Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να μοιραστώ τον πόνο μου...

Αγόρασα ένα οικόπεδο με σκοπό να χτισω και να φτιάξω και κήπο, που είναι το χόμπι μου. Ανακάλυψα όμως ότι κάτω από το επιφανειακό χώμα υπάρχουν μεγάλες πέτρες/βράχοι και θεμέλια από παλιό κτίσμα. Ακόμα και το γκρέιντερ δεν μπορούσε να σκάψει. Ο χωματουργός μου είπε ότι πρέπει να βάλω χώμα από πάνω αν θέλω να πιστέψω αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξω και τσιμεντένια περίφραξη για να συγκρατεί το έξτρα χώμα, κάτι που δε σκόπευα να κάνω. Έχω περίφραξη απλή με αναρριχώμενα και μου έφτανε. Περίφραξη + νέο χώμα θα μου στοιχίσει 3.000 και βάλε.

Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Πώς το λύσατε; Θέλω να βάλω και μικρά φυτά αλλά και δέντρα. Το οικόπεδο είναι επίπεδο.

Δημοσ.

πως θα χτισεις εαν δε φυγουν τα θεμελια απο το παλιο κτισμα;

για πιο λογο επισης να το κανεις ολο αυτο που σου ειπε; τσαπα + σφυρι σπατε οτι παλιο υπαρχει βγαζετε το μαπα χωμα και προσθετετε χώμα μεχρις το σημειο που βρισκεται σημερα το εδαφος (λιγο παραπανω βασικα γιατι θα κατσει)...

αλλα ναι δε θα ειναι φθηνό... 3000 δε θα εχει αλλα 1-1.5 χιλιαρικο θα σου παει, και εφοσον θα κανεις εκσκαφες δες μηπως ξεκινησεις τα δικα σου θεμελια με τη μια...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/2/2024 στις 3:14 ΜΜ, paylidis είπε

πως θα χτισεις εαν δε φυγουν τα θεμελια απο το παλιο κτισμα;

για πιο λογο επισης να το κανεις ολο αυτο που σου ειπε; τσαπα + σφυρι σπατε οτι παλιο υπαρχει βγαζετε το μαπα χωμα και προσθετετε χώμα μεχρις το σημειο που βρισκεται σημερα το εδαφος (λιγο παραπανω βασικα γιατι θα κατσει)...

αλλα ναι δε θα ειναι φθηνό... 3000 δε θα εχει αλλα 1-1.5 χιλιαρικο θα σου παει, και εφοσον θα κανεις εκσκαφες δες μηπως ξεκινησεις τα δικα σου θεμελια με τη μια...

Στο κομμάτι που θα μπει το σπίτι φυσικά θα φύγουν τα παλιά μπάζα και θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει. Πιο πολύ ρωτάω για το υπόλοιπο οικόπεδο, όπου θα είναι ο κήπος. 'Εχεις δίκιο, αν κάνω εκσκαφές θεμελίων + καθαρισμού κήπου μαζί λογικά θα είναι φτηνότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...