Προς το περιεχόμενο

H βιομηχανία του gaming στρέφεται στο συνδρομητικό μοντέλο. Θα ακολουθήσουν οι χρήστες;

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Mythoplasths είπε

Όσο υπάρχει ο doddy και το φιτ γκερλ υπάρχει Ελπίς... 

Δεν αλλάζει κάτι στο μέτωπο του Denuvo. Το οποίο παραμένει, σε ύποπτο βαθμό θα έλεγα, ανέγγιχτο από το σύνολο της σκηνής. Γιατί το τελευταίο legit group(CPY) απέδειξε, λίγο πριν την αποχώρησή του, ότι μπορεί να το εξουδετερώσει σε λιγότερο από βδομάδα και στις πιο εξελιγμένες εκδόσεις του ακόμα.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Οι συνδρομές μάλλον δεν θα εξαλείψουν πλήρως την ιδιοκτησία των παιχνιδιών, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Το παραπάνω θεωρώ πως είναι το λιγότερο υπερβολικό. Όταν το spotify και το netflix κυριαρχούν εδώ και χρόνια και παρόλα αυτά μπορεί εύκολα ο καθένας να αγοράσει και να έχει για πάντα ξεχωριστά το τραγούδι και την ταινία που τον ενδιαφέρει, δεν βρίσκω το λόγο γιατί κάτι τέτοιο να μην μπορεί να γίνει και στο gaming. Ίσως μόνο πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις που πιθανόν να κρατούν αποκλειστικά για τις συνδρομές.

Επίσης, μια μεγάλη διαφορά που έχει το gaming με τις σειρές και τις ταινίες, είναι ο αριθμός αυτών που "καταναλώνει" ο μέσος χρήστης. Το να έχει netflix, disney plus και apple tv ταυτόχρονα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει και gamepass, ps plus και ότι άλλο βγει παρόμοιο, από τη στιγμή που θα παίζει ένα με δύο παιχνίδια το πολύ τον μήνα. Μόνο αν το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό, κάτι που απ' ότι φαίνεται δεν ισχύει αφού τα περισσότερα αυξάνουν τις τιμές τους με τον καιρό.

• Like 1

10 hours ago, cpc464 said:

Δυστυχώς θα δουλέψει άψογα το συνδρομητικό μοντέλο, τα περισσότερα παιχνίδια είναι MMO, 

Αν εννοείς τα περισσότερα παιχνίδια από αυτά που βγαίνουν δεν ισχύει. 

• Like 2

Στο wow πάντως και δε μας δίνουν το παιχνιδι σε κουτί πλέον, και μας χρεώνουν συνδρομή κανονικά, και κάνανε και αύξηση με το πρόσχημα "3 days early pass" στα €90 το epic για το TWW. =D

• Like 1

4 λεπτά πριν, zygorito είπε

Στο wow πάντως και δε μας δίνουν το παιχνιδι σε κουτί πλέον, και μας χρεώνουν συνδρομή κανονικά, και κάνανε και αύξηση με το πρόσχημα "3 days early pass" στα €90 το epic για το TWW. =D

2005 - 2009..genjouros server aliance  Πλήρωνα σαν τον μακακα. Και στο τέλος τπτ ... Ποτέ  ξανά.. 

• Like 1

Γιατί να μην γίνει; 
Τα παιχνίδια έχουν καταντήσει fast food. Καμία πρωτοτυπία κατά βάση το ίδιο concept με αλλά skin.

Όπως κάποτε νοίκιαζες μια ταινία , την έβλεπες και τέλος έτσι θα γίνει και με τα παιχνίδια.

Οι εποχές που έπαιρνες ένα παιχνίδι και έπαιζες κάνα χρόνο έχουν περάσει. Πλέον πιο πολύ μένεις σε ένα παιχνίδι για την κοινότητα/«φιλους» παρά για το παιχνίδι. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Τι γίνετε εκει μέσα; Έχω φύγει εδω και κανα 10μηνο. Διορθώθηκε τίποτα;

Τα ίδια. Ο μόνος λόγος που χαζοπαίζω και θα συνεχίσω να χαζοπαίζω κανα m+ για τα επόμενα χρόνια είναι επειδή μ αρέσει να τυπώνω gold στην αρχη του expansion. Πχ αυτό τώρα έβγαλα σε 12 απογεύματα τον πρωτο μήνα 40εκ στο gold rush με τα profs του 0.01% οπότε και μόνο το balance θα τραβήξει 7 χρόνια + δεν εχει κανα game της προκοπής η blizzard (πήρα diablo iv το βαρέθηκα) να τα ξοδέψω σ άλλο λολ.

Επεξ/σία από zygorito

16 hours ago, nick_corobos said:

But I am not happy

Το "be happy" δεν το λέει με την έννοια ότι θα είσαι ευτυχής, αλλά με την έννοια οτι δε θα μιλάς. Ολόκληρη η μετάφραση είναι

"Δε θα σου ανήκει τίποτα, και θα βγάλεις και το σκασμό"

Στα του θέματος τώρα, προβλέπω στο μέλλον να μην ειρωνεύεστε τόσο όσους προτιμούν abandonware απο το archive.org και ΜΑΜΕ

3 ώρες πριν, Malthador είπε

Εντωμεταξύ είναι η ίδια ιστορία με το Steam, all over again. Και τότε η ίδια γκρίνια ακουγόταν, ωστόσο το PC gaming σώθηκε ακριβώς επειδή πήγε full digital. Δεν μας ανήκει τίποτα ούτε εκεί, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν games για να παίζουμε. Η εναλλακτική που θα ίσχυε είναι πολύ πιο μακάβρια. 

Ποια η σχέση της συνδρομής με το steam? Ας πάνε digital, δεν έχω θέμα (αν και μου αρέσουν οι συλλεκτικές). 

40 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αν εννοείς τα περισσότερα παιχνίδια από αυτά που βγαίνουν δεν ισχύει. 

Throne and Liberty , Dune Awakening,  Once Human,  Blue Protocol,  Corepunk, Project LLL  ,Ashfall είναι να ξεκινήσουν το 2024,το πρώτο μάλιστα έχει ξεκινήσει ήδη στην Κορέα και κολλητός μου μου ζήτησε να τον βοηθήσω, απλά μου θύμισε AION και πλέον δεν έχω χρόνο για κάψιμο οπότε είπα όχι. Επιπλέον ότι είναι σε Gamepass είναι συνδρομητικό.

4 hours ago, rodosf1 said:

Πόσα δισκάκια άραγε παίρνει ο μέσος χρήστης του insomnia το χρόνο; Και πόσα από αυτά κρατάει για πάντα (επιχείρημα για πάντα στη συλλογή μου κλπ κλπ); 

Ποιος είναι ο μέσος χρήστης? 

Εγώ για παράδειγμα το 2023 πήρα καμιά 30αρια physical παιχνίδια.

Από αυτά τα 30 είναι στο σχέδιο να μείνουν για πάντα στη συλλογή μου.

Βέβαια έχω και game pass οπότε δεν είμαι εναντίον των συνδρομών. Προσωπικά θέλω και τα 2.

8 λεπτά πριν, NickTG είπε

Ποιος είναι ο μέσος χρήστης? 

Εγώ για παράδειγμα το 2023 πήρα καμιά 30αρια physical παιχνίδια.

Από αυτά τα 30 είναι στο σχέδιο να μείνουν για πάντα στη συλλογή μου.

Βέβαια έχω και game pass οπότε δεν είμαι εναντίον των συνδρομών. Προσωπικά θέλω και τα 2.

Ο μέσος χρήστης είναι αυτός που λένε οι στατιστικές ότι προτιμά ήδη το digital μοντέλο αγορών. Κ πιθανότατα και τις συνδρομές κ το cloud gaming με αυξανόμενα ποσοστά. 

Δεν είναι προσωπικά κανένας από εμάς. 

15 minutes ago, rodosf1 said:

Ο μέσος χρήστης είναι αυτός που λένε οι στατιστικές ότι προτιμά ήδη το digital μοντέλο αγορών. Κ πιθανότατα και τις συνδρομές κ το cloud gaming με αυξανόμενα ποσοστά. 

Δεν είναι προσωπικά κανένας από εμάς. 

Η αρχική σου ερώτηση πάντως ήταν για το μέσο χρήστη του Insomnia. 

Δεν έχουμε στατιστικές για αυτόν. 

• Moderators
1 hour ago, SabotazNic said:

Ποια η σχέση της συνδρομής με το steam? 

Στο κομμάτι της γκρίνιας; Ίδια και χειρότερη μην σου πω.

Όπως τότε υπήρχαν gamers που δεν μπορούσαν να δεχθούν την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, έτσι υπάρχουν και τώρα.

Δεν λέω ότι είναι κακό ή ότι έχουν άδικο, αλλά δεν έχει και σημασία. Σημασία έχει τι θα ψηφίσουν οι πολλοί με τα λεφτά τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...