MarioGr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Παίδες καλησπέρα, Παρήγγειλα Online μέσω ενός καταστήματος από Θεσσαλονίκη μεριά το οποίο έχει μεγάλη κινητικότητα σε Social Media (tik-tok) , και η κύρια δραστηριότητα του είναι η πώληση μεταχειρισμένων iPhone. Βλέποντας μία διαφήμιση που μου πέταξε και καθώς έψαχνα να παραγγείλω ένα a54 για τη γυναίκα μπήκα στο site του και το είδα σφραγισμένο στα 289€ όπου είναι και η καλύτερη τιμή της αγοράς για ετοιμοπαράδοτο , κάτω και απο BestPrice. Όλα καλά μέχρι εδώ, λαμβάνω επιβεβαίωση παραγγελίας , και μετά απο 2 ημέρες το κινητό μέσω ACS. Με το που ανοίγω το δέμα παρατηρώ μία απόδειξη απλή ταμειακής αναγράφοντας σαν είδος κινητό μεταχειρισμένο και τα 289€ που πλήρωσα. Μαζί ένα δελτίο παραγγελίας με το Imei και το μοντέλο χωρίς να αναγράφει κάτι επιπλέον. Παίρνω τηλέφωνο καπάκια και με διαβεβαιώνει ότι ισχύει κανονικά η 2ετή εγγύηση και ότι δεν υπάρχει θέμα. Κάνω το unboxing (το κουτί ήταν όντως σφραγισμένο αριστερά δεξιά ) και παρατηρώ χτύπημα πάνω στο frame του κινητού!! Καπάκια παίρνω τηλέφωνο ενημερώνω για το περιστατικό αυτό και μου λέει στείλε το μου πίσω και θα σου στείλω νέο. Αναμένω το νέο σήμερα όμως πόσο πιθανό είναι ένα Sealed κινητό να έχει χτύπημα αναρωτιέμαι? Εχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία σε σφραγισμένο κινητό? Ξέρω το θέμα μπάζει απο παντού όμως προχώρησα στην αγορά και δεν ξέρω αν αξίζει να το τρέξω παραπάνω το θέμα ..
NikosKallithea Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Εμενα απο ολα πιο πολυ μου αρεσει που σου δινει και εγγύηση δύο χρόνια
Moderators stormrain Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 5 ώρες πριν, MarioGr είπε Εχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία σε σφραγισμένο κινητό? Δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο σε σφραγισμενη συσκευη. Οταν σου ερθει η νεα συσκευη, ελεγξε το ΙΜΕΙ της μεσω της samsung, Γενικως δεν ειναι και παρα πολυ δυσκολο να "ξανασφραγιστει" ενα κινητο, ομως παρατηρω πως η συσκευη σου εχει και την περιμετρικη ζελατινα στο frame, το οποιο δεν παιζει να την ξανατοποθετησει καποιος. Το οτι η αποδειξη αναγραφει "μεταχειρισμενο", υποθετω θα ειναι για καποιον φορολογικο λογο που δεν καταλαβαινω απολυτα. 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εμενα απο ολα πιο πολυ μου αρεσει που σου δινει και εγγύηση δύο χρόνια Αν θεωρησουμε πως ειναι πραγματι καινουργια η συσκευη, τοτε ναι, εχει εγγυηση 2 χρονια. Την εγγυηση την λαμβανεις μεσω της Samsung με το ΙΜΕΙ της συσκευης, δεν περιμενεις να στην δωσει το καθε καταστημα λιανικης.
MarioGr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 23 λεπτά πριν, stormrain είπε Δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο σε σφραγισμενη συσκευη. Οταν σου ερθει η νεα συσκευη, ελεγξε το ΙΜΕΙ της μεσω της samsung, Γενικως δεν ειναι και παρα πολυ δυσκολο να "ξανασφραγιστει" ενα κινητο, ομως παρατηρω πως η συσκευη σου εχει και την περιμετρικη ζελατινα στο frame, το οποιο δεν παιζει να την ξανατοποθετησει καποιος. Το οτι η αποδειξη αναγραφει "μεταχειρισμενο", υποθετω θα ειναι για καποιον φορολογικο λογο που δεν καταλαβαινω απολυτα. Αν θεωρησουμε πως ειναι πραγματι καινουργια η συσκευη, τοτε ναι, εχει εγγυηση 2 χρονια. Την εγγυηση την λαμβανεις μεσω της Samsung με το ΙΜΕΙ της συσκευης, δεν περιμενεις να στην δωσει το καθε καταστημα λιανικης. Θυμάμαι πρόσφατα ότι ψάχνοντας για έναν φίλο που το κινητό είχε θέμα (Sammy)και δεν είχε απόδειξη ενώ ήταν εντός 2ετης εγγύησης βάση IMEI ότι απαραίτητο ήταν και η απόδειξη αγοράς από το κατάστημα. Και σκέφτομαι τώρα με την απόδειξη που αναγράφει μεταχειρισμενο κινητό, κατά πόσο θα βγάλω άκρη.. 5 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εμενα απο ολα πιο πολυ μου αρεσει που σου δινει και εγγύηση δύο χρόνια Ναι ο φίλος είναι πολύ εμπιστος. 1η και τελευταία που λέμε, το κάνει ξεκάθαρα για Φορολογικούς λόγους, όμως παραβρωμαει η υπόθεση και αν έπεφτε σε κάποιον περίεργο είτε ήταν κάποιο κινητό μεγάλης αξίας σίγουρα θα μπορούσε να τον τράβηξει
Fotia Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Η εταιρία καλύπτει την εγγύηση από την ημερομηνία κατασκευής που φαίνεται μέσω του ΙΜΕΙ . Απλά αν έχεις απόδειξη μετρά η εγγύηση από την ημέρα αγοράς ,και είναι και δική μας απόδειξη ότι δεν το κλέψαμε ,αν χρειαστεί Οσο αφορά το κατάστημα αν αλλάξει την συσκευή ,δεν μας αφορά τι κάνει με τα φορολογικά του .
MarioGr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 6 ώρες πριν, Fotia είπε Η εταιρία καλύπτει την εγγύηση από την ημερομηνία κατασκευής που φαίνεται μέσω του ΙΜΕΙ . Απλά αν έχεις απόδειξη μετρά η εγγύηση από την ημέρα αγοράς ,και είναι και δική μας απόδειξη ότι δεν το κλέψαμε ,αν χρειαστεί Οσο αφορά το κατάστημα αν αλλάξει την συσκευή ,δεν μας αφορά τι κάνει με τα φορολογικά του . Βάση ΙΜΕΙ δίνει 8/23 αγορά,το θέμα είναι ότι το κινητό δεν είναι EU και βλέπω σαν προορισμό πώλησης Brazil. Τον ηπιαμε νομίζω!
gianniz_k Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Στις 1/2/2024 στις 8:48 ΠΜ, MarioGr είπε Βάση ΙΜΕΙ δίνει 8/23 αγορά,το θέμα είναι ότι το κινητό δεν είναι EU και βλέπω σαν προορισμό πώλησης Brazil. Τον ηπιαμε νομίζω! Αργά το κατάλαβες αλλά ναι. Γράψε ποιο είναι το κατάστημα μπας και γλιτώσει κανένας άνθρωπος.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 31/01/2024 at 18:33, stormrain said: Δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο σε σφραγισμενη συσκευη. Οταν σου ερθει η νεα συσκευη, ελεγξε το ΙΜΕΙ της μεσω της samsung, Γενικως δεν ειναι και παρα πολυ δυσκολο να "ξανασφραγιστει" ενα κινητο, ομως παρατηρω πως η συσκευη σου εχει και την περιμετρικη ζελατινα στο frame, το οποιο δεν παιζει να την ξανατοποθετησει καποιος. Το οτι η αποδειξη αναγραφει "μεταχειρισμενο", υποθετω θα ειναι για καποιον φορολογικο λογο που δεν καταλαβαινω απολυτα. Αν θεωρησουμε πως ειναι πραγματι καινουργια η συσκευη, τοτε ναι, εχει εγγυηση 2 χρονια. Την εγγυηση την λαμβανεις μεσω της Samsung με το ΙΜΕΙ της συσκευης, δεν περιμενεις να στην δωσει το καθε καταστημα λιανικης. Δηλωνει μεταχειρισμενο γιατι ειναι κατω απο το αρθρο 45α..Με λιγα λογια αν το εχει παρει 200 ευρω το κινητο και το πουλαει 280 ,θα πληρωσει το μαγαζι σαν μεταχειρισμενο μονο στο κερδος του[φπα στα 80 ευρω αντι να πληρωσει 24% στα 280 ευρω ]..Σφραγισμενη συσκευη να την πουλας σαν μεταχειρισμενη για να αλλαξεις το αρθρο ειναι παρανομο φυσικα,εκτος και αν δεν ειναι σφραγισμενη και ειναι refurbished sealed..Λογικα refurbished η κινητα επιστροφων ειναι και εχει γινει reseal Αν στο αλλαξουν και η τιμη ειναι πχ 80 κατω απο best price ,εγω θα το κρατουσα παντως ,το θεμα ειναι να ειναι καλη η τιμη..Αλλα γραψε το μαγαζι ,δεν εγινε και κατι Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2024 από SOCRATIS1000 1
MarioGr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Το Brandphones είναι παιδιά, δεν ασχολήθηκα άλλο, το κινητό που ήρθε φαίνεται κούτα και χωρίς κάποιο ψεγαδι,αν τώρα βγει κάτι θα κάνω το σταυρό μου..Τώρα όσον αφορά το Brazil που φαίνεται να είναι το κινητό, χτύπησα το model number στο Google και είδα πολλά ίντερνετικα μαγαζιά τα οποία πουλάνε το συγκεκριμένο μοντέλο και στην κανονική του τιμή (340-350). Παθαμε και μάθαμε που λέμε, πότε ξανά από το συγκεκριμένο μαγαζί καθώς κάνει πολλές μαιμουδιες από ότι φαίνεται
sattack Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) To κινητό στην πίσω πλευρά του, κάτω, έχει χαραγμένο (πολύ αχνά φυσικα) το λογότυπο CE ? Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2024 από sattack
MarioGr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 12 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Δηλωνει μεταχειρισμενο γιατι ειναι κατω απο το αρθρο 45α..Με λιγα λογια αν το εχει παρει 200 ευρω το κινητο και το πουλαει 280 ,θα πληρωσει το μαγαζι σαν μεταχειρισμενο μονο στο κερδος του[φπα στα 80 ευρω αντι να πληρωσει 24% στα 280 ευρω ]..Σφραγισμενη συσκευη να την πουλας σαν μεταχειρισμενη για να αλλαξεις το αρθρο ειναι παρανομο φυσικα,εκτος και αν δεν ειναι σφραγισμενη και ειναι refurbished sealed..Λογικα refurbished η κινητα επιστροφων ειναι και εχει γινει reseal Αν στο αλλαξουν και η τιμη ειναι πχ 80 κατω απο best price ,εγω θα το κρατουσα παντως ,το θεμα ειναι να ειναι καλη η τιμη..Αλλα γραψε το μαγαζι ,δεν εγινε και κατι Υπάρχει τρόπος να δω αν είναι refurbished? Καθώς σε iPhone που είχα πάρει με το model number έλεγε ότι είναι refurbished.. 1 ώρα πριν, sattack είπε To κινητό στην πίσω πλευρά του, κάτω, έχει χαραγμένο (πολύ αχνά φυσικα) το λογότυπο CE ? Έχει από ότι βλέπω.. 1
sattack Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2024 15 λεπτά πριν, MarioGr είπε Έχει από ότι βλέπω.. Εντάξει. Αφού έχει το CE logo είσαι καλυμμένος για εγγύηση στην Ευρώπη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα