m3ltd0wn Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Εν ετει 2024 και δεν χρησιμοποιείτε πάγια εντολή; Και δεν καταλαβαίνω πως δεν έχεις τον έλεγχο αφού πριν την πληρωμή έχει εκδοθεί ο λογαριασμός ΚΑΙ έχεις θέσει και ανώτατο όριο πληρωμής πάνω από το οποίο δεν ξεφεύγεις... Ξεχνάς τους λογαριασμούς, τις προθεσμίες, αρκεί να έχεις λεφτά μέσα. Είναι ότι πιο απλό και εύκολο. Και αν υπάρξει κάποιο λάθος ακυρώνεις την πάγια πριν την λήξη του λογαριασμού... Το μόνο κακό είναι ότι δεν γλυτώνεις την προμήθεια αλλά εκτός αν κάνεις χρήση site παροχου και όχι τράπεζας έτσι και αλλιώς δεν την γλυτώνεις. 1
Joshua21 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 40 minutes ago, m3ltd0wn said: Εν ετει 2024 και δεν χρησιμοποιείτε πάγια εντολή; Και δεν καταλαβαίνω πως δεν έχεις τον έλεγχο αφού πριν την πληρωμή έχει εκδοθεί ο λογαριασμός ΚΑΙ έχεις θέσει και ανώτατο όριο πληρωμής πάνω από το οποίο δεν ξεφεύγεις... Ξεχνάς τους λογαριασμούς, τις προθεσμίες, αρκεί να έχεις λεφτά μέσα. Είναι ότι πιο απλό και εύκολο. Και αν υπάρξει κάποιο λάθος ακυρώνεις την πάγια πριν την λήξη του λογαριασμού... Το μόνο κακό είναι ότι δεν γλυτώνεις την προμήθεια αλλά εκτός αν κάνεις χρήση site παροχου και όχι τράπεζας έτσι και αλλιώς δεν την γλυτώνεις. Όπως βολεύει τον καθένα, κάποιοι υπολογίζουν καλύτερα τα οικονομικά τους όταν κάνουν τις πληρωμές οι ίδιοι. 3 1
Bitbit Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, m3ltd0wn said: Εν ετει 2024 και δεν χρησιμοποιείτε πάγια εντολή; όχι δε χρησιμοποιούμε και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εγώ μπορεί να είμαι στριμωγμένος οικονομικά ή να τύχει ένα απρόοπτο και να θέλω μια πληρωμή να καθυστερήσει για να κρατήσω τα χρήματα για κάτι άλλο. Επίσης κάποιοι δε πληρώνονται στανταρ ημερομηνία. Μπορεί να πληρωθούν μέχρι τις 10-15 του μήνα. Το να μπει μια πάγια εντολή 1η του μήνα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Πρόσφατα φίλος μου έλεγε ότι δε θα πληρώσω ακόμα τα τέλη γιατί δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα από τη δουλειά και δε θέλω να είμαι οριακά. Πιθανόν να έχει καθυστερήσει και κάποιον λογαριασμό. Αν αυτά ήταν σε πάγια εντολή μπορεί τώρα να μην είχε € 1 1
Hacker?pcs Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Όποια χρεώνει η Πειραιώς προμήθεια απευθείας στο site με πιστωτική, όποια όχι πχ ΕΝΦΙΑ στην Πειραιώς e-banking. Όχι αυτόματα με πάγια, θέλω να βλέπω τι πληρώνω και τι χρεώνεται ανά κιλοβατώρα, νερό, cosmote κτλ Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2024 από Hacker?pcs
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Bitbit είπε όχι δε χρησιμοποιούμε και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εγώ μπορεί να είμαι στριμωγμένος οικονομικά ή να τύχει ένα απρόοπτο και να θέλω μια πληρωμή να καθυστερήσει για να κρατήσω τα χρήματα για κάτι άλλο. Επίσης κάποιοι δε πληρώνονται στανταρ ημερομηνία. Μπορεί να πληρωθούν μέχρι τις 10-15 του μήνα. Το να μπει μια πάγια εντολή 1η του μήνα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Πρόσφατα φίλος μου έλεγε ότι δε θα πληρώσω ακόμα τα τέλη γιατί δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα από τη δουλειά και δε θέλω να είμαι οριακά. Πιθανόν να έχει καθυστερήσει και κάποιον λογαριασμό. Αν αυτά ήταν σε πάγια εντολή μπορεί τώρα να μην είχε € Προφανώς κατανοητό να μην έχεις ή να μην θέλεις να πληρώσεις έναν λογαριασμό. Ωστόσο και έτσι την πάγια την ακυρώνεις και πληρώνεις όταν έχεις. Φυσικά αν αυτό είναι έκτακτο και όχι μόνιμο (η καθυστέρηση). Για τα τέλη δεν ισχύει αυτό γιατί η πάγια είναι για επαναλαμβανομενη πληρωμή. Αν είχαν πάγια τα τέλη θα πληρωνοντουσαν στην λήξη όπου έτσι και αλλιώς αν το πας πιο μετά διπλασιαζονται... Εκεί έχεις δεν έχεις βρίσκεις και πληρώνεις. Πάντα η πάγια πληρώνει στην λήξη του λογαριασμού και ποτέ νωρίτερα (δεν ορίζουμε εμείς την ημερομηνία) Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2024 από m3ltd0wn 1
geoarch Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Bitbit είπε όχι δε χρησιμοποιούμε και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εγώ μπορεί να είμαι στριμωγμένος οικονομικά ή να τύχει ένα απρόοπτο και να θέλω μια πληρωμή να καθυστερήσει για να κρατήσω τα χρήματα για κάτι άλλο. Επίσης κάποιοι δε πληρώνονται στανταρ ημερομηνία. Μπορεί να πληρωθούν μέχρι τις 10-15 του μήνα. Το να μπει μια πάγια εντολή 1η του μήνα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Πρόσφατα φίλος μου έλεγε ότι δε θα πληρώσω ακόμα τα τέλη γιατί δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα από τη δουλειά και δε θέλω να είμαι οριακά. Πιθανόν να έχει καθυστερήσει και κάποιον λογαριασμό. Αν αυτά ήταν σε πάγια εντολή μπορεί τώρα να μην είχε € Ακριβώς για αυτό το λόγο και εγώ. Συν το γεγονός ότι λόγω της φύσης της δουλειάς μου δεν πληρώνομαι στάνταρ και είναι πιθανό να πρέπει να περιμένω μια πληρωμή για αρκετό καιρό ώστε να εξοφλήσω λογαριασμούς (προφανώς πριν τη λήξη) και να βγαίνουν τα καθημερινά έξοδα με ό,τι έχει μείνει απ' την προηγούμενη. Ή αντίστοιχα αν πληρωθώ στην αρχή του μήνα ξεχρεωνω τα πάντα με την έκδοση τους για να φεύγουν. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2024 από geoarch
gokuthelegend Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 16 ώρες πριν, Bitbit είπε Επίσης κάποιοι δε πληρώνονται στανταρ ημερομηνία. Μπορεί να πληρωθούν μέχρι τις 10-15 του μήνα. Το να μπει μια πάγια εντολή 1η του μήνα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Από όσο ξέρω η πάγια εντολή εκτελείται την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού, όχι στην ημερομηνία έκδοσης, οπότε υπάρχει περιθώριο. 3
Bitbit Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 15 hours ago, m3ltd0wn said: Για τα τέλη δεν ισχύει αυτό γιατί η πάγια είναι για επαναλαμβανομενη πληρωμή. Αν είχαν πάγια τα τέλη θα πληρωνοντουσαν στην λήξη όπου έτσι και αλλιώς αν το πας πιο μετά διπλασιαζονται... Εκεί έχεις δεν έχεις βρίσκεις και πληρώνεις. Πάντα η πάγια πληρώνει στην λήξη του λογαριασμού και ποτέ νωρίτερα (δεν ορίζουμε εμείς την ημερομηνία) 7 minutes ago, gokuthelegend said: Από όσο ξέρω η πάγια εντολή εκτελείται την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού, όχι στην ημερομηνία έκδοσης, οπότε υπάρχει περιθώριο. Ανέφερα το παραδειγμα των τελών, θα μπορούσε να είναι μια άλλη πληρωμή. Μη κολλάμε σε αυτό. Τα τέλη δε τα αφήνεις διότι θα διπλασιαστούν. Κι εγώ έχω παλαιότερα αφήσει λογαριασμό να λήξει και τον πλήρωσα μετά. Ήξερα ότι δεν θα υπήρχε καμια συνέπεια. Οπότε, κυρίως αν ο άλλος στα οικονομικά δε τα πάει και πολύ καλά ίσως δεν είναι καλή ιδέα η πάγια εντολή. Θα προτιμούσε να λήξει ο λογαριασμός για να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αλλού. Για άλλους ισχύει το αντίθετο. 1
Denmark1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 πάγια εντολή σημαίνει ότι αυτονόητα έχεις ένα ελάχιστο ποσό ,πόσα να πω? 2-3 χιλιάδες ευρώ που δεν σε απασχολούν αν θα τα πάρουν για λογαριασμούς 5-10 μέρες πριν ,5-10 μέρες μετά... 1
Stratosnis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 57 minutes ago, Denmark1 said: πάγια εντολή σημαίνει ότι αυτονόητα έχεις ένα ελάχιστο ποσό ,πόσα να πω? 2-3 χιλιάδες ευρώ που δεν σε απασχολούν αν θα τα πάρουν για λογαριασμούς 5-10 μέρες πριν ,5-10 μέρες μετά... Πληρώνει κάποιος εδώ 2-3κ λογαριασμούς το μήνα; Μία χαζή ερώτηση, στην πάγια εντολή δεν κρατάει προμήθεια;
1comment Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Εν ετει 2024 και δεν χρησιμοποιείτε πάγια εντολή; Ναι γιατί έχει προμήθεια η πάγια (εξαίρεση οι πάροχοι ρεύματος αν έκανες την πάγια με κάρτα) ενώ η πληρωμή απευθείας στο σαητ του εμπόρου-υπηρεσίας δεν έχει καμία χρέωση. Εγώ πλέον έχω κόψει τις πληρωμές από ebanking με εξαίρεση μόνο μεταφορές σε λογ/σμους. Μόνο για το ΕΦΚΑ δεν έχω βρει άλλο τρόπο πληρωμής. Και είναι απαράδεκτο. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2024 από 1comment
Denmark1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 συμφωνώ αν και μην το αποκλείειες να πληρώνει κάποιος αρκετά για λογαριασμους (τυχαίο παράδειγμα: σπιτι, σπιτι παιδιου που σπουδαζει, δουλειάς, παπούδων ,κοινόχρηστο οικοδομής, το χιλιάρικο το έφτασες) τα 2-3 Κ τα εννοούσα ξεχασμενα αχρείαστα σε εάν λογαριασμο...
gokuthelegend Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 4 ώρες πριν, Stratosnis είπε Πληρώνει κάποιος εδώ 2-3κ λογαριασμούς το μήνα; Εννοεί να έχει 2-3k στον λογαριασμό του στην τράπεζα, ώστε να μην ανησυχεί αν θα ξεμείνει με τις αυτόματες πληρωμές των λογαριασμών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα