpress -απο εκει που το πηρε και ενας συμφορουμιτης (τσεκαρε μερικες σελιδες πισω να βρεις το link).

Tωρα ειναι γνησιο?Ειναι μουφα? Δεν ξερω.Αυτο που ξερω ειναι οτι *εχω καλυτερες θερμοκρασιες(γραφω διεξοδικα τους λογους του * + το πως την εβαλα).

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tasvar είπε

Δεν λεει οτι η ΜΧ-6 δεν κανει...απλα με πρασινο δειχνει τις τοπ, με κιτρινο τις μετριες και με κοκκινο τις κακες. Αν θες να βαλεις μια τοπ ξερεις ποιες ειναι.
Κοιτα, και εγω ΡΤΜ 7950 χρησιμοποιω παντου εδω και 2 χρονια, αλλα δεν μπορω να σου εγγυηθω για το που θα βρεις το γνησιο. Αυτο που ξερω μονο ειναι οτι το παχος του ειναι 0.25mm και αυτο θα πρεπει να προσεξεις. Βεβαια δεν σημαινει οτι αν παρει καποιο μαιμου θα ειναι κακο, απλα δεν θα ειναι τοσο αποτελεσματικο οσο το γνησιο.

Επεξ/σία από sakis han
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με λιγο ψαξιμο βρηκα ενα συγκριτικο τεστ μεταξυ γνησιου και μαιμου ΡΤΜ7950, παλι απο τον Igor. Εδω τα γραφει αναλυτικα και αξιζει να του ριξετε μια ματια. 

https://www.igorslab.de/en/mythos-phase-change-and-burn-in-example-measurement-with-the-honeywell-ptm7950/3/

Επεξ/σία από sakis han
Δημοσ.
1 hour ago, sakis han said:

Με λιγο ψαξιμο βρηκα ενα συγκριτικο τεστ μεταξυ γνησιου και μαιμου ΡΤΜ7950, παλι απο τον Igor. Εδω τα γραφει αναλυτικα και αξιζει να του ριξετε μια ματια. https://www.igorslab.de/en/mythos-phase-change-and-burn-in-example-measurement-with-the-honeywell-ptm7950/

Εάν κατάλαβα σωστα->Έχει ~5% διαφορά?

Και ότι αυτά από το AliExpress είναι pcm8500 και όχι ptm7950?

Γνήσιο πάντως μπορεί κανείς να αγοράσει από lttstore με 15 δολλαρια αλλά τα μεταφορικά πιθανών να είναι αλλά τοσα.Πιθανοτατα και αλλού αλλά δεν το χω πολυψαξει.

Spoiler

Πάντως η συσκευασια 6cmx6cm φτάνει για 4 am5 cpu, θέλω να πω δεν είναι τόσο λιγη (η δική μου ήταν 4x8cm -8ευρω -και λογικά θα φτάσει για διάφορες εφαρμογές)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...