Vasilis T 92 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα.Την πρώτη φορά αγόρασα έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο Samsung 870 Evo SSD 500GB 2.5'' SATA III μαζί με αυτή την θήκη https://www.skroutz.gr/s/24482961/Ugreen-THiki-gia-Skliro-Disko-2-5-SATA-III-me-syndesi-USB3-0-30848.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share για να τον κάνω εξωτερικό για να τον συνδέσω στον Αποκωδικοποιητή mpeg4 για να κάνω εγγραφές προγραμμάτων PVR καθημερινά για όσο πάει γιατί πριν χρησιμοποιούσα τέτοιους δίσκους https://www.skroutz.gr/s/14659850/Toshiba-Canvio-Basics-2018-USB-3-0-Exoterikos-HDD-1TB-2-5-Mayro.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share για εγγραφή και πάντα είχα θέμα γιατί σταμάταγε η εγγραφή από μόνη της κάθε τόσο συνήθως τα γράφανε όλα μέχρι να τους πιάσει τεσπά. Και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο θέμα με αυτόν τον δίσκο SSD και θήκη γράφει κάθε μέρα ότι του ζητάω και ανοίγει και κλείνει φυσιολογικά της προγραμματισμένης ώρας εγγραφής και λήξης μαζί με τον αποκωδικοποιητή τεσπά το θέμα είναι ότι πρόσφατα αγόρασα πάλι ίδιο δίσκο και θήκη για να τους βάλω στον άλλο αποκωδικοποιητη για να αντικαταστήσω τον άλλον δίσκο Toshiba 1tb αλλά με αυτούς έχω θέμα γιατί για κάποιο λόγο εκεί που ξεκινάει να γράφει η εγγραφή κανονικά μετά από λίγο σταματάει η εγγραφή από μόνη της και ο δίσκος αποσυνδέεται από τον αποκωδικοποιητή τελείως παρόλο που είναι συνδεμένος κουμπωμένος καλά στην μπροστινή θύρα USB του δέκτη απείραχτος και το κουλό είναι ότι παρόλο που έχει αποσυνδεθεί τελείως ο δίσκος από τον αποκωδικοποιητή από μόνος του συνεχίζει να αναβοσβήνει συνεχώς το μπλέ λαμπάκι LED της θήκης του δίσκου τι συμβαίνει; τι φταίει ο δίσκος; η θήκη; η και τα δύο μαζί ταυτόχρονα και γίνεται αυτό το πράγμα; Και μετά μόλις πατάω το κουμπί ρεκ για να δω αν θα ξεκινήσει να γράφει ο δίσκος μου βγαίνει μύνημα για σφάλμα δεν έγινε είσοδος στην εφαρμογή εγγραφής παρόλο που αναβοσβήνει συνέχεια το λαμπάκι led της θήκης του δίσκου τι κουλό είναι αυτό τώρα; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από Vasilis T 92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δεν φταίει ο δίσκος ούτε η θήκη αλλά ο αποκωδικοποιητής …. Το ρεύμα που δίνει στην USB θύρα έχει μεγάλες διακυμάνσεις και ο δίσκος αποσυνδέεται. Για να κάνεις αξιόπιστες εγγραφές χρειάζεται να ανέβεις κατηγορία σε αποκωδικοποιητές (πχ Xoro). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Δεν φταίει ο δίσκος ούτε η θήκη αλλά ο αποκωδικοποιητής …. Το ρεύμα που δίνει στην USB θύρα έχει μεγάλες διακυμάνσεις και ο δίσκος αποσυνδέεται. Για να κάνεις αξιόπιστες εγγραφές χρειάζεται να ανέβεις κατηγορία σε αποκωδικοποιητές (πχ Xoro). Τότε γιατί με τον άλλον αποκωδικοποιητη-δισκο-θηκη δεν έχω θέμα μέχρι στιγμής; επίσης δοκίμασα να κάνω τραμπα τον καινούργιο δίσκο και θήκη με τον (παλιό)για να βγω σε αυτό το συμπέρασμα ότι ένα από τα δύο φταίει η ο δίσκος η θήκη και γίνεται αυτό το πράγμα γιατί πριν όταν τον πρωτοπήρα τον δίσκο και την θήκη το είχα να γράφει στον αριστερά αποκωδικοποιητή μόνιμα και έγραφε κανονικά καθημερινά από την στιγμή που τον πήρα και άνοιγε και έκλεινε μαζί με τον αποκωδικοποιητή αλλά μετά από την στιγμή που τον έβαλα στον αριστερά αποκωδικοποιητή άρχισε να μου κάνει τα ίδια και αυτός και ο δεξιά με τον παλιό δίσκο και θήκη γράφει κανονικά μέχρι τώρα και από εκεί που είχε ο δεξιά το πρόβλημα τώρα το έχει ο αριστερά καθημερινά πως το εξηγήτε αυτό; 25 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Για να κάνεις αξιόπιστες εγγραφές χρειάζεται να ανέβεις κατηγορία σε αποκωδικοποιητές (πχ Xoro). Αυτόν εννοείτε;; τι διαφορά έχει αυτός από τους άλλους; επίσης είναι μόνο 720p επίσης η εγγραφές θα είναι ελεύθερες; η κλειδωμένες; θα μπορώ να της δω μετά στον υπολογιστή για να της επεξεργαστώ; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από Vasilis T 92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δεν ξέρω τι έκανε ο «άλλος» αποκωδικοποιητής, πάντως το πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερα κατά 99% . Ακόμη και αυτός που σήμερα συμπεριφέρεται σωστά αύριο μπορεί να σου κάνει αποσυνδέσεις. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο στους φτηνούς αποκωδικοποιητές. Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο μοντέρνο της XORO αλλά είναι πολύ πιο αξιόπιστοι σε αυτό το θέμα. Και το συγκεκριμένο είναι 1080 και όχι 720…… Η καλύτερη λύση για αξιόπιστες εγγραφές είναι USB TV Tuners όπως τα παλιά Elgato με αντίστοιχο software εγγραφής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Το πιο πιθανό είναι ότι φταιει η θηκη. Ασχετα εάν ειναι ακριβώς η ίδια παίζει να έχει θεματακια. Το quality control σε αυτές δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα καλό. Άσε που μπορεί να έχει και διαφορετικό controller μέσα και να ειναι αυτός το πρόβλημα Εάν θέλεις να το τσεκάρεις βάζεις στο ίδιο μηχανημα που σου παρουσίασε πρόβλημα στην ίδια θήκη που σου παρουσίασε πρόβλημα τον άλλο σου δίσκο και βλέπεις Αλλά ακόμη και έτσι εάν η θήκη εχει άλλο controller μπορεί απλά να παρουσιαζει ασυμβατότητα με κάποιους δίσκους Το ότι είναι ο ίδιος δίσκος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλες οι σειρές παραγωγής του έχουν τα ίδια πανομοιότυπα components Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Στις 3/2/2024 στις 9:00 ΜΜ, SeNNinhA είπε Το πιο πιθανό είναι ότι φταιει η θηκη. Ασχετα εάν ειναι ακριβώς η ίδια παίζει να έχει θεματακια. Το quality control σε αυτές δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα καλό. Άσε που μπορεί να έχει και διαφορετικό controller μέσα και να ειναι αυτός το πρόβλημα Εάν θέλεις να το τσεκάρεις βάζεις στο ίδιο μηχανημα που σου παρουσίασε πρόβλημα στην ίδια θήκη που σου παρουσίασε πρόβλημα τον άλλο σου δίσκο και βλέπεις Αλλά ακόμη και έτσι εάν η θήκη εχει άλλο controller μπορεί απλά να παρουσιαζει ασυμβατότητα με κάποιους δίσκους Το ότι είναι ο ίδιος δίσκος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλες οι σειρές παραγωγής του έχουν τα ίδια πανομοιότυπα components Έκανα τραμπα τούς ssd με θήκες και πάλι μου το ξανά έκανε αυτό ο αριστερά πάλι σταμάτησε να γράφει ο δίσκος και αποσυνδέθηκε από τόν αποκωδικοποιητή ενώ είναι κανονικά συνδεμένος τώρα τι κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, Vasilis T 92 είπε Έκανα τραμπα τούς ssd με θήκες και πάλι μου το ξανά έκανε αυτό ο αριστερά πάλι σταμάτησε να γράφει ο δίσκος και αποσυνδέθηκε από τόν αποκωδικοποιητή ενώ είναι κανονικά συνδεμένος τώρα τι κάνω; Κοιτα με το αριστερά και δεξιά δεν βγάζουμε εμείς εδώ άκρη. Βήμα 1 Βαζεις στην παλιά θήκη που λειτουργούσε κανονικά το νέο δίσκο που αγόρασες και την τσεκάρεις στο μηχάνημα που λειτουργούσε μέχρι τώρα. Μας λες τι έγινε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Βαζεις στην παλιά θήκη που λειτουργούσε κανονικά το νέο δίσκο που αγόρασες και την τσεκάρεις στο μηχάνημα που λειτουργούσε μέχρι τώρα. Μας λες τι έγινε Τον παλιό δίσκο εννοείς..να τσεκάρω τι; αφού θα γράφει κανονικά.. Για αυτό έκανα και αυτή την τραμπα καινούριο δίσκο με παλιό για να επιβεβαιώσω ότι φταίει η καινούργια θήκη και γίνεται αυτό το πράγμα και όχι ο καινούργιος δίσκος πώς τό λένε; Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από Vasilis T 92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Spoiler Aς υποθέσουμε αρχικα πως δεν φτάνει κάτι με τον αποκωδικοποιητή σου(είτε από hardware, είτε από software/firmware) Νομίζω πως τα USB in* στους αποκωδικοποιητές είναι για flashακια κ όχι για δίσκους(είτε μηχανικούς, είτε με nand flash). Η διαφορά είναι ότι οι δίσκοι χρειάζονται περισσότερο ρεύμα από τα απλά USB από τα φλασακια. * Και στις tv ισχύει το ίδιο αλλά μερικές έχουν + θύρες με περισσότερα amp (το αναγράφουν) όμως πάνω που κάνουν για δίσκους. Οπότε δοκίμασε με ένα απλό φλασάκι και δες εάν δουλέψει σωστά. Εάν ναι, μάλλον το πρόβλημα είναι στην τροφοδοσία. Εάν όχι, τότε το πρόβλημα είναι στον αποκωδικοποιητή. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από @topos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, @topos είπε Οπότε δοκίμασε με ένα απλό φλασάκι και δες εάν δουλέψει σωστά. Καλησπέρα. Όσες φορές στο παρελθόν έχω δοκιμάσει να δουλέψω με στικάκια για να γράψω ένα πρόγραμμα με οποιοδήποτε αποκωδικοποιητή η στικάκι πάντα είχα θέμα από όσο θυμάμαι συνήθως λόγω χαμηλής ταχύτητας εγγραφής μου έβγαινε μύνημα κάθε τρεις και λίγο και έκανε σπασίματα στην εικόνα στα σημεία που μου έβγαινε μύνημα επίσης πολλές φορές δεν ξεκίναγε να γράφει καν μια εγγραφή το στικάκι ενώ ήταν συνδεμένο κανονικά στον Αποκωδικοποιητή και επίσης δεν μου φτάνουν σε χώρο γιατί κάνω πολύωρες εγγραφές προγραμμάτων σερί καθημερινά πχ το βάζω να γράφει το μηχάνημα ένα κανάλι από της 19:50 μέχρι της 5 το ξημέρωμα σερί.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis T 92 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Τελικά έφταιγε η θήκη γιατί από τότε που την άλλαξα σταμάτησε να γίνεται αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα