Προς το περιεχόμενο

thermal paste για κάρτες γραφικών

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 13/03/2024 at 18:29, nlogginidis said:

Χαίρετε. Σε 6900xt sapphire nitro+ SE χρησιμοποίησα ptm7950 για τον πυρήνα και η διαφορά από την στοκ πάστα είναι χαοτική. Με +15% pl και uv 1110 και την κάρτα να τραβάει 330watt έχω 65 πυρηνα/80 hotspot με ανεμιστήρες στο 40%. Με την μαμά πάστα ήταν 75 πυρήνα/105 hotspot και 80% ανεμιστήρες.

δυστυχως το κακο ειναι οτι δεν ξερουμε τι παστα εχουν βαλει στην καρτα γραφικων αλλα και σε οποιαδηποτε συσκευη όπως και ποσο καλα εχει τοποθετηθει. οποτε δεν με παραξενευουν καποιες φορες οι μεγαλες διαφορες.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, poulinos είπε

δυστυχως το κακο ειναι οτι δεν ξερουμε τι παστα εχουν βαλει στην καρτα γραφικων αλλα και σε οποιαδηποτε συσκευη όπως και ποσο καλα εχει τοποθετηθει. οποτε δεν με παραξενευουν καποιες φορες οι μεγαλες διαφορες.

Σωστα. Στην δική μου μετά τον πρώτο χρόνο και με μέτρια χρήση οι θερμοκρασίες εκτοξεύτηκαν. Την άνοιξα στους 20 μήνες και στην gpu δεν υπήρχε καθόλου πάστα. Ήταν όλη περιμετρικά του τσιπ. Εξ όσων γνωρίζω οι περισσότερες 4090 και τα legion laptops της lenovo χρησιμοποιούν ptm7950 απο το εργοστάσιο. Θεωρητικά δεν εμφανίζεται με αυτό το φαινόμενο του "pump out" . Θα ενημερώσω σε βάθος χρόνου για την θερμική συμπεριφορά της κάρτας.

10 minutes ago, nlogginidis said:

Σωστα. Στην δική μου μετά τον πρώτο χρόνο και με μέτρια χρήση οι θερμοκρασίες εκτοξεύτηκαν. Την άνοιξα στους 20 μήνες και στην gpu δεν υπήρχε καθόλου πάστα. Ήταν όλη περιμετρικά του τσιπ. Εξ όσων γνωρίζω οι περισσότερες 4090 και τα legion laptops της lenovo χρησιμοποιούν ptm7950 απο το εργοστάσιο. Θεωρητικά δεν εμφανίζεται με αυτό το φαινόμενο του "pump out" . Θα ενημερώσω σε βάθος χρόνου για την θερμική συμπεριφορά της κάρτας.

και ενας χρονος δεν ειναι πολυ για να ειναι τοσο χαλια η παστα.

• 5 μήνες μετά...
On 17/03/2024 at 15:22, poulinos said:

Το κακό είναι που νομίζουμε ακόμα ότι οι πάστες κάνουν δουλειά ειδικά σε gpu/laptop. Προσωπικά δεν έχω όρεξη να ξανακάνω το πείραμα. Μια φορά μου έφτασε. Πχ. NH-2 όσο κι αν σκούζουν μερικοι εχει pump out. 
Στους 6 μήνες έδωσε +4C hotspot , στο χρόνο +7C σε rx6600 , stock με ίδια ambient.
Το padακι ενα χρόνο τώρα πέρα απο το -3C απο ΦΡΕΣΚΙΑ NH-2 (stock , ιδια ambient , hotspot παντα) συνεχίζει να κρατάει τις ίδιες θερμοκρασίες και φυσικά δίνει πολύ καλύτερο headroom να ανεβάσω watt στο MPT. 

Ακόμα και σε cpu που με το ζόρι παίρνεις 1-3C συγκριτικα , γιατί 12€ για nh2 κάθε 1-2 χρόνια και λυσε-δέσε (ειδικά σε custom loop) και όχι  8€ μια φορά για pad που θα μείνει εκει για πάντα ; 

ΥΓ. Δεν είμαστε στο 2005, ούτε έχουμε την ίδια άγνοια με τον ΥΠΕΡασχετο Linus να πάμε να τεστάρουμε avg temps στην 3070 αντι για hotspot και να λέμε "Να , ίδιες είναι , και ίσως και χειρότερες, μόνο pump out γλιτώνεις".
Ε ρε φίλε προφανώς και είναι ελαφρώς χειρότερες οι avg θερμοκρασίες αφού κάνει dissipate το hotspot σωστά πλέον.

• Like 3

On 06/09/2024 at 13:17, johnpopexi said:

Το κακό είναι που νομίζουμε ακόμα ότι οι πάστες κάνουν δουλειά ειδικά σε gpu/laptop. Προσωπικά δεν έχω όρεξη να ξανακάνω το πείραμα. Μια φορά μου έφτασε. Πχ. NH-2 όσο κι αν σκούζουν μερικοι εχει pump out. 
Στους 6 μήνες έδωσε +4C hotspot , στο χρόνο +7C σε rx6600 , stock με ίδια ambient.
Το padακι ενα χρόνο τώρα πέρα απο το -3C απο ΦΡΕΣΚΙΑ NH-2 (stock , ιδια ambient , hotspot παντα) συνεχίζει να κρατάει τις ίδιες θερμοκρασίες και φυσικά δίνει πολύ καλύτερο headroom να ανεβάσω watt στο MPT. 

Ακόμα και σε cpu που με το ζόρι παίρνεις 1-3C συγκριτικα , γιατί 12€ για nh2 κάθε 1-2 χρόνια και λυσε-δέσε (ειδικά σε custom loop) και όχι  8€ μια φορά για pad που θα μείνει εκει για πάντα ; 

ΥΓ. Δεν είμαστε στο 2005, ούτε έχουμε την ίδια άγνοια με τον ΥΠΕΡασχετο Linus να πάμε να τεστάρουμε avg temps στην 3070 αντι για hotspot και να λέμε "Να , ίδιες είναι , και ίσως και χειρότερες, μόνο pump out γλιτώνεις".
Ε ρε φίλε προφανώς και είναι ελαφρώς χειρότερες οι avg θερμοκρασίες αφού κάνει dissipate το hotspot σωστά πλέον.

να πω την αληθεια δεν εχω δοκιμασει pads κτλ με τετοιο τροπο.  ο bro πηρε κατι Pads αλλα τα πηρε για sff pc για να ριξει λιγο την θερμοκρασια στους nvme. γενικως δεν το εχω ψαξει και ποτε παραπανω αφου πλεον δεν εχω Pc και δεν μου αρεσει πλεον το αθλημα.το θεωρω βαρελι χωρις πατο. επισης δεν μου αρεσε το καναλι του Linus.ειχα δει μερικα αλλα not for me.γενικοτερα παντως το θεωρω βλακεια να δινεις τρελα λεφτα για μια καρτα και να φοραει παστα του κιλου. δεν ειναι οτι θα αντεξει για παντα ακομα και μια καλη αλλα τουλαχιστον βαλε απο την αρχη κατι σωστο.που βγαζεις πχ cpu και βλεπεις να εχει γινει κομματακια η παστα σε μισο χρονο.

και τωρα που το λεμε καποια στιγμη στο laptop του bro πρεπει να αλλαξω και παστα και να βγαλω τον μηχανικο να βαλω καναν sdd γιατι πιο αργο και απο το θανατο ειναι

αφου ειχες αυτες τις θερμοκρασιες με το Pad μια χαρα. και ξερεις οτι θα αντεξει πολυυυυυυυ .και οπως ειπες πολλες φορες ειναι λιγο διαδικασια να αλλαξεις παστα ειτε ειναι cpu ειτε καρτα γραφικων ή ακομα χειροτερα λαπτοπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/09/2024 at 13:17, johnpopexi said:

Απο που το παίρνουμε αυτό?

Θέλω για am5 cpu και για 2 laptop(cpu/GPU)

Υ.γ Το λύσιμο πάντως σε κουτιά χωρίς πολύ καλά φίλτρα πάλι πρέπει να γίνετε με κάποια συχνότητα ώστε να καθαρίζοντε οι ψυκτρες(είτε της υδροψυξης, είτε της αεροψυξης).

Εκτός ίσως  και εάν κάποιος δουλεύει blower

Επεξ/σία από @topos

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Σε 3D Mark Time Spy η RX 6600 που έχω πριν το PTM7950 έφτανε 65°C GPU και 95-100°C το Hot Spot.

Τώρα 56°C GPU και 73°C Hot Spot.

Μεγάλη διαφορά που δεν περίμενα.

Φυσικά παίζει ρόλο οτι είχε παλιά πάστα πριν αλλά το PTM7950 θεωρητικά θα κρατήσει για πολύ παραπάνω καιρό.

• Like 3

On 23/09/2024 at 17:51, vaggospro said:

Σε 3D Mark Time Spy η RX 6600 που έχω πριν το PTM7950 έφτανε 65°C GPU και 95-100°C το Hot Spot.

Τώρα 56°C GPU και 73°C Hot Spot.

Μεγάλη διαφορά που δεν περίμενα.

Φυσικά παίζει ρόλο οτι είχε παλιά πάστα πριν αλλά το PTM7950 θεωρητικά θα κρατήσει για πολύ παραπάνω καιρό.

Απο που πηρες τελικα το PTM7950?

7 hours ago, vaggospro said:

AliExpress, πήρα απο 4 διαφορετικούς sellers, τα δύο τα δοκίμασα και δεν είχαν κάποιο θέμα. 

Βάλε ένα linkακι να παρουμε και εμείς βρε vaggo..

(Από ότι συζιτιετε παίζουν πολλά "μουφα" ptm7950 για αυτό το συζητάω τόσο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, vaggospro said:

AliExpress, πήρα απο 4 διαφορετικούς sellers, τα δύο τα δοκίμασα και δεν είχαν κάποιο θέμα. 

γιατί από 4 διαφορετικούς sellers;

πώς το εφαρμόζεις το ptm7950;

Επεξ/σία από zoranb

7 hours ago, @topos said:

Βάλε ένα linkακι να παρουμε και εμείς βρε vaggo..

(Από ότι συζιτιετε παίζουν πολλά "μουφα" ptm7950 για αυτό το συζητάω τόσο)

Η "γνήσια" που χρησιμοποίησα στην κάρτα είναι αυτή https://a.aliexpress.com/_EHENeZj

58 minutes ago, zoranb said:

γιατί από 4 διαφορετικούς sellers;

πώς το εφαρμόζεις το ptm7950;

Από 4 διαφορετικούς γιατί όπως είπε και ο @@toposυπάρχει πολύ μουφα πράμα.

Η εφαρμογή είναι εύκολη σαν αυτοκόλλητο, υπάρχουν βίντεο στο youtube. Μερικοί την βάζουν για λίγο στο ψυγείο για να είναι πιο σκληρη πριν την εφαρμόσουν και μην δυσκολεύει. 

• Thanks 1

16 minutes ago, zoranb said:

Μα μου φαίνεται πως κάτι λέει για baking

Α ναι θέλει λίγο να στρώσει, εγώ έκανα benchmark και το άφησα είκοσι λεπτά να κρυώσει δύο φορές. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...