ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 54 λεπτά πριν, satsok2 είπε Ευχαριστώ. Αρα καταλήγω σε tourism για ESTA (αν και Palo Alto λιγο περίεργο για τουρισμό). Ελεγχο περνώ στη Γερμανία για έξοδο εκτός Σεγκεν άρα θα χρειαστώ ένα 2ωρο τουλάχιστον στο αεροδρόμιο. Για ασφάλεια υγείας, ρώτησα την ασφαλιστική μου εδώ και μου είπαν ότι καλύπτομαι. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που θα μπορούσα να κάνω; Για να σου πουλάει η Lufthansa με ανταπόκριση 1.15, προλαβαίνεις σε 1.15. Οι αεροπορικές μπορει να δινουν μικρές ανταποκρίσεις, αλλά βγαίνουν. Αν η πτήση απο την Αθήνα εχει καθυστέρηση, θα επικοινωνήσει μαζί σου το πλήρωμα (άλλωστε ειδικα σε πρωινή πτηση για Φρανκφούρτη/Μόναχο το 70-80% ειναι για ανταπόκριση). Σε καμία περίπτωση δύο ξεχωριστά εισιτήρια, ακομα και να χάσεις το αεροπλάνο λόγω λάθους της LH, θα σου κάνει rebooking στην επόμενη πτήση της για ΣΦ, ενώ αμα έχεις δύο ξεχωριστά εισιτήρια, απλά χάνεις το δεύτερο. 3
JailbrokenDiesel Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 οτι εγραψε ο @ProponitisTouKanape, προλαβαινεις οριακα, αλλα προλαβαινεις. αλλιως θα σε βαλλουν σε επομενη διαθεσιμη πτηση για SF. η βαλιτσα σου θα φορτωθει τελευταια απο ελλαδα, ωστε να βγει πρωτη απο το αεροσκαφορς στη γερμανια. σχετικα με τα tip, ειδικα ΝΥ που πηγα προσφατα, εχει "αγριεψει" πολυ το πραμα, και πλεον σχεδον ολοι περιμενουν και απαιτουν πανω απο 15% (μη πω 18+) προσοχη στις τιμες γενικως, ειναι με net price και στο ταμειο βλεπεις την τελικη τιμη + φπα
gorge18 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 4 ώρες πριν, satsok2 είπε Για ασφάλεια υγείας, ρώτησα την ασφαλιστική μου εδώ και μου είπαν ότι καλύπτομαι. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που θα μπορούσα να κάνω; Εγω ειχα γνωστο ασφαλιστή στην interamerican και του ειχα πει και μου ειχε βγαλει για 11 μερες μια που να τα εχει ολα απο εξετάσεις απο φαρμακα μεχρι νοσοκομεια και μεταφορες προς αυτα και αστικη ευθηνή νομιζω. Νομιζω 50€ καπου ηταν; αλλα ειναι τωρα 7 χρονια πριν.
satsok2 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Στις 5/2/2024 στις 4:01 ΜΜ, gorge18 είπε Εγω ειχα γνωστο ασφαλιστή στην interamerican και του ειχα πει και μου ειχε βγαλει για 11 μερες μια που να τα εχει ολα απο εξετάσεις απο φαρμακα μεχρι νοσοκομεια και μεταφορες προς αυτα και αστικη ευθηνή νομιζω. Νομιζω 50€ καπου ηταν; αλλα ειναι τωρα 7 χρονια πριν. Πήγα σε ταξιδιωτικό γραφείο για να έχω μια ιδέα (τα υπόλοιπα θα τα κλείσω μόνος μου). 30 μέρες , 160Ε με interamerican. Να ρωτήσω. Στο πήγαινε βλέπω μια πτήση Lufthansa εώς Μόναχο και μετά Lufthansa Operated by United Airlines μέχρι Σαν Φρανσίσκο. Αυτό προσφέρεται από την ιδια τη Lufthansa. Δεν είναι όμως επικινδυνο για τις βαλίτσες (Lufthansa --> United). H βαλίτσα θα μπει στο άλλο αεροπλάνο σωστά; Οι εναλλακτικές μου: Αμιγώς Lufthansa αλλά με 1ώρα 20λεπτά για αλλαγή αεροπλάνου γερμανία. Αμιγώς Swiss αλλά 19 ώρες σύνολο και 4 ώρες αλλαγή στη Ζυρίχη. Σκεφτόμουν να κλείσω το τελευταίο. Εξάλλου θα έχω πολλές ώρες να κοιμηθώ στο αεροπλάνο (12 ωρες πτήση)
JakeKaufman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 25 minutes ago, satsok2 said: Πήγα σε ταξιδιωτικό γραφείο για να έχω μια ιδέα (τα υπόλοιπα θα τα κλείσω μόνος μου). 30 μέρες , 160Ε με interamerican. Να ρωτήσω. Στο πήγαινε βλέπω μια πτήση Lufthansa εώς Μόναχο και μετά Lufthansa Operated by United Airlines μέχρι Σαν Φρανσίσκο. Αυτό προσφέρεται από την ιδια τη Lufthansa. Δεν είναι όμως επικινδυνο για τις βαλίτσες (Lufthansa --> United). H βαλίτσα θα μπει στο άλλο αεροπλάνο σωστά; Οι εναλλακτικές μου: Αμιγώς Lufthansa αλλά με 1ώρα 20λεπτά για αλλαγή αεροπλάνου γερμανία. Αμιγώς Swiss αλλά 19 ώρες σύνολο και 4 ώρες αλλαγή στη Ζυρίχη. Σκεφτόμουν να κλείσω το τελευταίο. Εξάλλου θα έχω πολλές ώρες να κοιμηθώ στο αεροπλάνο (12 ωρες πτήση) Οι βαλίτσες θα αλλάξουν αεροπλανο ο,τι και να επιλέξεις, δεν έχει αυξημένο ρίσκο το Lufthansa -> United
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 10 ώρες πριν, satsok2 είπε Πήγα σε ταξιδιωτικό γραφείο για να έχω μια ιδέα (τα υπόλοιπα θα τα κλείσω μόνος μου). 30 μέρες , 160Ε με interamerican. Να ρωτήσω. Στο πήγαινε βλέπω μια πτήση Lufthansa εώς Μόναχο και μετά Lufthansa Operated by United Airlines μέχρι Σαν Φρανσίσκο. Αυτό προσφέρεται από την ιδια τη Lufthansa. Δεν είναι όμως επικινδυνο για τις βαλίτσες (Lufthansa --> United). H βαλίτσα θα μπει στο άλλο αεροπλάνο σωστά; Οι εναλλακτικές μου: Αμιγώς Lufthansa αλλά με 1ώρα 20λεπτά για αλλαγή αεροπλάνου γερμανία. Αμιγώς Swiss αλλά 19 ώρες σύνολο και 4 ώρες αλλαγή στη Ζυρίχη. Σκεφτόμουν να κλείσω το τελευταίο. Εξάλλου θα έχω πολλές ώρες να κοιμηθώ στο αεροπλάνο (12 ωρες πτήση) αυτό στις 29-2 λέει layover 3 ωρες,και απο την στιγμή που ειναι η ίδια εταιρία δεν σε αφήνουν ξεκρέμαστο.Και πάλι στο σύνολο είναι κοντά 18 ώρες αντι για τις 19 της swiss.
satsok2 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Το θέμα είναι αν οι αποσκευές πάνε σωστά αφού είναι United για λογαριασμό της Lufthansa (που είναι και η πρώτη πτήση)
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Οι ανταποκρίσεις μεταξύ διαφορετικών εταιριών που όμως συνεργάζονται είναι πολύ συνηθισμένες. Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Θα δώσεις τη βαλίτσα σου στην Αθήνα και θα την παραλάβεις στο ΣΦ, με όποιο συνδυασμό εταιριών και αν κλείσεις. Επειδή σε έχει πνίξει το άγχος με το ταξίδι, θα σου έλεγα να μη κλείσεις αυτο με τη σύντομη ανταπόκριση, όχι γιατι δε προλαβαίνεις αλλά γιατι θα αγχωθείς. Κλείσε το εισιτηριο που πας Αμερική με τη United. Μια χαρά είναι. 4 ωρες στη Ζυρίχη είναι too many ειδικά για ένα αεροδρόμιο όπου τα πάντα είναι απλησίαστα. Για να καταλάβεις πως λειτουργεί λίγο η κατάσταση. Η Lufthansa, η United, η Aegean, η Air Canada, η Swiss, η Austrian και άλλες, είναι εταιρίες που συνεργάζονται μεταξύ τους, ανήκουν όλες στην ίδια συμμαχία. Για αυτο και προσφέρουν πτήσεις η μια της άλλης, και κάνουν rebooking η μια στην άλλη. Αν π.χ. εσύ κλείσεις αυτο με τη σύντομη ανταπόκριση που συνεχίζεις με Lufthansa για το ΣΦ, και το αεροπλάνο απο την Αθήνα αργήσει (που δε θα αργησει γιατι διανυκτερεύει εδώ οπότε φεύγει στην ώρα του, αλλά έστω) και φεύγει η United για ΣΦ δυο ώρες αργότερα, η Lufthansa θα σου κάνει η ίδια rebooking στην πτήση της United και το ταξίδι σου θα συνεχιστεί κανονικά. Αντίστοιχα όταν γυρίζεις αν αργήσει η πτήση απο την Αμερική και χάσεις την ανταπόκριση, και μετά απο 2-3 ωρες φεύγει Aegean για Αθήνα, η Lufthansa θα σε βάλει στην πτήση της Aegean για να πας στον προορισμό σου. Όταν εχεις εισιτήριο με ανταπόκριση, η μόνη σου ευθύνη είναι να βρεις την επόμενη πύλη, τίποτα άλλο. Για οποιοδήποτε θέμα έχει ευθύνη η αεροπορική, δεν έχεις να κάνεις κάτι, θα το λύσει η αεροπορική. Και τα γερμανόφωνα αεροδρόμια (Φρανκφούρτη-Μόναχο-Ζυρίχη-Βιέννη) επειδή έχουν πάρα πολλούς επιβάτες τράνζιτ, ειναι και πολύ εύκολα να βρεις που θα πας, στο Μόναχο η πύλη που φτάνει η πτήση εχει εκεί οθόνη με ολες τις ανταποκρίσεις και προς τα που να κινηθείς, στη Swiss όταν πλησίαζε να προσγειωθεί η πτηση απο Αθήνα, η οθόνη του αεροπλάνου έδειχνε τις πύλες των ανταποκρίσεων κλπ κλπ. 1
satsok2 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 5 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Οι ανταποκρίσεις μεταξύ διαφορετικών εταιριών που όμως συνεργάζονται είναι πολύ συνηθισμένες. Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Θα δώσεις τη βαλίτσα σου στην Αθήνα και θα την παραλάβεις στο ΣΦ, με όποιο συνδυασμό εταιριών και αν κλείσεις. Επειδή σε έχει πνίξει το άγχος με το ταξίδι, θα σου έλεγα να μη κλείσεις αυτο με τη σύντομη ανταπόκριση, όχι γιατι δε προλαβαίνεις αλλά γιατι θα αγχωθείς. Κλείσε το εισιτηριο που πας Αμερική με τη United. Μια χαρά είναι. 4 ωρες στη Ζυρίχη είναι too many ειδικά για ένα αεροδρόμιο όπου τα πάντα είναι απλησίαστα. Για να καταλάβεις πως λειτουργεί λίγο η κατάσταση. Η Lufthansa, η United, η Aegean, η Air Canada, η Swiss, η Austrian και άλλες, είναι εταιρίες που συνεργάζονται μεταξύ τους, ανήκουν όλες στην ίδια συμμαχία. Για αυτο και προσφέρουν πτήσεις η μια της άλλης, και κάνουν rebooking η μια στην άλλη. Αν π.χ. εσύ κλείσεις αυτο με τη σύντομη ανταπόκριση που συνεχίζεις με Lufthansa για το ΣΦ, και το αεροπλάνο απο την Αθήνα αργήσει (που δε θα αργησει γιατι διανυκτερεύει εδώ οπότε φεύγει στην ώρα του, αλλά έστω) και φεύγει η United για ΣΦ δυο ώρες αργότερα, η Lufthansa θα σου κάνει η ίδια rebooking στην πτήση της United και το ταξίδι σου θα συνεχιστεί κανονικά. Αντίστοιχα όταν γυρίζεις αν αργήσει η πτήση απο την Αμερική και χάσεις την ανταπόκριση, και μετά απο 2-3 ωρες φεύγει Aegean για Αθήνα, η Lufthansa θα σε βάλει στην πτήση της Aegean για να πας στον προορισμό σου. Όταν εχεις εισιτήριο με ανταπόκριση, η μόνη σου ευθύνη είναι να βρεις την επόμενη πύλη, τίποτα άλλο. Για οποιοδήποτε θέμα έχει ευθύνη η αεροπορική, δεν έχεις να κάνεις κάτι, θα το λύσει η αεροπορική. Και τα γερμανόφωνα αεροδρόμια (Φρανκφούρτη-Μόναχο-Ζυρίχη-Βιέννη) επειδή έχουν πάρα πολλούς επιβάτες τράνζιτ, ειναι και πολύ εύκολα να βρεις που θα πας, στο Μόναχο η πύλη που φτάνει η πτήση εχει εκεί οθόνη με ολες τις ανταποκρίσεις και προς τα που να κινηθείς, στη Swiss όταν πλησίαζε να προσγειωθεί η πτηση απο Αθήνα, η οθόνη του αεροπλάνου έδειχνε τις πύλες των ανταποκρίσεων κλπ κλπ. Σ'ευχαριστώ. Εχω αγχωθεί και όλα πάνε στραβά. Ζητούσα ένα observership σε πανεπιστήμιο και στα έγγραφα που πρέπει να υπογράψω για εμπιστευτικότητα είναι ότι δε μπορώ να το γράψω στο βιογραφικό.
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 33 λεπτά πριν, satsok2 είπε Το θέμα είναι αν οι αποσκευές πάνε σωστά αφού είναι United για λογαριασμό της Lufthansa (που είναι και η πρώτη πτήση) Σωστά θα πάνε,δεν μπορείς να κάνεις κάτι ούτως ή άλλως . 1
SabotazNic Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 5/2/2024 στις 10:39 ΠΜ, Speculoos είπε Όπως είπε και ο gorge18 θα περάσεις έλεγχο στη Γερμανια, φανταζομαι Φρανκφούρτη; Είναι τεράστιο αεροδρόμιο οπότε μπορεί να έχεις αρκετή απόσταση να καλύψεις. Ο λόγος είναι ότι το πρώτο σκέλος του ταξιδιού σου είναι εντός Σένγκεν και το δεύτερο εκτός. Δεν ξερω σε ποιον ελεγχο αναφερεστε, αλλα συγγενικο προσωπου που ταξιδεψε για Νεα Υορκη μεσω Αμστερνταμ, ειχε μονο ελεγχο διαβατηριου και στην συνεχεια τον κλασικο ελεγχο εισιτηριου και διαβατηριου στην πυλη. Πληρης ελεγχος αποσκευων θα γινει κατα 99.99% στην Αμερικη (αφηνω το 0.01 στο να μην τον επιλεξουν, αλλα απιθανο). Το δε παραξενο ειναι οτι στην επιστροφη (παλι μεσω Αμστερνταμ), οι αποσκευες δεν ελεγθηκαν πουθενα. Απλα τις παρελαβε στην Θεσσαλονικη και βγηκε. Εχω την εντυπωση οτι στο παραπανω θεμα οι Αμερικανοι επιτηδες δεν αναβαθμιζουν τα συστηματα τους, ή κανουν περαιτερω ελεγχο για να δειξουν οτι αυτοι εχουν το πανω χερι. Δεν νομιζω να μην σκαναριστηκαν οι βαλιτσες στον Αμστερνταμ για την περιπτωση που κουβαλουσε φρουτα πχ που απαγορευεται μεταξυ ηπειρων. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2024 από SabotazNic
vamvakoolas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 14 hours ago, SabotazNic said: Δεν ξερω σε ποιον ελεγχο αναφερεστε, αλλα συγγενικο προσωπου που ταξιδεψε για Νεα Υορκη μεσω Αμστερνταμ, ειχε μονο ελεγχο διαβατηριου και στην συνεχεια τον κλασικο ελεγχο εισιτηριου και διαβατηριου στην πυλη. Πληρης ελεγχος αποσκευων θα γινει κατα 99.99% στην Αμερικη (αφηνω το 0.01 στο να μην τον επιλεξουν, αλλα απιθανο). Το δε παραξενο ειναι οτι στην επιστροφη (παλι μεσω Αμστερνταμ), οι αποσκευες δεν ελεγθηκαν πουθενα. Απλα τις παρελαβε στην Θεσσαλονικη και βγηκε. Εχω την εντυπωση οτι στο παραπανω θεμα οι Αμερικανοι επιτηδες δεν αναβαθμιζουν τα συστηματα τους, ή κανουν περαιτερω ελεγχο για να δειξουν οτι αυτοι εχουν το πανω χερι. Δεν νομιζω να μην σκαναριστηκαν οι βαλιτσες στον Αμστερνταμ για την περιπτωση που κουβαλουσε φρουτα πχ που απαγορευεται μεταξυ ηπειρων. το ιδιο ισχυει αν εισαι απο Αμερικη (Ηπειρο) οπου οταν μπαινεις Ευρωπη σε #@3 στις αποσκευες ιδιως αν δεν εισαι απο Ευρωπη. Μπονους κανονακι...σε ρωτανε και οι Τελωνιακοι αν εχεις να δηλωσεις κατι (και αν πεις ψεματα ή το αγνοησεις και βρουν κατι μετα απο ελεγχο τη στρουμφισες και μαλιστα σε Ευρω...) Αρα επιτηδες οι Ευρωπαιοι να εχουν και αυτοι το πανω χερι...
Speculoos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 14 hours ago, SabotazNic said: Δεν ξερω σε ποιον ελεγχο αναφερεστε, αλλα συγγενικο προσωπου που ταξιδεψε για Νεα Υορκη μεσω Αμστερνταμ, ειχε μονο ελεγχο διαβατηριου και στην συνεχεια τον κλασικο ελεγχο εισιτηριου και διαβατηριου στην πυλη. Πληρης ελεγχος αποσκευων θα γινει κατα 99.99% στην Αμερικη (αφηνω το 0.01 στο να μην τον επιλεξουν, αλλα απιθανο). Το δε παραξενο ειναι οτι στην επιστροφη (παλι μεσω Αμστερνταμ), οι αποσκευες δεν ελεγθηκαν πουθενα. Απλα τις παρελαβε στην Θεσσαλονικη και βγηκε. Εχω την εντυπωση οτι στο παραπανω θεμα οι Αμερικανοι επιτηδες δεν αναβαθμιζουν τα συστηματα τους, ή κανουν περαιτερω ελεγχο για να δειξουν οτι αυτοι εχουν το πανω χερι. Δεν νομιζω να μην σκαναριστηκαν οι βαλιτσες στον Αμστερνταμ για την περιπτωση που κουβαλουσε φρουτα πχ που απαγορευεται μεταξυ ηπειρων. Δεν λέω για έλεγχο αποσκευών ή τελωνειακό/συνοριακό/immigration έλεγχο αλλά για τον κλασικό έλεγχο χειραποσκευής και ρούχων. Έχοντας ταξιδέψει μέσω Φρανκφούρτης είτε ερχόμενος εκτός Σένγκεν είτε με προορισμό εκτός Σένγκεν πάντα χρειάστηκε να ξαναπεράσω αυτό τον έλεγχο γιατί άλλαζα terminal. Δεν έχω κάνει ταξίδι στις ΗΠΑ από Φρανκφούρτη αλλά θα μου έκανε εντύπωση να υπάρχει διαφορετική πολιτική σε αυτό. Σχετικά με τον συνοριακό και τελωνειακό έλεγχο στις ΗΠΑ δε γνωρίζω πολλά καθώς σε όσα ταξίδια έχω κάνει για Αμερική έχει τύχει να πετάξω από Δουβλίνο. Η Ιρλανδία έχει ειδική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ο έλεγχος γίνεται στην Ιρλανδία και το αεροπλάνο όταν φτάνει Αμερική θεωρείται πτήση εσωτερικού οπότε δεν περνάω άλλον έλεγχο. Είναι η μόνη χώρα στην Eυρώπη με preclearance όπως παρόμοια βρίσκεις σε Καναδά, Ντουμπάι, Μπαχάμες όταν είναι να ταξιδέψεις για ΗΠΑ από εκεί.
Alessionew Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Το layover δεν πρέπει να σε αγχώνει, εφόσον κλείσεις μαζί και τη μετεπιβίβαση και δεν πρέπει να σε νοιάζει αν είναι codashare πτήση, λογίζεται σαν να είναι από τη lufthansa. Οπότε και το 1 ώρα και 1 τέταρτο, μπορείς να το κλείσεις κανονικά χωρίς άγχος. Αν υπάρξει κάποια καθυστέρηση θα υπάρχει travel ambassador της Lufthansa με το που βγεις από το αεροπλάνο για να σε βοηθήσει και αν υπάρχει τεράστια ουρά, να την προσπεράσετε και να πάτε πιο γρήγορα. Έλεγχο θα ξαναπεράσεις γιατί από εντός schengen πας σε προορισμό εκτός schengen. Οπότε όπως έγραψαν και οι άλλοι συμφορουμίτες είναι το τελευταίο που πρέπει να σε αγχώσει.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2024 Πολύ σημαντικό θεωρώ να κλείσεις εισιτήριο απευθείας απο την εταιρία και όχι απο γραφείο.Συνεννοείσαι πιο ευκολα απευθείας με την αεροπορική παρά με τα γραφεία 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις