Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipprin είπε

Αυτο οτι φορο πληρωνεις σου επιστρεφουν .Αν εισαι μηδενικός δεν θα σου επιστραφει τιποτα

Εννοείται.

Αυτό είναι ένα πρόγραμμα για όσους πληρώνουν φόρο εισοδήματος 

36 λεπτά πριν, adi32 είπε

Δηλ για 16000 θα πληρώσεις ΦΠΑ 3600 αν θες αποδείξεις και θα πάρεις πίσω 3200?

Δεν έχεις διαβάσει τίποτα από όσα έγραψα 

37 λεπτά πριν, adi32 είπε

Δεν συμφέρει.

Μπαίνεις και 400€ ΜΕΣΑ 

1 ώρα πριν, adi32 είπε

3.840€ εννοείς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, m3ltd0wn said:

Δηλώνεις τις δαπάνες ανακαίνισης μόνο τις υπηρεσίες και όχι τα υλικά. Πρέπει να έχουν πληρωθεί με ηλεκτρονικά μέσα και να υπάρχει τιμολόγιο αντίστοιχο.

Για τα επόμενα 4 χρόνια έχεις έκπτωση φόρου το 40% των δαπανών που έγιναν.

Καμία σχέση. Αυτό ήταν μέχρι το 23 ,από το 24 άλλαξε.

Γενικά καμία σχέση με τις απαντήσεις.Ρωτας αν χρειαστεί κάπου να δηλωσεις τις αποδειξεις και ο άλλος σου λεει τι φορο πληρωνεις λες και δεν καταλαβαίνω ότι πρέπει να πληρώνω από 3840 και πανω για να πάρω επιστροφή .

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
7 ώρες πριν, cumulus είπε

Καμία σχέση. Αυτό ήταν μέχρι το 23 ,από το 24 άλλαξε.

Γενικά καμία σχέση με τις απαντήσεις.Ρωτας αν χρειαστεί κάπου να δηλωσεις τις αποδειξεις και ο άλλος σου λεει τι φορο πληρωνεις λες και δεν καταλαβαίνω ότι πρέπει να πληρώνω από 3840 και πανω για να πάρω επιστροφή .

Ακόμα δεν έχεις καταλάβει.

Και 500€ πχ να πληρώνεις φόρο εισοδήματος θα πάρεις επιστροφή τα 500€. Δεν είναι όλα η τίποτα.

ΥΓ.

Το που θα δηλώσεις τι απόδειξεις 'στοίχιζει'.  ΔΕΝ είναι όλα τζάμπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, GREGORYMO said:

Ακόμα δεν έχεις καταλάβει.

Και 500€ πχ να πληρώνεις φόρο εισοδήματος θα πάρεις επιστροφή τα 500€. Δεν είναι όλα η τίποτα.

ΥΓ.

Το που θα δηλώσεις τι απόδειξεις 'στοίχιζει'.  ΔΕΝ είναι όλα τζάμπα.

Έχεις μεγάλο πρόβλημα κατανόησης του γραπτού λόγου. Με τον προφορικό δεν ξέρω πως τα πας

Έγραψα αυτό ακριβώς πιο πάω "λες και δεν καταλαβαίνω ότι πρέπει να πληρώνω από 3840 και πανω για να πάρω επιστροφή" και εσύ επιμένεις να μου λες για 500  ευρώ. 

Σαφώς πληρωνω παραπάνω  από την ετήσια μέγιστη επιστροφή φόρου για να το συζητώ. Έχω το μυαλό να καταλαβαίνω τουλάχιστον τα στοιχειώδη αντίθετα με άλλους. 

Όσο για τις αποδειξεις ότι στοιχίζουν ευτυχώς που μου το είπες, δεν το είχα καταλάβει, περίμενα εσένα με το Λάμπρο σου μυαλό να μου το γράψει.

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cumulus είπε

Έχεις μεγάλο πρόβλημα κατανόησης του γραπτού λόγου. Με τον προφορικό δεν ξέρω πως τα πας

Έγραψα αυτό ακριβώς πιο πάω "λες και δεν καταλαβαίνω ότι πρέπει να πληρώνω από 3840 και πανω για να πάρω επιστροφή" και εσύ επιμένεις να μου λες για 500  ευρώ. 

Σαφώς πληρωνω παραπάνω  από την ετήσια μέγιστη επιστροφή φόρου για να το συζητώ. Έχω το μυαλό να καταλαβαίνω τουλάχιστον τα στοιχειώδη αντίθετα με άλλους. 

Όσο για τις αποδειξεις ότι στοιχίζουν ευτυχώς που μου το είπες, δεν το είχα καταλάβει, περίμενα εσένα με το Λάμπρο σου μυαλό να μου το γράψει.

Αργά.....

Δημοσ.

Να ενημερωσω οτι ρωτησα λογιστη και μου ειπε οτι υπαρχει πεδιο στο Ε1 που καταχωρεις αυτες τις δαπανες.Η αποδειξη προφανως πρεπει να βγει στο ονομα του ιδιοκτητη και υποχρεωτικα βεβαια να υπαρχει και το αφμ του ιδιοκτητη στην αποδειξη.

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά δηλαδή σε περίπτωση που π.χ. κάποιος έχει μηδενική εκκαθάριση στο Ε1 ή επιστροφή φόρου, τι ισχύει;
Δεν μπορεί να ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία;
Να του έρθουν δηλαδή ως επιπλέον επιστροφή τα 3.200€ κάθε χρόνο;

Υπάρχει κάποια επίσημη πηγή με περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις περί της συγκεκριμένης ενέργειας γενικά;

• Haha 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, trabakoulas είπε

Παιδιά δηλαδή σε περίπτωση που π.χ. κάποιος έχει μηδενική εκκαθάριση στο Ε1 ή επιστροφή φόρου, τι ισχύει;
Δεν μπορεί να ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία;
Να του έρθουν δηλαδή ως επιπλέον επιστροφή τα 3.200€ κάθε χρόνο;

Υπάρχει κάποια επίσημη πηγή με περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις περί της συγκεκριμένης ενέργειας γενικά;

Αυτό το πρόγραμμα είναι για ΑΥΤΟΥΣ που πληρώνουν φόρο εισοδήματος.

Όλα τα υπόλοιπα προγράμματα είναι για τούς άλλους:

1) εξοικονωμω

2) ανακαινίζω ενοικιάζω 

3) αλλάζω θερμοσίφωνα, ψυγείο κτλ

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

ειναι ελαφρως ασχετο αλλα θα το ρωτησω. εμας βαφουν την πολυκατοικια. βαψιμο και εξωτερικες επισκευες. οχι θερμομονωση. παιζει καποια εκπτωση σε κωδικο στην δηλωση μου? εννοειται με το ποσοστο που συμμετεχει το καθε διαμερισμα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

ειναι ελαφρως ασχετο αλλα θα το ρωτησω. εμας βαφουν την πολυκατοικια. βαψιμο και εξωτερικες επισκευες. οχι θερμομονωση. παιζει καποια εκπτωση σε κωδικο στην δηλωση μου? εννοειται με το ποσοστο που συμμετεχει το καθε διαμερισμα. 

Βέβαια.

Σε αφορά το πρόγραμμα.

Αρκεί να πληρώνεις φόρο εισοδήματος γιατί από εκεί αφαιρείται η έκπτωση.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Βέβαια.

Σε αφορά το πρόγραμμα.

Αρκεί να πληρώνεις φόρο εισοδήματος γιατί από εκεί αφαιρείται η έκπτωση.

δεν εχει μπει σε καποιο προγραμμα απο οτι ξερω η πολυκατοικια. μπορω να κανω στην φορολογικη δηλωση καποια καταχωρηση για τα κοινοχρηστα επισκευης της πολυκατοικιας που μου αναλογουν? ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, xsterg είπε

δεν εχει μπει σε καποιο προγραμμα απο οτι ξερω η πολυκατοικια. μπορω να κανω στην φορολογικη δηλωση καποια καταχωρηση για τα κοινοχρηστα επισκευης της πολυκατοικιας που μου αναλογουν? ευχαριστω.

Δεν είναι πρόγραμμα τύπου εξοικονομώ.

Τι καταχώρηση να κάνεις?

Υπάρχουν κατά αρχήν τιμολόγια εξόδων?

Υπάρχουν τραπεζικές πληρωμές για τα έξοδα?

ΥΓ. Η δουλειά είναι μαύρη?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...