Προς το περιεχόμενο

Κλήση απο δημοτ. Αστυνομία με ψευδή διεύθυνση

ThemisN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

53 minutes ago, ThemisN said:

Δεν είπα ότι  δεν πάρκαρα παράνομα ούτε κάνω τον έξυπνο και βέβαια να πληρώσω το πρόστιμο που αναλογεί. Το λάθος νούμερο όμως τυχαίνει να δείχνει ότι έχω παρκάρει μπροστά σε στάση λεωφορείου και δικαιολογεί αφαίρεση πινακίδων, ενώ στην πραγματικότητα εκεί που εχω παρκάρει - ναι παράνομα πάλι - δεν δικαιολογεί αφαίρεση πινακίδων. 

Ποια ακριβώς απαγορευτική πινακίδα είχε εκεί που είχες παρκάρει, και τι ακριβώς παράβαση έχει βεβαιωθεί στο χαρτί που σου άφησαν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

'Επαθα παρόμοιο πράγμα πριν λίγα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Μου πήραν πινακίδες, έφαγα πρόστιμο και έπρεπε να παραδώσω και δίπλωμα γιατι και καλά πάρκαρα σε θέση αναπήρου. Εγώ όμως είχα παρκάρει σε κανονική θέση, η θέση αναπήρου ήταν η ακριβώς από πίσω μου. Έβγαλα φωτογραφίες επί τόπου όταν είδα ότι μου πήραν τις πινακίδες. Την επόμενη μέρα πήγα στην τροχαία με τις φώτο. Η προισταμένη, μια κακιασμένη από αυτές που πριν καν μιλήσουν ξέρεις ότι θα πουνε μ@λ@κία, άρχισε να λέει τις έβγαλες αφού μετακίνησες το αμάξι και άλλες παπαριές. Προσπάθησα επί πολύ ώρα να της το εξηγήσω αλλά δεν έκανε πίσω. Γεμάτος νεύρα άρχισα να μιλάω σε μια άλλη αστυνομικό χαμηλότερου βαθμού. Αφού της εξήγησα και αυτής  πολύ ευγενικά μου είπε ή μόνη λύση είναι να πάω στον διοικητή και αν θέλει αυτός ας βγάλει άκρη. Πήγα στον διοικητή, τού εξήγησα και του έδειξα τι έγινε, του είπα πως αν μου πάρουν το δίπλωμα εγώ για 2 μήνες θα αναγκαστώ να μην δουλεψω κλπ. Τελικά έδωσε εντολή και ακυρώθηκαν τα πάντα. 

Στην συνέχεια σκέφτηκα να κάνω καταγγελία στον αστυνόμο που ήρθε και με έγραψε για παράβαση καθήκοντος, αλλά δεν ασχόληθηκα μετά.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Είχες η δεν είχες παρκάρει παράνομα; Το δεν εμπόδιζα είναι ελληνικη πατέντα. Εάν είχες παρκάρει παράνομα καλά έκαναν, στο μέλλον θα τα σκεφτείς καλύτερα που και πως παρκάρεις!

Το είπε παράνομα είχε παρκάρει , αλλα όχι εκεί που γράφει η κλήση και το λάθος επέχει θέση ακύρωσης της κλήσης αν το αποδείξει.

7 ώρες πριν, ThemisN είπε

Πως μπορώ όμως να το αποδείξω; Έχω φωτογραφήσει το αυτοκίνητο εκεί που ήταν παρκαρισμένο αλλά μπορεί να πει κανείς ότι το μετακίνησα και το φωτογράφισα μετά. 
Μόνο αν υπάρχει φωτογραφία που τράβηξε ο δημ αστυνομικός να το ζητήσω ως απόδειξη. 
δεν ξέρω αν βγάζουν φωτό στην Ελλάδα, στο εξωτερικό μαζί με την κλήση έρχεται και η φωτό που αποδεικνύει την παράβαση, αλλιώς είναι ο λόγος μου απέναντι στον λόγο του … τρέχα γύρευε 

Υποβάλλεις αντιρρήσεις με τη φωτογραφία που έβγαλες , στην οποία δεν αμφισβητείς το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση , αλλά ζητάς να σου δείξουν αν έχουν δική τους από την παράβαση ως προς τη στάση λεωφορείου , υποθέτοντας ότι ο υπάλληλος έκανε λάθος γράφοντας ότι ήσουν σε στάση λεωφορείου η οποία δεν ήταν εκεί που είχες παρκάρει για τις πινακίδες και ότι κάνεις , αλλά εκείνο που με φοβίζει υποθέτοντας βέβαια ότι λες την αλήθεια την οποία δεν μπορώ να αμφισβητήσω, αυτός ο υπάλληλος έφτασε στο σημείο όχι μόνο να γράψει λάθος αριθμό που αυτό μπορεί να γίνει εκ παραδρομής, αλλά να γράψει επίτηδες ένα τέτοιο τρομακτικό ψέμα , δηλαδή  ότι είχες παρκάρει σε στάση λεωφορείου η οποία στάση ήταν σε άλλο τετράγωνο από αυτό που είχες παρκάρει;;;

Για το παράνομο παρκάρισμα θα έλεγα καλά να πάθεις ας πρόσεχες, αλλά αν αυτό που έκανε ο υπάλληλος είναι αλήθεια ποιος μπορεί να προστατέψει τους οδηγούς από αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε

Το λεω γιατι προσφατα ενας εξυπνος ειχε παρκαρει 7 ωρες στην πυλωτη μου ,εε πηρα αστυνομια και του πηραν τις πινακιδες ,το διαβασα μετα ψαχνοντας οτι στις περιπτωσεις που ανεφερα παιρνουν πινακιδες

Μέσα στην πυλωτή ή στην είσοδο της;

12 ώρες πριν, zestikios είπε

'Επαθα παρόμοιο πράγμα πριν λίγα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Μου πήραν πινακίδες, έφαγα πρόστιμο και έπρεπε να παραδώσω και δίπλωμα γιατι και καλά πάρκαρα σε θέση αναπήρου. Εγώ όμως είχα παρκάρει σε κανονική θέση, η θέση αναπήρου ήταν η ακριβώς από πίσω μου. Έβγαλα φωτογραφίες επί τόπου όταν είδα ότι μου πήραν τις πινακίδες. Την επόμενη μέρα πήγα στην τροχαία με τις φώτο. Η προισταμένη, μια κακιασμένη από αυτές που πριν καν μιλήσουν ξέρεις ότι θα πουνε μ@λ@κία, άρχισε να λέει τις έβγαλες αφού μετακίνησες το αμάξι και άλλες παπαριές. Προσπάθησα επί πολύ ώρα να της το εξηγήσω αλλά δεν έκανε πίσω. Γεμάτος νεύρα άρχισα να μιλάω σε μια άλλη αστυνομικό χαμηλότερου βαθμού. Αφού της εξήγησα και αυτής  πολύ ευγενικά μου είπε ή μόνη λύση είναι να πάω στον διοικητή και αν θέλει αυτός ας βγάλει άκρη. Πήγα στον διοικητή, τού εξήγησα και του έδειξα τι έγινε, του είπα πως αν μου πάρουν το δίπλωμα εγώ για 2 μήνες θα αναγκαστώ να μην δουλεψω κλπ. Τελικά έδωσε εντολή και ακυρώθηκαν τα πάντα. 

Στην συνέχεια σκέφτηκα να κάνω καταγγελία στον αστυνόμο που ήρθε και με έγραψε για παράβαση καθήκοντος, αλλά δεν ασχόληθηκα μετά.

Κατά την άποψη μου τη γλύτωσες γιατί κλάφτηκες.

Η φωτογραφία στην προκειμένη δεν είναι αξιόπιστο στοιχείο.

Είναι σαν να ισχυρίζεσαι πχ οτι σε έγραψαν για ζώνη ενώ φορούσες και έχεις και σχετική φωτογραφία (πιασ’ το αυγό και κούρεφ’ το).

Άλλο αν στη κλήση υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία που αποδεικνύονται (πχ πινακίδα, χρώμα, μάρκα αυτοκινήτου κλπ).

Επεξ/σία από agnostos13

10 minutes ago, agnostos13 said:

Μέσα στην πυλωτή ή στην είσοδο της;

Κατά την άποψη μου τη γλύτωσες γιατί κλάφτηκες.

Η φωτογραφία στην προκειμένη δεν είναι αξιόπιστο στοιχείο.

Είναι σαν να ισχυρίζεσαι πχ οτι σε έγραψαν για ζώνη ενώ φορούσες και έχεις και σχετική φωτογραφία (πιασ’ το αυγό και κούρεφτο).

Άλλο αν στη κλήση υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία που αποδικνύονται (πχ πινακίδα, χρώμα, μάρκα αυτοκινήτου κλπ).

Εισοδο

18 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε

Σε ραμπα αναπηρων σε σταση λεοφορειου ,διπλα σε φαναρι και σε πυλωτες παιρνουν πινακιδες

...και απ'ότι φαίνεται έξω απο parking σπιτιου. το λεω γιατι μου πηραν πινακιδες γι'αυτο το λογο 🙄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αυθαιρεσίες από τους τροχονόμους δεν έχουν όρια 

Μου είχε σηκωσει γερανός το 2008 το αυτοκίνητο για παράνομο παρκάρισμα . Καλώς το σήκωσε και πήγα αφού πλήρωσα την κλίση και το πήρα από γκαράζ της Τροχαίας Καλλιθέας 

Το χαρτί της κλίσης έγραφε ότι όταν το πήραν είχε γρατζουνιές κλπ κάτι που δεν ίσχυε γιατί το είχα μόνο 2 μήνες και δεν είχε... προλάβει να αποκτήσει. 

Πήγα στον Διοικητή της εκεί Τροχαίας και αφού του τα είπα για να μην κινηθώ κατά του τροχονόμου μου έδωσε τις πινακίδες. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

14 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Το χαρτί της κλίσης έγραφε ότι όταν το πήραν είχε γρατζουνιές κλπ κάτι που δεν ίσχυε γιατί το είχα μόνο 2 μήνες και δεν είχε... προλάβει να αποκτήσει. 

Πήγα στον Διοικητή της εκεί Τροχαίας και αφού του τα είπα για να μην κινηθώ κατά του τροχονόμου μου έδωσε τις πινακίδες. 

Αλητεία. Οδηγία να το γράφουν πιθανώς να είναι καλυμένοι αν κατά την παραλαβή διαπιστώσει ο ιδιοκτήτης προβλήματα στο χρώμα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι στην Ελλάδα όταν κόβεται μια κληση για παράνομο παρκάρισμα δεν βγάζει το αρμόδιο όργανο φωτογραφίες ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση μετά,δείχνει τι χώρα είμαστε στο τομέα της οδήγησης.Εκτός αν υπάρχουν περιπτώσεις που βγάζουν φωτο.Αυτοματως σταματάει η αυθαιρεσία,απροσεξία,ασχετοσύνη των αστυνομικών όταν κόβεται η κληση αλλά και η απαίτηση των παραβατών να σβηστεί η κληση για έναν λαθος αριθμό ή γράμμα.

Θυμαμαι Γερμανία,να βγάζει η δημοτική αστυνομία,η τροχαία δεν ασχολείται με αυτά,αρκετές φωτογραφίες του οχήματος από το σημείο που ήταν παράνομα παρκαρισμένο,οπου φυσικά φαίνεται σε τι δρόμο είναι,και η πινακίδα του οχήματος.

Εκει βέβαια δεν αφαιρούν ποτε πινακίδες,ή κόβεται η κληση για απλή παράβαση η οποία είναι ένα τυπικό χαρτί ίδιο για όλους,η κάθε πόλη το εχει σε διαφορετική μορφή, που δεν γράφει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο του οχήματος,βλέπε φωτο

ή το παίρνει γερανός.

IMG_2451.jpeg

Επεξ/σία από jmmys

Στις 3/2/2024 στις 5:14 ΜΜ, ThemisN είπε

Μου έκοψαν κλήση και μου πήραν πινακίδες, βάζοντας στη διεύθυνση λάθος νούμερο, που ειναι δίπλα σε στάση λεωφορείου.

Στην πραγματικότητα είχα παρκάρει ενα τετράγωνο πιο κάτω - παράνομα πάλι - αλλά χωρίς να εμποδίζω τίποτα που να δικαιολογεί αφαίρεση πινακίδων.

Τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να ζητήσω φωτογραφία του οχήματος μου που να επιβεβαιώνει το σημείο; 

Εγώ φωτογράφησα το αυτοκίνητό μου στο σημείο που είχα παρκάρει και φαίνεται ακριβώς που ήταν...

δε με νοιάζει το πρόστιμο αλλά η αλητεία να μου πάρουν πινακίδες με ψεύτικη παράβαση.

επίσης το όχημα είναι leasing, πότε ισχύει εξαίρεση των leasing απο την αφαίρεση πινακίδων;;; μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος/α;

Τελικά τι έγινε; Με την κλήση σου; Δεν μας είπες;

Στις 3/2/2024 στις 5:37 ΜΜ, Nabuko είπε

Αυτοί θα σου πουν ότι το μετακίνησες αφού έφαγες την κλήση και μετά το έβγαλες φωτό. Απέδειξε το αντίθετο.

Με τη λογικη αυτη μπορω να ισχυριστω κι εγω οτι ο δημοτικος αστυνομικος μου εκλεψε το κινητο. Ας τραβηχτει να αποδειξει οτι δεν το εκανε.

Στις 3/2/2024 στις 6:19 ΜΜ, Joshua21 είπε

Επίσης αλητεία είναι το να παρκάρεις σε σημείο που απαγορεύεται, και όχι το να το να γράψουν πάνω στη βεβαίωση παράβασης λάθος νούμερο διεύθυνσης.

Το οτι ο ts διεπραξε καποιο παραπτωμα δεν ειναι λογος να ξεπλενουμε τους αγραμματους χαραμοφαηδες που ουτε μια διευθυνση δεν ειναι ικανοι να γραψουν σωστα.

• Like 1

1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Παλιά μπορούσε γιατί υπήρχε Ανακριτικός υπάλληλος. Τωρα δεν γνωρίζω.

Ανακριτικος υπάλληλος δηλαδή; 

Που ήταν; 

Και τώρα γίνεται αφαιρούν πινακίδες.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...