Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά οταν περιμένω κάτι και το παραλαμβάνω μετά από καιρό με ταράζουν σε μηνηματα απάτης να παραλαβω η δεδν σας βρικαμε εκει.

Τι γινεται ρε παιδια; Πλεον με τρόμο πατάω κλικ και σε official site.

Που τις βρισκουν αυτές τις πλυροφορίες;

Είχα δει αλλο ενα τοπικ εδώ μεσα με εναν ανθρωπου που ειχε την είδια εμπειρια...

εχει ξεφυγει ασχημα η κατάσταση...

Δημοσ.

Πολλοί πουλάνε δεδομένα, είτε οι ίδιες οι εταιρείες (!!!), ή κάποιοι μέσα από αυτές. Το μόνο που αποδίδει είναι να βάζεις alias στο email σου, ώστε όταν σου έρθει spam / phising / whatever στο "[email protected]", να ξέρεις ότι η "διαρροή" έγινε από το mikropapoutsomagazo. Δε θα σου φανεί τρομερά χρήσιμο σαν πληροφορία, αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις ποιους να μην ξαναστηρίξεις με το πορτοφόλι σου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Το μόνο που αποδίδει είναι να βάζεις alias στο email σου, ώστε όταν σου έρθει spam / phising / whatever στο "[email protected]". 

Αυτό σημαίνει να δημιουργείς email σε κάθε site στο οποίο κάνεις εγγραφή με άλλα λόγια. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Αυτό σημαίνει να δημιουργείς email σε κάθε site στο οποίο κάνεις εγγραφή με άλλα λόγια. 

Oxi.

Αν το email σου ειναι [email protected] και βαλεις [email protected] , τοτε το email θα ερθει κανονικα αλλα θα δεις το banggood. Οποτε θα ξερεις οτι εχει διαρρευσει απο το banggood.

• Like 1
Δημοσ.

και τι με νοιαζει ρε φιλε απο που εχει διαρευσει; το θεμα ειναι οτι δεινουν βασικα μας στοιχεια μεγάλες εταιριες.

δλδ τι θες να κανω; να σταματησω να χρησημοποιω την DHL που ειναι πιστόλι;

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Oxi.

Αν το email σου ειναι [email protected] και βαλεις [email protected] , τοτε το email θα ερθει κανονικα αλλα θα δεις το banggood. Οποτε θα ξερεις οτι εχει διαρρευσει απο το banggood.

Καλόοοοο!!!! Δεν το είχα πάρει χαμπάρι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Maurikycli said:

@lasithi12

Στην αρχή προστασίας πρ. δεδομένων 

σωθηκες. απλα το θεωρώ απαράδεκτο να φευγουν ετσι τα στοιχεία μας.

ακόμα και εγω που εχω υπολογιστη απο τα 9 μου (τωρα 35 χρονών) καταφέραν και μου καναν phissing account και έκανα αμαν να το πάρω πίσω.

η κατάσταση εχει ξεφυγει

Επεξ/σία από lasithi12
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ δεν καταλαβαινω μια μεγάλη εταιρία όπως η DHL να εχει δωσει τα στοιχεια μου να τα εχει πουλήσει ως Data. κάπως αλλιως τα παιρνουνε η εχουνε προσβαση σε αυτά.

αν μου λεγες για καμια σπιντεξ ισως το ετρωγα. αλλα το τελευταιο συμβαν ηταν με την DHL ,....

Επεξ/σία από lasithi12
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Καλόοοοο!!!! Δεν το είχα πάρει χαμπάρι. 

o Firefox δίνει και δωρεάν 5 mask emails , τύπου @mozmail.com

γκούγκλαρε Firefox Relay αν σε ενδιαφέρει

Δημοσ.
11 hours ago, lasithi12 said:

εγώ δεν καταλαβαινω μια μεγάλη εταιρία όπως η DHL να εχει δωσει τα στοιχεια μου να τα εχει πουλήσει ως Data. κάπως αλλιως τα παιρνουνε η εχουνε προσβαση σε αυτά.

αν μου λεγες για καμια σπιντεξ ισως το ετρωγα. αλλα το τελευταιο συμβαν ηταν με την DHL ,....

Δε διέρρευσε από αυτή, απλά έγραφε ότι είναι από τη DHL. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Θα μπορούμε το ίδιο email να λέει ότι είναι από την Adidas, ή από το GOV.gr, ή από Νιγηριανό πρίγκηπα. Δε ξέρεις όμως από ποια εταιρεία διέρρευσε η διεύθυνση email σου.

Το email σου διαρρέει από κάποια (άσχετη) εταιρεία, είτε από την ίδια την εταιρεία (σε πιο μικρές), ή από κακόβουλο υπάλληλο που έχει πρόσβαση και θέλει εξτραδάκι, και "πωλείται" στους scammers. Έπειτα λαμβάνεις από τους scammers μηνύματα (υποτίθεται) από σοβαρές - μεγάλες εταιρείες, ώστε να "τσιμπήσεις" και να βάλεις τα στοιχεία σου. 

Εγώ παίρνω κάθε μέρα email (και καλά) από τη FedEx, στην οποία δεν έχω καν λογαριασμό ώστε να ξέρουν το email μου! :D

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, μέσα στη βδομάδα παρέλαβα δέμα απο intersport με box now και έσκασαν την ημέρα παραλαβής, σε κοντινή ώρα μεταξύ τους απο διαφορετικό αποστολέα δύο sms του τύπου "υπάρχει πρόβλημα με το δέμα ακολουθήστε το τάδε σύνδεσμο"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...