samorc Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Καλησπέρα, Που μπαίνω για να δηλώσω τα ένσημα του μάστορα για τη θερμοπροσοψη ;
theopan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 3 ώρες πριν, samorc είπε Καλησπέρα, Που μπαίνω για να δηλώσω τα ένσημα του μάστορα για τη θερμοπροσοψη ; Τι ειδικότητας μάστορας είναι αυτός που σου βάζει τη θερμοπρόσοψη και γιατί θέλει ένσημα; Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι, δεν είναι έτσι απλό να μπεις κάπου και να "δηλώσεις" ένσημα. Πρέπει να ανοίξεις ΑΜΟΕ σαν εργοδότης οικοδομοτεχνικού έργου πράγμα που προϋποθέτει να υπάρχει οικοδομική άδεια οπότε θα υπήρχε και επιβλέπων μηχανικός που θα μπορούσε να σε κατευθύνει και να σου συντάξει την ΑΠΔ. Η απαίτηση οικ. άδειας βέβαια καταργήθηκε σχετικά πρόσφατα για τη θερμοπρόσοψη (εκτός κι αν είναι απαραίτητη η χρήση σκαλωσιάς). 2
theopan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 2 ώρες πριν, esertas είπε Πλήρωσε του τα να κάνει αυτασφάλιση. Ούτε έτσι δουλεύει. Αν είναι μη στεγασμένο το επάγγελμα θέλει ένσημα από τον εργοδότη αλλιώς τον βάζει "μαύρο" με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Οι μονωσάδες όμως νομίζω ότι είναι στα στεγασμένα (ελ. επαγγελματίες άρα πληρώνουν μόνοι τους την ασφάλειά τους) οπότε δεν τίθεται θέμα ενσήμων...
samorc Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Ναι ,χρησιμοποίησε σκαλωσιά και βγάλαμε άδεια. Ο μηχανικός θέλει κι άλλα λεφτά, γι'αυτό θέλω να το κάνω μόνη μου.
theopan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, samorc είπε Ναι ,χρησιμοποίησε σκαλωσιά και βγάλαμε άδεια. Ο μηχανικός θέλει κι άλλα λεφτά, γι'αυτό θέλω να το κάνω μόνη μου. Ε αν κάνει επιπλέον δουλειά λογικό είναι να θέλει λεφτά. Ρώτα το λογιστή σου αν έχει ασχοληθεί με οικοδομοτεχνικά (ξέρουν κάποιοι) μπας και προτίθεται να σου το κάνει στο τσάμπα. Αλλιώς ξεκίνα διάβασμα και τρέξτο το θέμα μόνη σου. Δεν είναι ακατόρθωτο. Απλά έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μπορέσει να κλείσει η άδεια στο τέλος οι οποίες αν δεν πληρούνται θα σου τα πάρει τότε μαζεμένα ο μηχανικός σου (και με το δίκιο του). "ΑΠΔ οικοδομοτεχνικών έργων" και "ΑΜΟΕ" γκούγκλισε και καλό διάβασμα. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2024 από theopan 1
samorc Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Συμπλήρωσα κάποια , έχει συνέχεια, Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα