vandamme18aj Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Καλημέρα, εχθές ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου fiber 1Gbps από Nova . Το μόνο που έχω προλάβει να κάνω και αυτό όσο ήταν ο τεχνικός εκεί είναι ένα speedtest το οποίο μου έδειξε 945 download/101 upload με ping 10. Πίστευα ότι το Ping θα ήταν ελαφρώς καλύτερο επίσης σε wifi είδα γύρω στα 300 στα 5Ghx, το τηλέφωνο μου υποστηρίζει wifi 5(poco f3) ενώ η τηλεόραση(sony μοντέλο 2017 ) με wifi πάλι έπιασε 250. Εντάξει δεν έχω περισσότερες απαιτήσεις από την τηλεόραση αλλά στο κινητό περίμενα περισσότερα . Τι γνώμη έχετε για τα νούμερα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Super Moderators Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου On 31/01/2024 at 13:01, vandamme18aj said: ο τεχνικός εκεί είναι ένα speedtest το οποίο μου έδειξε 945 download/101 upload με ping 10 Αυτό φαντάζομαι με καλώδιο. On 31/01/2024 at 13:01, vandamme18aj said: ίστευα ότι το Ping θα ήταν ελαφρώς καλύτερο επίσης σε wifi είδα γύρω στα 300 στα 5Ghx, το τηλέφωνο μου υποστηρίζει wifi 5(poco f3) ενώ η τηλεόραση(sony μοντέλο 2017 ) με wifi πάλι έπιασε 250 Δυστυχώς τα routers που δίνει η Nova είναι WiFi 5 οπότε δεν θα βλέπεις ούτε τα μισά της ταχύτητας του πακέτου σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vandamme18aj Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Πάντα με καλώδιο ,τώρα περιμένω ένα cat 8 γιατί αυτά που έχω τώρα είναι cat 6 , δεν περιμένω τεράστια διαφορά ίσως και καθόλου αλλά γιατί όχι ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 3 hours ago, vandamme18aj said: Πάντα με καλώδιο ,τώρα περιμένω ένα cat 8 γιατί αυτά που έχω τώρα είναι cat 6 , δεν περιμένω τεράστια διαφορά ίσως και καθόλου αλλά γιατί όχι ; το cat6 καλυπτει τα 1000 mbps για πλακα.οποτε καθολου διαφορα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Super Moderators Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου On 03/02/2024 at 10:40, vandamme18aj said: Πάντα με καλώδιο ,τώρα περιμένω ένα cat 8 γιατί αυτά που έχω τώρα είναι cat 6 , δεν περιμένω τεράστια διαφορά ίσως και καθόλου αλλά γιατί όχι ; Αν σκεφτείς ότι το cat5e πιάνει 2.5Gbps μέχρι 100m, θα καταλάβεις ότι πάνω από cat6a σε σπίτια είναι πεταμένα λεφτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vandamme18aj Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Καλημέρα , χρειαζόμουν ένα μακρύ καλώδιο 3 μέτρων για τον δεύτερο υπολογιστή και αφού θα αγόραζα ,πήρα ένα cat8 , φυσικά έχετε απόλυτο δίκιο και δεν είδα ούτε mbps παραπάνω . Μάλλον φταίει το NOKIA που δεν τερματίζει η γραμμή . Να ενοχλήσω τη NOVA αφού σαν ελάχιστη αναφέρουν 970 και τυπική να τερματίζει η γραμμή μπας και μου αλλάξουν εξοπλισμό ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoulas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, vandamme18aj είπε Καλημέρα , χρειαζόμουν ένα μακρύ καλώδιο 3 μέτρων για τον δεύτερο υπολογιστή και αφού θα αγόραζα ,πήρα ένα cat8 , φυσικά έχετε απόλυτο δίκιο και δεν είδα ούτε mbps παραπάνω . Μάλλον φταίει το NOKIA που δεν τερματίζει η γραμμή . Να ενοχλήσω τη NOVA αφού σαν ελάχιστη αναφέρουν 970 και τυπική να τερματίζει η γραμμή μπας και μου αλλάξουν εξοπλισμό ; ΠΑΝΤΑ κοιτάμε την ταχύτητα που συγχρονίζει το router και όχι την ταχύτητα του speedtest.... Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πάνω από την ελάχιστη που αναφέρουν. Το speedtest "χάνει" άλλες φορές λίγο και άλλες πολύ... Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από skoulas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vandamme18aj Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Σωστό και αυτό . Η αλήθεια είναι δεν έχω τολμήσει ακόμα να ανοίξω ρυθμίσεις του modem μόνο όνομα και κωδικό wifi άλλαξα για να συγχρονίσουν όλες οι συσκευές που έχω στο σπίτι , ούτε έχω δοκιμάσει να κατεβάσω κάποιο μεγάλο αρχείο , περιμένω ενημέρωση από nvidia να δω την πραγματική δύναμη του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 7 hours ago, vandamme18aj said: Καλημέρα , χρειαζόμουν ένα μακρύ καλώδιο 3 μέτρων για τον δεύτερο υπολογιστή και αφού θα αγόραζα ,πήρα ένα cat8 , φυσικά έχετε απόλυτο δίκιο και δεν είδα ούτε mbps παραπάνω . Μάλλον φταίει το NOKIA που δεν τερματίζει η γραμμή . Να ενοχλήσω τη NOVA αφού σαν ελάχιστη αναφέρουν 970 και τυπική να τερματίζει η γραμμή μπας και μου αλλάξουν εξοπλισμό ; δεν εχει καν νοημα να ασχοληθεις.αν η γραμμη συγχρονιζει 1000 δεν θα δεις 1000 στο speedtest ετσι και αλλιως. για αυτο και το vdsl απο 100 το καναν 110 ωστε ο κοσμος να βλεπεις 100 στο speedtest. στα 1000 δεν γινεται να σου δωσουν παραπανω ωστε να κανεις speedtest και να δεις 1000. 7 hours ago, skoulas said: ΠΑΝΤΑ κοιτάμε την ταχύτητα που συγχρονίζει το router και όχι την ταχύτητα του speedtest.... Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πάνω από την ελάχιστη που αναφέρουν. Το speedtest "χάνει" άλλες φορές λίγο και άλλες πολύ... kai to speedtest θα σου δειξει το καθαρο και οχι μαζι με τα headers.ενω στα 1000 του router ειναι και Headers κτλ 7 hours ago, vandamme18aj said: Σωστό και αυτό . Η αλήθεια είναι δεν έχω τολμήσει ακόμα να ανοίξω ρυθμίσεις του modem μόνο όνομα και κωδικό wifi άλλαξα για να συγχρονίσουν όλες οι συσκευές που έχω στο σπίτι , ούτε έχω δοκιμάσει να κατεβάσω κάποιο μεγάλο αρχείο , περιμένω ενημέρωση από nvidia να δω την πραγματική δύναμη του δεν σημαινει οτι η nvidia θα σου δωσει 1000mbps κατεβασμα. καταλαβαινεις οτι αυτο δεν ειναι ευκολο ουτε θα ειχε νοημα για την Nvidia να δινει Full speed σε ολους.θα επρεπε να ειχε τεραστιο bandwidth και servers παντου.αλλα ναι δινει καλες ταχυτητες οπως και η apple κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CsIns Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Λογικά μόνο με ρούτερ που έχει ενσωματωμένο ont (δηλαδή και οπτική θύρα) αλλά και 2.5G θύρα Ethernet που σημαίνει ότι πρέπει και ο υπολογιστής να έχει ανάλογη θύρα. Τώρα όσο αφορά wifi... Μάλλον μόνο wifi 6E και πάνω εξοπλισμός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vandamme18aj Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Όπως είπα και στον τίτλο περισσότερο περιέργεια είναι και λιγότερο απογοήτευση . Πάντως το Modem που μου έδωσαν σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο τουλάχιστον σε wifi μιας και δυσκολεύεται με τόσες συσκευές . Οι πιο ''ευαίσθητες'' ήδη παρατήρησα ότι έχουν αποσυνδέσεις . Το σκ που θα έχω χρόνο θα δοκιμάσω να streamαρω plex και Kodi, αν τα βγάλει πέρα σε 4k ταινία με τη μία δεν θα ασχοληθώ άλλο . Ευχαριστώ για το χρόνο σας άλλη μια φορά , θα σας ξανά ενοχλήσω όταν αποφασίσω ότι αλλάζω εξοπλισμό κυρίως ont γιατί σε μόντεμ πάλι fritz θα πάρω (είχα 7350ax ). Καλημέρα σε όλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 7 hours ago, CsIns said: Λογικά μόνο με ρούτερ που έχει ενσωματωμένο ont (δηλαδή και οπτική θύρα) αλλά και 2.5G θύρα Ethernet που σημαίνει ότι πρέπει και ο υπολογιστής να έχει ανάλογη θύρα. Τώρα όσο αφορά wifi... Μάλλον μόνο wifi 6E και πάνω εξοπλισμός. σωστα.και για να δεις 1000 θα πρεπει να σου δωσουν κατι παραπανω απο 1000 mbit. αν σου δωσουν ακριβως 1000 θα παρεις λιγοτερο παλι στο speedtest 1 hour ago, vandamme18aj said: Όπως είπα και στον τίτλο περισσότερο περιέργεια είναι και λιγότερο απογοήτευση . Πάντως το Modem που μου έδωσαν σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο τουλάχιστον σε wifi μιας και δυσκολεύεται με τόσες συσκευές . Οι πιο ''ευαίσθητες'' ήδη παρατήρησα ότι έχουν αποσυνδέσεις . Το σκ που θα έχω χρόνο θα δοκιμάσω να streamαρω plex και Kodi, αν τα βγάλει πέρα σε 4k ταινία με τη μία δεν θα ασχοληθώ άλλο . Ευχαριστώ για το χρόνο σας άλλη μια φορά , θα σας ξανά ενοχλήσω όταν αποφασίσω ότι αλλάζω εξοπλισμό κυρίως ont γιατί σε μόντεμ πάλι fritz θα πάρω (είχα 7350ax ). Καλημέρα σε όλους να βαλεις απευθειας gpon router δεν μπορεις.αλλα ναι μπορεις να κρατησεις το Ont και να βαλεις ενα fritz!box πισω απο το ont για να κανει το router(θυρα wan) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα