Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γενικα παντως, ειναι πολυ πιο φρονιμο αν για το χ,ψ λογο θελεις να φυγεις (πχ για περισσότερα λεφτα), να ξεκινησεις με μια ανευ αποδοχών (εως 5 έτη) και παραιτείσαι μετα εαν όλα πανε καλα...

στο λεω επειδη σε βλεπω ντεμι, ναι μεν θες να φυγεις αλλα απο την άλλη θες να μπορεις να ξανασυμμετασχεις σε διαγωνισμο αρα κατι σου αρεσει... (εχε επισης κατα νου οτι πλεον θα μπαινεις μονο με γραπτους)

αυτος που θελει να φυγει αβλεπι απο το δημοσιο το κάνει χωρις να σκεφτει οσα σκεφτεσαι για αυτο θα σου προτεινα να προσεξεις τις κινησεις σου καθως μπορει να βρεθεις στο γατζο

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 8/2/2024 στις 11:12 ΠΜ, paylidis είπε

γενικα παντως, ειναι πολυ πιο φρονιμο αν για το χ,ψ λογο θελεις να φυγεις (πχ για περισσότερα λεφτα), να ξεκινησεις με μια ανευ αποδοχών (εως 5 έτη) και παραιτείσαι μετα εαν όλα πανε καλα...

στο λεω επειδη σε βλεπω ντεμι, ναι μεν θες να φυγεις αλλα απο την άλλη θες να μπορεις να ξανασυμμετασχεις σε διαγωνισμο αρα κατι σου αρεσει... (εχε επισης κατα νου οτι πλεον θα μπαινεις μονο με γραπτους)

αυτος που θελει να φυγει αβλεπι απο το δημοσιο το κάνει χωρις να σκεφτει οσα σκεφτεσαι για αυτο θα σου προτεινα να προσεξεις τις κινησεις σου καθως μπορει να βρεθεις στο γατζο

Απλά θέλω να πάω σε μια καλύτερη δημόσια υπηρεσία, αφού φυσικά δώσω γραπτό και πετύχω. Το γνωρίζω ότι στο Δημόσιο πλεον δεν μπαίνεις χωρίς γραπτό και είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω αυτό.

Απλά τυγχάνει να είμαι σε υπηρεσία που δεν είναι καλά ( στο κλάδο της υγείας διόριστηκα πρόσφατα, καθώς ήμουν αναπληρωτής σε σχολείο) και θα ήθελα να φύγω. Το θέμα είναι για να φύγω, θα πρέπει να βρω εργασία αλλού πρώτα και μετά να κάνω μια τέτοια κίνηση

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Απλά θέλω να πάω σε μια καλύτερη δημόσια υπηρεσία, αφού φυσικά δώσω γραπτό και πετύχω. Το γνωρίζω ότι στο Δημόσιο πλεον δεν μπαίνεις χωρίς γραπτό και είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω αυτό.

Απλά τυγχάνει να είμαι σε υπηρεσία που δεν είναι καλά ( στο κλάδο της υγείας διόριστηκα πρόσφατα, καθώς ήμουν αναπληρωτής σε σχολείο) και θα ήθελα να φύγω. Το θέμα είναι για να φύγω, θα πρέπει να βρω εργασία αλλού πρώτα και μετά να κάνω μια τέτοια κίνηση

Δε κοιτάς μήπως μπορέσεις να πάρεις μετάταξη..; Είναι μεγάλο ρισκο αυτό που θέλεις να κανείς και θα χτυπάς το κεφάλι σου 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Δε κοιτάς μήπως μπορέσεις να πάρεις μετάταξη..; Είναι μεγάλο ρισκο αυτό που θέλεις να κανείς και θα χτυπάς το κεφάλι σου 

Δυστυχώς δεν είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες καλες.  Ειδικά τα νοσοκομεία.ε

Μεταταξη μπορώ μετά τη διετή δοκιμαστική περίοδο.

Δημοσ.

Από γνωστό μου που είχε ρωτήσει πριν ένα χρόνο για μια προκήρυξη ξέρω ότι αν παρατηρηθείς πριν την διετία δηλαδή πριν ορκιστεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα μετά έχεις ποινή 5 χρόνια.

Θα μπορούσες για ένα χρόνο να ζητήσεις άδεια άνευ αποδοχών για να το ψάξεις καλύτερά.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

8 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Από γνωστό μου που είχε ρωτήσει πριν ένα χρόνο για μια προκήρυξη ξέρω ότι αν παρατηρηθείς πριν την διετία δηλαδή πριν ορκιστεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα μετά έχεις ποινή 5 χρόνια.

Θα μπορούσες για ένα χρόνο να ζητήσεις άδεια άνευ αποδοχών για να το ψάξεις καλύτερά.

Όσο χάλια κ να είναι νομίζω 2 χρόνια αντεχονται. Παίρνεις και κανια αναρρωτική κλπ κ περνάει ο καιρός, μετά κανείς τη μετάταξη σου 

Δε μου κάνει εντύπωση πάντως. Το δημόσιο πλέον στην Ελλάδα μόνο ελκυστικός εργοδότης δεν είναι…

Δημοσ.
4 ώρες πριν, paylidis είπε

Όσο χάλια κ να είναι νομίζω 2 χρόνια αντεχονται. Παίρνεις και κανια αναρρωτική κλπ κ περνάει ο καιρός, μετά κανείς τη μετάταξη σου 

Δε μου κάνει εντύπωση πάντως. Το δημόσιο πλέον στην Ελλάδα μόνο ελκυστικός εργοδότης δεν είναι…

Tο μονο που εχει θετικο ειναι η μονημοτητα αν και πλεον βλεπω οτι βγαινουν και πολλες θεσεις ιδαχ

13 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

ειναι που θα πεσεις το 15 στην κοινοφελη στο πειραια  που ημουν μου εκαναν το βιο αβιοτο το 20 στην δημο αθηνας εκανα ζωαρα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Tο μονο που εχει θετικο ειναι η μονημοτητα αν και πλεον βλεπω οτι βγαινουν και πολλες θεσεις ιδαχ

πρακτικα και το ιδαχ μονιμο ειναι αλλα να το βρασω οταν με το μισθο που δινει η θεση δε φτανει να πληρωσεις το νοικι σου

33 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

ειναι που θα πεσεις το 15 στην κοινοφελη στο πειραια  που ημουν μου εκαναν το βιο αβιοτο το 20 στην δημο αθηνας εκανα ζωαρα

ετσι ακριβως, μπορει να ειναι απο πολυ καλα εως τραγικα κακα, μεση κατασταση δεν εχει ή σπανια θα βρεις...

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Eγώ πάλι ξέρω ότι αν παραιτηθείς ακόμα και μετά τη 2ετία δεν έχεις θέμα

12 ώρες πριν, paylidis είπε

Το δημόσιο πλέον στην Ελλάδα μόνο ελκυστικός εργοδότης δεν είναι…

Εξαρτάται σε ποια Δημόσια υπηρεσία ανήκεις και τι μέτρο σύγκρισης έχεις με τον ιδιωτικο τομέα.

Οι περισσότερες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα είναι 12 ώρα, με μισά ένσημα και μισθούς ψίχουλα.

Στο Δημόσιο, έχει καλές υπηρεσίες αλλά είναι βυσματικές . πχ ΑΑΔΕ, Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΠΕ, ΕΑΒ, Νομισματοκοπείο . 

8 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Γενικά είναι μια περίοδος στο Δημόσιο που δεν είναι σχεδόν πουθενά καλά, γιατί δεν έχει κόσμο. Με τα μνημόνια δεν γίνονταν προσλήψεις μονίμων, οι συνταξιοδοτήσεις έτρεχαν και έγιναν πάρα πολλά κενές θέσεις στο Δημόσιο. Συνεπώς πουθενά δεν είναι καλά, εκτός από τις υπηρεσίες που ανέφερα σε άλλο σχόλιο. Εκεί που είναι πολύ καλά είναι στην εκπαίδευση, αλλά το αναπληρωτηλίκι είναι ομηρία. 

21 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Έχει υποπεριπτώσεις πάνω σε αυτό, γιατί έχει υπηρεσίες που πριν διοριστείς, ορκίζεσαι για εκπαίδευση και μετά αφότου τελειώσεις την εκπαιδευσή σου, ορκίζεσαι για διορισμό. Πχ ΑΑΔΕ, Δικαστήρια κλπ. Το θέμα είναι αν αρνηθείς το διορισμό σου, έχεις ποινή μετά ή όχι?

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Δεν ορκίζεσαι μετά από δύο χρόνια αλλά τη μέρα που αναλαμβάνεις υπηρεσία. Όπως έγραψα, δεν έχεις καμία επίπτωση ή περιορισμό αν παραιτηθείς από δημόσια υπηρεσία.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Metal Heart είπε

Δεν ορκίζεσαι μετά από δύο χρόνια αλλά τη μέρα που αναλαμβάνεις υπηρεσία. Όπως έγραψα, δεν έχεις καμία επίπτωση ή περιορισμό αν παραιτηθείς από δημόσια υπηρεσία.

τα δυο πρωτα χρονια εισαι δοκιμος και μπορεις να απολυθεις

18 ώρες πριν, paylidis είπε

πρακτικα και το ιδαχ μονιμο ειναι αλλα να το βρασω οταν με το μισθο που δινει η θεση δε φτανει να πληρωσεις το νοικι σου

ετσι ακριβως, μπορει να ειναι απο πολυ καλα εως τραγικα κακα, μεση κατασταση δεν εχει ή σπανια θα βρεις...

νομιζω οτι αν εισαι ιδαχ και καταργηθει ο φορεας απολυεσαι ενω μονιμος σε πανε αλλου

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οταν εισαι αστυνομικος ή στρατιωτικος υπαρχουν πολλα θεματα,για τις αλλες θεσεις νομιζω πως οχι.

Και εκει μονο εαν θες να φυγεις πριν τον ελαχιστο χρονο παραμονης που εγραφε η προκυρηξη σου 

Δημοσ.

Σε περίπτωση ΙΔΑΧ, άτομα που είχαμε μπει μαζί σε Δημοτική Επιχείριση έφυγαν με παραίτηση γιατί πέρασαν σε άλλες προκηρύξεις που είχαν κάνει ΠΡΙΝ διοριστούν στην δημοτική επιχείρηση. 

Αλλοι φύγαμε για τον ιδιωτικό τομέα και είμαστε μια χαρά. Ζύγισε τα, τι σου προσφέρει καλύτερη ζωή και επέλεξε το. Αν δεν μπορείς να το βρεις, πάνε στο καλύτερο που μπορείς να πας, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό τομέα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...