Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Κάποιος χτες βράδυ προσπάθησε να κάνει phishing κωδικών επαλήθευσης σε εμένα και την αδερφή μου, στέλνοντας παράλληλα στον καθένα μας στο viber με τη φωτογραφία μας κλεμμένη και το όνομα μας (όχι όπως είναι αποθηκευμένο σε κάθε τηλ) -δηλαδή στην αδερφή μου σαν να είμαι εγώ και σε εμένα αντίστροφα- και ζητώντας επίμονα κωδικούς που ήρθαν. Σε εμένα κωδικό επαλήθευσης για mail που είδα αργότερα ότι προσπάθησε να αλλάξει και στο άλλο για το viber. Ευτυχώς το καταλάβαμε και δεν φαίνεται να έγινε κάποια ζημιά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πώς βρήκε και το μειλ μου και το κινητό μου και τη σύνδεση με την αδερφή μου (δεν έστειλε σε καποιον άλλον), όπως επίσης πώς είχε 2 διαφορετικά ονόματα/φωτογραφίες στέλνοντας από τον ίδιο αριθμό κινητού ταυτόχρονα;

Προσπαθώ να κάνω καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού αλλά δεν απαντάνε ακόμα.

• Sad 1
Δημοσ.

Τι άλλο θα σκεφτούν....? Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτά που λαμβάνουμε, ειδικά οι άνθρωποι πιο μεγάλης ηλικίας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, toolre said:

Καλημέρα σας,

Κάποιος χτες βράδυ προσπάθησε να κάνει phishing κωδικών επαλήθευσης σε εμένα και την αδερφή μου, στέλνοντας παράλληλα στον καθένα μας στο viber με τη φωτογραφία μας κλεμμένη και το όνομα μας (όχι όπως είναι αποθηκευμένο σε κάθε τηλ) -δηλαδή στην αδερφή μου σαν να είμαι εγώ και σε εμένα αντίστροφα- και ζητώντας επίμονα κωδικούς που ήρθαν. Σε εμένα κωδικό επαλήθευσης για mail που είδα αργότερα ότι προσπάθησε να αλλάξει και στο άλλο για το viber. Ευτυχώς το καταλάβαμε και δεν φαίνεται να έγινε κάποια ζημιά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πώς βρήκε και το μειλ μου και το κινητό μου και τη σύνδεση με την αδερφή μου (δεν έστειλε σε καποιον άλλον), όπως επίσης πώς είχε 2 διαφορετικά ονόματα/φωτογραφίες στέλνοντας από τον ίδιο αριθμό κινητού ταυτόχρονα;

πιθανόν είναι κάποιος που σε γνωρίζει.

Επεξ/σία από spooker
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, toolre είπε

Καλημέρα σας,

καποιος που ξέρει και τους δυο σας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, toolre said:

Οι καταγγελιες πλεον γινονται μεσω του gov.gr οπου θα πρεπει να συνδεθεις με τους κωδικους taxis σου. Χρειαζεται καποιο χρονικο διαστημα μεχρι να διεκπεριωθει η καταγγελια, αρα κανε την αμεσα

https://www.gov.gr/updates/services/meso-gov-gr-oi-kataggelies-ste-dioxe-elektronikou-egklematos

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, toolre said:

19 minutes ago, Getta Robo said:

Οι καταγγελιες πλεον γινονται μεσω του gov.gr οπου θα πρεπει να συνδεθεις με τους κωδικους taxis σου. Χρειαζεται καποιο χρονικο διαστημα μεχρι να διεκπεριωθει η καταγγελια, αρα κανε την αμεσα

https://www.gov.gr/updates/services/meso-gov-gr-oi-kataggelies-ste-dioxe-elektronikou-egklematos

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση κάποιος να ασχοληθεί με αυτή την περίπτωση;

Ελπίζω πως κανείς σοβαρός δε θα το κάνει. Διότι αν ασχολείται η αστυνομία με τέτοια θέματα, ζήτω που καήκαμε. Με σοβαρότερα ποιος θα ασχοληθεί;

Δημοσ.

Δεν πειράζει κατ'εσε ας μην ασχοληθεί κ να κυκλοφορούν ανενόχλητοι απατεώνες. Ήδη από χτες έχει αλλάξει 2 ονόματα στο νούμερο viber ψάχνοντας για θύματα προφανως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, toolre είπε

Δεν πειράζει κατ'εσε ας μην ασχοληθεί κ να κυκλοφορούν ανενόχλητοι απατεώνες. Ήδη από χτες έχει αλλάξει 2 ονόματα στο νούμερο viber ψάχνοντας για θύματα προφανως

Ούτως ή άλλως οι απατεώνες ανενόχλητοι κυκλοφορούν πια. Πόσους να μαζέψουν και που να τους βάλουν;

Επεξ/σία από Stam53
Δημοσ.
1 hour ago, Bitbit said:

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση κάποιος να ασχοληθεί με αυτή την περίπτωση;

Ελπίζω πως κανείς σοβαρός δε θα το κάνει. Διότι αν ασχολείται η αστυνομία με τέτοια θέματα, ζήτω που καήκαμε. Με σοβαρότερα ποιος θα ασχοληθεί;

Αν ελπιζεις να μην ασχοληθει κανεις με ζητημα εξαπατησεων οπου δυστηχως ειναι πολλα, και πολυς κοσμος δεν εχει ενημερωση, λυπαμαι. Γενικοτερα.

Και στο τελευταιο μερος κανεις και whataboutism.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, toolre said:

4 minutes ago, Getta Robo said:

Αν ελπιζεις να μην ασχοληθει κανεις με ζητημα εξαπατησεων οπου δυστηχως ειναι πολλα, και πολυς κοσμος δεν εχει ενημερωση, λυπαμαι. Γενικοτερα.

Και στο τελευταιο μερος κανεις και whataboutism.

Γιατί ενώ πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε κάνουμε ότι δε καταλαβαίνουμε και βγάζουμε ένα άλλο συμπέρασμα;

Να το κάνω λιανά...

Απάτες γίνονται πολλές, οι ίδιοι οι αστυνομικοί σου λένε ότι δε τους προλαβαίνουν. Εκτός του ότι... "και να τους πιάσουμε την επόμενη μέρα είναι έξω"  που λένε πολλοί αστυνομικοί, το οποίο το αφήνουμε στην άκρη γιατί στην παρούσα φάση είναι άσχετο.

Δε λέω να μην ασχοληθεί κανείς. Αυτό που λέω είναι ότι δε μπορείς να αφήσεις το γάμο και να πας για πουρνάρια. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι φαντάζομαι, μας αρέσει δε μας αρέσει.

Έτσι λοιπόν το να αφιερώσουν χρόνο για να πιάσουν κάποιον που έστειλε ένα τέτοιο mail, ο οποίος δε κατάφερε και τίποτα το λες και χάσιμο χρόνου. Που αναρωτιέμαι και να τον πιάσουν τι θα γίνει. Που δε ξέρω αν μπορούν και να τον πιάσουν. Θα γίνει άρση απορρήτου να βρουνε σε ποιον ανήκει ο αριθμός και δε ξέρω τι άλλο θέλει.... πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Δεν είναι ότι ελπίζω να μην ασχοληθούν αλλά δε γουστάρω να ασχολούνται με βλακείες τη στιγμή που άλλοι απατεώνες κάνουν πάρτυ. Αν για τον κάθε πολίτη αντιστοιχούσε κι ένας cop τότε οκ, αλλά δε γίνεται αυτό

Τώρα εσείς βγάλτε το συμπέρασμα ότι εγώ γουστάρω να κυκλοφορούν οι απατεώνες ελεύθεροι.

Όσο για το ότι ο κόσμος δεν έχει ενημέρωση, τα έχουμε πει και στο θέμα με τις απάτες. Να τσακιστεί να μάθει αν και πολλά δεν ειναι θέμα γνώσεων αλλά κοινής λογικής. Διότι απάτες γινόταν πάντα. πχ πήγαινε παλαιότερα κάποιος στο σπίτι, έβρισκε τη γυναίκα και έλεγε.. μου είπε ο άντρας σου να πάρεις αυτά τα δοχεία "λάδι" και να μου δώσεις 100€. Τότε ποιος έφταιγε; Περιστατικά σαν κι αυτό είναι πραγματικά κι έχουν γίνει και μάλιστα είχε γίνει παρόμοιο και στο χωριό μου και σε γειτόνισα της οποίας όμως έκοβε το μυαλό και τον διολόστειλε.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, toolre είπε

Προσπαθώ να κάνω καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού αλλά δεν απαντάνε ακόμα

Εφόσον το κατάλαβες έγκαιρα γτ θες να κάνεις καταγγελία? Δεδομένου ότι θα σου δώσουν Απλά γενικές οδηγίες αποφυγής? Και ένα μπράβο που δεν τσιμπήσετε? Απλά αγνόησε τον αριθμό. Αν δεις ότι επιμένει η απειλεί κυρίως το δεύτερο πράξε ανάλογα. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, alexvi είπε

Εφόσον το κατάλαβες έγκαιρα γτ θες να κάνεις καταγγελία? Δεδομένου ότι θα σου δώσουν Απλά γενικές οδηγίες αποφυγής?

μπας και ξεμουδιάσουν λίγο οι μεγαλοντεντέκτιβ της δίωξης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...