SnipeR Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Λοιπόν ιδού το πρόβλημά μου. Έχω φτιάξει όλες μου τις DivX ταινίες μέχρι τώρα με ξεχωριστούς υπότιτλους σε αρχεία srt. Μέχρι τώρα δε με ένοιαζε μέχρι που πήρα ένα DivX Player που δεν έχει VobSub Filters και το ερώτημά μου είναι το εξής: Πώς μπορώ να ενσωματώσω τους υπότιτλους στην ταινία; Είδα ότι υπάρχει ένα φίλτρο στο virtualdub/nandub που λέγεται subtitler και κάνει αυτή τη δουλειά αλλά με αυτό τον τρόπο μάλλον θα πρέπει να ξανακωδικοποιηθεί η ταινία από την αρχή και δεν έχω ιδέα τι bitrate είχε η καθεμία κλπ κλπ και θα είναι και πολύ χρονοβόρο. Υπάρχει καμιά καλύτερη μέθοδος ή πολλά ζητάω;
Dreamstorm Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δεν ζητάς πολλά, γίνεται αυτό που θες αλλά το θέμα έχει αναφερθεί αρκετές φορές. Με ένα search θα βρεις αυτό που θες. Ας τα ξαναπούμε για τελευταία φορά Δυστυχώς για να ενσωματώσεις μόνιμα υπότιτλους , θα πρέπει να κάνεις encode πάλι την ταινία. Θα χρειαστείς 3 προγράμματα: 1. gspot για να δεις τι ακριβώς bitrate έχει το avi 2. Virtualdub 3. vobsub Ανοίγεις το avi με το virtualdub και στον ήχο βάζεις direct stream copy. Αν έχεις ac3 ήχο χρησιμοποίησε το virtualdubmod. Στο video επέλεξε full processing mode και στα φίλτρα κάνε load το textsub_vd.vdf από gabest->vobsub και αυτό γιατί έχεις srt υπότιτλους. Αν δεν υπάρχει το φίλτρο εγκατέστησε πάλι το vobsub αλλά επέλεξε και τα φίλτρα για το virtualdub. Ετοιμοι οι υπότιτλοι, ρύθμισε τον codec με το bitrate που σου έδωσε το gspot στην επιλογή video->compression και είσαι έτοιμος. Preview για να δεις ότι όλα είναι εντάξει save as avi και περιμένεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 φυσικα λογω του οτι κανεις ξανακωδικοποιηση θα χασεις σε ποιοτητα,
VRaCh Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2004 πήρα ένα DivX Player που δεν έχει VobSub Filters Εννοείς επιτραπέζιο DivX player; Αν ναι, πες μας σε παρακαλώ μάρκα και μοντέλο, για να το έχουμε στα υπ΄όψιν, ή καλύτερα για να μην το έχουμε στα υπ΄όψιν
SnipeR Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Ναι αλλά έτσι δεν αποφεύγεται το reencode της ταινίας. Ψάχνωντας, βρήκα ότι το VobSub περιέχει ένα προγραμματάκι που λέγεται SubMux και λέει ότι είναι για να ενώνει ταινίες με υπότιτλους (ακόμα και αν αυτοί είναι text subs) αλλά για έναν άγνωστο λόγο δε μου δουλεύει. Μου φτιάχνει τα πρώτα 200κάτι kbytes και δείχνει μισό δευτερόλεπτο απ' την ταινία και μετά σταματάει. Το έχει δοκιμάσει κανείς;
cybereddie Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 to xw dokimasei, alla den douleuei me ola ta avi
VRaCh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2004 Ναι αλλά έτσι δεν αποφεύγεται το reencode της ταινίας. Ψάχνωντας' date=' βρήκα ότι το VobSub περιέχει ένα προγραμματάκι που λέγεται SubMux και λέει ότι είναι για να ενώνει ταινίες με υπότιτλους (ακόμα και αν αυτοί είναι text subs) αλλά για έναν άγνωστο λόγο δε μου δουλεύει. Μου φτιάχνει τα πρώτα 200κάτι kbytes και δείχνει μισό δευτερόλεπτο απ' την ταινία και μετά σταματάει. Το έχει δοκιμάσει κανείς;[/quote'] Το πρόγραμμα αυτό δεν σου κάνει γιατί κάνει ανάμιξη του αρχείου των υπότιτλων με το βίντεο, με τον ίδιο τρόπο που είναι αναμιγμένα η εικόνα και ο ήχος. Δεν ενσωματώνει του υπότιτλους στην εικόνα, άλλος τρόπος εκτός της επανακωδικοποίησης δεν υπάρχει.
metatron Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Ετοιμοι οι υπότιτλοι, ρύθμισε τον codec με το bitrate που σου έδωσε το gspot στην επιλογή video->compression και είσαι έτοιμος. re paidia exo ton 511 codec patao sto vitrual dub / video / compression... dialego ton codec moy...ton 511 ALLA POY VAZO TO BITRATE POY MOY DINEI TO GSPOT??? mia fora poy ekna tin metatopi gia na valo ypotitloy egine dialeksa apla ton codec kai to ekane...???(m@lakia mou???) poso pono apo to bitrate toy avi na to valo sto neo avi??? to megalitero megethos toy bitrate epireazei mono to megethos toy avi i' kai tipota allo??? eyxaristo kai perimeno ta fota sas!!! synexiste tin kali doylia!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 εκει που επιλεγεις τον codec, μολις τον μπλεδισεις(!) πατας configure και εκει βαζεις το bitrate. το μεγαλυτερο μεγεθος Bitrate ειναι και μεγαλυτερο μεγεθος αρχειου, αλλα και καλυτερη ποιοτητα εικονας.
peterp@n^ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Mporeis na enswmatwseis .srt ypotitlous me .avi me poly eukolo tropo xrisimopoiontas to OggMux Vevaia, me ton tropo auto to teliko arxeio sou tha ginei .ogm To video den tha pathei kamia metatropi, oute o hxos tou. Diladi den tha akolouthisoun kamia diadikasia sympiesis. Auto pou ousiastika ginetai einai na vazeis to .avi kai to .srt se ena neo container, to .ogm Gia na anaparageis vevaia .ogm tha xreiastei na egkatastiseis to DirectShow Ogg Vorbis Filter An to DivX Player pou les einai epitrapezio, tote ola ta parapanw mallon ta paravlepeis..
SnipeR Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Το DVD/MPEG4 Player μου είναι επιτραπέζιο, της Philips. Φίλε VRaCh, έχω την εντύπωση ότι δεν κυκλοφορούν DivX Players που να υποστηρίζουν VobSub Filters οπότε δεν είναι λόγος να το βάλεις στα μη υπ'όψιν. peterp@n^ το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνει λογικά και το submux του vobsub αλλά πρέπει να βρω πρώτα γιατί δε δουλεύει. Θα το ψάξω λίγο ακόμα πριν αρχίσω να ξανακωδικοποιώ από την αρχή τις περισσότερες ταινίες μου!
peterp@n^ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2004 eisai sigouros oti ama to kaneis me to submux meta xwris to Vobsub egkatestimeno tha sou paizoun oi upotitloi????? giati an oxi..
sotris99 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2007 Mporeis na enswmatwseis .srt ypotitlous me .avi me poly eukolo tropo xrisimopoiontas to OggMuxVevaia, me ton tropo auto to teliko arxeio sou tha ginei .ogm To video den tha pathei kamia metatropi, oute o hxos tou. Diladi den tha akolouthisoun kamia diadikasia sympiesis. Auto pou ousiastika ginetai einai na vazeis to .avi kai to .srt se ena neo container, to .ogm Gia na anaparageis vevaia .ogm tha xreiastei na egkatastiseis to DirectShow Ogg Vorbis Filter An to DivX Player pou les einai epitrapezio, tote ola ta parapanw mallon ta paravlepeis.. είσαι σίγουρος για αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.