Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα επειδη ειμαι για αναβαθμιση αμεση

Ειχα μεχρι τωρα 9700κ

amd δεν ειχα ποτε αν παρω τον επεξεργαστη του τιτλου με τι μητρικη και ραμ θα μπορουσα να τον δουλεψω? μεσαιο budget πχ ραμ 120 και μητρικη 200+-

ο 14700κ λενε οτι ειναι σχετικα ζεστος και γω απο cooler ειμαι με kraken x62 λιγο με αγχωνει

overclock κλπ δεν κανω χαλαρο gaming απλα θελω να ειναι συμβατα μεταξυ τους

αν υπαρχει καποια προταση ευχαριστω που να αξίζει η αναβαθμιση σε σχεση με αυτον που ειχα!

Επεξ/σία από stel106
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν επιτρέπεται, γιατί είσαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο;

Με τι κάρτα θα συνδυάσεις και τι στόχους έχεις;

Χαλαρό gaming λες και είσαι ανάμεσα σε "κορυφαία τέρατα".

Εφόσον πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στους δύο και για χρήση μόνο gaming, 7800x3d θα έλεγα.

Μπορείς να τον συνδυάσεις ακόμη και με τις πιο φθηνές μητρικές του am5, ιδανικά μια mid range b650.

Η επιλογή πρέπει να γίνει και σε συνδυασμό με επιδιωκόμενα feature

Η x62 νομίζω καλύπτει και τους δύο επεξεργαστές σε gaming, διατηρώντας καλές θερμοκρασίες

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, stel106 είπε

amd δεν ειχα ποτε αν παρω τον επεξεργαστη του τιτλου με τι μητρικη και ραμ θα μπορουσα να τον δουλεψω? μεσαιο budget πχ ραμ 120 και μητρικη 200+-

ο 14700κ λενε οτι ειναι σχετικα ζεστος και γω απο cooler ειμαι με kraken x62 λιγο με αγχωνει

αν υπαρχει καποια προταση ευχαριστω

Με τον 7800x3d θα πήγαινα κι εγώ αφού λες για Gaming.

Είναι και σαφέστατα πιο cool οπότε μικρή ψήκτρα και οποιοδήποτε κουτι θα παίξει.

Define μεσαίο budget γιατί κάτω από 1500 δεν σε βλέπω να πας.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εφόσον πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στους δύο και για χρήση μόνο gaming, 7800x3d θα έλεγα.

Μπορείς να τον συνδυάσεις ακόμη και με τις πιο φθηνές μητρικές του am5, ιδανικά μια mid range b650.

Η x62 νομίζω καλύπτει και τους δύο επεξεργαστές σε gaming, διατηρώντας καλές θερμοκρασίες

καρτα περιμενω να πεσουν οι 4080 η στην χειροτερη επειδη δεν εχω (πουλησα την 3080) να παω σε 4070ti super

χαλαρο gaming λογω χρονου κυριως και οτι θα ειναι το τελευταιο pc που στηνω οποτε για 3-4 χρονια δεν θελω να ξαναασχοληθω

ολα αυτα τα χρονια ιντελ ειχα αλλα ειδα ο 7800x3d για gaming ειναι πολυ καλος γιαυτο και ειπα μηπως κανω την αλλαγη εκει

απλα δεν ξερω τι μητρικη και ραμ να επιλεξω ωστε να μην εχει καποιο κολλημα κλπ

Δημοσ.

Ο 14700k ειναι πολυ καλυτερος σε multitasking σε gaming ο 7800x3d. Ο 14700k γινεται undervolt και ειναι κρυος σε stock θα βραζει σε multitasking σε gaming κρυος θα ειναι και εκει. Με am5 θα εχει αναβαθμισιμοτητα σιγουρα ακομα 2 γενιες πιστευω ενω με 1700 λογικα ειμαστε στους τελευταιους high end cpu για το socket. Αν δεν αλλαξεις cpu για 5 6 χρονια πας σε 14700k αν αλλαξεις αργοτερα σε καποιον 9800x3d τοτε εννοειται am5. Η x62 ειναι high end AIO οποτε θεμα δεν θα εχεις με κανενα cpu.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stel106 είπε

αν υπαρχει καποια προταση ευχαριστω

7800x3d,  δεν έχει απαιτήσεις ούτε σε ram speed μεγάλες, ούτε σε ψύξη ούτε σε ποιότητα vrms μητρικής, ούτε θα στρεσάρει το τροφοδοτικό και είναι και πιο γρήγορος σε gaming. Α είναι και λίγο φθηνότερος...

Δηλαδή πέρα του ότι γλιτώνεις δυνητικά χρήματα σε όλα τα παραπάνω που τον συνοδεύουν, κοστίζει και το ίδιο το cpu λιγότερο ενώ είναι αισθητά μπροστά σε gaming.

• Like 2
Δημοσ.

με χαλαει λιγο αυτο της ιντελ που δεν μπορεις να αλλαξεις μονο επεξεργαστη

3 χρονια σιγουρα θα το κρατησω οποιο συστημα και να φτιάξω

Απλα για amd μητρικες και στο σκρουτζ που διαβάζω κριτικες εχουν λιγο κατι θεματακια κ λιγο με αγχωνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, stel106 said:

με χαλαει λιγο αυτο της ιντελ που δεν μπορεις να αλλαξεις μονο επεξεργαστη

3 χρονια σιγουρα θα το κρατησω οποιο συστημα και να φτιάξω

Απλα για amd μητρικες και στο σκρουτζ που διαβάζω κριτικες εχουν λιγο κατι θεματακια κ λιγο με αγχωνει

Μετά τα 3 χρόνια εννοείς ότι θα αλλάξεις όλο το μηχάνημα η ότι θα το αναβαθμίσεις τότε?

Για 4070ti δεν θα έχουν σημαντικές διαφορές.

Το δίλημμα πιστεύω έχει να κάνει εάν θέλεις αναβαθμισημοτητα η καλύτερο multi σήμερα.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, @topos είπε

Μετά τα 3 χρόνια εννοείς ότι θα αλλάξεις όλο το μηχάνημα η ότι θα το αναβαθμίσεις τότε?

Για 4070ti δεν θα έχουν σημαντικές διαφορές.

Το δίλημμα πιστεύω έχει να κάνει εάν θέλεις αναβαθμισημοτητα η καλύτερο multi σήμερα.

Τελικα ειπα 14700κ

Πιο πολυ επειδη εχω μαθει με ιντελ σε τιμες ειναι πολυ κοντά μεταξυ τους!

Μπορεί καποιος να προτεινει καποια μητρική και ραμ 32γιγα?

16 ώρες πριν, nickol-us είπε

Εναντι του 14700κ

Ποιον αλλον θα προτεινες απο ιντελ γιατί ειδα με 14600κ ειναι μικρη η διαφορά σε αποδοση

Επεξ/σία από stel106
Δημοσ.
6 ώρες πριν, stel106 είπε

Μπορεί καποιος να προτεινει καποια μητρική και ραμ 32γιγα?

Δοκιμασμενες με 14700kf, gigabyte Z790 aorus elite AX, και Gskill trident Z5  2x16/ddr5/6400 (intel XMP ready λεει) τις πηρα με τις ευλογιες του nikolus (καλη του ωρα) και δεν εχω μετανιωσει

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Δοκιμασμενες με 14700kf, gigabyte Z790 aorus elite AX, και Gskill trident Z5  2x16/ddr5/6400 (intel XMP ready λεει) τις πηρα με τις ευλογιες του nikolus (καλη του ωρα) και δεν εχω μετανιωσει

Τωρα ετοιμάζω παραγγελια αφου ειναι κάτι σιγουρο ισως τα παρω ναι :)

Αν υπάρχει κ καποια αλλη προταση για το παραπάνω σετ δεκτο περιπου 220 230 αλλιως αν δεν βρω κατι παιρνω την aorus elite ax

Δημοσ.

Κοιταξε υπαρχουν και οικονομικοτερα chipset απο το 790 και σε gigabyte και σε αλλες μαρκες που μπορουν να εξυπηρετισουν τον 14700. Τα παιδια εδω μπορουν να σου συστησουν ποια. Απλα η δικη μου σκεψη ηταν αφου βαζω εναν δυνατο επεξεργστη, ας βαλω και μια οσο μπορω οικονομικα καλυτερη μητρικη για να εχω οσο το δυνατον υποστηριξη απο αυτην. μπορει και ναναι λαθος σκεψη. Σηγουρα; δεν σημαινει οτι καποια μητρικη κοστους π.χ. 200 Ε δεν θαναι καλη. Μην ξεχναμε οτι σημαντικος ειναι και ο παραγοντας vfm.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Κοιταξε υπαρχουν και οικονομικοτερα chipset απο το 790 και σε gigabyte και σε αλλες μαρκες που μπορουν να εξυπηρετισουν τον 14700. Τα παιδια εδω μπορουν να σου συστησουν ποια. Απλα η δικη μου σκεψη ηταν αφου βαζω εναν δυνατο επεξεργστη, ας βαλω και μια οσο μπορω οικονομικα καλυτερη μητρικη για να εχω οσο το δυνατον υποστηριξη απο αυτην. μπορει και ναναι λαθος σκεψη. Σηγουρα; δεν σημαινει οτι καποια μητρικη κοστους π.χ. 200 Ε δεν θαναι καλη. Μην ξεχναμε οτι σημαντικος ειναι και ο παραγοντας vfm.

Θα συμφωνησω

Την "λαθος" επιλογη mobo θα την βρεις μπορστα σου μολις θελησεις κατι παραπανω απο αυτο που εχεις και δεν θα μπορεις να το βαλεις γιατι η mobo σου απλα δεν εχει slot, δεν υπσοτηριζει το CPU γιατι δεν εχει αρκετα Amperes, δεν εχει το νεο PCIe,  κλπ κλπ

Εκει η οικονομικη επιλογη της mobo θα σου βγαλει την αναγκη για την αλλαγη της οποτε ειτε θα τα σκασεις ουτως ή αλλως ή θα ακυρωσεις την αναβαθμιση.

Δημοσ.

Καταλαβα ναι ισχύει απλα η βιασύνη  λιγο με βγαζει εκτος πιστευα οτι και με 200 220 θα ειχε κατι εξισου καλο

αναγκαστηκα πάω στον παραπάνω να ξεμπερδευω

Σας ευχαριστώ πολύ για ολη την βοηθεια!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...