Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ανουσια ειδηση. μιλαμε για υπαλληλους πολυ ψηλα αμοιβομενους που αλλαζουν δουλειες με τρελλες αποδοχες καθε 3-4 χρονια. ετσι γινετε 40 χρονια στις ΗΠΑ.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vasilisxd είπε

Το Venmo είναι της PayPal. 
Πάντως από τότε που βγήκαν Google και Apple Pay έχουν πάρει πολύ κόσμο. 

Γενικά  η PayPal φαίνεται να κοιμάται, δεν θυμάμαι ποτε έχω ακούσει τελευταία φορά κάποιον να το χρησιμοποιεί.

Η εφαρμογή τους τραγική, κανένα ινοβέσιο για χρόνια.  

Χρησιμοποιώ τη PayPal συνεχώς για όλες τις ηλεκτρονικές μου αγορές όπου είναι διαθέσιμη. 
Κανένα απολύτως παράπονο. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Sugizo said:

Η γερμανία τους περιμένει IT positions Germany 2023 | Statista

Αν δεν εισαι Τουρκος ή Ινδος δεν πας Γερμανια. Εχουν και οι Γερμανοι τα φιλτρα τους 🤣. Θελουν η νεα γενια "Γερμανων" να εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα 😂

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

10 χρονια καθεσαι μονο αν εισαι υπερβολικα καλοπληρωμενος ή αν εισαι σε θεση Manager και εισαι 50+ ετων, που δεν εχεις πια πλανα εξελιξης και δεν θες να ρισκαρεις, απλα θες να μπαινει ο μισθος

Σε μια μικρή αγορά, δεν μπορούν όλοι να αλλάζουν καθε 5 χρόνια εταιρεία. 10-20 άτομα ναι. Επίσης, όταν ένα στέλεχος ξεκινά από μια θέση Ω και φάει 20 χρόνια ανελιξης στην εταιρεία σε θεση Δ, δεν το λες και βάλτωμα.....

Και τα δύο συνυπάρχουν. Ένα στέλεχος δυναμικό που γνωρίζει και την κουλτούρα της εταιρείας, αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για αυτήν. Απλά αυτός αν όντως αξιζει, θα τον χάσει η εταιρεία πριν τον ξαποστείλει. Αν η εταιρεία όμως έχει μοτο στην πορτα "αλλάζουμε δουλειά κάθε 3 χρόνια", σημαινει σε θέλει για μηχανη παραγωγής και τις επαφές σου  και τίποτ'αλλο.

Τα παραπάνω προυποθέτουν ότι ο μέτοχος κοβει βόλτες και γνωρίζει φάτσες. Αν ειναι keyboard investment junky, τότε απλά εισαι στο έλεος του "απο-πάνω"  υπαλλήλου, οπότε και χέστηκε αν εισαι καλός. Αρκεί να εισαι χειρότερος από αυτόν.....

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Σε μια μικρή αγορά, δεν μπορούν όλοι να αλλάζουν καθε 5 χρόνια εταιρεία. 10-20 άτομα ναι. Επίσης, όταν ένα στέλεχος ξεκινά από μια θέση Ω και φάει 20 χρόνια ανελιξης στην εταιρεία σε θεση Δ, δεν το λες και βάλτωμα.....

Και τα δύο συνυπάρχουν. Ένα στέλεχος δυναμικό που γνωρίζει και την κουλτούρα της εταιρείας, αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για αυτήν. Απλά αυτός αν όντως αξιζει, θα τον χάσει η εταιρεία πριν τον ξαποστείλει. Αν η εταιρεία όμως έχει μοτο στην πορτα "αλλάζουμε δουλειά κάθε 3 χρόνια", σημαινει σε θέλει για μηχανη παραγωγής και τις επαφές σου  και τίποτ'αλλο.

Τα παραπάνω προυποθέτουν ότι ο μέτοχος κοβει βόλτες και γνωρίζει φάτσες. Αν ειναι keyboard investment junky, τότε απλά εισαι στο έλεος του "απο-πάνω"  υπαλλήλου, οπότε και χέστηκε αν εισαι καλός. Αρκεί να εισαι χειρότερος από αυτόν.....

Μαλλον δεν καταλαβες.

Εννοω πως ο υπαλληλος εχει συμφερον να αλλαζει συχνα δουλειες, οχι η εταιρεια να αλλαζει συχνα υπαλληλους.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Μαλλον δεν καταλαβες.

Εννοω πως ο υπαλληλος εχει συμφερον να αλλαζει συχνα δουλειες, οχι η εταιρεια να αλλαζει συχνα υπαλληλους.

Συμφωνω, απλά αυτό ξεκινησε ως μοτο στο εξωτερικο για τους λογους που αναφέρεις και το έφεραν καποιοι έξυπνοι στην Ελλάδα για να κοροιδευουν τον κοσμο......

Δημοσ.

PayPal Holdings total number of employees in 2022 was 29,900, a 3.24% decline from 2021.

PayPal Holdings total number of employees in 2021 was 30,900, a 16.6% increase from 2020.

PayPal Holdings total number of employees in 2020 was 26,500, a 14.22% increase from 2019.

PayPal Holdings total number of employees in 2019 was 23,200, a 6.42% increase from 2018.

PayPal Holdings: Number of Employees 2013-2023 | PYPL | MacroTrends

Μία είδηση για τις τρελές προσλήψεις που έκαναν την περίοδο του κωροναϊού λόγω τρελού κόψιμου χρήματος (για το οποίο η κοινή γνώμη συμφωνούσε και επαύξανε) δεν νομίζω πως έχω διαβάσει ποτέ πουθενά... 🤔🤔🤔

• Like 5
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Finn είπε

Κι εδώ καταρρέει το corporate dream της γενιάς μας. Απορώ πως κατάφεραν να μας προγραμματίσουν να θέλουμε ζωή στο cubicle.

5 ώρες πριν, 6xXx6 είπε

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα το να δουλεύει στο μπακάλικο της γειτονιάς προσφέρει μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια από το να δουλεύεις σε  έναν μεγάλο τεχνολογικό κολοσσό

To corporate dream παίδες έχει καταρρεύσει εδώ και πολλά χρόνια. Σίγουρα από τη φάση με τη Lehman Brothers το 2008 και μετά. Τα πιτσιρίκια που ξεκίνησαν δουλειά στη δεκαετία του 2010 δεν νομίζω να ενστερνίζονται τέτοιες προοπτικές ως επαγγελματική εξέλιξη.

Και στην τεχνολογία ειδικά, απλά οι εταιρείες που κατέρρεαν ήταν άλλες: Κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών όπως οι Nokia, Sony, Philips, HTC, LG, Motorola αλλά και services όπως τα Yahoo, Foursquare, MySpace, Vine. Από την άλλη, προκύπτουν νέες ευκαιρίες. Κάποιες έχουν τρομερή εξέλιξη (AI - ChatGTP) και κάποιες όχι (Meta - VR).

Το PayPal είναι όπως είπαν οι περισσότεροι "κολλημένο", με ελάχιστη εξέλιξη. 

Δημοσ.
5 hours ago, Hetfield said:

Εισαι βαθια νυχτωμενος απο την αγορα εργασιας.

Μιλαμε για τις ΗΠΑ, πιστευεις οτι πολλοι απο αυτους θα μεινουν ανεργοι για καιρο;

Άρα τι το κάνουμε θεμα αν θα βρούνε δουλειά οι 2000 του PayPal, οι 5000 του eBay, οι Χ του Spotify και πάει λέγοντας; Γιατί μας "σοκάρει";

Η δική μας κοινωνία "σοκάρεται" από τέτοιες ειδήσεις γιατί ο κακος καπιταλισμός απέλυσε πόσο κόσμο. Και αυτο θα ακούς καθημερινά στην Ελλάδα.

Γιατί η δική μας κοινωνία είναι έτσι δομημένη ώστε οι περισσότεροι από εμάς είμαστε προγραμματισμένοι να περιμένουμε μια στάνταρ θέση η οποία παρέχει ασφάλεια, ανεξαρτήτως τομέα (δημόσιο ή ιδιωτικός). Και παρόλα αυτά βλέπεις ορδές να μεταναστεύουν στα αστικά κέντρα, στη Γερμανία, στην Ολλανδία. Για το corporate dream και τη σιγουριά που προσφέρει. Και για να κράζουν μετά τις ίδιες εταιρίες που πετάνε στο δρόμο ένα τόσο σημαντικό γρανάζι της μηχανής τους μετά από τόσα χρόνια προσφοράς.

Οπότε εγώ είμαι βαθιά νυχτωμενος όσον αφορά την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ κι εσύ να υποθέσω το ίδιο αλλά για την ελληνική αγορά;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Γενικά  η PayPal φαίνεται να κοιμάται, δεν θυμάμαι ποτε έχω ακούσει τελευταία φορά κάποιον να το χρησιμοποιεί.

ο κοντρερ μον αμι, εγω στον κυκλο μου δεν ξερω κανεναν που να μην το χρησιμοποιει.

Εχω δει να ακυρωνονται παραγγελιες διοτι στο τελευταιο κομματι λιγο πριν την πληρωμη βλεπανε οτι δεν εχει paypal.

Υπαρχει βεβαια και το klarna, αλλα εγω προσωπικα δεν το χρησιμοποιω. (και αυτο το εχουνε πολλοι)

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ntinaras είπε

10 χρονια καθεσαι μονο αν εισαι υπερβολικα καλοπληρωμενος ή αν εισαι σε θεση Manager και εισαι 50+ ετων, που δεν εχεις πια πλανα εξελιξης και δεν θες να ρισκαρεις, απλα θες να μπαινει ο μισθος

Η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση, διότι υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορουν να ρισκάρουν γιατί δεν υπάρχουν πλάτες από πίσω να καλύψουν τα οποια ανοίγματα. Δεν είναι όλα ουράνιο τόξο. :D

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Volga είπε

Η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση, διότι υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορουν να ρισκάρουν γιατί δεν υπάρχουν πλάτες από πίσω να καλύψουν τα οποια ανοίγματα. Δεν είναι όλα ουράνιο τόξο. :D

ΑΛΛΟ το τι κανουν οπωσ σωστα λεσ και αλλο το τι πρεπει... 

σκεψου και αυτοι που καθονται ουσιαστικα χαλανε την πιατσα και πληθωριζουν τους μισθους ...

σου λεει ο αλλος κατσε ρε φιλε δεν μπορω να σου δοσω τον ιδιο μισθο που ο αλλος ειναι 20 χρονια στην εταιρια και εσυ τον θες στα 25 σου χρονια ...

με αποτελεσμα να κακομαθαινουν οι επιχειρηματιες .... και να μην δινουν αυξησεις με τιποτα ακομα και κερδοι να εχουν 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή το ζω αυτό από την πολυεθνική στην οποία εργάζομαι (κι αυτή αμερικάνικη).

Οι περισσότερες απολύσεις που γίνονται τα τελευταία 2 χρόνια και μάλιστα από τα μέσα Γενάρη ως τέλος Απρίλη δεν είναι προσωπικές. 

Για να καταλάβετε τι εννοώ.

Δημιουργούνται hubs στην Ινδία και άλλες χώρες με φτηνά εργατικά χέρια και καταργούνται θέσεις ή ολόκληρα τμήματα για να γίνεται η υποστήριξη απομακρυσμένα (remotely). Για το λόγο αυτό οι περισσότερες πολυεθνικές πέρσι έφτιαξαν συμβάσεις υβριδικού μοντέλου.  Επίσης μην ξεχνάμε ότι στις περισσότερες χώρες δυστυχώς δεν ισχύουν αποζημιώσεις, οπότε αυτό καθιστά τις απολύσεις πιο άμεσες. Το μόνο που είναι χρονοβόρο , αλλά κι αυτό το ξεπερνούν, είναι η γλώσσα όπου υπάρχει άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με προμηθευτές , πελάτες κτλ.  Σε εταιρείες καθαρά τεχνολογικές που η επικοινωνία γίνεται με email ή messengers κτλ οι απολύσεις γίνονται πιο γρήγορα. 

Πέρσι ήταν πιο στοχευμένες οι απολύσεις , ειδικά των υψηλόμισθων. Φέτος είναι πιο μαζικές και καταργούνται θέσεις και δημιουργούνται φθηνά hubs. Στην Ευρώπη , έχουν ξεκινήσει δυναμικά στη Γαλλία και τη Γερμανία με hub support από Πολωνία και Ινδία. Στην Ασία, μόνο Ινδία και στις ΗΠΑ και Αυστραλία  από Μεξικό (κι ας σας φαίνεται παράξενο αυτό)

Φτηνά εργατικά χέρια = λιγότερο κόστος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...