Προς το περιεχόμενο

Η Ιαπωνία δεν θα ζητά πλέον δισκέτες για την υποβολή ορισμένων επισήμων εγγράφων


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αργά αλλά σταθερά εκσυγχρονίζει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της

Η Ιαπωνία είναι μια καινοτόμος χώρα, με ηγετική παρουσία σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας. Κι όμως, τα γρανάζια της γραφειοκρατίας συχνά κινούνται με βασανιστικά αργούς ρυθμούς εκεί. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, ώστε η κυβέρνηση εξακολουθεί να θέτει ως προαπαιτούμενο στις επιχειρήσεις να υποβάλλουν πληροφορίες σε δισκέτες και CD-ROM, όταν καταθέτουν συγκεκριμένα επίσημα έγγραφα.

Αυτή η τακτική, αρχίζει να αλλάζει. Ήδη από το 2022, ο Υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων Τάρο Κόνο κάλεσε διάφορες κρατικές υπηρεσίες να πάψουν να θέτουν ως προαπαιτούμενο την υποβολή πληροφοριών σε παρωχημένες μορφές αποθηκευτικών μέσων. Το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΜΕΤΙ) είναι ένα από τα πρώτα που εφάρμοσε αυτή την πολιτική. "Ο υφιστάμενος νόμος περιλαμβάνει πλήθος διατάξεων που προβλέπουν τη χρήση συγκεκριμένων αποθηκευτικών μέσως, όπως δισκέτες, ως μεθόδους υποβολής αιτήσεων και ενημέρωσης των ενδιαφερομένων", δήλωσαν στελέχη του υπουργείου την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Register

Μετά το τέλος του τρέχοντος ημερολογιακού έτους, το ΜΕΤΙ δεν θα ζητά από τις επιχειρήσεις να συνοδεύουν τις αιτήσεις τους με δισκέτες, στο πλαίσιο 34 διαδικασιών. Το ίδιο ισχύει και για τα CD-ROM, για αδιευκρίνιστο αριθμό διαδικασιών. Όμως, απομένει ακόμη αρκετός δρόμος, μέχρι να πάψουν τελείως οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα αποθηκευτικά μέσα.

Συνεργάτες του Κόνο εντόπισαν περίπου 1.900 πρωτόκολλα τα οποία εφαρμόζονταν από διάφορες κρατικές υπηρεσίες, που εξακολουθούν να επιβάλλουν τη χρήση μέσων όπως οι δισκέτες, τα CD-ROM, ακόμη και MiniDiscs. Μάλιστα, οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονταν ακόμη και σε τομείς καίριας σημασίας, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οι εξορυκτικές δραστηριότητες και οι κατασκευαστές αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.

Υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί λόγοι για αυτή την προσπάθεια τερματισμού της χρήσης δισκετών, όπως επισημαίνουν δημοσιογραφικές πηγές. Ένας βασικός παράγοντας είναι η δυσκολία εξασφάλισης αυτών των αποθηκευτικών μέσων. Η Sony, η τελευταία μεγάλη κατασκευάστρια εταιρία, έπαψε να διαθέτει δισκέτες το 2011. Ένας άλλος λόγος είναι ότι ορισμένες μορφές δεδομένων είναι αδύνατο να χωρέσουν σε δισκέτες. Μία και μόνη φωτογραφία μπορεί άνετα να υπερβαίνει τα 1,4ΜΒ αποθηκευτικού χώρου που προσφέρει μια δισκέτα.

Από την άλλη, υπάρχουν άλλοι τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας που εξακολουθούν να βασίζονται στις δισκέτες. Ορισμένα παλαιότερα αεροσκάφη τις χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία των ηλεκτρονικών τους συστημάτων, όπως και ορισμένα ιατρικά μηχανήματα περασμένων γενεών. Ενδεικτικό είναι ότι χρειάστηκε να φτάσει το 2019 προκειμένου η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να πάψει να χρησιμοποιεί δισκέτες για το συντονισμό της εκτόξευσης πυρηνικών όπλων.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμείς είμαστε μια τεχνολογία πίσω απο τους ιάπωνες έχουμε μείνει στο χαρτί και στην αίτηση, έχω απορία που βρίσκουν τόσες δισκέττες αφού σταμάτησε η παραγωγή τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως γίνεται το δημόσιο παντού να είναι 40 χρόνια πίσω?

Εμείς άραγε ποτέ θα κάνουμε λεβελ απ, από το: χρεωμένο από τον προϊστάμενο πρωτοκολλημενο, ελεγμένο για την εγκυρότητα των υπογραφών του σχέδιο και ορθα αντιγραμμενο έγγραφο, με ταξίδι σε 15 άχρηστες γραμματείες, στην χρήση δισκέτας? 😂

Επεξ/σία από johnzach
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 minutes ago, ptriv1 said:

Εμείς είμαστε μια τεχνολογία πίσω απο τους ιάπωνες έχουμε μείνει στο χαρτί και στην αίτηση, έχω απορία που βρίσκουν τόσες δισκέττες αφού σταμάτησε η παραγωγή τους.

Do not underestimate the power of the producer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λένε βέβαια ότι αυτά τα παρωχημένα μέσα είναι πιο ασφαλή από τα σύγχρονα λόγω worm λειτουργιών, πχ ο διακόπτης για write protection στη δισκέτα και το γεγονός ότι τα δεδομένα γράφονται μια φορά στο CD.
Μακάρι να προχωρούσε η τεχνολογία στις δισκέτες αντί να καταλήξουμε να χρησιμοποιούμε usb flashάκια.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, BadBoy said:

Πιθανότατα υπάρχουν άτομα που συμμετέχουν στο forum και δεν έχουν πιάσει ποτέ δισκέτα στα χέρια τους.

Αυτές ήταν οι καλές, αθάνατες 🤣 Τις έβαζες θυμάμαι και σε λευκό φάκελο και έγραφες απ έξω ξερωγω Titus the Fox  🦊 

image.jpeg.9a91426264c5267513aa6782a09b7192.jpeg

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 10
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...