Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι έτοιμος να βάλω μπροστά το πλυντήριο που έχω πάρει, για πρώτη φορά. Εκεί που διαβάζω το manual βλέπω ότι γράφει η πίεση του νερού να είναι απο ένα νούμερο μέχρι ενα νούμερο (50 εως 800kpa), και αν είναι παραπάνω να μπει συσκευή μείωσης πίεσης. Ανοίγω την βάνα για να δω τι νερό βγάζει και παθαίω ενα σοκ (μαζί με το μισό μπάνιο που έγινε ******). Διάβασα στο ιντερνετ ότι πρέπει να γεμίζει κάπου 10 λίτρα το λεπτό, εγώ νομίζω αν το αφήσω 20 δευτερόλεπτα θα τα έχει φτάσει τα 10 λίτρα, δεν τόλμησα να το αφήσω τόσο βέβαια. Το σκέφτομαι υπερβολικά ή θα πάθει καμια ζημιά το πλυντήριο ? Δεν νομίζω να είχε κανείς απο τους προηγούμενους πρόβλημα οπότε μάλλον δεν είναι τόσο σοβαρό το θέμα.

edit: Το τόλμησα, βγάζει 10 λίτρα σε 14 δευτερόλεπτα περίπου. Έλεος

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Κάτι έχεις διαβάσει λάθος, κάτι δεν βίδωσες σωστά για να βγήκαν παντού νερά. 

Όπως και να έχει, αν όντως ισχύει αυτό, απλά δεν ανοίγεις τελείως την βάνα. Αν είναι βιδωτή, την γυρνάς μέχρι τα μισά, αλλιώς 45 μοίρες 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Είμαι έτοιμος να βάλω μπροστά το πλυντήριο που έχω πάρει, για πρώτη φορά. Εκεί που διαβάζω το manual βλέπω ότι γράφει η πίεση του νερού να είναι απο ένα νούμερο μέχρι ενα νούμερο (50 εως 800kpa), και αν είναι παραπάνω να μπει συσκευή μείωσης πίεσης. Ανοίγω την βάνα για να δω τι νερό βγάζει και παθαίω ενα σοκ (μαζί με το μισό μπάνιο που έγινε ******). Διάβασα στο ιντερνετ ότι πρέπει να γεμίζει κάπου 10 λίτρα το λεπτό, εγώ νομίζω αν το αφήσω 20 δευτερόλεπτα θα τα έχει φτάσει τα 10 λίτρα, δεν τόλμησα να το αφήσω τόσο βέβαια. Το σκέφτομαι υπερβολικά ή θα πάθει καμια ζημιά το πλυντήριο ? Δεν νομίζω να είχε κανείς απο τους προηγούμενους πρόβλημα οπότε μάλλον δεν είναι τόσο σοβαρό το θέμα.

edit: Το τόλμησα, βγάζει 10 λίτρα σε 14 δευτερόλεπτα περίπου. Έλεος

Δεν κατάλαβα...

Τα νερά από που έφυγαν και πλημμύρισε το μπάνιο; 

• Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, SabotazNic said:

Κάτι έχεις διαβάσει λάθος, κάτι δεν βίδωσες σωστά για να βγήκαν παντού νερά. 

Όπως και να έχει, αν όντως ισχύει αυτό, απλά δεν ανοίγεις τελείως την βάνα. Αν είναι βιδωτή, την γυρνάς μέχρι τα μισά, αλλιώς 45 μοίρες 

Δεν έχω βιδώσει κάτι απλά άνοιξα την βάνα με ένα κουβά απο κάτω. Δεν την άνοιξα τελείως δεν ξέρω καν πόσο θα βγάλει αν την ανοίξω full. Εν το μεταξύ γενικά έχω κάτι διαρροές στο μπάνιο που δεν έχω καταλάβει ακόμα από που προέρχονται και σκέφτομαι μήπως έχει πολύ υψηλή πίεση γενικά. Πάντως στις άλλες βρύσες βγάζει κανονικά νερό δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο. Απλά δεν θέλω να κάνω ζημιά σε καινούριο πλυντήριο.

Δημοσ.
Just now, Maurikycli said:

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι; 

Ηλιούπολη κοντά στο βουνό, έχει πολλά σπίτια τριγύρω

Δημοσ.

Το δίκτυο της ευδαπ είναι αρκετά αξιόπιστο και μην ανησυχείς.  Βρίσκομαι κοντά στη θάλασσα και δεν έχει ξεπέρασε τα 4,3bar με προβλεπόμενη τα 4. Συνήθως είναι στα 3,7. Γενικά οτιδήποτε έχει σχέση με οικιακή ύδρευση έχει φτιαχτεί για πίεση 4bar εκτός από θερμοσίφωνες που έχουν όριο τα 10. Κάνε την μετατροπή μονάδων να σιγουρευτείς 

Δημοσ.

Εν το μεταξύ βλέπω έχει και αυτά τα κουτάκια, που δεν έχω ιδέα τι είναι. Μήπως είναι για να μειώνουν την πίεση? Ήρθε η ώρα να φέρω και υδραυλικό μου φαίνεται 😛 

IMG20240203185550.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εν το μεταξύ βλέπω έχει και αυτά τα κουτάκια, που δεν έχω ιδέα τι είναι. Μήπως είναι για να μειώνουν την πίεση? Ήρθε η ώρα να φέρω και υδραυλικό μου φαίνεται 😛 

IMG20240203185550.jpg

αυτα ειναι οι σωληνωσεις του καλοριφερ και τα κουτακια οι βαλβιδες που ανοιγουν οταν ζητας θερμανση...εντελως ασχετα με το θεμα σου

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Luciddream είπε

IMG20240203185550.jpg

Ηλεκτροβάνες για το καλοριφέρ.

Συνδεσε κανονικά το πλυντήριο και θα αναλάβει η ηλεκτροβάνα του πλυντηρίου την πίεση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Ukforthemoment said:

Συνδεσε κανονικά το πλυντήριο και θα αναλάβει η ηλεκτροβάνα του πλυντηρίου την πίεση.

Το σκέφτομαι να το βάλω και απο βδομάδα να φωνάξω και εναν υδραυλικό για έλεγχο. Έχω και το ίδιο θέμα με αυτο το τοπικ που στάζει ο θερμοσίφωνας αλλά νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικό. Και βγάζει και νερό η βρύση στο μπάνιο όταν είναι κλειστό, σαν λύση έχω κλείσει την βάνα του ζεστού και γυρνάω την βρύση στο ζεστό. Γενικά έχει τα θεματάκια του το σπίτι :P

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Το σκέφτομαι να το βάλω και απο βδομάδα να φωνάξω και εναν υδραυλικό για έλεγχο. Έχω και το ίδιο θέμα με αυτο το τοπικ που στάζει ο θερμοσίφωνας αλλά νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικό. Και βγάζει και νερό η βρύση στο μπάνιο όταν είναι κλειστό, σαν λύση έχω κλείσει την βάνα του ζεστού και γυρνάω την βρύση στο ζεστό. Γενικά έχει τα θεματάκια του το σπίτι :P

τότε θες ένα ρυθμιστή πίεσης ,σαν https://www.skroutz.gr/s/36953504/Meiotis-piesis-nerou-rythmizomenos-WATTS-REDUBAR-82501.html?product_id=50735181&sponsored=listing

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, Luciddream said:

Αν η πίεση είναι αυξημένη δεν θα αντέξουν και οι σωληνώσεις, ειδικά αυτές που έχουν λάστιχο μέσα, πχ καζανάκια, θερμοσίφωνας, σπιραλ σύνδεσης με βρύσες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι βασικά μόλις μίλησα με τον διαχειριστή και μου είπε ότι έχει όλη η γειτονιά θέμα με την αυξημένη πίεση, έχουν σπάσει και οι δρόμοι 3 φορές από αυτό και κάποιοι απέναντι έχουν βάλει στο ρολόι συσκευή για μείωση μετά το ρολόι. Παρόλα αυτά στην πολυκατοικία δεν έχουν θέμα με συσκευές πλυντήρια κτλπ όλα τους δουλεύουν μια χαρά. Θα το ψάξω απο βδομάδα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Edit: Επίσης έκλεισα λίγο την βάνα του γενικού (που μου είπε ο διαχειριστής που βρίσκεται) και τώρα η βάνα του πλυντηρίου βγάζει νορμάλ το νερό.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Βίδωσε ένα μπαρομετρο στο στόμιο της βανας να ξέρεις τί σου συμβαίνει γιατί όταν έχεις μισό κλείσει την παροχή δεν σημαίνει ότι μειωσες την πίεση 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...