georgeadams Δημοσ. 28 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2004 Χμ, τι ωραία θα ήταν αν προτείνατε και κάποιο μόντεμ από εταιρία που να μην έχει κλεισει εδώ και χρόνια, και που να μπορεί να βρεθεί στην αγορά... :lol:
Johnnie Δημοσ. 28 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2004 Τα σειριακά είναι ολοκληρωμένα hardware modems, ενώ τα USB (και τα PCI) είναι Software ή αλλιώς Win Modems (δηλαδή κάποιες λειτουργίες γίνονται από τον driver και όχι από το ίδιο το modem οπότε καταναλώνεται ισχύς από τη CPU - σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετή :wink: ). Για να δουλέψει λοιπόν ένα USB ή PCI modem στο Linux χρειάζεται ο κατάλληλος driver για το συγκεκριμένο modem, ενώ τα σειριακά δεν χρειάζονται driver (μόνο τον driver για τη σειριακή θύρα φυσικά). Όσο για μάρκες, τα Tornado & Crypto τα θεωρώ μούφες, καλά είναι τα Zoom, usRobotics, Zyxel κλπ 8) 8) 8)
doc1000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Ρε παιδιά ΣΙΓΑ την επεξεργαστική ισχύ που καταναλώνουν τα USB ή PCI modems! Αν μιλάμε για επεξεργαστή κάτω του 1GHz ίσως, αλλά ελάχιστοι πιστεύω έχουν πλέον τέτοιον επεξεργαστή. Ακόμα κι εγώ που τον έχω καμια 3ετία είναι AthlonXP 1600 και στο internet δεν ξεπερνάει το 5-7% η χρήση του επεξεργαστή έχοντας φορτωμένα 1002προγράμματα. Τόσο το Crypto Best56k USB όσο και ένα άλλο πάμφθηνο PCI V92 Connexant modem που δοκίμασα δουλεύουν άψογα, με υποστήριξη τέλεια σε winXP και ταχύτητες το μέγιστο που μπορεί να μου δώσει η αναλογική γραμμή. Μάλιστα το connexant (το πήρα μάλιστα μόνο 15euro) επειδή είναι και v92 με ειδοποιεί όταν κάποιος με καλέσει και είμαι στο internet. Πολύ χρήσιμο πιστεύω για PSTN γραμμές. Μην δίνετε περιουσίες για modem. Έτσι κι αλλιώς σε λίγο όλοι στο adsl θα καταλήξουμε! (ελπίζω δηλαδή!)
RaNd Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 # To θεμα με τα modem ειναι να κρατησουν καποιο καιρο... # Εχω δει καινουργιο Crypto να παιρνει τον δρομο της αντικαταστασης παρα πολλες # φορες!! Χμ, τι ωραία θα ήταν αν προτείνατε και κάποιο μόντεμ από εταιρία που να μην έχει κλεισει εδώ και χρόνια, και που να μπορεί να βρεθεί στην αγορά... # georgeadams, Ειμαστε oldskool εμεις # Όσο για μάρκες, τα Tornado & Crypto τα θεωρώ μούφες, καλά είναι τα Zoom, usRobotics, Zyxel κλπ # Πολυ σωστος!
TeoNOKIA Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 "# Αν βρεις το Diamond Supra 56e Pro παρτο με κλειστα τα ματια!# Σειριακο' date=' πολυ σταθερο και αξιοπιστο !!" Από το στόμα μου το πήρες φίλε. Το καλύτερο modem που έχω δοκιμάσει. Τρομερό uploading , σταθερότατο , και γαϊδούρι γενικώς ( έμπαινε με 33.6kbps την στιγμή που σηκώνοντας το ακουστικό άκουγες...Άνεμο!!! και συνομιλίες των γειτόνων... )[/quote'] Εγώ έχω αρνητικές εμπειρίες από το Supra 56e Pro. Το συγκεκριμένο modem το χρησιμοποίησα ελάχιστα. Μόνο Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι που επέστρεφα σπίτι μου. Μετά από 2 χρόνια ελάχιστης χρήσης, λοιπόν, το πρόβλημα που εμφάνισε ήταν ότι δεν άνοιγε την γραμμή για να καλέσει τον αριθμό (το δοκίμασα σε διαφορετικούς υπολογιστές και σε διαφορετικές τηλεφωνικές γραμμες). Η λύση που βρήκα ήταν να πατάω κλήση και να πηγαίνω στο 2ο τηλέφωνο και να καλω το 89625.... χειροκίνητα! Αυτό κράτησε για 6 μήνες. Μετά όταν συνδεόταν ακουγόταν οι μισοί ήχοι επικοινωνίας από ότι πριν με αποτέλεσμα να συνδέεται max 33.6 bps. Κάτι μάλλον καήκε :evil: Το πέταξα από τον τρίτο όροφο και αγόρασα καινούριο, ένα της πλάκας PcTel με 13ευρώ
poulinos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2004 ixa kai to diamond supra max usb kai to express to siriako.kai ta dio ok apla to usb ithele at command at+ms =v90,0 sta xp alios pigene na mpei me v90 kai lalouse kai epefte.to siriako exei to kako oti exei antaptora reumatos.pantos poulane kati antaprotes gia serial se usb kai anapoda nomiza apla prepei na peraseis drivers kai gia auto.eixa brei paralilo se usb mia fora.kai ta 2 modem ine jet.tora diafora esoterikos exoterikon ta idia xalia.adsl rulez.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.