yannis27gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Διάβασα εδώ γι αυτό το όφελος για όσους κάνουν ανακαίνιση. Ισχύει τελικά; Κι αν ναι, ισχύει αν γίνει η ανακαίνιση σε επαγγελματική στέγη ή είναι μόνο για νοικοκυριά;
GREGORYMO Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Στις 1/2/2024 στις 6:49 ΜΜ, yannis27gr είπε Διάβασα εδώ γι αυτό το όφελος για όσους κάνουν ανακαίνιση. Ισχύει τελικά; Κι αν ναι, ισχύει αν γίνει η ανακαίνιση σε επαγγελματική στέγη ή είναι μόνο για νοικοκυριά; Νοικοκυριά 1
trabakoulas Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Κάνω ένα bump γιατί με ενδιαφέρει. Γνωρίζει κάποιος περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία για να πετύχει κάποιος αυτή την επιστροφή; Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι 3.200€/έτος για 5 χρόνια, δηλαδή έως 16.000€. Έτσι όπως το βλέπω μπορεί να συμφέρει περισσότερο και από το εξοικονομώ όχι μόνο ως ποσό, αλλά και από την άποψη πως μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει και λειτουργικές/αισθητικές δαπάνες (π.χ. αλλαγή πατωμάτων). Άρθρα σαν αυτό που παρέθεσε ο ts υπάρχουν πολλά. Αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι παραπάνω περί της διαδικασίας, αν και έχει πράγματι ψηφιστεί. (Άρθρο 31 Έκπτωση δαπανών ανακαίνισης κτιρίων - Τροποποίηση άρθρου 39Β Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος) https://www.nomotelia.gr/photos/File/204a-23.pdf Θέλω να πω, η δαπάνη πως περνά στη φορολογική δήλωση ώστε να προκύψει η επιστροφή; Αυτόματα με την ηλεκτρονική πληρωμή; Θα πρέπει η πληρωμή να γίνει προς συγκεκριμένου τύπου εταιρεία; Αρκετά σημαντικά κομμάτια που δεν αναφέρονται κάπου. Γνωρίζει κάποιος; Υ.Γ. Είχα ρωτήσει και μηχανικό που ασχολείται με τα εξοικονομώ αλλά δεν ήξερε κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο. Επεξ/σία 24 Ιουλίου από trabakoulas
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, trabakoulas είπε Κάνω ένα bump γιατί με ενδιαφέρει. Γνωρίζει κάποιος περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία για να πετύχει κάποιος αυτή την επιστροφή; Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι 3.200€/έτος για 5 χρόνια, δηλαδή έως 16.000€. Έτσι όπως το βλέπω μπορεί να συμφέρει περισσότερο και από το εξοικονομώ όχι μόνο ως ποσό, αλλά και από την άποψη πως μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει και λειτουργικές/αισθητικές δαπάνες (π.χ. αλλαγή πατωμάτων). Άρθρα σαν αυτό που παρέθεσε ο ts υπάρχουν πολλά. Αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι παραπάνω περί της διαδικασίας, αν και έχει πράγματι ψηφιστεί. (Άρθρο 31 Έκπτωση δαπανών ανακαίνισης κτιρίων - Τροποποίηση άρθρου 39Β Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος) https://www.nomotelia.gr/photos/File/204a-23.pdf Θέλω να πω, η δαπάνη πως περνά στη φορολογική δήλωση ώστε να προκύψει η επιστροφή; Αυτόματα με την ηλεκτρονική πληρωμή; Θα πρέπει η πληρωμή να γίνει προς συγκεκριμένου τύπου εταιρεία; Αρκετά σημαντικά κομμάτια που δεν αναφέρονται κάπου. Γνωρίζει κάποιος; Υ.Γ. Είχα ρωτήσει και μηχανικό που ασχολείται με τα εξοικονομώ αλλά δεν ήξερε κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο. Ισχύει κανονικά. Το εξοικονομώ είναι για όσους δηλώνουν φτωχοί. Αυτό είναι για όσους πληρώνουν φόρο εισοδήματος Επεξ/σία 24 Ιουλίου από GREGORYMO Συμπληρώμα
trabakoulas Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου Ναι ισχύει. Το θέμα είναι πως ισχύει; Πάω εγώ π.χ. αύριο και ανακαινίζω την κουζίνα, παίρνω ντουλάπια από ΙΚΕΑ και δάπεδο από άλλη εταιρεία. Πληρώνω με κάρτα. Πως προκύπτει η έκπτωση/επιστροφή μετά στην φορολογική μου δήλωση; Αυτόματα; Χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάποια άλλη ενέργεια πιο συγκεκριμένη; Φαντάζομαι πως όχι.
GREGORYMO Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, trabakoulas είπε Ναι ισχύει. Το θέμα είναι πως ισχύει; Πάω εγώ π.χ. αύριο και ανακαινίζω την κουζίνα, παίρνω ντουλάπια από ΙΚΕΑ και δάπεδο από άλλη εταιρεία. Πληρώνω με κάρτα. Πως προκύπτει η έκπτωση/επιστροφή μετά στην φορολογική μου δήλωση; Αυτόματα; Χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάποια άλλη ενέργεια πιο συγκεκριμένη; Φαντάζομαι πως όχι. Προϋπόθεση είναι να υπάρχει το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών του μάστορα. Ποιός θα περάσει τα ντουλάπια? ΕΣΥ ο ίδιος? Δεν πιάνεται. Επεξ/σία 25 Ιουλίου από GREGORYMO Συμπληρώμα
AristidisZ Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 2 ώρες πριν, trabakoulas είπε Ναι ισχύει. Το θέμα είναι πως ισχύει; Πάω εγώ π.χ. αύριο και ανακαινίζω την κουζίνα, παίρνω ντουλάπια από ΙΚΕΑ και δάπεδο από άλλη εταιρεία. Πληρώνω με κάρτα. Πως προκύπτει η έκπτωση/επιστροφή μετά στην φορολογική μου δήλωση; Αυτόματα; Χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάποια άλλη ενέργεια πιο συγκεκριμένη; Φαντάζομαι πως όχι. Εάν θυμάμαι καλά, πρέπει να είναι τιμολόγια παροχής υπηρεσιών όχι εξοπλισμός
cumulus Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Επειδή σκέφτομαι για θερμομόνωση ,έχω την απορια πως γίνεται η έκπτωση. Ωραία πληρώνω ηλεκτρονικά παίρνω τις νόμιμες αποδείξεις .Αφου άλλη είναι η επιστροφή στην εργασία και άλλη στα υλικά θα πρέπει να κοπούν διαφορετικές αποδείξεις .Σωστα; Πως θα «διαβάσει» μετά η εφορία αυτές τις αποδείξεις για να έχω την επιστροφή;Τις καταθέτω κάπου ;Το σύστημα τις διαβάζει αυτόματα;
GREGORYMO Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 46 λεπτά πριν, cumulus είπε Επειδή σκέφτομαι για θερμομόνωση ,έχω την απορια πως γίνεται η έκπτωση. Ωραία πληρώνω ηλεκτρονικά παίρνω τις νόμιμες αποδείξεις .Αφου άλλη είναι η επιστροφή στην εργασία και άλλη στα υλικά θα πρέπει να κοπούν διαφορετικές αποδείξεις .Σωστα; Πως θα «διαβάσει» μετά η εφορία αυτές τις αποδείξεις για να έχω την επιστροφή;Τις καταθέτω κάπου ;Το σύστημα τις διαβάζει αυτόματα; Πόση φόρο εισοδήματος πληρώνεις το χρόνο? Από εκεί ξεκινάς.
cumulus Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 1 hour ago, GREGORYMO said: Πόση φόρο εισοδήματος πληρώνεις το χρόνο? Από εκεί ξεκινάς. Τι σχέση έχει ο φόρος με αυτό που ρώτησα ;
GREGORYMO Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 37 λεπτά πριν, cumulus είπε Τι σχέση έχει ο φόρος με αυτό που ρώτησα ; Τεράστια. Γιατί αν πχ ο φόρος εισοδήματος που πληρώνεις είναι 500€ τον χρόνο, η max αξία εργασίας και υλικών ΔΕΝ πρέπει να υπερβαίνει τα 2.500€ τα επόμενα 5 χρόνια. 41 λεπτά πριν, cumulus είπε Τι σχέση έχει ο φόρος με αυτό που ρώτησα ; Είδα ότι γράφεις για θερμομόνωση. Για τι κόστος μιλάμε? Τετραγωνικά Χ 60€ το τετραγωνικό δεν έχει πάει?
GREGORYMO Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 45 λεπτά πριν, cumulus είπε Τι σχέση έχει ο φόρος με αυτό που ρώτησα ; Να στο πω και αλλιώς: Τον φόρο εισοδήματος της επόμενης 5ετιας σου 'επιστρέφουν' πίσω. Άρα, αν ΕΣΥ πληρώνεις πχ 500€ τον χρόνο, θα σου επιστρέψουν 2.500€ 1 λεπτό πριν, adi32 είπε Και οι μάστορες πρέπει να σε χρεώσουν νόμιμο ΦΠΑ Προφανώς. Αλλά, το παίρνεις πίσω. 53 λεπτά πριν, cumulus είπε Τι σχέση έχει ο φόρος με αυτό που ρώτησα ; Για να ωφεληθεί κάποιος το μέγιστο του προγράμματος, πρέπει να πληρώνει το χρόνο 3.200€ φόρο εισοδήματος. 1 ώρα πριν, cumulus είπε Τι σχέση έχει ο φόρος με αυτό που ρώτησα ; Είδα ότι μιλάς για θερμομόνωση. Ας πούμε 100 επί 60 το τετραγωνικό, πάμε 6.000€. συμφωνούμε? Τα υλικά πόσο κοστίζουν στην περίπτωση αυτή? Έχεις κάνει έρευνα αγοράς?
filipprin Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Τον φόρο εισοδήματος της επόμενης 5ετιας σου 'επιστρέφουν' πίσω. Αυτο οτι φορο πληρωνεις σου επιστρεφουν .Αν εισαι μηδενικός δεν θα σου επιστραφει τιποτα 8 ώρες πριν, cumulus είπε Τι σχέση έχει ο φόρος με αυτό που ρώτησα ;
m3ltd0wn Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Δηλώνεις τις δαπάνες ανακαίνισης μόνο τις υπηρεσίες και όχι τα υλικά. Πρέπει να έχουν πληρωθεί με ηλεκτρονικά μέσα και να υπάρχει τιμολόγιο αντίστοιχο. Για τα επόμενα 4 χρόνια έχεις έκπτωση φόρου το 40% των δαπανών που έγιναν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα