xaris1990 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 (Την ανησυχία της εκφράζει με τη σειρά της και η Microsoft, χαρακτηρίζοντας τις αλλαγές στο App Store για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως "βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση".) Αυτό τους πειράζει. Όλα τα άλλα θέματα που έχει η κάθε εταιρεία τα έλυσε με τις απολύσεις που έκανε.
ethereum Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, buffos είπε Αυτό που κάνει η Apple είναι εντελώς παράλογο. Αν μια υπηρεσία, πχ το Spotify, έχει συνδρομή, θέλει μερίδιο από την συνδρομή αυτή. Ενώ μπορεί ο άλλος να κάνει χρήση από την web έκδοση. Αν έχεις ένα βιβλιοπωλείο και έχεις μια ΕΦΑΡΜΟΓΗ, αντι να επισκεφτεί ο άλλος το κατάστημα από την εφαρμογή, η Apple θέλει μερίδιο από όποια πώληση γίνετε από την εφαρμογή. Έστω και αν αυτή είναι απλά το e-shop που υπάρχει σε web έκδοση. Εξωφρενικές πρακτικές. γιατί παράλογο , δεν διαφημίζεται η υπηρεσία ή το βιβλιοπωλείο που αναφέρεις μέσα απο το AppStore και το iPhone ? σου προσφέρει μια εξαιρετική θέση με προβολή και status και αγοραστικό κοινό εκατομμυρίων , δηλαδή με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο θα κάνει ο διαφημιζόμενος ? αν πας να ανοίξεις κατάστημα σε Mall πχ. το βιβλιοπωλείο που αναφέρεις το Mall εκτός απο το ενοίκιο θα σου πάρει και ένα ποσοστό 10-15 % επι του τζίρου σου , έτσι είναι σήμερα η αγορά , τα πράγματα δεν είναι εύκολα. η web έκδοση που αναφέρεις ως γνωστό παραπέμπει στην εφαρμογή και η εφαρμογή στη web εκδοση , δεν παίζει ρόλο , θα πρέπει να πληρώσει την Apple ποσοστό επι των πωλήσεων και στη web εκδοση εκτός αν φύγει απο AppStore Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2024 από ethereum 3 1
buffos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 7 λεπτά πριν, ethereum είπε γιατί παράλογο , δεν διαφημίζεται η υπηρεσία ή το βιβλιοπωλείο που αναφέρεις μέσα απο το AppStore και το iPhone ? σου προσφέρει μια εξαιρετική θέση και προβολή και status και αγοραστικό κοινό εκατομμυρίων , δηλαδή με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο θα κάνει ο διαφημιζόμενος ? αν πας να ανοίξεις κατάστημα σε Mall πχ. το βιβλιοπωλείο που αναφέρεις το Mall εκτός απο το ενοίκιο θα σου πάρει και ένα ποσοστό 10-15 % επι του τζίρου σου , έτσι είναι σήμερα η αγορά , τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Οχι δεν διαφημίζεται επειδή είναι σε μια λίστα με μερικά δεκάδες εκατομμύρια άλλες εφαρμογές. Δεν είναι featured add, και ούτε πληρώνει κάποιος για κάτι τέτοιο (όπως πχ στο google ad sense). Δηλαδή αν εγώ πακετάρω το eshop μου, σε web container σε μια εφαρμογή, απλά για να υπάρχει, θα πάρει προμήθεια για κάθε πώληση η apple. Αυτό είναι εντελώς κωμικό. Να κάνει και το ίδιο η Microsoft, για κάθε πώληση μέσα από το λειτουργικό της να θέλει προμήθεια. Καταλαβαίνεις πόσο παράλογο είναι αυτό εε? Η έστω να παίρνει προμήθεια για κάθε εφαρμογή που γίνεται εγκατάσταση στο λειτουργικό, όπως ακριβώς θέλει η Apple. Να κάνει το ίδιο και το Chrome, o Firefox κλπ. Για κάθε αγορά που γίνετε μέσα από τον browser να θέλω μερίδιο. Όλα αυτά έχουν κριθεί ως παρανομα εδώ και χρόνια. Και η Apple απλά κερδίζει χρόνο. 5 2
ethereum Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, buffos είπε Να κάνει το ίδιο και το Chrome, o Firefox κλπ. Για κάθε αγορά που γίνετε μέσα από τον browser να θέλω μερίδιο. μα όλοι παίρνουν μερίδιο μέσα απο τις πωλήσεις που γίνονται μέσω των διαφημίσεων , αναζητήσεων κτλπ Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2024 από ethereum 1 1
Chris_BMW Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, Volga είπε Τέτοιους φραγκοφονιάδες δεν έχει βγάλει η φύση. Αντε να έρθει ο Μαρτιος να δούμε αν οντως ισχύσει. Αν ναι αντίο από εμένα γυρίζω σε android τον ίδιο μηνα. Που είπαμε βλάπτεσαι εσυ ακριβώς ;; 2
Tetrabitos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δικά τους τα γένια, δικά τους Και τα χτένια των εταιρειών και της ΕΕ.
Dimitris_1981 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 9 ώρες πριν, NeraBlack είπε Αυτό σου επισημαινω. δεν υπαρχει νομος για κονσολες,υπαρχει για ψηφιακες αγορες. Κάτσε μπλέχτηκα τι διαφορά έχει αν πάρω πχ το FIFA από το store του Xbox ή το Store του PS5 σε σχέση με το App Store ή το Google play. Και οι 4 κρατάνε προμήθεια . Νομιζω όλοι 30% , άντε να έχουν μικροδιαφορές. Ειλικρινά ρωτάω, μήπως έχω χάσει κάτι. 1
Psycho13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, Dimitris_1981 said: Κάτσε μπλέχτηκα τι διαφορά έχει αν πάρω πχ το FIFA από το store του Xbox ή το Store του PS5 σε σχέση με το App Store ή το Google play. Και οι 4 κρατάνε προμήθεια . Νομιζω όλοι 30% , άντε να έχουν μικροδιαφορές. Ειλικρινά ρωτάω, μήπως έχω χάσει κάτι. Η διαφορά από ότι καταλαβαίνω εγώ είναι ότι στις συνδρομητικές υπηρεσίες ειδικά τύπου Spotify, Netflix κτλ για την οποία πληρώνεις μηνιαία συνδρομή π.χ. 14€ στο Netflix η Apple θέλει το 30% αυτού. Αυτό πρακτικά σημαίνει μειωμένο έσοδο 30% στο Netflix για την υπηρεσία του, το οποίο για αντιστάθμισμα σε αυτή τη χασούρα του μάντεψε τι θα κάνει ... Θα μεταφερθεί αυτό το κόστος στον τελικό καταναλωτή 1
hellghan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 12 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Προσωπικα έχω συνδρομές κι όλες μέσω web. Δεν τις αγοράζω μέσω App Store. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω δεν παίρνει λεφτά από αυτό η Apple. Λογικά έχει κάποια ταρίφα αλλά άσχετα από την συνδρομή. Μέσω του App Store η εφαρμογή βιβλιοπωλείου εκμεταλλεύεται κι υπηρεσία και χρησιμοποιεί τα tools της Apple. Πχ εγώ μπορεί να μην ήξερα την εφαρμογή ή να μην εμπιστευόμουν να δώσω την κάρτα μου για πληρωμή. Το 30% το έχουμε ξαναπεί είναι εξωφρενικό αλλά από ότι φαίνεται και η MS, Sony, Google το ίδιο κάνουν. Αν μπει μαχαίρι πρέπει να μπει σε όλους. Αλλά στην ΕΕ πετάνε χαρταετό αντί να βάλουν όρια. Βλέπει την αγορά την ρυθμίζει το αόρατο χέρι…. Εγώ θα έλεγα ότι σε κάποιες χώρες το αόρατο χέρι αν κλέβει το κόβουν…. Το τραγικό δεν είναι για το app store. Τα νέα που λέει αφορά ΕΚΤΟΣ App store, που παίρνει προμήθεια 0.50€ το download. Είναι τέρμα τραγικά αυτά που ζητάει για εκτός store. Όπως πχ το 1.000.000€ εγγύηση 11 ώρες πριν, ethereum είπε γιατί παράλογο , δεν διαφημίζεται η υπηρεσία ή το βιβλιοπωλείο που αναφέρεις μέσα απο το AppStore και το iPhone ? σου προσφέρει μια εξαιρετική θέση με προβολή και status και αγοραστικό κοινό εκατομμυρίων , δηλαδή με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο θα κάνει ο διαφημιζόμενος ? αν πας να ανοίξεις κατάστημα σε Mall πχ. το βιβλιοπωλείο που αναφέρεις το Mall εκτός απο το ενοίκιο θα σου πάρει και ένα ποσοστό 10-15 % επι του τζίρου σου , έτσι είναι σήμερα η αγορά , τα πράγματα δεν είναι εύκολα. η web έκδοση που αναφέρεις ως γνωστό παραπέμπει στην εφαρμογή και η εφαρμογή στη web εκδοση , δεν παίζει ρόλο , θα πρέπει να πληρώσει την Apple ποσοστό επι των πωλήσεων και στη web εκδοση εκτός αν φύγει απο AppStore Όχι, αν δεν πληρώσεις δεν υπάρχει καμία διαφήμιση. Αν δε μου αρέσει το the mall μπορώ να πάω σε άλλο. Στην Apple δε γίνεται. Αν ανοίξω όμως eshop και το έχω εκτός Mall δε θα μου ζητήσει το mall προμήθεια όπως κάνει η Apple 1
Diavolos666 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δείτε το αλλιώς όσοι δεν καταλαβαίνετε τι έχει κάνει η Apple, θεωρεί το λειτουργικό της μία συνδρομητική πλατφόρμα που την παρέχει δωρεάν στον χρήστη ενός iPhone και όποιος θέλει να λειτουργεί μία εφαρμογή σε αυτή την πλατφόρμα πρέπει να πληρώνει είτε εφάπαξ είτε ποσοστά. Σαν να λέμε πουλάω στο ebay που παίρνει το 10% των πωλήσεων, ή paypal που παίρνει 6,5%. Ταυτόχρονα σαν συνδρομητική πλατφόρμα το λειτουργικό τους έχει πλήρη γνώση του τι κάνεις και τι εγκαθιστάς στην συσκευή που αγόρασες. Σου ανήκει η συσκευή αλλά όχι το λειτουργικό που τρέχει. Αυτό δεν το αγόρασες και σου το παρέχει δωρεάν επειδή έχεις συσκευή, είσαι εσύ το προϊόν του λειτουργικού που σαν χρήστης του φέρνεις έσοδα από τις εφαρμογές που εγκαθιστάς στην συσκευή σου. Οπότε μην προσπαθείτε να το δείτε "λογικά" ή παράλογα. Σε μία συσκευή android π.χ. (ακόμα καλύτερα αν μπορείς να βάλεις custom rom) δεν υπάρχει κάποιος που να του ανήκει η συσκευή σου, δηλαδή πέραν από την google που έχει την πίτα και μπορεί να διακόψει το google services κάτι άλλο δεν μπορεί κανείς να σου κάνει. Εγκαθιστάς ένα αρχείο apk και κανε΄ςι δνε μπορεί αν σου πει τίποτα. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από Diavolos666
Dimitris_1981 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 3 ώρες πριν, hellghan είπε Το τραγικό δεν είναι για το app store. Τα νέα που λέει αφορά ΕΚΤΟΣ App store, που παίρνει προμήθεια 0.50€ το download. Είναι τέρμα τραγικά αυτά που ζητάει για εκτός store. Όπως πχ το 1.000.000€ εγγύηση Δεν νομίζω να το κάναν έτσι. Όλες αυτές οι εταιρίες έχουν νομικά τμήματα που ψάχνουν να βρουν και την τελευταία χαραμάδα στα παραθυράκια του νόμου. Κάπου πιάστηκαν για να το αιτιολογήσουν δικαίως/αδίκως δεν ξέρω.... Τώρα αν θα τους περάσει είναι θέμα ΕΕ και ενδεχομένως Lobbying...
gadgetseek Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Να δούμε τι θα κάνει κι η Microsoft στο δικό της (gaming) mobile store.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παρανοϊκή εμπορική πολιτική της άλλης με το μήλο, που ερμηνεύει τα πάντα όπως αυτή γουστάρει, αρνούμενη να συμμορφωθεί στα πλαίσια που ορίζουν κάποιες από τις μεγαλύτερες κοινωνίες - αγορές στις οποίες προσφέρει τις υπηρεσίες της, δε θα την οδηγήσει -μακροπρόθεσμα- πουθενά.. Το "Δόλια συμμόρφωση" στην περίπτωσή της είναι understatement.. 1
hellghan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε Δεν νομίζω να το κάναν έτσι. Όλες αυτές οι εταιρίες έχουν νομικά τμήματα που ψάχνουν να βρουν και την τελευταία χαραμάδα στα παραθυράκια του νόμου. Κάπου πιάστηκαν για να το αιτιολογήσουν δικαίως/αδίκως δεν ξέρω.... Τώρα αν θα τους περάσει είναι θέμα ΕΕ και ενδεχομένως Lobbying... καθαρά νομικά παράθυρα είναι. Δεν νομίζω να τους περάσει
jimarass26 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η συζήτηση αυτή ειναι η ιδια συζητηση με τα "copyrights". Είναι αδύνατο να ζεις χωρίς αυτά και δύσκολο να ζεις αποκλειστικά με αυτά. Για παράδειγμα: Εμείς θα πρεπει να ζητάμε: 1) δικαιώματα από κάθε δικη με δικηγόρους που γινεται στον πλανήτη. 2) δικαιώματα για κάθε φορά που γινονται εκλογές. 3) δικαιώματα για χρηση ονομάτων για ονοματοδοσια πλανητών κτλ 4) δικαιώματα σε ότιδήποτε αφορά γεωμετρία, τις μισες επιστήμες ( για να καταλάβουμε τι σημαινει αυτό, ο Freud ο ίδιος αναφέρεται ξεκάθαρα ότι πηγή της ψυχολογικης επιστημης ειναι ο Αριστοτέλης, δλδ ένας ιδιωτης διδασκαλος. ) 5) δικαιώματα για το 50% των καθημερινων αλληλεπιδράσεων των ανθρώπων δλδ Οι κινέζοι να ζητήσουν δικαιώματα για το χαρτί, το χαρτονομισμα, το μπαρούτι, τη μιση βιομηχανικη επανάσταση που βασιστηκε στο μπαρούτι και για το αλλο 50% γενικά των τεχνολογιών που δεν ανακαλύψαμε εμείς Οι ρωμαίοι για κάθε κτήριο και δρόμο, να ζητήσουν (μεσω εμάς) διοδια και ΕΝΦΙΑ Οι Ινδοι κτλ Από την άλλη, όταν η τεχνολογία έχει προσωρήσει τοσο πολύ και νεες εφευρέσεις ειναι πια πολύ δυσκολο να γινουν, σε συνδυασμό με το νεο παγκοσμιο οικονομικό μοντέλο που έχουμε, καθιστα την προστασια πνευματικής δημιουργίας αναγκαία. Το ΠΟΣΟ όμως ειναι μεγάλο θέμα συζητησης και δεν νομιζω οτι υπάρχει golden ratio. Εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε χώρας. Πχ οι ΗΠΑ που έχουν όλες τις big companies τις συμφέρουν να παιρνουν Loyalties. Εμάς στην ΕΕ που δεν έχουμε μαντίλι να κλάψουμε στον τομέα αυτόν, θέλουμε "ανοίγματα ευκαιριών" και αποφυγή "πνιξιματος" της αγοράς. Και οι δυο μας έχουμε δικιο, από τη δική μας οπτική ο καθένας. Γενικά όμως η αλήθεια ειναι πάντα στη μέση, δλδ μέχρι να γινεις πολύ μεγάλος, μπορείς να ζητάς loyalties. Όταν γινεις δημόσιο αγαθό, οφειλεις να "υπηρετήσεις" την ανθρωπότητα, αλλιώς θα χάσεις το σεβασμό και στο τέλος θα χάσεις και την ίδια την εταιρεία σου. Η εντροπία θα φροντισει για αυτό. Γενικά αν κι ειμαι Applakias βγάζω το καπέλο στη MS γιατί έχει αποδειξει ότι σεβεται τις "ιδιαιτερότητες" της κάθε χώρας και νερώνει το κρασί της. Για αυτό και εχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές χώρες. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από jimarass26 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα