a16 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Χαίρετε, Έχω στην κατοχή μου ένα MacBook pro 2015 στο οποίο έχει σπάσει η οθόνη με αποτέλεσμα να βλεπεις μόνο ένα μικρό σημείο στο αριστερό τμήμα της . Θέλω λοιπόν να χρησιμοποιήσω το μηχάνημα ως σταθερό πλέον με μια συγκεκριμένη εξωτερική οθόνη. Συνδέω μέσω hdmi μια οθόνη dell,ασύρματο πληκτρολόγιο και ενσύρματο ποντίκι και έπειτα εκκινω το macbook. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχω σήμα στην εξωτερική οθόνη και δεν πετυχαίνω τίποτα μέσω cmd και F1 ενώ η οθόνη που βλέπω στο mac είναι αυτή που λέει αν ξέχασα το κωδικό μου ή αν θέλω να τον αλλάξω κτλπ. Αν σε αυτό το σημείο τερματίσω τον υπολογιστή κρατώντας πατημένο το power button και έπειτα τον ανάψω τότε μόλις εκκινήσει θα πετύχω να βλέπω τον αντικατοπτρισμό της οθόνης του mac στην εξωτερική οθόνη και να χρησιμοποιήσω το μηχάνημα κανονικά. Ωστόσο δεν είναι καθόλου πρακτική η παραπάνω μέθοδος και έτσι θα ήθελα τις συμβουλές σας σχετικά με το πώς θα πετύχω την προβολή στην εξωτερική οθόνη χωρίς επανεκκινήσεις . Το λειτουργικό σύστημα είναι το macos High sierra version 10.13.6
atheatos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 7 ώρες πριν, a16 είπε Χαίρετε, Έχω στην κατοχή μου ένα MacBook pro 2015 στο οποίο έχει σπάσει η οθόνη με αποτέλεσμα να βλεπεις μόνο ένα μικρό σημείο στο αριστερό τμήμα της . Θέλω λοιπόν να χρησιμοποιήσω το μηχάνημα ως σταθερό πλέον με μια συγκεκριμένη εξωτερική οθόνη. Συνδέω μέσω hdmi μια οθόνη dell,ασύρματο πληκτρολόγιο και ενσύρματο ποντίκι και έπειτα εκκινω το macbook. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχω σήμα στην εξωτερική οθόνη και δεν πετυχαίνω τίποτα μέσω cmd και F1 ενώ η οθόνη που βλέπω στο mac είναι αυτή που λέει αν ξέχασα το κωδικό μου ή αν θέλω να τον αλλάξω κτλπ. Αν σε αυτό το σημείο τερματίσω τον υπολογιστή κρατώντας πατημένο το power button και έπειτα τον ανάψω τότε μόλις εκκινήσει θα πετύχω να βλέπω τον αντικατοπτρισμό της οθόνης του mac στην εξωτερική οθόνη και να χρησιμοποιήσω το μηχάνημα κανονικά. Ωστόσο δεν είναι καθόλου πρακτική η παραπάνω μέθοδος και έτσι θα ήθελα τις συμβουλές σας σχετικά με το πώς θα πετύχω την προβολή στην εξωτερική οθόνη χωρίς επανεκκινήσεις . Το λειτουργικό σύστημα είναι το macos High sierra version 10.13.6 Καταρχάς δεν ξέρω κατα ποσό πρακτικό είναι το high Sierra το 2024. Δειχνει να υπαρχει καποιο προβλημα αναγνωρισης της οθονης απο το λειτουργικό. Η μπαταρια σε τι κατασταση ειναι ? To high Sierra φαινεται να χάνει τα settings του. Δοκιμασε να βαλεις Ventura ( 12) με το open core. 1
a16 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Καλημέρα, Η αλήθεια είναι πως το μηχάνημα δεν έχει χρησιμοποιηθει για τουλάχιστον 3 χρόνια. Η μπαταρία του είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Όλα όσα περιγράφω παραπάνω βέβαια τα επιχειρώ ενώ είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα . Είναι το μοντέλο MacBook Pro Α1502,128gb ssd,8gb ram χωρίς να του έχει γίνει κάποια παρέμβαση
ramarg Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 2 ώρες πριν, a16 είπε Καλημέρα, Η αλήθεια είναι πως το μηχάνημα δεν έχει χρησιμοποιηθει για τουλάχιστον 3 χρόνια. Η μπαταρία του είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Όλα όσα περιγράφω παραπάνω βέβαια τα επιχειρώ ενώ είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα . Είναι το μοντέλο MacBook Pro Α1502,128gb ssd,8gb ram χωρίς να του έχει γίνει κάποια παρέμβαση Εγώ στη θέση σου θα του άλλαζα οθόνη μόνος. Το κόστος στα display assembly έχει πέσει λίγο, αλλά πάντα μπορείς να βρεις συμβατές λύσεις ή έστω μεταχειρισμένα parts από το να παιδεύεσαι με εξωτερικές οθόνες και καλώδια.
a16 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 ramarg Δυστυχώς οι τιμές που βλέπω σε Σκρουτζ και διάφορα καταστήματα επισκευής apple είναι μεταξύ 400-600 για οθόνη. Έχεις να προτείνεις κάποια οικονομικότερη λύση σε κατάστημα ή απλά να ψάξω σε αγγελίες για κάποιo με άλλες βλάβες αλλά λειτουργική οθόνη ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα