Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, The_Judas είπε

μολις 100-200 γευματα τη μερα εδινε κακης ποιοτητας... για τα ματια του κοσμου μαγειρεμενα στο ποδι..τα εβλεπα τοσο καιρο και απορουσα με την ανοργανωσια και βρωμια...

Το 99% των χρηματων κατεληγαν στην τσεπη του.

υπαρχουν πολυ καλυτερες δομες που δινουν ποιοτικο φαγητο.

μου κανει τεραστια εντυπωση πως εδιναν οι πολυεθνικες χρηματα σε προσωπικο λογαριασμο...

Θα μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη, καθώς έχω δει από κοντά τι γίνεται. Ίσως όχι πρόσφατα, λόγω υποχρεώσεων, αλλά στο παρελθόν σίγουρα. 

Αλλά, χάριν συζήτησης, να δεχτώ τα 100 άθλια γεύματα. Για να σε βοηθήσω να τα κάνω 50. Και μάλιστα σκουληκιασμένα. Και τα ανακάτευε με...κουπί. Έφταναν όμως σε ανθρώπους που δεν είχαν ούτε αυτά. Που δεν έδινε κανείς άλλος. Ούτε το κράτος ούτε (υποθέτω) εσύ. Ή εγώ. 

Και ακόμα που υπάρχουν άλλες δομές, πιστεύεις ότι φτάνουν; 

Και κάτι τελευταίο. Για τον εαυτό μου πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους. Αν είσαι σε φάση να θες να βοηθήσεις κόσμο, το να δώσεις 5-10-100 ευρώ είναι το εύκολο. Το κάνεις όταν μπορείς και με μία τραπεζική μεταφορά ξεμπέρδεψες. Και αισθάνεσαι και ωραία με τον εαυτό σου. Όποιος όμως είναι on the field δίνει τον εαυτό του.

4 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Μην ξεχνάμε και την υπόθεση με την Κιβωτό. Πολλά λέγονται, λίγα έως ελάχιστα,ή και μηδαμινά ισχύουν. 

Και μετά, ακόμα και αν αποδειχθεί ότι πρέπει να ζητηθούν και συγνώμες γιατί τα πράγματα δεν ήταν όπως παρουσιάστηκαν, η όποια ζημιά έχει γίνει 

• Like 3
  • Thanks 2
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Θα μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη, καθώς έχω δει από κοντά τι γίνεται. Ίσως όχι πρόσφατα, λόγω υποχρεώσεων, αλλά στο παρελθόν σίγουρα. 

Αλλά, χάριν συζήτησης, να δεχτώ τα 100 άθλια γεύματα. Για να σε βοηθήσω να τα κάνω 50. Και μάλιστα σκουληκιασμένα. Και τα ανακάτευε με...κουπί. Έφταναν όμως σε ανθρώπους που δεν είχαν ούτε αυτά. Που δεν έδινε κανείς άλλος. Ούτε το κράτος ούτε (υποθέτω) εσύ. Ή εγώ. 

Και ακόμα που υπάρχουν άλλες δομές, πιστεύεις ότι φτάνουν; 

Και κάτι τελευταίο. Για τον εαυτό μου πρώτα και μετά για τους υπόλοιπους. Αν είσαι σε φάση να θες να βοηθήσεις κόσμο, το να δώσεις 5-10-100 ευρώ είναι το εύκολο. Το κάνεις όταν μπορείς και με μία τραπεζική μεταφορά ξεμπέρδεψες. Και αισθάνεσαι και ωραία με τον εαυτό σου. Όποιος όμως είναι on the field δίνει τον εαυτό του.

Και ακούς "μόλις 100 - 200 τη μέρα". Μόλις. 

Το θέμα με την Κιβωτό, βγήκε και αναδείχθηκε από τα ίδια media με τον άλλον  άνθρωπο. 

Λέει πολλά. 

• Like 2
Δημοσ.

Βλέποντας το ποστ του φίλου παραπάνω με το παστίτσιο ξαναθυμήθηκα τον τίτλο/ερώτημα του νήματος και κατάλαβα ότι, για μία ακόμη φορά στο ινσομνια, χ...σαμε ένα νήμα. 

Ζητώ συγνώμη για την συνεισφορά μου στην λοξοδρομηση και σταματώ εδώ. 

Αν ανοίξει σχετικό νήμα μπορεί να τα πούμε εκεί αν και νομίζω ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με την ιδια λογικη και οι πολιτικοι που εδιναν φακελακια για ψηφο ηταν κοινωνικη πολιτικη.

ενα ψωνισμενο λαμογιο ηταν ο τυπος... αλλα τον στηριζουν επειδη ειχε "ανθρωπιστικα" ιδεωδη και ηταν " με τον λαο".

Επαιρνε εκατομμυρια στην τσεπη του και εδινε νεροβραστα μακαρονια για τα ματια του κοσμου.

δεν ειναι αυτο πραγματικη βοηθεια ουτε δικαιολογει την εξαπατηση.

εδω ο τυπος ελεγε οτι πηγε στην Παλαιστινη... και εβαζε fake φωτογραφιες.

υπαρχουν πολλα ακομη συσσιτια που γινονται χωρις τυμπανοκρουσιες.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, The_Judas είπε

με την ιδια λογικη και οι πολιτικοι που εδιναν φακελακια για ψηφο ηταν κοινωνικη πολιτικη.

ενα ψωνισμενο λαμογιο ηταν ο τυπος... αλλα τον στηριζουν επειδη ειχε "ανθρωπιστικα" ιδεωδη και ηταν " με τον λαο".

Επαιρνε εκατομμυρια στην τσεπη του και εδινε νεροβραστα μακαρονια για τα ματια του κοσμου.

δεν ειναι αυτο πραγματικη βοηθεια ουτε δικαιολογει την εξαπατηση.

εδω ο τυπος ελεγε οτι πηγε στην Παλαιστινη... και εβαζε fake φωτογραφιες.

υπαρχουν πολλα ακομη συσσιτια που γινονται χωρις τυμπανοκρουσιες.

Τον στηρίζουν τόσο, που είναι αυτοί που τον κρέμασαν στα μανταλάκια. 

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 6/2/2024 στις 12:12 ΠΜ, freejazz είπε

εχει πάρει τιποτα το μάτι σας, βλέπω κατι 10€ η μεριδα και νομιζω εχουν ξεφυγει ασχημα οι τυποι.

Αμπελόκηπους αθηνας

Φιλε μου επειδη οντως εχουν ξεφυγει, μηπως να δοκιμασεις τα μαγειρευτα του σκλαβενιτη? Ειτε αυτα που ειναι στο ψυγειο ειτε τα ζεστα? Νομιζω εχουν καλες τιμες για αυτο που παιρνεις

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, linic74903 είπε

τις προαλες περασα εξω απο ενα τετοιο μαγαζι. ειδα ΠΑΣΤΊΤΣΙΟ: 6.95

ρε μπαγλαμαδες, θα το παρω απο το lidl και θα το ζεστανω στα μικροκύματα

https://www.killdeal.gr/detailsPage.aspx?id=374609 

Αν θεωρεις οτι η ποιοτητα και η ποσοτητα ειναι ιδια, δεν σε σταματαει κανεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, linic74903 said:

έχει προσφορά το discount markt    μαγειρεμένο 3,49,    (ακυρό μουσακάς είναι αυτή την βδομάδα, αλλά παραπλήσια τιμή έχει και παστίτσιο)  αλλά είναι σουπερ μαρκετ στην ουσία,  δυο φαγητά έχει για αυτή την βδομάδα

τα 6,95 ίσως να είναι λιγο τσιμπημένα για μαγειρείο,   αλλά άντε να βρεις με 5 ευρώ μερίδα που θα την πάρεις στο σπίτι

Το κάνεις μόνος σου στο σπίτι αν θες φθηνότερα

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, linic74903 είπε

Αν ήταν να δώσω τόσα λεφτά, θα πάω σε εστιατόριο. Απαιτώ από ένα μαγειρείο να έχει καλές τιμές . Άλλωστε τα περισσότερα τα αγοράζουν έτοιμα από κετερινγκ

Ό,τι πιστεύει ο καθένας. Μπορείς πάντα να ανοίξεις ένα μαγειρείο, να βρεις και αυτό το φανταστικό κετερινγκ και να δίνεις μερίδες για 4 και 5 ευρώ. 

Να μαντέψω, μήπως τρως φθηνά σε συγκεκριμένες λέσχες στην Ελλάδα? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, linic74903 είπε

Αυτό είναι προσφορά από το 2022

Δημοσ.
Στις 6/2/2024 στις 12:12 ΠΜ, freejazz είπε

εχει πάρει τιποτα το μάτι σας, βλέπω κατι 10€ η μεριδα και νομιζω εχουν ξεφυγει ασχημα οι τυποι.

Αμπελόκηπους αθηνας

ξέρω oftopic η φάση και με συγχωρείς προκαταβολικά , αλλά όσο πιο νωρίς μάθεις να μαγειρεύεις τόσο καλύτερα , έχει ξεφύγει η κατάσταση γενικότερα . Τα "δύσκολα" φαγητά τα παίρνεις και απο έξω αλλά , όσπρια , ζυμαρικά και κοψίδια τα κάνεις εύκολα μόνος σου μετά απο λίγο καιρό .

Πολλοί κάνουν αρκετές διαφορετικές μερίδες όταν έχουν λάσκα και χώνουν ψυγείο (ή και κατάψυξη) για τις υπόλοιπες μέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ευρώ μερίδα παστίτσιο είναι τίμια για μαγειρείο, ειδικά αν το μαγειρείο είναι καλό. Η ποσότητα και (κυρίως η) ποιότητα του φαγητού συνήθως είναι καταφανώς ανώτερη από τα σουπερμάρκετ. 

Με διαφορά το φθηνότερο και ποιοτικότερο πάντως είναι το να μαγειρεύεις στο σπίτι. Ειδικά στην εποχή μας, και άσχετος να είσαι εντελώς υπάρχουν σεμινάρια τζάμπα στο youtube να ξεκινήσεις τα βασικά, και να χτίσεις σιγά σιγά μερικές συνταγές της προκοπής.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 6/2/2024 στις 11:07 ΠΜ, Rebelos2018 είπε

Μπορεί η τροπή των πραγμάτων να είναι αυτή που είναι, αλλά μοίρασε εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού όλα αυτά τα χρόνια.

Ας τις ψωνιζαν efood οι δωρητες. Θα συμφερε περισσοτερο.

15 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Υπάρχει έρευνα απο την αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα χρήματος.

καλα μην τρελαινεσαι! η ιδια αρχη κυνηγαει ταξιδιωτικα πρακτορεια και ασφαλιστικα πρακτορεια για ξεπλυμα μαυρου χρηματος γιατι βλεπουν τα εισερχομενα στους λογαριασμους και οχι τα εξερχομενα. Οποτε μην το παιρνεις και της μετρητοις.

Δημοσ.

Γενικά μιλώντας, οτιδήποτε δεν θέλουμε/μπορούμε να κάνουμε θα το πληρώσουμε για να το κάνει κάποιος άλλος. Κι εκεί δεν θα πληρώσουμε με το σκεπτικό (που έχουν πολλοί) "τόσο τα υλικά+του πήρε 5 λεπτά=...." αλλά θα πληρώσουμε και πολλά άλλα πράγματα (εμπειρία, γνώση και διάφορα άλλα σχετικά). Οπότε όταν έρθει ο ηλεκτρολόγος να μας βάλει μία πρίζα και θα του πάρει 3 λεπτά σαν διαδικασία, σίγουρα δεν θα μας στοιχίσει 4-5 ευρώ (εκτός αν είναι γείτονας και προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία).

Το ίδιο και στο θέμα του φαγητού. Το σουβλάκι αν το αναλύσουμε "εις τα εξ ων συνετέθη" σίγουρα δεν στοιχίζει όχι 3-3,50 ευρώ αλλά ούτε καν 1,5. Το ίδιο και το παστίτσιο. Πληρώνουμε όμως την ευκολία μας και το ότι το έχουμε όποτε θέλουμε.

Παράπονα είναι εύκολο να κάνουμε και ακόμα ευκολότερο να τιμολογούμε τη δουλειά...των άλλων (για τη δική μας ο χρόνος είναι χρήμα και αξίζει πολύ ;)). Όσο όμως θα επιμένουμε να παίρνουμε ακόμα και την απλή λαχανανοσαλάτα από delivery ή κομμένη στο σακουλάκι του supermarket τότε υποχρεωτικά θα πληρώσουμε την κοπή της, το σακουλάκι της και ότι άλλο σκεφτεί αυτός που υποκαθιστά το μαχαίρι και την επιφάνεια κοπής στο σπίτι μας.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, haris_216 said:

Γενικά μιλώντας, οτιδήποτε δεν θέλουμε/μπορούμε να κάνουμε θα το πληρώσουμε για να το κάνει κάποιος άλλος. Κι εκεί δεν θα πληρώσουμε με το σκεπτικό (που έχουν πολλοί) "τόσο τα υλικά+του πήρε 5 λεπτά=...." αλλά θα πληρώσουμε και πολλά άλλα πράγματα (εμπειρία, γνώση και διάφορα άλλα σχετικά). Οπότε όταν έρθει ο ηλεκτρολόγος να μας βάλει μία πρίζα και θα του πάρει 3 λεπτά σαν διαδικασία, σίγουρα δεν θα μας στοιχίσει 4-5 ευρώ (εκτός αν είναι γείτονας και προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία).

Το ίδιο και στο θέμα του φαγητού. Το σουβλάκι αν το αναλύσουμε "εις τα εξ ων συνετέθη" σίγουρα δεν στοιχίζει όχι 3-3,50 ευρώ αλλά ούτε καν 1,5. Το ίδιο και το παστίτσιο. Πληρώνουμε όμως την ευκολία μας και το ότι το έχουμε όποτε θέλουμε.

Παράπονα είναι εύκολο να κάνουμε και ακόμα ευκολότερο να τιμολογούμε τη δουλειά...των άλλων (για τη δική μας ο χρόνος είναι χρήμα και αξίζει πολύ ;)). Όσο όμως θα επιμένουμε να παίρνουμε ακόμα και την απλή λαχανανοσαλάτα από delivery ή κομμένη στο σακουλάκι του supermarket τότε υποχρεωτικά θα πληρώσουμε την κοπή της, το σακουλάκι της και ότι άλλο σκεφτεί αυτός που υποκαθιστά το μαχαίρι και την επιφάνεια κοπής στο σπίτι μας.

Άκυρο στο παράδειγμα με τον ηλεκτρολόγο, γιατί σε αυτόν (τον σωστό, όχι τον πολυμάστορα) πληρώνεις και το να μην σε τεζάρει το ρεύμα ή σε απανθρακώσει κάποια φωτιά.

Στο φαγητό που μαγειρεύεις μόνος σου, εν αντιθέσει με το μαγειρείο, το πολύ-πολύ (δεν το λες και λίγο, αλλά...) να σε στείλει σε κανένα νοσοκομείο. Oh, wait...

Edit : Απλά έχουμε πολλά ερεθίσματα για να ξοδέψουμε χρόνο με λάθος τρόπο, από το να τον αφιερώνουμε εκεί που "πρέπει".

Επεξ/σία από csontheline

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...