Προς το περιεχόμενο

Καλωδιο Ιντερνετ

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από NikosKallithea,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπιτι που ειμαι εχει παλιου τυπου καλωδια με αποτελεσμα να εχω μεγαλη απωλεια. 100αρα ταχυτητα συχρονιζει στα 35 μεσα στην πριζα. Αν τραβηξω απευθειας καλωδιο UTP απο το ρολοι εξωτερικα θα δω μεγαλη διαφορα ή δεν αξιζει να ασχοληθω?

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο ρολόι;

Αν τραβήξεις utp απο εκει που σου παραδίδει ο παροχος την σύνδεση και που σου είπε οτι εκει εχεις 100, τοτε τα 100 θα πάνε και στον ρουτερ.

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
Δημοσ.
On 05/02/2024 at 14:11, tsoupas7 said:

Στο σπιτι που ειμαι εχει παλιου τυπου καλωδια με αποτελεσμα να εχω μεγαλη απωλεια. 100αρα ταχυτητα συχρονιζει στα 35 μεσα στην πριζα. Αν τραβηξω απευθειας καλωδιο UTP απο το ρολοι εξωτερικα θα δω μεγαλη διαφορα ή δεν αξιζει να ασχοληθω?

αν ειναι σε εξωτερικο χωρο θα πας σε Pet utp εξωτερικου χώρου ή ακόμα καλύτερα σε Pet τηλεφωνικο πχ 2 ζευγων

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

αν ειναι σε εξωτερικο χωρο θα πας σε Pet utp εξωτερικου χώρου ή ακόμα καλύτερα σε Pet τηλεφωνικο πχ 2 ζευγων

την συνδεση αυτη στον εξωτερικο χωρο την κανει ηλεκτρολογος η πρεπει να μιλησω με τον παροχο μου?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tsoupas7 είπε

την συνδεση αυτη στον εξωτερικο χωρο την κανει ηλεκτρολογος η πρεπει να μιλησω με τον παροχο μου?

και εσυ μπορεις απο το κουτι που ειναι στον τοιχο σου εξω. Ανοιγεις, βλεπεις τα καλωδια που πανε μεσα και εκει κανεις την συνδεση με το νεο καλωδιο. Η αλλη ακρη παει ρουτερ.

Ξεκαθαριζω ομως. Στο κουτι του ΟΤΕ εξω ΟΤΕ ξανα λεω. Γιατι παραπανω διαβασα κατι για ρολόι. Αν δεις κουτι με μετρητή μεσα που γυρναει, ΔΕΝ το ακουμπας. Στον αλλο κοσμο ιντερνετ δεν εχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, tsoupas7 said:

ηλεκτρολογος αν και καποιοι παροχοι με το αζημιωτο αναλαμβανουν να περασουν καλωδιο απο κατανεμητη,χωνευτη μεχρι μεσα.

υπαρχει βεβαια περιπτωση να μην ειναι το καλωδιο αλλα να εχεις παραλληλα(bridge taps) https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
10 ώρες πριν, gorge18 είπε

και εσυ μπορεις απο το κουτι που ειναι στον τοιχο σου εξω. Ανοιγεις, βλεπεις τα καλωδια που πανε μεσα και εκει κανεις την συνδεση με το νεο καλωδιο. Η αλλη ακρη παει ρουτερ.

Ξεκαθαριζω ομως. Στο κουτι του ΟΤΕ εξω ΟΤΕ ξανα λεω. Γιατι παραπανω διαβασα κατι για ρολόι. Αν δεις κουτι με μετρητή μεσα που γυρναει, ΔΕΝ το ακουμπας. Στον αλλο κοσμο ιντερνετ δεν εχει.

το καταλαβα, απλα το εχει ακριβως διπλα στο ρολοι και το ειπα και αυτο ετσι.

• Like 1
Δημοσ.
On 11/02/2024 at 10:21, gorge18 said:

απλα θα χρειαστει scothlok ή θερμοσυστελλομενο για να μην γινει καμια βλακεια με οξειδωση απο υγρασια αν μιλαμε για χωνευτη

15 hours ago, tsoupas7 said:

το καταλαβα, απλα το εχει ακριβως διπλα στο ρολοι και το ειπα και αυτο ετσι.

τοτε μαλλον ειναι κατανεμητης αν ειναι διπλα στο ρολογια και οχι box. εκει ισως χρειαστει καρφωτικα krone

• Like 2
Δημοσ.

ουτως η αλλως θα μιλησω πρωτα με ηλεκτρολογο και μετα με τον παροχο για να δω αν αναλαμβανουν και αυτοι.
Ευχαριστω πολυ παντως για τις απαντησεις!

Δημοσ.
23 minutes ago, tsoupas7 said:

ουτως η αλλως θα μιλησω πρωτα με ηλεκτρολογο και μετα με τον παροχο για να δω αν αναλαμβανουν και αυτοι.
Ευχαριστω πολυ παντως για τις απαντησεις!

η nova αναλαμβανει σιγουρα.

το αναφερουν ως ηλεκτρολογικη εργασία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...