Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Cloud_7 είπε

Εσύ όμως αναφέρεσαι στην υπηρεσία των alerts που όντως είναι δωρεάν για την bonus. Συνδρομή για την κάρτα σε χρεώνουν κανονικά 12 ευρώ τον χρόνο.

Για να μην πληρώνεις τπτ για την κάρτα τότε πρέπει να έχεις την απλή χωρίς τα alerts (που δεν το συνιστώ), οπότε ναι αν είναι να μη γλιτώνεις το 12άρι είναι προτιμότερη η bonus με τη συνδρομή και τα δωρεάν alerts.

Ναι, σωστά. Έχει δίκιο σ' αυτό ο φίλος. Τα 12 ευρώ τα πληρώνεις ετησίως, αλλά δεν έχεις εξτρά χρεώσεις για τα alerts με την bonus και όντως πρέπει να υπάρχουν για να αποφεύγεις τις κακοτοπιές.

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/2/2024 στις 2:56 ΜΜ, Haldol είπε

Αυτά τα δύο δε δένουν μαζί. Για τη δουλειά θέλεις λογαριασμό μισθοδοσίας. Θεωρητικά μπορείς να στείλεις σε οποιονδήποτε τύπο λογαριασμού, ακόμα και σε άλλη τράπεζα, αλλά αν ο εργοδότης σου ήταν ανοιχτός σε κάτι τέτοιο, δε θα ήταν «απαραίτητο» για τη νέα εργασία. 

Σύμφωνα με υπάλληλο της Άλφα, ο μισθός μπορεί να πέφτει και σε λογαριασμό που δεν είναι μισθοδοσίας, είχα ένα προνομιακό και πήγα να ανοίξω μισθοδοσίας οπότε εκεί μου είπαν οτι δεν ειναι απαραίτητος. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 minutes ago, ProponitisTouKanape said:

Σύμφωνα με υπάλληλο της Άλφα, ο μισθός μπορεί να πέφτει και σε λογαριασμό που δεν είναι μισθοδοσίας, είχα ένα προνομιακό και πήγα να ανοίξω μισθοδοσίας οπότε εκεί μου είπαν οτι δεν ειναι απαραίτητος. 

Σωστά στα είπαν, η διαφορά αν άνοιγες μισθοδοσίας απλά θα ήταν κάποια προνόμια:

Για όσο διάστημα παίρνετε τη μισθοδοσία στον λογαριασμό Alpha Μισθοδοσία, εξασφαλίζετε:

• Καλύτερο επιτόκιο για τις καταθέσεις σας.
  • Τόκους κάθε 3 μήνες.
  • Εκπτώσεις και προνόμια σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

https://www.alpha.gr/el/idiotes/katatheseis/misthodosia-suntaxi/alpha-misthodosia

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σωστά στα είπαν, η διαφορά αν άνοιγες μισθοδοσίας απλά θα ήταν κάποια προνόμια:

Για όσο διάστημα παίρνετε τη μισθοδοσία στον λογαριασμό Alpha Μισθοδοσία, εξασφαλίζετε:

• Καλύτερο επιτόκιο για τις καταθέσεις σας.
  • Τόκους κάθε 3 μήνες.
  • Εκπτώσεις και προνόμια σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

https://www.alpha.gr/el/idiotes/katatheseis/misthodosia-suntaxi/alpha-misthodosia

Άνοιξα εν τέλει μισθοδοσίας, αλλά τα πλεονεκτήματά του δεν ηταν το νόημα της παράθεσης μου, παρα μόνο το οτι δεν είναι υποχρεωτική η υπαρξη λογαριασμού μισθοδοσίας για τη καταβολή της...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 hours ago, ProponitisTouKanape said:

Το είπα και πριν. Θεωρητικά πορείς να στείλεις τη μισθοδοσία σου οπουδήποτε. Απλά οι περισσότεροι εργοδότες δε το θέλουν. Φαντάζομαι ότι μπορεί να 'χουν κάποιο κόστος από την τράπεζα αν στέλνουν σε "απλό" λογαριασμό, ή να χάνουν κάποιο όφελος. 

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, Haldol said:

Το είπα και πριν. Θεωρητικά πορείς να στείλεις τη μισθοδοσία σου οπουδήποτε. Απλά οι περισσότεροι εργοδότες δε το θέλουν. Φαντάζομαι ότι μπορεί να 'χουν κάποιο κόστος από την τράπεζα αν στέλνουν σε "απλό" λογαριασμό, ή να χάνουν κάποιο όφελος. 

Για τον εργοδότη δεν κάνει καμία διαφορά ο τύπος του λογαριασμού που καταθέτει τον μισθό, απλά ζητάει ο λογαριασμός να είναι στην ίδια τράπεζα από την οποία πληρώνει ώστε να μην έχει χρέωση εξερχόμενου εμβάσματος, και φυσικά ο εργαζόμενος να είναι ο πρώτος δικαιούχος.

• Thanks 1
Δημοσ.

πολυ κατατοπειστικες ολες οι απαντησεις.

Να προσθεσω οτι τελικα εκανα τα εξης

Ανοιξα λογ Μισθοδοσιας

εκλεισα τον καταθετικο-προνομιακο

και θα κρατησω μαλλον την enter bonus χρεωστικη, καθως μου ειπαν απ τη τραπεζα οτι εχει συνδρομη 12 ευρω , ωστοσο και η απλη εχει μια εφ απαξ χρεωση 5 ευρω. 

Εχει καποιος εμπειρια απο πιστωτικη alpha bank bonus ( απλη) ? Eιναι αρκετα καλο οτι δεν εχει συνδρομη ( οχι μονο το πρωτο ετος αλλα και μετα ) οταν εχεις μισθοδοσια στην Alpha.

Στο μεταξυ εχω και vodafone αλλα και βενζινη στη shell βαζω , οποτε ισως και να συμφερουν οι πιο ''ειδικες'' πιστωτικες που εχουν ( vodafone και energy cards)

Δημοσ.
21 minutes ago, greekmistis said:

πολυ κατατοπειστικες ολες οι απαντησεις.

Να προσθεσω οτι τελικα εκανα τα εξης

Ανοιξα λογ Μισθοδοσιας

εκλεισα τον καταθετικο-προνομιακο

και θα κρατησω μαλλον την enter bonus χρεωστικη, καθως μου ειπαν απ τη τραπεζα οτι εχει συνδρομη 12 ευρω , ωστοσο και η απλη εχει μια εφ απαξ χρεωση 5 ευρω. 

Εχει καποιος εμπειρια απο πιστωτικη alpha bank bonus ( απλη) ? Eιναι αρκετα καλο οτι δεν εχει συνδρομη ( οχι μονο το πρωτο ετος αλλα και μετα ) οταν εχεις μισθοδοσια στην Alpha.

Στο μεταξυ εχω και vodafone αλλα και βενζινη στη shell βαζω , οποτε ισως και να συμφερουν οι πιο ''ειδικες'' πιστωτικες που εχουν ( vodafone και energy cards)

Έχω εγώ εμπειρία και από τις απλές χρεωστικές, και από τις bonus, και από την πιστωτική energy.

Η απλή enter δεν έχει κόστος απόκτησης, έχει κόστος αντικατάστασης λόγω λήξης στα 3 έτη αν δεν κάνω λάθος (παλιότερα έληγε στα 5).

Η enter bonus έχει ετήσια συνδρομή 12€ (ο πρώτος χρόνος δωρεάν), σου δίνει δωρεάν allerts, σου δίνει bonus όσο τη χρησιμοποιείς, αλλά σε μένα προσωπικά τα ετήσια bonus δεν έφταναν ούτε την ετήσια συνδρομή να καλύψω οπότε μετά τον πρώτο δωρεάν χρόνο την ακύρωσα.

Η energy mastercard με έχει βολέψει, έχει 30€ ετήσια συνδρομή, δίνει 1% επιστροφή για κάθε αγορά/πληρωμή οπουδήποτε (εκτός από πληρωμές δημοσίου) και 3% για αγορές σε καταστήματα shell, με την ίδια χρήση που έκανα με την enter εξαργυρώνω τουλάχιστον 100€ σε καύσιμα σε πρατήρια shell.

Όλα αυτά χωρίς μισθοδοσία στην Alpha, με μισθοδοσία δεν ξέρω τις διαφορές.

• Like 2
Δημοσ.

Η απλή πιστωτική Bonus δεν εχει καλή επιβράβευση, αξίζει μόνο όσο τη δίνει δωρεάν, λόγω μισθοδοσίας, απλά να την έχεις στο πορτοφόλι σου. Γενικά προτίμησε κάποια κάρτα, όπως αναφέρει κι ο φίλος πιο πάνω, που δίνει επιβράβευση (έστω 1%) παντού, χωρις διακρίσεις. Εκτός αν κάνεις αρκετά ταξίδια και σε συμφέρει η Aegean Visa που σου δίνει και 5,000 μίλια καλωσόρισμα και με την οποία, εφόσον ψωνίζεις σε συνεργάτες, μαζεύεις σχετικά εύκολα μίλια για ταξίδια (ένα απλό εισιτήριο ευρώπη είναι περίπου 9,000 μίλια)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Η απλή πιστωτική Bonus δεν εχει καλή επιβράβευση, αξίζει μόνο όσο τη δίνει δωρεάν, λόγω μισθοδοσίας, απλά να την έχεις στο πορτοφόλι σου. Γενικά προτίμησε κάποια κάρτα, όπως αναφέρει κι ο φίλος πιο πάνω, που δίνει επιβράβευση (έστω 1%) παντού, χωρις διακρίσεις. Εκτός αν κάνεις αρκετά ταξίδια και σε συμφέρει η Aegean Visa που σου δίνει και 5,000 μίλια καλωσόρισμα και με την οποία, εφόσον ψωνίζεις σε συνεργάτες, μαζεύεις σχετικά εύκολα μίλια για ταξίδια (ένα απλό εισιτήριο ευρώπη είναι περίπου 9,000 μίλια)

οντως  η energy φαινεται αρκετα καλη, ωστοσο μου δινονται μονο 4 επιλογες να διαλεξω πιστωτικη. Visa Bonus . Mastercard bonus, affinity και Aegean.

ισως λογω πιστωτικου οριου (1500) που μου διδεται ...

Δημοσ.
4 minutes ago, greekmistis said:

οντως  η energy φαινεται αρκετα καλη, ωστοσο μου δινονται μονο 4 επιλογες να διαλεξω πιστωτικη. Visa Bonus . Mastercard bonus, affinity και Aegean.

ισως λογω πιστωτικου οριου (1500) που μου διδεται ...

Εννοείς μέσα από το ebanking?

Εγώ την energy την αιτήθηκα από το παρακάτω link:

https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/Pistotikes-Kartes/Energy-Mastercard/oroi-kartas

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Εννοείς μέσα από το ebanking?

Εγώ την energy την αιτήθηκα από το παρακάτω link:

https://www.alpha.gr/el/idiotes/kartes/Pistotikes-Kartes/Energy-Mastercard/oroi-kartas

ναι μεσα απο το myalpha και mobile alpha app , οταν παω να κανω αιτηση μου διδονται μονο αυτες οι 4 πιστωτικες ως επιλογη. Θα δοκιμασω κ απ το λινκ που μ εστειλες . Ευχαριστω!! Εχω την εντυπωση οτι οντως η energy αξιζει περισσοτερο, αφου βαζουμε βενζινη απο shell πχ. + η επιστροφη % σε αγορες παντου ελλαδα κ εξω.

Το μονο καλο που εχουν οι bonus ειναι οτι δεν εχουν συνδρομη αν εχεις και μισθοδοσια στην Alpha

Δημοσ.
40 minutes ago, therock said:

Δεν ξερω αν αναφερθηκε και αν ειναι σχετικα αλλα εμενα μου σκασε αυτο εδω

https://www.in.gr/2024/02/02/economy/trapezes-miniaia-xreosi-stis-katatheseis-050-eyro-se-kathe-logariasmo/

Όταν λες σου έσκασε αυτό εδώ τι εννοείς? Σου ζήτησε κάποια τράπεζα μηνιαία χρέωση 0,50€ για κάθε λογαριασμό που τηρείς σε αυτή, ή απλά είδες τυχαία το συγκεκριμένο άρθρο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...