Pwpwpw Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θέλω να νοικιασω ένα ακίνητο σε ένα ζευγάρι που δεν είναι παντρεμένο και ζητήσανε το συμβόλαιο που θα κάνουμε να είναι στα ονόματα και των 2 τους. Επειδη δεν μου έχει ξανατύχει είναι εφικτό κατι τέτοιο; Εαν ναι στην καταβολή του ενοικίου πρέπει να γίνονται 2 καταθέσεις μια από κάθε πλευρά; Επίσης συμβόλαιο/μισθωτηριο με 2 ονόματα έχει κάποιο μειονέκτημα για τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση για παράδειγμα που μελλοντικά ένας εκ των 2 η και οι 2 αποδεχθούν αφερέγγυοι στην καταβολή του ενοικίου; Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από Pwpwpw
Joshua21 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Ναι είναι εφικτό, όχι δεν πρέπει να γίνονται 2 καταθέσεις μία από κάθε πλευρά (εκτός και αν το μισθώσεις τμηματικά δλδ ένα τμήμα στον καθένα), μειονέκτημα δεν μπορώ να σκεφτώ. 1
Pwpwpw Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ναι είναι εφικτό, όχι δεν πρέπει να γίνονται 2 καταθέσεις μία από κάθε πλευρά (εκτός και αν το μισθώσεις τμηματικά δλδ ένα τμήμα στον καθένα), μειονέκτημα δεν μπορώ να σκεφτώ. Αυτό μου μου ήρθε σαν πρώτη σκέψη είναι επειδη θα είναι 2 ονόματα μήπως θωρείτε ότι μοιράζονται δια 2 και το ενοίκιο εξού και η ερώτηση για τις 2 καταθεσεις. Επίσης σε περίπτωση που αύριο μεθαύριο αυτοί τα τσουγκρίσουν και αποχωρήσει ένας εκ των 2 από το ακίνητο και το συμβόλαιο που είναι σε ισχύ περιέχει και τα 2 ονόματα τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από Pwpwpw
Joshua21 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δικό τους πρόβλημα, το συμβόλαιο συνεχίζει να τους δεσμεύει και τους δύο. Εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο, οπότε διευκρίνησε. 1
Fir3fly Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Επειδή έκανα ένα τέτοιο συμβόλαιο , το δεύτερο ατομο η λογίστρια το είχε γραψει στις σημειώσεις στο ηλεκτρονικό συμβόλαιο, και η πληρωμή γινόταν από το άτομο που είχε υπογράψει το συμβόλαιο.
StamTheMan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε μειονέκτημα δεν μπορώ να σκεφτώ. Νομιζω οτι χανεις το επιδομα ενοικιου,λογω αυξημενου εισοδηματος. Ειχαμε καποιο παρομοιο προβλημα οταν νοικιασαμε με την κοπελα μου,αλλα μπορει να μου διαφευγει κατι. Ισως να ηταν για την περιπτωση που με δηλωνε ως φιλοξενουμενο,αλλα δε μπορω να θυμηθω. Στα ματια του κρατους,αυτη τη στιγμη ειμαι αστεγος και εχω και εδρα επιχειρισης στο πατρικο μου
Pwpwpw Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Fir3fly είπε Επειδή έκανα ένα τέτοιο συμβόλαιο , το δεύτερο ατομο η λογίστρια το είχε γραψει στις σημειώσεις στο ηλεκτρονικό συμβόλαιο, και η πληρωμή γινόταν από το άτομο που είχε υπογράψει το συμβόλαιο. Δηλαδη στο μισθωτηριο συμφωνητικο που κανατε/υπογραψατε φαινοταν μονο στο ενα ατομο και στο ηλεκτρονικο που αναβαινει στην ααδε απλα βαλατε στις σημειωσεις το ονομα του δευτερου ατομου? Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2024 από Pwpwpw
Fir3fly Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 6 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Δηλαδη στο μισθωτηριο συμφωνητικο που κανατε/υπογραψατε φαινοταν μονο στο ενα ατομο και στο ηλεκτρονικο που αναβαινει στην ααδε απλα βαλατε στις σημειωσεις το ονομα του δευτερου ατομου? Ναι ακριβώς, και η λογίστρια μου είχε πει ότι στο δικαστήριο σημασία έχει πιο πολύ το ηλεκτρονικό συμβόλαιο.
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 9 minutes ago, StamTheMan said: Νομιζω οτι χανεις το επιδομα ενοικιου,λογω αυξημενου εισοδηματος. Ειχαμε καποιο παρομοιο προβλημα οταν νοικιασαμε με την κοπελα μου,αλλα μπορει να μου διαφευγει κατι. Ισως να ηταν για την περιπτωση που με δηλωνε ως φιλοξενουμενο,αλλα δε μπορω να θυμηθω. Στα ματια του κρατους,αυτη τη στιγμη ειμαι αστεγος και εχω και εδρα επιχειρισης στο πατρικο μου Το επίδομα ενοικίου είναι κάτι που αφορά τον μισθωτή, δεν ενδιαφέρει τον εκμισθωτή (ιδιοκτήτη), και εγώ απάντησα στον ts που ρώτησε με την ιδιότητα του εκμισθωτή. Πάντως μια και το ανέφερες, στην περίπτωση συνενοικίασης μόνο ο ένας από τους δύο μπορεί να κάνει την αίτηση δηλώνοντας τον άλλον ως μέλος του νοικοκυριού, έτσι το επίδομα ανεβαίνει από τα 70 στα 105, και το όριο συνολικού εισοδήματος από 7.000 στα 10.500. Τώρα αν η κοπέλα σου σε δήλωνε ως φιλοξενούμενο, η περίπτωση σας δεν είχε καμία σχέση με αυτή που περιγράφει ο ts, δεν μπορεί ο ένας συνενοικιαστής να φιλοξενήσει τον άλλον. 2
elgol Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Στη συγκατοικηση φοιτητων που ξερω, στο taxis φαινονταν 2 μισθωτες με μισο ενοικιο οκαθενας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα