qonqo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η αγαπημένη μάρκα espresso του καθενός. Δεν είμαι τίποτα έμπορος ή αναλυτής αγοράς κτλ, ένας απελπισμένος καφεδοπότης είμαι που δεν μπορώ να βρω έναν καλό εσπρέσο. Δοκίμασα Nescafe και Lavazza αλλά δε με ξετρέλαναν. Ειδικά ο Nescafe μυρίζει κάρβουνο. Χρησιμοποιώ μπρίκι εσπρέσσο στο σπίτι, όχι μηχανή. Ποιον προτείνετε;
Sablj Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Εγώ αλλεσμένο από super market προτιμώ τον Lavazza Crema e Gusto Classico
thanasis00 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Μπρίκι υποθέτω moka pot? Γενικά τη καλύτερη γεύση θα τη πάρεις από φρεσκοτριμμένο καφέ. Ακόμα και με έναν τόσο απλό μύλο όσο αυτός: https://www.skroutz.gr/s/22841488/Hario-CHeirokinitos-Mylos-Kafe-Ceramic-Mini-Slim-Plus-Black.html μπορείς να έχεις αρκετά καλύτερο αποτέλεσμα. Προτείνω μύλο γιατί πρέπει να βρεις το σωστό κόψιμο για να κάνει σωστή εκχύλιση και να έχει ωραία γεύση, οπότε θα χρειαστεί να παίξεις λίγο με τις ρυθμίσεις κοψίματος. Αν πας σε καφεκοπτείο και πάρεις έτοιμο τριμμένο καφέ, μπορεί να στον κόψουν πολύ ψοντρό ή πολύ ψιλό, και να μη βρίσκεις εύκολα το ιδανικό για σένα. Πάντως γενικά ο φρεσκοκομμένος καφές έχει καλύτερα αρώματα και γεύση από τους ήδη κομμένους του εμπορίου.
elgol Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δεν ξερω αν χαλαω το θεμα αν ξερει κανεις ο nespresso vertuo ειναι καλυτερος απο οτι στην απλη μηχανη;
qonqo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Sablj είπε Εγώ αλλεσμένο από super market προτιμώ τον Lavazza Crema e Gusto Classico αυτόν έχω τώρα. Καλός είναι και πολύ κρεμώδης, αλλά δεν έχει πολύ άρωμα.. Πήρε κανείς καφέ αλεσμένο από τα Coffeeway?
BlackRose56 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Lavazza Crema έχω και εγώ για την καφετιέρα που έχω, αλλα θα αλλάξω σε KIMBO ANTICA TRADIZIONE η ily, μιας και ψαχνω κατι ποιο intense. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 8 ώρες πριν, qonqo είπε Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η αγαπημένη μάρκα espresso του καθενός. Δεν είμαι τίποτα έμπορος ή αναλυτής αγοράς κτλ, ένας απελπισμένος καφεδοπότης είμαι που δεν μπορώ να βρω έναν καλό εσπρέσο. Δοκίμασα Nescafe και Lavazza αλλά δε με ξετρέλαναν. Ειδικά ο Nescafe μυρίζει κάρβουνο. Χρησιμοποιώ μπρίκι εσπρέσσο στο σπίτι, όχι μηχανή. Ποιον προτείνετε; Έχεις δοκιμάσει τον lavazza rossa; Αν δεν έχεις μύλο και παίρνεις αλεσμένο, μ' αυτόν έχεις πετύχει και το σωστό κόψιμο για μπρίκι.
qonqo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Στις 2/2/2024 στις 9:04 ΜΜ, Mrs. Hyde είπε Έχεις δοκιμάσει τον lavazza rossa; Αν δεν έχεις μύλο και παίρνεις αλεσμένο, μ' αυτόν έχεις πετύχει και το σωστό κόψιμο για μπρίκι. Όχι ακόμα. Έχει μεγάλη διαφορά με τον lavazza crema e gusto?
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 34 λεπτά πριν, qonqo είπε Όχι ακόμα. Έχει μεγάλη διαφορά με τον lavazza crema e gusto? Δεν τον έχω δοκιμάσει. 😐
energy52 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2024 κι εγω τον lavazza crema e gusto παιρνω τελευταια για εσπρεσσο +λουγκο και δεν εχει μεγαλη διαφορα με τον rossa..νομιζω ο rossa λιγο πιο δυνατος! Παντως για φρεντο που μ αρεσει πολυ, γενικα προτιμω τον dimello στην κοκκινη συσκευασια ειδικα σε προσφορα αμα τον βγαζουν, κι αμα θελετε πιο δυνατο που να μην νερωνει ευκολα (για φρεντο) jacobs (οχι intense ειναι χάλια) 1
papoys1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 εχω δοκιμάσει πολλούς να μην πω όλους. Κόλησα με τον jucobs arabica exclusiva 2
chrisxkar Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) lavazza crema είναι η προτίμηση μου με δεύτερο τον rossa και τρίτο τον oro και θέλω πολύ να δοκιμάσω στην καφετιέρα μου τον dolce αλλά γούστα είναι αυτα(πχ mokka pot για εμένα δεν πίνεται).Για εμένα ο χειρότερος (χωρις να σημαίνει κάτι για τον καφε απλά προσωπικό γούστο) είτε αφορα επαγγελματικό είτε οικιακό είναι οι jacobs,stabacks και οι coffee island οι οποίοι μου φαίνονται σαν να είναι καμμένοι.Οι επόμενες σε προτίμηση αν δεν βρώ lavazza η αν έχει προσφορά με σειρά προτίμησης είναι οι buondi,la costa, dimello τον illy τον βγάζω γιατί ενώ μου αρέσει το ίδιο με τον lavazza αλλά είναι πανάκριβος και αν δεν βρω καμία από της παραπάνω προτιμώ να πιω γαλλικό ή ελληνικο. Τωρα το πράγμα που πρόσεξα μετά απο καιρό χρήσης είναι πως οι οικιακές συσκευές καίνε την διπλή δόση.Εχω την dedica και ενώ τον πρώτο καιρό ο καφές ήταν μια χαρά (ή τουλάχιστον έτσι μου φαινόταν) άρχισε να έχει μία κάπως καμμένη επίγευση.Καθάρισα την καφετιέρα έβαλα φάρμακο για τα άλατα εις διπλούν χρησιμοποίησα νερό από κανάτα με φίλτρο για άλατα....τίποτα και μετά από καιρό κατάλαβα πως το πρόβλημα προκύπτει πως στην διπλή δόση ξεκινάει να καίει τον καφέ οπότε πλέον μόνο μονή δόση.Η γεύση πολύ ανώτερη Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2024 από chrisxkar 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα