Προς το περιεχόμενο

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΡΟΥΤΕΡ ZYXEL VMG8623-T50B

manospant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί το ρούτερ ZYXEL  VMG8623-T50B ως δεύτερο να συνδεθεί ασύρματα στο πρωτεύον ρούτερ και να επεκτείνει το δίκτυο τόσο ασύρματα wifi όσο και να δίνει δίκτυο σε υπολογιστή μέσω θύρα ethernet;
Υπάρχουν οδηγίες για τέτοια σύνδεση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 hours ago, manospant said:

Μπορεί το ρούτερ ZYXEL  VMG8623-T50B ως δεύτερο να συνδεθεί ασύρματα στο πρωτεύον ρούτερ και να επεκτείνει το δίκτυο τόσο ασύρματα wifi όσο και να δίνει δίκτυο σε υπολογιστή μέσω θύρα ethernet;
Υπάρχουν οδηγίες για τέτοια σύνδεση;

με καλωδιο ethernet και να παιξει ως access point Ναι.για ασυρματα δηλαδη να πιανει ασυρματα απο το πρωτο router δηλαδη ως repeater  ειναι πολυ δυσκολο να το υποστηριζει εως απιθανο

το υποστηριζει μόνο αν του περασεις το εργοστασιακό firmware με κατι οδηγούς για debrand που έχουν βγαλει στο adslgr

7 hours ago, NeCrOmAnCeR19 said:

το υποστηριζει μόνο αν του περασεις το εργοστασιακό firmware με κατι οδηγούς για debrand που έχουν βγαλει στο adslgr

δινει λειτουργια repeater με το εργοστασιακο Firmware? γιατι οσα adsl/vdsl modem router εχω δει εδιναν λειτουργια repeater με wds που ειχε παρα πολλους περιορισμους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει επιλογη 

Router 

Access point

Wireless repeater 

Πραγματικά ουτε εγω το περίμενα ... 

Σε κάθε λειτουργία, κρύβονται και τα μενου που δεν χρειάζονται . Οπως αλλάζουν και καποιες ρυθμίσεις. 

Δεν το εχω δουλέψει ομως σαν wireless repeater για να ξερω σταθερότητα κλπ . 

Επεξ/σία από NeCrOmAnCeR19
  • Like 1

On 06/02/2024 at 21:45, NeCrOmAnCeR19 said:

Εχει επιλογη 

Router 

Access point

Wireless repeater 

Πραγματικά ουτε εγω το περίμενα ... 

Σε κάθε λειτουργία, κρύβονται και τα μενου που δεν χρειάζονται . Οπως αλλάζουν και καποιες ρυθμίσεις. 

Δεν το εχω δουλέψει ομως σαν wireless repeater για να ξερω σταθερότητα κλπ . 

Πολυ καλο αυτο. ειναι πραγματι καινοτομια να βλεπεις adsl/vdsl modem router να δινει δυνατοτητα για ap,repeater κτλ.και οκ access point το κανεις με πλαγιο τροπο αλλα Repeater κατι thomson ειχα δει μονο και αυτα με wds που εκει ειχες περιορισμο στο να χρησιμοποιησεις μονο wep key.

23 hours ago, manospant said:

Που μπορουμε να βρούμε το εργοστασιακό firmware?

συνηθως τα εχει η zyxel στο site ή σε Ftp.το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν μπορεις να το περασεις ετσι απλα ή θελει διαδικασια λογω οτι εχει custom firmware τωρα.νομιζω παλια το κανες μεσα απο το interface. σε ενα που ειχα κανει εγω απο Custom σε πιο νεο custom το ειχα κανει με utility.

1 ώρα πριν, poulinos είπε

Πολυ καλο αυτο. ειναι πραγματι καινοτομια να βλεπεις adsl/vdsl modem router να δινει δυνατοτητα για ap,repeater κτλ.και οκ access point το κανεις με πλαγιο τροπο αλλα Repeater κατι thomson ειχα δει μονο και αυτα με wds που εκει ειχες περιορισμο στο να χρησιμοποιησεις μονο wep key.

συνηθως τα εχει η zyxel στο site ή σε Ftp.το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν μπορεις να το περασεις ετσι απλα ή θελει διαδικασια λογω οτι εχει custom firmware τωρα.νομιζω παλια το κανες μεσα απο το interface. σε ενα που ειχα κανει εγω απο Custom σε πιο νεο custom το ειχα κανει με utility.

Δεν αλλαζει απο web σε αυτο . 

Πρεπει να αλλαχτει με πείραγμα του bootloader το model code και μετα να μπει το generic firmware

6 minutes ago, NeCrOmAnCeR19 said:

Δεν αλλαζει απο web σε αυτο . 

Πρεπει να αλλαχτει με πείραγμα του bootloader το model code και μετα να μπει το generic firmware

τοτε ζοριβει. σε καποιο πιο παλιο zyxel θυμαμαι οτι τα αλλαζαν.ισως να ηταν αλλο μοντελο.θυμαμαι ενα θεμα στο ινσομνια που ειχε ανοιχτει

Εχουν εναν οδηγο στο adslgr , απο εκει εμαθα και εγω ... 

Μπρικαρα ενα και πηγε στον κουβά , εφτιαξα για φιλους αλλα 5-6 που τα ηθελαν για AP . 

1 minute ago, NeCrOmAnCeR19 said:

Εχουν εναν οδηγο στο adslgr , απο εκει εμαθα και εγω ... 

Μπρικαρα ενα και πηγε στον κουβά , εφτιαξα για φιλους αλλα 5-6 που τα ηθελαν για AP . 

αν θες βαλε και το link εδω.δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα. το καλο ειναι οτι ως access point παιζει και με το custom firmware.απλα κλεινεις dhcp,αλλαζεις και Lan ip και εισαι ετοιμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αν θες βαλε και το link εδω.δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα. το καλο ειναι οτι ως access point παιζει και με το custom firmware.απλα κλεινεις dhcp,αλλαζεις και Lan ip και εισαι ετοιμος.

https://www.adslgr.com/forum/threads/1264236-Zyxel-VMG8623-T50B-Debrand

απλα με το generic αυτά τα κάνει μονο του μολις το επιλεξεις και κανει reboot !! 

Επεξ/σία από NeCrOmAnCeR19
  • Like 1

μπραβο στην zyxel για αυτο.πολυ καλη κινηση

15 hours ago, NeCrOmAnCeR19 said:

https://www.adslgr.com/forum/threads/1264236-Zyxel-VMG8623-T50B-Debrand

απλα με το generic αυτά τα κάνει μονο του μολις το επιλεξεις και κανει reboot !! 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα κι απο εμένα. Σχετικά με το ερώτημα αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το router σαν repeater, κατόπιν της εγκατάστασης του official firmware, ναι παρέχεται σαν δυνατότητα. 

Τώρα, επειδή οι περισσότεροι ( αν όχι όλοι ) έχουμε πάρει αυτό το router απο κάποιο πάροχο τηλεφωνίας, άρα είναι κλειδωμένο και δεν μπορεί out of the box να δεχτεί το official firmware, έχοντας ακολουθήσει και τις δύο διαθέσιμες τεχνικές εγκατάστασης ( usb to ttl και μέσω τροποποίησης του bootloader ), πιστεύω ότι αν γίνει με προσοχή, η δεύτερη εκδοχή είναι πιο εύκολη αφού δεν χρειάζεται ούτε να αγοραστεί πρόσθετος εξοπλισμός, ούτε να ανοιχτεί το μηχάνημα. 

Αυτό που μου αρέσει μετά την εγκατάσταση του official firmware είναι το ότι πλέον έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε login σαν supervisor και να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε στις ρυθμίσεις του. Π.χ. χθες δημιούργησα ένα standard user λογαριασμό για να μπορεί να ανοιγοκλείνει η σύζυγος το guest wifi ( για να έχω client isolation και να μη βλέπουν τη δομή του κυρίως δικτύου μου ), αλλά παρατήρησα ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει ρυθμίσεις που δεν θα ήθελα, για λόγους ασφαλείας κυρίως. Κάνοντας login ως supervisor, μέσα απο την επιλογή login privilege μπορώ να ορίσω τί δυνατότητες θα έχει ο κάθε χρήστης. 

Ε, τώρα είναι που το λατρεύω αυτό το μηχανάκι!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...