zoranb Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Striptease δηλαδή? Στην GPU του MBpro το είχες δοκιμάσει; Σχετικά με το φούρνισμα κ τους σωστούς χρόνους, υπάρχει κάποιο site οδηγός που να λέει τι πρέπει να γίνει στην ανάλογη GPU?
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2 hours ago, SeNNinhA said: Σωστα αλλα η CPU και η GPU δεν εμπιπτουν σε αυτη την κατηγορια. Εννοειται οτι εαν δεν εχει παρει μεντα το σασι θα πρεπει οι επιφανεις των chips και των coolers να εφαρμοζουν. Thermal pads χρησιμοποιουνται κατα κορον πχ στα VRMs, και στα SSD external cases. Και ισως ακομη σε καποια coolers για M2 SSDs Ναι δεν ανεφερα οτι γενικα το ανεφερα και οχι συγκεκριμενα για cpu,gpu. σε καθε περιπτωση προσοχη σε οποιον βγαλει thermal pads και βαλει thermal. προσοχη οτι εφαπτεται μεχρι και στην ποσοτητα που θα βαλει γιατι και εκει εχω δει πολλα ωραια πραγματα. το χειροτερο ηταν σε καρτα γραφικων σε λαπτοπ .εβαλαν thermal paste οπουδηποτε στην καρτα γραφικων εκτος απο το die. το λαπτοπ εκλεινε απο θερμοκρασιες. 1
zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Την ξεμόνταρα κ έχει κ λευκή πάστα κ γκρι... τί σημαίνει όλο αυτό;
SeNNinhA Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 12 λεπτά πριν, zoranb είπε Την ξεμόνταρα κ έχει κ λευκή πάστα κ γκρι... τί σημαίνει όλο αυτό; Δεν σημαινει τιποτε περισσοτερο απο οτι χρησιμοποιηθηκαν διαφορετικες παστες. Πιθανοτατα καλυτερης ποιοτητας για το chip (γκρι) και μικροτερης ποιοτητας για τα υπολοιπα (λευκη). Λογικα εργοστασιακα για λογους οικονομιας αναλογως τις θερμικες αναγκες απαγωγης στα διαφορα κομματια χρησιμοποιουν διαφορετικες παστες. Βαζεις την ιδια παντου. Δεν υπαρχει λογος να ακολουθησεις το ιδιο εκτος κι αν και εσυ θελεις να κανεις οικονομια οποτε πας στην ιδια λογικη. Καλης ποιοτητας στο chip. Πιο φθηνη στα υπολοιπα που δεν ανεβαζουν τοσο υψηλες θερμοκρασιες
zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Πάστα με σιλικόνη κ χαλκό είναι προτιμητέα, κ για τί ποσότητα το κόβεις πως θα χρειαστώ;
CorsarioJoao Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, zoranb είπε Πάστα με σιλικόνη κ χαλκό είναι προτιμητέα, κ για τί ποσότητα το κόβεις πως θα χρειαστώ; Καλύτερα κάτι μη αγώγιμο αν δεν είσαι πολύ σίγουρος, αλλιώς όλες οι παστες για cpu θα σου κανουν δουλειά ( οχι liquid metal). Να ρωτήσω, δοκίμασες άλλα πράγματα πριν τις ψήσεις; Λογικά 4g θα σου φτάσουν Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από CorsarioJoao 1
SeNNinhA Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μόλις τώρα, zoranb είπε Πάστα με σιλικόνη κ χαλκό είναι προτιμητέα, κ για τί ποσότητα το κόβεις πως θα χρειαστώ; Εαν δεν μιλαμε για Liquid Metal pastes (που δεν υπαρχει κανενας λογος για τετοιες) ολες οι αλλες ειναι πανω κατω το ιδιο. Μιλαμε για 1-2 βαθμους διαφορες μεταξυ τους. Οπως ξαναειπα διαλεγεις οτι θελεις αλλα η σωστη τοποθετηση ειναι που θα σου κανει την διαφορά. Εαν εφορμοστουν σωστα μια χαρα θα εισαι. Τωρα βεβαια εαν θελεις να το ψαξεις περισσοτερο θα βρεις πολλα συγκριτικα αλλα και ατομα με διαφορετικες αποψεις για την ιδια παστα (αλλος ειναι απολυτα ευχαριστημενος και αλλος εντελως δυσαρεστημενος). Προσωπικα με τις Artic επαιζα και τωρα λεω να δοκιμασω είτε την Artic MX-6 είτε την TheralRight TX7 που ηρθε μαζι με το Antibending frame για τον 7800x3d που ειχα παραγγειλει. Εαν σε ενδιαφερει να εχεις χαμηλες θερμοκρασιες σε βαθος χρονου απλά αλλαζε την παστα πιο συχνα πχ ανα 2-3 χρονια. Εχω ακουσει ατομα να την αλλαζουν ανα 6 μηνες αλλα το θεωρω σουπερ υπερβολη εκτος κι αν κανεις σοβαρο Overclocking. Πχ Best Thermal Paste for CPUs 2024: 90 Pastes Tested, Ranked | Tom's Hardware (tomshardware.com) 1
zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2 minutes ago, CorsarioJoao said: Να ρωτήσω, δοκίμασες άλλα πράγματα πριν τις ψήσεις; Αν δοκίμασα λέει; Φακές, Ρεβύθια, ένα Σπανακόρυζο, μια Αρακά με πατάτες, κάτι μπριζολοπάιδα… αλλά τέτοια γκουρμεδιά δεν εχω ξαναψήσει! 😁 Σοβαρά τώρα, τί άλλες δοκιμές; Σαν τί εννοείς;
CorsarioJoao Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, zoranb είπε Αν δοκίμασα λέει; Φακές, Ρεβύθια, ένα Σπανακόρυζο, μια Αρακά με πατάτες, κάτι μπριζολοπάιδα… αλλά τέτοια γκουρμεδιά δεν εχω ξαναψήσει! 😁 Σοβαρά τώρα, τί άλλες δοκιμές; Σαν τί εννοείς; Ένα πολύ καλό καθάρισμα με IPA ή καθαρό οινόπνευμα και οδοντόβουρτσα. Υ.Γ. μετά το φουρνισμα GPU ξεχνάς φακές, ρεβύθια κλπ στον συγκεκριμένο φούρνο
zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Σας ευχαριστώ παιδιά αλλά είναι ιδιαίτερη περίπτωση οι συγκεκριμένες κάρτες, μάλλον έχουν φτάσει στα όρια ζωής τους και μετά σταμάτησαν να λειτουργούν, ίσως είναι ήδη dead και κάνω μία τελευταία απέλπιδα προσπάθεια μήπως και το ψήσιμο τις επαναφέρει έστω και για λίγο διάστημα. 2 minutes ago, CorsarioJoao said: Υ.Γ. μετά το φουρνισμα GPU ξεχνάς φακές, ρεβύθια κλπ στον συγκεκριμένο φούρνο Ωπ… γιατί;
CorsarioJoao Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Γιατί ο σκοπός του ψησίματος είναι να λιώσει μερικώς το solder στην πλακέτα ώστε αν κατι είχε σταματήσει να κανει επαφή να επανέλθει. Μαζί βέβαια ζεσταίνονται και όλα τα άλλα component/πλαστικά/μέταλλα κλπ που έχει πάνω η πλακέτα. Οτι αέριο παραχθεί λοιπόν απο αυτή τη διαδικασία θα μείνει μέσα στο φούρνο και θα μεταφερθεί στο κοτόπουλο και στις πατάτες που θα μπει μέσα μετά. Για τι κάρτες μιλάμε αν επιτρέπεται; Δώσε καμια πληροφορία παραπάνω. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από CorsarioJoao
SeNNinhA Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 33 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Γιατί ο σκοπός του ψησίματος είναι να λιώσει μερικώς το solder στην πλακέτα ώστε αν κατι είχε σταματήσει να κανει επαφή να επανέλθει. Μαζί βέβαια ζεσταίνονται και όλα τα άλλα component/πλαστικά/μέταλλα κλπ που έχει πάνω η πλακέτα. Οτι αέριο παραχθεί λοιπόν απο αυτή τη διαδικασία θα μείνει μέσα στο φούρνο και θα μεταφερθεί στο κοτόπουλο και στις πατάτες που θα μπει μέσα μετά. Για τι κάρτες μιλάμε αν επιτρέπεται; Δώσε καμια πληροφορία παραπάνω. Ακριβως. Γι αυτο οτι πλαστικο κλπ μπορει να αφαιρεθει πρεπει να αφαιρεθει. Ο φουρνος ουτως ή αλλως εχει αερισμο και θα αεριστει μετα. Οποτε δεν τιθεται θεμα να μεινουν καταλοιπα. Μιλάμε για 7-120 λεπτα φουρνισματος στους 180-190 βαθμους συνhθως (εαν θυμαμαι την συνταγη απο το MacBookPro που εψησα) 1
CorsarioJoao Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 18 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ο φουρνος ουτως ή αλλως εχει αερισμο και θα αεριστει μετα. Οποτε δεν τιθεται θεμα να μεινουν καταλοιπα. Αν είμαστε σίγουροι γ αυτό τότε οκ. Οι περισσότεροι φούρνοι πάντως απλά ανακυκλώνουν τον αέρα, δεν τον ανανεώνουν! Προσοχή λοιπόν, τουλάχιστον κάντε ενα καλό καθάρισμα μετά απο τη διαδικασία. Προσωπικά πάντως δεν θα το έκανα σε φούρνο που χρησιμοποιώ για φαγητό. 1
zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 8 minutes ago, CorsarioJoao said: Προσωπικά πάντως δεν θα το έκανα σε φούρνο που χρησιμοποιώ για φαγητό. Το σκεφτόμουνα κι εγώ αυτό που λες αλλά δεν το έπαιρνα απόφαση, τώρα όμως ακούω κι άλλον ένα να το λέει, μάλλον δεν θα τις ψήσω στο φούρνο!… Φτου! Πάει το Project 😐
SeNNinhA Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Αν είμαστε σίγουροι γ αυτό τότε οκ. Οι περισσότεροι φούρνοι πάντως απλά ανακυκλώνουν τον αέρα, δεν τον ανανεώνουν! Προσοχή λοιπόν, τουλάχιστον κάντε ενα καλό καθάρισμα μετά απο τη διαδικασία. Προσωπικά πάντως δεν θα το έκανα σε φούρνο που χρησιμοποιώ για φαγητό. Ενταξει. Κατα βαση ανακυκλωνουν τον αερα αλλα δεν ειναι αεροστεγεις. Υπαρχει διαφυγη αερα για ωστε να εξισορροπείται η εσωτερικη πιεση και να μην γινεται τυπου χυτρα ταχυτητας και σκασει. Αλλα μετα απλα τον αεριζεις σαφως. Αλλα τι ακριβως νομιζεις οτι θα εχεις μεσα σε 10 λεπτα απο κυκλωματα τα οποια ειναι πιστοποιημενα να δουλευουν σε 100 βαθμους σε lifetime (αρα πιστοποιηση για τουλαχιστον +30% παραπανω σε lifetime - τουστεστιν πραγματικη αντοχη short term περιπου στα 200% ---> 200οC) Δεν θα εχεις στην πραξη κατι. Εκτος κι αν αφησεις εσυ κατι πανω που θα επρεπε να εχεις αφαιρεσει. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από SeNNinhA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα