Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Metal Heart είπε

Συνήθως υπάρχουν περιορισμοί στο υγειονομικό προσωπικό. Καλύτερα να διαβάσεις την προκήρυξη πρόσληψης.

Σχετικά με την παράλληλη απασχόληση, ο κώδικας υπαλλήλων του δημοσίου αναφέρει περιορισμούς μόνο για τους μόνιμους και ΙΔΑΧ υπαλλήλους συνεπώς για ΙΔΟΧ υπαλλήλους επιτρέπεται.

Μακάρι να ίσχυε. Αλλά συμβαίνει το αντίθετο.

Θέλουν να επιτρέψουν παράλληλη απασχόληση στους μόνιμους.

Για ΙΔΟΧ, ρώτησα νομαρχία και γραφείο προσωπικού και πήρα και από τις δύο πλευρές την ίδια απάντηση. Καμία άλλη απασχόληση.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, satsok2 είπε

Για ΙΔΟΧ, ρώτησα νομαρχία και γραφείο προσωπικού και πήρα και από τις δύο πλευρές την ίδια απάντηση. Καμία άλλη απασχόληση.

Δεν ξέρω τι θέλουν. Ξέρω τι ισχύει.

Τότε να σου φέρουν κάποιον νόμο ή κάποια απόφαση που να το αναφέρει. Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας αναφέρεται ξεκάθαρα σε μόνιμους και ΙΔΑΧ υπαλλήλους. Οι περιορισμοί δεν προβλέπονται για τους ΙΔΟΧ.

Δημοσ.

Πάντως αν κάποιος δουλεύει μόνιμος στο δημόσιο και θέλει να κάνει αιτήσεις σε προκηρύξεις ΣΟΧ, νομίζω μπορεί να κάνει κανονικά τα χαρτιά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2024 στις 8:07 ΜΜ, satsok2 είπε

Στις 19/2/2024 στις 6:32 ΜΜ, Metal Heart είπε

Δεν ξέρω τι θέλουν. Ξέρω τι ισχύει.

Τότε να σου φέρουν κάποιον νόμο ή κάποια απόφαση που να το αναφέρει. Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας αναφέρεται ξεκάθαρα σε μόνιμους και ΙΔΑΧ υπαλλήλους. Οι περιορισμοί δεν προβλέπονται για τους ΙΔΟΧ.

ΚΑΙ ο ΙΔΑΧ και ο ΙΔΟΧ επιτρεπεται να εχουν παραλληλη απασχόληση. Ωστοσο απαιτειται να λαβουν σχετικη εγκριση απο την υπηρεσία. 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ορισμένοι συνεχίζετε να παραπληροφορείτε τον κόσμο παραθέτω τις τρεις πρώτες παραγράφους του άρθρου 31 του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων (Ν. 3528/2007):

Αναφορά σε κείμενο

1. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του.

2. Η άδεια χορηγείται για συγκεκριμένο έργο ή εργασία μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και μπορεί να ανακαλείται με τον ίδιο τρόπο. Η άδεια στους υπαλλήλους του Δημοσίου χορηγείται από τον οικείο υπουργό και στους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης και αν δεν υπάρχει τέτοιο όργανο, από τον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου διοίκησης.

3. Δεν επιτρέπεται στον υπάλληλο η κατ' επάγγελμα άσκηση εμπορίας.

Συνεπώς, ο μόνιμος ή ΙΔΑΧ υπάλληλος μπορεί να είναι και ιδιωτικός υπάλληλος μετά από άδεια αλλά όχι να ασκεί εμπορία.

Ο υπαλληλικός κώδικας ισχύει μόνο για τους μονίμους και ΙΔΑΧ, για τους ΙΔΟΧ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

Επεξ/σία από Metal Heart
Δημοσ.

Πως μπορεί να μην προβλέπεται τίποτα για τους ΙΔΟΧ ;

Για επικουρικούς γιατρούς (σύμβαση ορισμένου χρόνου), ρώτησα νομαρχία (υγειον. περιφερεια) και γραφείο προσωπικου σε νοσοκομείο και η απάντηση ήταν η ίδια . Δεν επιτρέπεται. 

Πώς τα έχουν κάνει έτσι ρε γαμώτο.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοίγω νεο θέμα, ενας ΙΔΑΧ που θέλει να πάει σε άλλη θέση (μονιμος)  ή και πριν το τέλος της δόκιμης περιόδου μπορεί ;

Επεξ/σία από hele225
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Metal Heart είπε

Οι υπάλληλοι με σχέση ΙΔΑΧ δε διανύουν διετή δοκιμαστική υπηρεσία.

Καλησπέρα.

Κι όμως, ελάχιστοι το ξέρουν (ακόμη κι υπηρεσίες!) τυπικά διανύει και ο ΙΔΑΧ δοκιμη περίοδο!

αρ. 13 Π.Δ. 410/1988

1.  Ο  προσλαμβανόμενος  με  σύμβαση  εργασίας  αόριστου  χρόνου   ή  ορισμένου  χρόνου, διάρκειας όμως τουλάχιστον δύο ετών, διανύει ετήσια  δοκιμαστική υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να  απολυθεί,  μετά από αιτιολογημένη απόφαση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, για  λόγους που ανάγονται στην υπηρεσία του.

Επίσης, ένας άλλος τρόπος αυτή τη φορά για 2ετη δοκιμή περίοδο (ή και περισσότερο) και στους ΙΔΑΧ, είναι να αναγράφεται στο σώμα της προκήρυξης ή της σύμβασης ή τον εσωτερικό κανονισμό της Α.Ε. του δημοσίου (Π.χ. Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) !!! Πιο πρόσφατο παράδειγμα η 3ετης δοκιμή περίοδος που προβλέφθηκε στην προκήρυξη για μη-ιατρικό προσωπικό, συγκεκριμένα σε ΝΠΙΔ του Υπουργείου Υγείας (νοσοκομείο Παπαγεωργιου).

Στις 18/2/2024 στις 8:07 ΜΜ, satsok2 είπε

Για του Επικουρικούς Ιατρούς σωστά σου απάντησαν στη περιφέρεια.

Αυτο γιατί: Εμπίπτεις στο γνωστό (με μια μικρή δική μου παράφραση αν μου επιτρέπεις, επειδή δεν το έχω εύκαιρο) «Ιατροί και οδοντίατροι που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ. είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης […]»

Σε αυτό εμπίπτουν και οι επικουρικοί/ειδικευομενοι (θεσεις δηλαδή ΙΔΟΧ=Ορισμενου Χρόνου).

Με πρόσφατη ρύθμιση επετράπη όπως σωστά αναφέρεις, στους μόνιμους ιατρούς μετα απο άδεια 6μηνιαια κατ’εξαίρεση του ανωτέρω, να εξασκούν ιδιωτικό έργο. Είναι βέβαια «παγωμένη» διάταξη ακόμη, γιατί απαιτείται ΚΥΑ που θα αναφέρει τις λεπτομέρειες, και η οποία δεν έχει εκδοθεί. Αλλά αφορά μόνιμους.

ΙΔΟΧ ιατροί δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διάταξη-εξαίρεση, αλλά στον γενικό κανόνα. Γι’αυτο σου έδωσαν αυτή την απάντηση από την περιφέρεια.

Ο μόνος τρόπος να το παρακάμψεις ως μη-μόνιμος, είναι να προσληφθείς με «μπλοκάκι», ως ελεύθερος επαγγελματίας δηλαδή που θα προσφέρει τις υπηρεσίες στο νοσοκομείο (σύμβαση «ΣΜΕ»). Αυτό φυσικά προϋποθετει να σε συμφέρει οικονομικά το μπλοκάκι/διατηρηση ιατρείου ήδη, αλλά και να ζητήσει το νοσοκομείο τέτοιου είδους συνεργασία….

Επεξ/σία από DrKatsikis
Δημοσ.

Το ερώτημα παραμένει....Έστω ότι κάνω 2 αιτήσεις μια ΙΔΑΧ κ μια μόνιμου προσωπικού την ίδια χρονική στιγμή. Στην ΙΔΑΧ βγαίνουν τα αποτελέσματα πρώτα και πάω σ'αυτή την θέση. Μετά από μήνες είμαι στους προσληφθέντες στην άλλη. Μπορώ να παραιτηθώ και δεν τρέχει τίποτα γιατί όταν προκηρυχθηκε δεν ήμουν Δ.Υ?

Δημοσ.
14 hours ago, hele225 said:

Το ερώτημα παραμένει....Έστω ότι κάνω 2 αιτήσεις μια ΙΔΑΧ κ μια μόνιμου προσωπικού την ίδια χρονική στιγμή. Στην ΙΔΑΧ βγαίνουν τα αποτελέσματα πρώτα και πάω σ'αυτή την θέση. Μετά από μήνες είμαι στους προσληφθέντες στην άλλη. Μπορώ να παραιτηθώ και δεν τρέχει τίποτα γιατί όταν προκηρυχθηκε δεν ήμουν Δ.Υ?

Ναι. Οποιαδήποτε αίτηση έκανες ΠΡΙΝ την πρόσληψη σου, αν ευδοκιμήσει, πηγαίνεις κανονικά. Αν προσληφθείς και κάνεις αίτηση είναι άλλο ζήτημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...