Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Tenshi είπε

Κακό είναι αν τα δικά σου κέρδη ώς επαγγελματίας, είναι δυσανάλογα χαμηλότερα απο τα κέρδη που έχει η επιχείρηση.Και μάντεψε,συνήθως είναι!

Αυτό που λες είναι ταυτόχρονα σωστό και λάθος. Σωστό διότι η επιχείρηση λαμβάνει όντως δυσανάλογα κέρδη σε σχέση με εσένα. Λάθος όμως διότι η επιχείρηση λαμβάνει και δυσανάλογα τεράστιο ρίσκο διότι και εσύ ως επαγγελματίας αν ήσουν "μάγκας" δεν θα δούλευες για την επιχείρηση αλλά θα έφτιαχνες δική σου καινούργια και θα έβαζες μοντέλο πληρωμής με ποσοστά. 

Είναι δεδομένο το high risk, high reward σε περίπτωση που πετύχεις. Αν όμως δεν πετύχεις είσαι hight risk, highway Και συγκεκριμένα εκεί κάτω από τη γέφυρα μέσα στην κούτα. 

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω σχόλια ότι ο Έλληνας μένει μια ζωή στην ίδια επιχείρηση αντί να σουλατσάρει δεξιά και αριστερά στις (υπερβολικά πολλές) επιχειρήσεις που προσφέρουν εργασία, έτσι να κάνουμε καμία τουρνέ βρε παιδί μου, να αυξήσομεν τα κέρδη μας! Τι είναι η Ελλάδα, τηλεοπτική σαπουνόπερα του Γεωργίου, όπου σαν πρωταγωνιστής  σκας μύτη κάπου που δεν σε ξέρουν και να σου προσφέρουν θέση διευθυντή;

Στην Ελλάδα όσο πιο πολύ μένεις σε μία εργασία τόσο πιο πολύ αυξάνεται ο μισθός σου, αν φύγεις πας "λαντζιέρης" σε νέα εταιρία κατά κανόνα γιατί οι περισσότερες εργασίες που υπάρχουν εδώ δεν είναι καριέρας αλλά απλής μίσθωσης και υπάρχει μία ιεραρχία του παλαιότερου εναντίον του νεότερου σε χρόνια εργασίας.

Έχουμε εμείς εταιρίες παγκοσμίου φήμης με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που να παράγουν καινοτομίες και να εξαρτάται η εταιρία από αυτούς; Οι πλούσιοι στην χώρα μας είναι αυτοί που είχαν την τύχη να γεννηθούν σε καμία Μύκονο και μετέτρεψαν το μαντρί με τα κατσίκια σε ξενοδοχείο και πουλάνε 500 ευρώ την ξαπλώστρα.

Υπάρχει π.χ. άνθρωπος που να κάνει "καριέρα" στα τουριστικά σαν υπάλληλος που να τον ζητάνε από πολλές εταιρίες και να έχει την δυνατότητα να φεύγει και να βρίσκει καλύτερες θέσεις; Στα τουριστικά ή είσαι ιδιοκτήτης και κουνάς το δάχτυλο ή είσαι εργαζόμενος εποχικά και όταν έχει δουλειά είναι 12 ώρες την μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και μένεις σε κοντέινερ.

Σε μία εταιρία αν παράγεις παραπάνω δύο πράγματα συμβαίνουν, πρώτον χαλάς την πιάτσα και δεύτερον σου αναθέτουν και παραπάνω έργο γιατί μπορείς. Πληρώνεται κανείς ανάλογα με το τι παράγει-προσφέρει σε μία εταιρία;

~~

Οι μόνοι που μπορούσαν να φεύγουν και να βρίσκουν αλλού δουλειά γιατί τους ζητούσαν, ήταν όσοι εργάζονταν στην τηλεόραση μπροστά από τον φακό και είχαν φτάσει πολύ ψηλά σε δημοτικότητα, αλλά και αυτό τελείωσε και έμειναν πολύ λίγοι. Αρκετοί "διάσημοι" όταν έφευγαν από ένα κανάλι τους έτρωγε η μαρμάγκα. Μεγάλοι και τρανοί πρώην μάγκες της τηλεόρασης έφτασαν να ζούνε με δανεικά. Ηθοποιοί που μεσουρανούσαν κάποτε σήμερα παρακαλάνε για έναν ρόλο σε τριτο-τέταρτη σειρά για να βγάλουν τον μήνα.

~~~

Στην Ελλάδα αν είσαι καλός και φεύγεις από μία θέση για κάτι καλύτερο σημαίνει ότι πας στο εξωτερικό.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
Δημοσ.
23 hours ago, herbalife3 said:

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν θα υπάρχει το μπακάλικο!!

Το μπακάλικο θα υπάρχει πάντα γιατί μόνο εκεί έχει βερεσέδια. Όπως πάμε δεν θα μείνει σάλιο ούτε για τσίχλα!

Δημοσ.
17 hours ago, Finn said:

Άρα τι το κάνουμε θεμα αν θα βρούνε δουλειά οι 2000 του PayPal, οι 5000 του eBay, οι Χ του Spotify και πάει λέγοντας; Γιατί μας "σοκάρει";

Η δική μας κοινωνία "σοκάρεται" από τέτοιες ειδήσεις γιατί ο κακος καπιταλισμός απέλυσε πόσο κόσμο. Και αυτο θα ακούς καθημερινά στην Ελλάδα.

Γιατί η δική μας κοινωνία είναι έτσι δομημένη ώστε οι περισσότεροι από εμάς είμαστε προγραμματισμένοι να περιμένουμε μια στάνταρ θέση η οποία παρέχει ασφάλεια, ανεξαρτήτως τομέα (δημόσιο ή ιδιωτικός). Και παρόλα αυτά βλέπεις ορδές να μεταναστεύουν στα αστικά κέντρα, στη Γερμανία, στην Ολλανδία. Για το corporate dream και τη σιγουριά που προσφέρει. Και για να κράζουν μετά τις ίδιες εταιρίες που πετάνε στο δρόμο ένα τόσο σημαντικό γρανάζι της μηχανής τους μετά από τόσα χρόνια προσφοράς.

Οπότε εγώ είμαι βαθιά νυχτωμενος όσον αφορά την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ κι εσύ να υποθέσω το ίδιο αλλά για την ελληνική αγορά;

Θα σου μιλησω λοιπον ως υπαλληλος του corp dream εν Ελλαδι, και μαλιστα στο IT.

Αν αυριο/μεθαυριο εσυ σαν καταναλωτης αποφασισεις να σταματησεις να αγοραζεις το προϊον για την εταιρια την οποια εργαζομαι, η εταιρια θα με απολυσει. 

Το κακο σεναριο δεν ειναι αυτο αλλα η αποτομη πτωση της καταναλωσης, γιατι οσο εσυ καταναλωνεις εγω παιρνω τη δουλεια μου, τη τεχνογνωσια μου και τη μεταφερω σε αλλο προϊον.

Καπως ετσι λοιπον, το paypal φθεινει στο χρονο πλην ομως ανθιζουν αλλες fintech εταιριες.

Και μιλαμε για μια αγορα (ΗΠΑ) που εχει τεραστιο ανταγωνισμο, τεραστια προοδο (πολλαπλασια σε σχεση με αλλους κλαδους) αλλα και πολλες ευκαιριες ευκαιριες - οχι για την ελληνικη αγορα. Ακομα και η ελληνικη αγορα εχει ανταγωνισμο στο ΙΤ παντως.

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, Hetfield said:

Θα σου μιλησω λοιπον ως υπαλληλος του corp dream εν Ελλαδι, και μαλιστα στο IT.

Αν αυριο/μεθαυριο εσυ σαν καταναλωτης αποφασισεις να σταματησεις να αγοραζεις το προϊον για την εταιρια την οποια εργαζομαι, η εταιρια θα με απολυσει. 

Το κακο σεναριο δεν ειναι αυτο αλλα η αποτομη πτωση της καταναλωσης, γιατι οσο εσυ καταναλωνεις εγω παιρνω τη δουλεια μου, τη τεχνογνωσια μου και τη μεταφερω σε αλλο προϊον.

Καπως ετσι λοιπον, το paypal φθεινει στο χρονο πλην ομως ανθιζουν αλλες fintech εταιριες.

Και μιλαμε για μια αγορα (ΗΠΑ) που εχει τεραστιο ανταγωνισμο, τεραστια προοδο (πολλαπλασια σε σχεση με αλλους κλαδους) αλλα και πολλες ευκαιριες ευκαιριες - οχι για την ελληνικη αγορα. Ακομα και η ελληνικη αγορα εχει ανταγωνισμο στο ΙΤ παντως.

Σχεδόν το ίδιο πράγμα λέμε. Αυτή η είδηση θα περάσει απαρατήρητη στις ΗΠΑ ενώ στην Ελλάδα θα ξεσηκωθεί ο ντουνιάς ενάντια στις κακές πολυεθνικές.

Ο μέσος millennial/gen-z θεωρώ ότι δεν έχει καταλάβει ότι η αγορά εργασίας είναι ένας διαρκής στοίβος μάχης. Δεν επαναπαυεσε, θέλει συνέχεια κατάρτιση και ουσιαστική προσφορά στη θέση την οποία καλύπτεις. Όσοι μπήκανε επειδή έτυχε μια πανδημία και άλλαξε τα δεδομένα, έχουν φύγει χωρίς πολλά πολλά τη στιγμή που θα γίνει αναλώσιμη η θέση τους.

• Like 3
Δημοσ.
7 minutes ago, Finn said:

Σχεδόν το ίδιο πράγμα λέμε. Αυτή η είδηση θα περάσει απαρατήρητη στις ΗΠΑ ενώ στην Ελλάδα θα ξεσηκωθεί ο ντουνιάς ενάντια στις κακές πολυεθνικές.

Ο μέσος millennial/gen-z θεωρώ ότι δεν έχει καταλάβει ότι η αγορά εργασίας είναι ένας διαρκής στοίβος μάχης. Δεν επαναπαυεσε, θέλει συνέχεια κατάρτιση και ουσιαστική προσφορά στη θέση την οποία καλύπτεις. Όσοι μπήκανε επειδή έτυχε μια πανδημία και άλλαξε τα δεδομένα, έχουν φύγει χωρίς πολλά πολλά τη στιγμή που θα γίνει αναλώσιμη η θέση τους.

Τοτε λαθος καταλαβα 😛 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Volga είπε

Η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση, διότι υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορουν να ρισκάρουν γιατί δεν υπάρχουν πλάτες από πίσω να καλύψουν τα οποια ανοίγματα. Δεν είναι όλα ουράνιο τόξο. :D

Αν εισαι μεχρι 30-35 το κανεις.

Γιατι αν δε το κανεις τοτε, δε θα το κανεις ποτε.

Δημοσ.

Πριν 15 χρόνια όταν αγόραζα τα πρώτα μου πράγματα από Κίνα θυμάμαι, το PayPal ήταν μονόδρομος, πλέον δεν μπορώ να καταλάβω που είναι χρήσιμο και κάποιος που το δουλεύει για ποίο λόγο το έχει, τα δεδομένα αλλάζουν τόσο γρήγορα που η PayPal είναι μια εταιρία που κάτι μου λέει θα το πάθει όπως η Yahoo, και τόσες άλλες και είναι μια εταιρία που αρνούμαι να επενδύσω απο της εταιρίες  τεχνολογίας 

Δημοσ.
On 31/01/2024 at 15:07, Vasilisxd said:

Γενικά  η PayPal φαίνεται να κοιμάται, δεν θυμάμαι ποτε έχω ακούσει τελευταία φορά κάποιον να το χρησιμοποιεί.

Η εφαρμογή τους τραγική, κανένα ινοβέσιο για χρόνια.  

Πριν κάνα χρόνο ή δύο, είτε με blockαραν (δύσκολο, γιατί δεν έκανα κάτι στραβό), ή που έπαιξε κάποιο χοντρο-bug και δε μπόρεσα να ξανασυνδεθώ. Το κατάλαβα όμως πριν ελάχιστο καιρό που δε μπορούσα να συνδεθώ με τίποτα, ούτε να κάνω reset στον κωδικό, και έπαιρνα ένα generic μήνυμα σφάλματος.

Το ότι δε μ' απασχόλησε όμως, μάλλον πάει να πει ότι «πέρασε η μπογιά του». Προφανώς δεν αποτελώ metric, αλλά -επίσης προφανώς- θα υπάρχουν κάτι ακόμα μύρια σαν εμένα που πλέον το PP τους φαίνεται αδιάφορο. Μάλλον όντως όπως λες, το Google Pay / Apple Pay και οι απανταχού fintech, το 'φαγαν λάχανο.

On 31/01/2024 at 14:33, xaris1990 said:

Κρίμα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που τους καταστρέφουν τι ζωή 

«Καταστράφηκε η ζωή τους» επειδή τους έδιωξε το PayPal; Ήμαρτον. Ναι, είναι άσχημο ν' απολύεται κάποιος όταν δε φταίει, αλλά μη τα μεγαλοποιούμε (και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό). Κυρίως σε τομείς που απαιτείται μία υποτυπώδης κατάρτιση, και σε χώρες όχι - τόσο - χάλια - όσο - εδώ, μάλλον μιλάμε γι' αντίδραση τύπου "πωω... anyway, για να δούμε που θα πάμε!".

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...