Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσοι χρησιμοποιούν ποια paypal , είχα κάποτε για να αγοράζω πράγματα με ασφάλεια από το εξωτερικό, κάποια στιγμή μου κλείδωσαν το account και δεν μπορούσα να το ανοίξω με τίποτα μιας και έπρεπε να πάρω τηλέφωνο ένα αριθμό που δεν απαντούσε ποτέ, κάποια στιγμή το ξεκλείδωσαν και μου έκαναν  και δώρο 5 ολόκληρα ευρώ, ακόμα εκεί κάθονται και αυγατίζουν.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Και που ειναι κακο αυτό αν παραγεις και η εταιρεια κερδιζει από την αυξηση της εμπειρίας σου; Από πότε βολευει μια εταιρεία να φευγεις αν εισαι καλός; Εσένα βολεύει μονο και μονο αν θες. Για να παρεις πιο πολλά λεφτά. Κάποτε μια μαναγκερ HR ηρθε να μας ξεβλαχέψει και διατυμπάνιζε πως "το πολύ 3 χρόνια" σε μια εταιρεία, λες και στην Ελλάδα ειμαστε Σικαγο. Παραμένει στην ιδια εταιρεία 15 χρόνια.....

Από μανατζαροπαπάτζες έχουμε χορτάσει. Για αυτό ο Steve Jobs κάποιους τους τάιζε στις πάπιες...

Τώρα το 'κάθομαι και αράζω" ειναι νοοτροπία ανθρώπου και δεν θα αλλάξει αν αλλάξει εταιρεία. Για αυτό παγκοσμίως, 2 πράγματα αρχιζουν και γυρίζουν:

1) Η άποψη ότι οι νέοι υπάλληλοι ειναι πιο αποδοτικοί (επειδή κάποτε με εμάς υπήρξε το φαινομενο του χάσματος γεννεών).

2) Η άποψη ότι πρέπει να αλλάζεις εταιρεία ντε και καλά, συχνά.

Φυσικά, οι πιο πλούσιοι και πιο αποδοτικοί, κατά μέσο όρο, ειναι στην ίδια εταιρεία.

Προφανως και θα κανω ο,τι βολευει εμενα και μονο εμενα. Δεν ειμαι μετοχος της καθε εταιρειας να με νοιαζει τι θα γινει με το που φυγω.

Εγω ως υπαλληλος αλλαζω οταν βρω κατι καλυτερο ή οταν κρινω οτι δεν εχει να μου προσφερει κατι θετικο η τωρινη δουλεια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Προφανως και θα κανω ο,τι βολευει εμενα και μονο εμενα. Δεν ειμαι μετοχος της καθε εταιρειας να με νοιαζει τι θα γινει με το που φυγω.

Εγω ως υπαλληλος αλλαζω οταν βρω κατι καλυτερο ή οταν κρινω οτι δεν εχει να μου προσφερει κατι θετικο η τωρινη δουλεια.

Αυτό ειναι απόλυτα θεμιτο. Επίσης ειναι πολύ καλύτερα όταν βλέπεις στα μάτια τον μέτοχο και γενικά αυτόν που βάζει τα λεφτά του. Μη δουλέυεις για εργαζόμενους απλά. Δεν τους ενδιαφέρεις και σε βλέπουν ανταγωνιστικά, εκ φύσεως....

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Και που ειναι κακο αυτό αν παραγεις και η εταιρεια κερδιζει από την αυξηση της εμπειρίας σου; Από πότε βολευει μια εταιρεία να φευγεις αν εισαι καλός; Εσένα βολεύει μονο και μονο αν θες. Για να παρεις πιο πολλά λεφτά. Κάποτε μια μαναγκερ HR ηρθε να μας ξεβλαχέψει και διατυμπάνιζε πως "το πολύ 3 χρόνια" σε μια εταιρεία, λες και στην Ελλάδα ειμαστε Σικαγο. Παραμένει στην ιδια εταιρεία 15 χρόνια.....

Κακό είναι αν τα δικά σου κέρδη ώς επαγγελματίας, είναι δυσανάλογα χαμηλότερα απο τα κέρδη που έχει η επιχείρηση.Και μάντεψε,συνήθως είναι!

Επίσης με 15 χρόνια μάλλον βαλτώνεις παρά αυξάνεται η εμπειρία σου και βαραίνεις αντί να γίνεσαι πιο αποδοτικός.Ειδικά όταν δέν υπάρχει και ανάλογη εξέλιξη/αναγνώριση. Όσο για την μάνατζερ που ανέφερες, προφανώς την τρομάζει ο ανταγωνισμός.

Υπογράφω ως υπάλληλος που λάκισε μετά απο 10 χρόνια σε μια επιχείρηση.Δέν στεναχωρήθηκαν καθόλου,γλύτωσαν την αποζημίωση και βρήκαν φτηνότερο "κρέας" για τη μηχανή.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Υπογράφω ως υπάλληλος που λάκισε μετά απο 10 χρόνια σε μια επιχείρηση.Δέν στεναχωρήθηκαν καθόλου,γλύτωσαν την αποζημίωση και βρήκαν φτηνότερο "κρέας" για τη μηχανή.

Συμφωνω , για αυτό λέω ότι η αλλαγή γινεται όταν εσύ θες, και εφόσον εισαι αποδοτικός. Όσον αφορά το φθηνό κρέας, είτε δεν έκανες σημαντική δουλειά ειτε η εταιρεια πάει για αργό κλεισιμο.......

Δεν υπάρχει "φθηνό κρέας" για κάποιον που θέλει να πάει μπροστά. Μόνο για κάποιον που υπάρχει ....απλά για να υπάρχει.....

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 6xXx6 είπε

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα το να δουλεύει στο μπακάλικο της γειτονιάς προσφέρει μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια από το να δουλεύεις σε  έναν μεγάλο τεχνολογικό κολοσσό

Οτι ο προγραμματιστής που δουλεύε στην Paypal θα δυσκολευτεί να βρεί δουλειά κάπου ας πούμε;

Γιατί εγώ λέω οτι θα βρει και με περισσότερα λεφτά από οσα έπαιρνε. :D 

Επεξ/σία από Volga
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Γενικά τα 10 χρόνια ειναι ένας αριθμός που στις μέρες μας αγγιζεις το βάλτωμα αν δεν έχεις εξελιχθεί πολύ. Στην 20ετία, ακόμα και σε διάφορετικές εταιρειες, βαλτώνεις και στο αντικειμενο και θες να κάνεις αλλαγη καριερας....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Απλα στην Ελλαδα υπαρχει ακομα η νοοτροπια του "μενω 15 χρονια στην ιδια δουλεια"

Αν αλλαζεις πολυ συχνα δουλεια σε κοιτανε περιεργα.

Δε νομίζω ότι σε κοιτάνε περίεργα.

Τουλάχιστον αυτοί που έχει σημασία..

Επίσης υπάρχει τέτοια έλλειψη δυναμικού που πολλές εταιρείες προσεγγίζουν άτομα από άλλες ενώ έχουν δουλειά και δεν ψάχνουν ελπίζοντας ότι θα έρθουν στη δική τους χωρίς να τους ενδιαφέρει αν καλά καλά δεν έχεις παρά μερικούς μήνες εκεί

Το πράγμα έχει αγριέψει με τις μετακινήσεις

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Γενικά τα 10 χρόνια ειναι ένας αριθμός που στις μέρες μας αγγιζεις το βάλτωμα αν δεν έχεις εξελιχθεί πολύ. Στην 20ετία, ακόμα και σε διάφορετικές εταιρειες, βαλτώνεις και στο αντικειμενο και θες να κάνεις αλλαγη καριερας....

10 χρονια καθεσαι μονο αν εισαι υπερβολικα καλοπληρωμενος ή αν εισαι σε θεση Manager και εισαι 50+ ετων, που δεν εχεις πια πλανα εξελιξης και δεν θες να ρισκαρεις, απλα θες να μπαινει ο μισθος

Δημοσ.

Αν δεν είχε αυτές τις αδιανόητες και υπέρογκες χρεώσεις, πιθανόν να ηταν ανταγωνιστική ακόμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...