Προς το περιεχόμενο

ξαφνική παύση λειτουργίας κινητήρα εν κινήσει

papoys1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 minutes ago, Ribopaido said:

Ρυθμιστής τάσης εναλλακτήρα ή αυτό που λένε στα συνεργεία πλακέτα δυναμό δηλαδή χαλάσανε οι διοδοι στην γεφυρα ανορθωσης.

Και "αυτόματο" το λένε στα συνεργεία, αλλά αν ήταν αυτό απλά δεν θα φόρτιζε η μπαταρία και θα είχε αδειάσει, δεν θα έδειχνε τάση 12,9v.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 hours ago, bill999r said:

Με τέτοια τάση δεν φαίνεται αποφορτισμενη η μπαταρία. Μήπως ήταν εξαρχής κάποιο καλώδιο που δεν κάνει καλή επαφή και δεν στέλνει ρεύμα;

η βραχυκυκλωμένο δυναμό (όταν γινεται βραχυκύκλωμα στο δυναμό αυτα ειναι τα συμπτώματα)

• Like 1

Ένας σοβαρός ηλεκτρολόγος θα βρει αμέσως το σφάλμα. 

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο από το δυναμό στην μπαταρία. Μπορεί να έχει απώλειες και να δημιουργεί πτώση τάσης. Να φορτίζει η μπαταρία αλλά όχι σωστά. 

Σε παλιά αυτοκίνητα φαινόταν αχνά το λαμπάκι της μπαταρίας (το βράδυ κυρίως) και γινόταν έντονο όταν πατούσες φρένα (πίσω φώτα), φλας, καλοριφέρ, φώτα και γενικά όταν υπήρχε κατανάλωση. 

Πιθανότερο το φταίξιμο να είναι στην πλευρά του δυναμό και όχι της μπαταρίας. 

• Like 1

4 hours ago, Stam53 said:

Τα αυτοκίνητα αποθηκεύουν κωδικούς βλάβης. Από εκεί θα ξεκινήσουν στο συνεργείο.

Τώρα τι να υποθέσεις; Μπορεί να φταίει οτιδήποτε. 

εξωγηινοι π.χ.;

Ηρεμα ρωταω.

Και μπαινω σε αυτη τη διαδικασια απο αγνή περιέργεια.

Μπήκες στον κοπο να απαντησεις,για να πεις πως μπορει να φταίει ο,τιδήποτε;

Θα μπορουσα να κανω κοπυ πειστ την απαντηση σου,σε ολα τα νηματα του φορουμ;

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή η διάγνωση εξ αποστάσεως, είναι χειρότερη και από τις μαμάδες στο facebook 😂. Συγγνώμη που θα το πω αλλά μόνο ένας άσχετος θα πει τη γνώμη του χωρίς διάγνωση 😃. Αν δεν είναι το ένα είναι το άλλο αν δεν είναι το άλλο είναι κάτι άλλο και τελικά θα είναι κάτι άσχετο... πχ αντλία βενζίνης 🤣

Μας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και ήταν η μπαταρία... ξέχασαν να συνδέσουν στο συνεργείο το δυναμό με τη μπαταρία, μετά από κάποια χιλιόμετρα έσβησε η μηχανή μια και καλή 😅.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1

Αν έχει βραχυκυκλώσει το δυναμό που χάλασε μπορεί να έχει επηρεάσει και την μπαταρία. Αν είσαι κοντά στο να αλλαξεις, καλό είναι να αλλαξεις και αυτή μαζί 

• Like 1

7 ώρες πριν, Ribopaido είπε

Ρυθμιστής τάσης εναλλακτήρα ή αυτό που λένε στα συνεργεία πλακέτα δυναμό δηλαδή χαλάσανε οι διοδοι στην γεφυρα ανορθωσης.

7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Και "αυτόματο" το λένε στα συνεργεία, αλλά αν ήταν αυτό απλά δεν θα φόρτιζε η μπαταρία και θα είχε αδειάσει, δεν θα έδειχνε τάση 12,9v.

5 ώρες πριν, Black Demis είπε

η βραχυκυκλωμένο δυναμό (όταν γινεται βραχυκύκλωμα στο δυναμό αυτα ειναι τα συμπτώματα)

2 ώρες πριν, UnrealSP είπε

Αν έχει βραχυκυκλώσει το δυναμό που χάλασε μπορεί να έχει επηρεάσει και την μπαταρία. Αν είσαι κοντά στο να αλλαξεις, καλό είναι να αλλαξεις και αυτή μαζί 

Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις ειλικρινά με βοήθησαν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, αλλα ας σας πω πως έχει το πρόβλημα και που το επικεντρώνω.

Βούιζε το δυναμό (19 χρονών το opel vectra 1,6) προ τριμήνου περίπου πάω ηλεκτρολόγο επισκευή λέει. Επισκευάζω το δυναμό 150 ευρώ του λέω έβαλες σωστά ανταλλακτικά;; Ναι της bosch καρβουνάκια - αυτόματο - ρουλεμαν. Πριν ενάμισυ μήνα το κάνει πρώτη φορά ευτυχώς Αθήνα με οδική συνεργείο που έκανε την επισκευή το ελέγχουν μου λένε έκοψε στοιχείο η μπαταρία 80 ευρώ καινούργια.

Πριν 20 μέρες περίπου το κάνει 2η φορά επαρχία. Μετά από 2-3 ωρες , με τη βοήθεια περαστικών και ενός πρατηριούχου πήρε μπροστά ήρθα Αθήνα όλα καλά λέω εντάξει μάτι ήταν δεν το έψαξα περισσότερο.

Χτές 3η φορά οδική και σε άλλο συνεργείο φυσικά όπου θα το δει άλλος ηλεκτρολόγος  και όχι αυτός που έκανε την επισκευή. Χτες δεν ηταν στο συνεργείο θα το δει σήμερα.

Χτες που έμεινα παίρνω τηλέφωνο συνεργείο  λέω στο μηχανικό τι έπαθα πάλι και επειδή δεν είχα τηλέφωνο του ηλεκτρολόγου  που έκανε την επισκευή ζητάω το τηλέφωνο. Μου λέει κλείσε και πάρε σε 5 λεπτά. Παίρνω μετά από 5 λεπτά μου το δίνει τον παίρνω 3-4 φορές δεν το σηκώνει ούτε με πήρε καθόλου γιατί μάλλον του είπε ο μηχανικός τι εγινε και ενδεχομένως έχει τη φωλιά του λερωμένη.

Όπως και νάχει και ότι και αν μου πει ο ηλεκτρολόγος το πρωί θα του πω να κατεβάσει πάλι δυναμό και να ελέγξει την επισκευή και τι ανταλλακτικά έχει βάλει ο προηγούμενος εκτός και μου πει ότι η βλάβη σου προήλθε όχι από κει αλλά από το ταδε πρόβλημα γιατί εγώ πιστεύω πως έχει βάλει μαιμού ανταλλακτικά στο δυναμό και  όχι της bosch γιατί όπως ξέρω είναι εγκλημα να κάνεις κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο δυναμό.

Για ενημέρωση 12,2 έδειχνε η τάση με ένα απλό μηχάνημα που είχε περαστικός εκεί που έμεινα και όχι 12,9 που εγραψα κατά λαθος στο αρχικό ποστ και δεν έγινε μέτρηση τάσης την ώρα που γυρίζει η μίζα για το εάν την κρατάει ή πέφτει που να δείχνει αν έκοψε πάλι στοιχείο.

Όπως και νάχει θα ενημερώσω.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ναι της bosch καρβουνάκια - αυτόματο - ρουλεμαν.

κατευθειαν απο Βερολινο! Αν εισαι Αθηνα, το δυναμο σου πηγε Μενιδι βολτα να παρει αερα στα δυτικα προαστια. Το ψιλομαζεψαν , το εβαψαν και το εστειλαν πισω.

2 ώρες πριν, papoys1 είπε

και να ελέγξει την επισκευή και τι ανταλλακτικά έχει

Να βρεις ενα καινουργιο δυναμο να βαλεις επανω. Ψαξε αυτα τα site τα ανταλλακτικατζηδικα. Δεν νομιζω οτι θα ειναι ακριβοτερο απο την επισκευη που εκανες.

Το εκανες πριν επισκευασεις το δικο του ?

Και κοιτα και το ενδεχομενο να αλλαξεις και μηχανικο.

Επεξ/σία από andreaspA

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει αυξηθεί η τεχνολογία τόσο και ένα compact bms με ενα ζεύγος voltage -current sensors να μετράνε 4-5 στοιχεία και ενα ntc thermistor για θερμοκρασια που θα κουμπώνει πάνω στους πόλους δεν υπάρχει απορω.. Με μια απλή μέτρηση τάσης σε λειτουργία θα τα βλεπε ολα ο άνθρωπος.

Επεξ/σία από Ribopaido
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@papoys1

Αν είναι το δυναμό ψάξε τιμές για καινούριο από Γερμανία. 

Πριν λίγο καιρό έφερα για την Ascona C 1.6 που έχω, καινούργιο (όχι ανακατασκευή) της Bosch (το ίδιο με το μαμά με κωδικό) στα 180€. Στο δικό μου αυτοκίνητο λόγω παλαιότητας τα ανταλλακτικά είναι ακριβότερα. 

Έδωσες όμως πολλά για την επισκευή του δικού σου και αν όντως είναι πάλι το δυναμό, καλό θα ήταν να πας στον ίδιο που την έκανε και να απαιτήσεις σωστή δουλειά με σχεδόν μηδενικό κόστος. 

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 2

εγω απο τα λίγα που ξέρω σε συζητήσεις με φίλους-γνωστούς κλπ που εχουν παλιά κυρίως αμάξια ,σε επισκευή δυναμό η μίζας σου βγάζουν την παλιά και σου βάζουν κατ ευθείαν νέα ανακατασκευασμένη (μίζα η δυναμό) με εγγύηση 6 μηνών ,και σε εμένα σε honda civic 2006 (που ειχα κάποιο διάστημα ) ετσι ειχε γίνει και σε nissan note που εχει ο πεθερός το ιδιο εγινε ,και μάλιστα θυμάμαι ελεγαν οι μηχανικοί (οχι  ηλεκτρολόγος) ΔΕΝ συμφέρει η επισκευή (μίζας η δυναμό) και στον πελάτη και ουτε σε εμάς ...(μακάρι να βρείς την λύση και να ειναι απλή και φθηνή)

• Like 1

9 λεπτά πριν, kostis444t είπε

εγω απο τα λίγα που ξέρω σε συζητήσεις με φίλους-γνωστούς κλπ που εχουν παλιά κυρίως αμάξια ,σε επισκευή δυναμό η μίζας σου βγάζουν την παλιά και σου βάζουν κατ ευθείαν νέα ανακατασκευασμένη (μίζα η δυναμό) με εγγύηση 6 μηνών ,και σε εμένα σε honda civic 2006 (που ειχα κάποιο διάστημα ) ετσι ειχε γίνει και σε nissan note που εχει ο πεθερός το ιδιο εγινε ,και μάλιστα θυμάμαι ελεγαν οι μηχανικοί (οχι  ηλεκτρολόγος) ΔΕΝ συμφέρει η επισκευή (μίζας η δυναμό) και στον πελάτη και ουτε σε εμάς ...(μακάρι να βρείς την λύση και να ειναι απλή και φθηνή)

Η ανακατασκευασμένη (μιζα εναλλάκτης κρεμαγιέρα κλπ )  είναι απο αυτά που έβγαλαν απο κάποιον άλλον ,τα επισκευαζουν και τα πουλάνε .Για αυτό και όταν αγοράζεις τέτοια ζητάνε το παλιό ανταλλακτικό.Αν δεν θέλεις να το δώσεις τότε πληρώνεις παραπάνω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...