webm0nst3r Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους και συγγνώμη εκ των προτέρων για το σεντόνι, Ανοίγω αυτό το post για να δω αν υπάρχουν εμπειρίες επί του θέματος, έτσι ώστε να βγάλω και εγώ μια άκρη για το πόσο χρόνο διαρκεί η όλη ιστορία. Τα πράγματα έχουν ως εξής: στις 26 Δεκεμβρίου έκανα μια αγορά από το skroutz.gr μέσω του καλαθιού του και το κατάστημα ήταν το You. Αγοράστηκε λοιπόν το λάπτοπ Huawei MateBook B3-520, το οποίο παρελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου, ανοίχτηκε 1 Γενάρη καθώς προοριζόταν για δώρο και στο άνοιγμα του διαπιστώθηκε ότι το πάνελ ήταν χτυπημένο (μόνο το πάνελ, το γυαλί ή το αλουμίνιο δεν είχαν κανένα σημάδι, οπότε λογικά ήταν λάθος του QC της Huawei και έφυγε έτσι). Επικοινώνησα με το Σκρουτζ, το οποίο με παρέπεμψε στο service της Huawei και καθώς τους ενημέρωσα ότι δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με το service μιας που η συσκευή ήταν DOA και το κατάστημα προσφέρει DOA, να γίνει η διαδικασία κανονικά, επιστροφή στο κατάστημα και αντικατάσταση με καινούργιο και έτσι έγινε αποστολή στο κατάστημα πίσω. Και από τότε σιγή, ούτε το Σκρουτζ, ούτε το You, ούτε το service της Huawei (το οποίο πρέπει να εγκρίνει την αντικατάσταση). Έστειλα ένα email σήμερα στο Σκρουτζ, που είναι η 16η εργάσιμη μέρα από την παραλαβή του σερβις, οπότε και νομικά πρέπει να μου δώσουν προσωρινή συσκευή αντικατάστασης, μιας που ούτε λάπτοπ έχω, ούτε τα χρήματά μου. Έχει λοιπόν κάποιος κάποια εμπειρία με τη διαδικασία του DOA μέσα από το καλάθι του Σκρούτζ και αν ναι, πόσο διαρκεί περίπου η όλη κατάσταση;
jim123 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Για εμένα μίλα όσο μπορείς με το σερβις/αντιπρόσωπο. Προσωπικά πολύ μεγάλο μπλέξιμο με το καλάθι του skroutz. Είχα παραγγείλει μια καρέκλα γραφείου και ενώ ήρθε κομπλέ, μου ήρθε σε ροζ αντί για μαύρη. Επι 2 βδομάδες επικοινωνούσα με το live chat κάθε μέρα και άκρη δεν έβγαινε, τηλέφωνο επικοινωνίας δεν υπήρχε τότε (νομίζω κάπου είδα οτι προστέθηκε ένα), mail απαντήθηκε η πρώτη επικοινωνία και μετά σιγή, και το κατάστημα υποστήριζε οτι εφόσον η παραγγελία ήταν μέσω skroutz, να μιλήσω με το skroutz και οτι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Τελικά αφού ηταν αντικαταβολή απλά έκανα άρνηση παραλαβής (να σημειωθεί οτι δεν έιχε ανοιχτεί καν το δέμα καθώς είχε τικαρισμένο το χρώμα απέξω και τον αντίστοιχο κωδικό προϊόντως) και παρείγγειλα εκτός skroutz από αλλού. Μετά απο κανα ενάμιση μήνα, με πήρε ο υπεύθυνος του καταστήματος με ύφος καθώς του γύρισε η καρέκλα και χρεώθηκε το κατάστημα τα μεταφορικά επιστροφής, του εξήγησα το όλο σκηνικό και μου είπε οτι το skroutz δεν είχε επικοινωνήσει με το κατάστημα και δεν γνώριζε το συμβάν. Είμαστε στο 8μηνο και το skroutz ακόμα δεν έχει απαντήσει κάποιο απο τα mail πάντως😂
webm0nst3r Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Μάλλον θα κανω ενα τηλεφωνο στην Huawei γιατι με το Σκρουτζ η κατάσταση ειναι τραγική μου απαντάνε απο το τμήμα επιστροφών, απαντάω στο ιδιο email και μου απαντάνε απο το Customer Care μετά οτι θα προωθήσουν το μηνυμα στο τμήμα επιστροφών
Raylan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, webm0nst3r είπε Καλησπέρα σε όλους και συγγνώμη εκ των προτέρων για το σεντόνι, Ανοίγω αυτό το post για να δω αν υπάρχουν εμπειρίες επί του θέματος, έτσι ώστε να βγάλω και εγώ μια άκρη για το πόσο χρόνο διαρκεί η όλη ιστορία. Τα πράγματα έχουν ως εξής: στις 26 Δεκεμβρίου έκανα μια αγορά από το skroutz.gr μέσω του καλαθιού του και το κατάστημα ήταν το You. Αγοράστηκε λοιπόν το λάπτοπ Huawei MateBook B3-520, το οποίο παρελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου, ανοίχτηκε 1 Γενάρη καθώς προοριζόταν για δώρο και στο άνοιγμα του διαπιστώθηκε ότι το πάνελ ήταν χτυπημένο (μόνο το πάνελ, το γυαλί ή το αλουμίνιο δεν είχαν κανένα σημάδι, οπότε λογικά ήταν λάθος του QC της Huawei και έφυγε έτσι). Επικοινώνησα με το Σκρουτζ, το οποίο με παρέπεμψε στο service της Huawei και καθώς τους ενημέρωσα ότι δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με το service μιας που η συσκευή ήταν DOA και το κατάστημα προσφέρει DOA, να γίνει η διαδικασία κανονικά, επιστροφή στο κατάστημα και αντικατάσταση με καινούργιο και έτσι έγινε αποστολή στο κατάστημα πίσω. Και από τότε σιγή, ούτε το Σκρουτζ, ούτε το You, ούτε το service της Huawei (το οποίο πρέπει να εγκρίνει την αντικατάσταση). Έστειλα ένα email σήμερα στο Σκρουτζ, που είναι η 16η εργάσιμη μέρα από την παραλαβή του σερβις, οπότε και νομικά πρέπει να μου δώσουν προσωρινή συσκευή αντικατάστασης, μιας που ούτε λάπτοπ έχω, ούτε τα χρήματά μου. Έχει λοιπόν κάποιος κάποια εμπειρία με τη διαδικασία του DOA μέσα από το καλάθι του Σκρούτζ και αν ναι, πόσο διαρκεί περίπου η όλη κατάσταση; Στο You πήρες κάνα τηλέφωνο?
1comment Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ αντίθετα όσες φορές επικοινώνησα (υπάρχει τηλέφωνο) ως καταναλωτής για επιστροφή ή απορία, μου απάντησαν αμέσως και το ενέκριναν. Επίσης αυτό που σου είπαν @jim123 από το κατάστημα ότι θα χρεωθούν επιστροφή, εφόσον ήταν μέσω καλαθιού σκρουτζ, δεν ισχύει. Τα μεταφορικά τα χρεώνεται το σκρουτζ. Εκτός αν παρήγγειλες από το σαητ απευθείας του εμπόρου και δεν θυμάσαι. Spoiler Και μιας και λέμε για καλάθι σκρουτζ, ετοιμαστείτε για νέες αυξήσεις στα πάντα. Μας έστειλε μεηλ η εταιρία (έχω κατάστημα) ότι από 1-2 ανεβαίνει η προμήθεια σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες περίπου 0,7% και θα υπάρχει νέο κόστος διαχείρισης παραγγελίας (λες και την διαχειρίζεται το σκρουτζ και όχι το κατάστημα) ως 0,50Ε για παραγγελίες ως 50Ε και από 30 κιλά και πάνω θα πάει +2Ε. Αυτά αφορούν τα καταστήματα αλλά είναι σίγουρο ότι θα τα περάσουν στους πελάτες ειδικά αν έχουν χαμηλές τιμές και μικρό κέρδος. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2024 από 1comment
webm0nst3r Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 23 λεπτά πριν, Raylan είπε Στο You πήρες κάνα τηλέφωνο? Πήρα και με έστειλαν στο Σκρουτζ από την στιγμή που έγινε η παραγγελία από το καλάθι τους 20 λεπτά πριν, 1comment είπε Εγώ αντίθετα όσες φορές επικοινώνησα (υπάρχει τηλέφωνο) ως καταναλωτής για επιστροφή ή απορία, μου απάντησαν αμέσως και το ενέκριναν. Επίσης αυτό που σου είπαν @jim123 από το κατάστημα ότι θα χρεωθούν επιστροφή, εφόσον ήταν μέσω καλαθιού σκρουτζ, δεν ισχύει. Τα μεταφορικά τα χρεώνεται το σκρουτζ. Εκτός αν παρήγγειλες από το σαητ απευθείας του εμπόρου και δεν θυμάσαι. Απόκρυψη περιεχομένων Και μιας και λέμε για καλάθι σκρουτζ, ετοιμαστείτε για νέες αυξήσεις στα πάντα. Μας έστειλε μεηλ η εταιρία (έχω κατάστημα) ότι από 1-2 ανεβαίνει η προμήθεια σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες περίπου 0,7% και θα υπάρχει νέο κόστος διαχείρισης παραγγελίας (λες και την διαχειρίζεται το σκρουτζ και όχι το κατάστημα) ως 0,50Ε για παραγγελίες ως 50Ε και από 30 κιλά και πάνω θα πάει +2Ε. Αυτά αφορούν τα καταστήματα αλλά είναι σίγουρο ότι θα τα περάσουν στους πελάτες ειδικά αν έχουν χαμηλές τιμές και μικρό κέρδος. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω. Γενικά μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα παράπονο μιλάμε για παρά πολλές παραγγελίες και πάντα ήταν σχεδόν άμεσοι, τώρα σε αυτήν την περίπτωση το πράγμα πήγε λάθος εξαρχής. θα κάνω ένα τηλέφωνο στην Huawei αύριο το πρωί γιατί τώρα έχουν κλείσει, να δούμε τι θα μου πουν από εκεί, μήπως έχει βγει το πόρισμα από το σέρβις.
Rebelos2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 45 λεπτά πριν, 1comment είπε Εγώ αντίθετα όσες φορές επικοινώνησα (υπάρχει τηλέφωνο) ως καταναλωτής για επιστροφή ή απορία, μου απάντησαν αμέσως και το ενέκριναν. Επίσης αυτό που σου είπαν @jim123 από το κατάστημα ότι θα χρεωθούν επιστροφή, εφόσον ήταν μέσω καλαθιού σκρουτζ, δεν ισχύει. Τα μεταφορικά τα χρεώνεται το σκρουτζ. Εκτός αν παρήγγειλες από το σαητ απευθείας του εμπόρου και δεν θυμάσαι. Απόκρυψη περιεχομένων Και μιας και λέμε για καλάθι σκρουτζ, ετοιμαστείτε για νέες αυξήσεις στα πάντα. Μας έστειλε μεηλ η εταιρία (έχω κατάστημα) ότι από 1-2 ανεβαίνει η προμήθεια σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες περίπου 0,7% και θα υπάρχει νέο κόστος διαχείρισης παραγγελίας (λες και την διαχειρίζεται το σκρουτζ και όχι το κατάστημα) ως 0,50Ε για παραγγελίες ως 50Ε και από 30 κιλά και πάνω θα πάει +2Ε. Αυτά αφορούν τα καταστήματα αλλά είναι σίγουρο ότι θα τα περάσουν στους πελάτες ειδικά αν έχουν χαμηλές τιμές και μικρό κέρδος. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω. Για να σας δω όλους εσάς που όταν το έκανε το eshop γράφατε λογύδρια επί 30 σελίδες. 1
nova_centurion Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Rebelos2018 είπε Και μιας και λέμε για καλάθι σκρουτζ, ετοιμαστείτε για νέες αυξήσεις στα πάντα. Μας έστειλε μεηλ η εταιρία (έχω κατάστημα) ότι από 1-2 ανεβαίνει η προμήθεια σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες περίπου 0,7% και θα υπάρχει νέο κόστος διαχείρισης παραγγελίας (λες και την διαχειρίζεται το σκρουτζ και όχι το κατάστημα) ως 0,50Ε για παραγγελίες ως 50Ε και από 30 κιλά και πάνω θα πάει +2Ε. Αυτά αφορούν τα καταστήματα αλλά είναι σίγουρο ότι θα τα περάσουν στους πελάτες ειδικά αν έχουν χαμηλές τιμές και μικρό κέρδος. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω. Καλησπέρα προτείνω να ανοιξείς νέο θέμα καθώς όπως βλέπω το 0,7% στις προμήθειες σημαίνει περί το 10% αύξηση στις υπάρχουσες αν δεν κάνω λάθος. Μαζί με το κόστος διαχείρισης παραγγελίας σημαίνει ότι η αύξηση είναι σημαντική. Το ότι το έθεσες εδώ που είναι άλλο θέμα δεν δίνει την ευκαιρία να το μάθουν οι αναγνώστες και είναι σαν να θάβεται ως θέμα.
Billator Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, webm0nst3r είπε Καλησπέρα σε όλους και συγγνώμη εκ των προτέρων για το σεντόνι, Ανοίγω αυτό το post για να δω αν υπάρχουν εμπειρίες επί του θέματος, έτσι ώστε να βγάλω και εγώ μια άκρη για το πόσο χρόνο διαρκεί η όλη ιστορία. Τα πράγματα έχουν ως εξής: στις 26 Δεκεμβρίου έκανα μια αγορά από το skroutz.gr μέσω του καλαθιού του και το κατάστημα ήταν το You. Αγοράστηκε λοιπόν το λάπτοπ Huawei MateBook B3-520, το οποίο παρελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου, ανοίχτηκε 1 Γενάρη καθώς προοριζόταν για δώρο και στο άνοιγμα του διαπιστώθηκε ότι το πάνελ ήταν χτυπημένο (μόνο το πάνελ, το γυαλί ή το αλουμίνιο δεν είχαν κανένα σημάδι, οπότε λογικά ήταν λάθος του QC της Huawei και έφυγε έτσι). Επικοινώνησα με το Σκρουτζ, το οποίο με παρέπεμψε στο service της Huawei και καθώς τους ενημέρωσα ότι δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με το service μιας που η συσκευή ήταν DOA και το κατάστημα προσφέρει DOA, να γίνει η διαδικασία κανονικά, επιστροφή στο κατάστημα και αντικατάσταση με καινούργιο και έτσι έγινε αποστολή στο κατάστημα πίσω. Και από τότε σιγή, ούτε το Σκρουτζ, ούτε το You, ούτε το service της Huawei (το οποίο πρέπει να εγκρίνει την αντικατάσταση). Έστειλα ένα email σήμερα στο Σκρουτζ, που είναι η 16η εργάσιμη μέρα από την παραλαβή του σερβις, οπότε και νομικά πρέπει να μου δώσουν προσωρινή συσκευή αντικατάστασης, μιας που ούτε λάπτοπ έχω, ούτε τα χρήματά μου. Έχει λοιπόν κάποιος κάποια εμπειρία με τη διαδικασία του DOA μέσα από το καλάθι του Σκρούτζ και αν ναι, πόσο διαρκεί περίπου η όλη κατάσταση; Εφόσον διαπιστώθηκε πρόβλημα, ανοίγεις κατευθείαν έτοιμα επιστροφής, επισυνάπτεις φωτογραφίες (ιδανικά ΠΑΝΤΑ είναι να υπάρχει unboxing video ) του προβλήματος και σου στέλνουν prepaid label το Skroutz. Ζητάς τα λεφτά σου πίσω ή αντικατάσταση. Αν δεν προχωρήσεις ΕΣΥ την επιστροφή μέσα από το σύστημα τους δεν πρόκειται να βγάλεις ποτέ άκρη ή θα καθυστερήσει πολύ. Τώρα στο σημείο που έφτασες δεν ξερω τι επιλογές μπορεί να έχεις. Ήταν λάθος η αντιμετώπιση σου εξ αρχής. Αγοράζουμε από το έξυπνο καλάθι για να αποφύγουμε καταστάσεις που μόλις περιγράφεις. Εγώ το έκανα ακριβώς πριν 20 μέρες, αγόρασα πλυντήριο από το έξυπνο καλάθι ήρθε χτυπημένο στην πλάτη (δεν επηρέαζε την χρήση μιας και δοκίμασα το πλυντήριο πρώτα, γιατί σκεφτόμουν να το κρατήσω με partial refund αλλά το φοβήθηκα για να μην εμφανίσει μελλοντικά προβλήματα) κατευθείαν άνοιξα case, την επόμενη μέρα ήρθαν και το πήραν. Το αρνητικό ήταν ότι η συνολική αντικατάσταση κράτησε 8 μέρες γιατί έπρεπε να γυρίσει πρώτα πίσω στο κατάστημα. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2024 από Billator
webm0nst3r Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, Billator είπε Εφόσον διαπιστώθηκε πρόβλημα, ανοίγεις κατευθείαν έτοιμα επιστροφής, επισυνάπτεις φωτογραφίες (ιδανικά ΠΑΝΤΑ είναι να υπάρχει unboxing video ) του προβλήματος και σου στέλνουν prepaid label το Skroutz. Ζητάς τα λεφτά σου πίσω ή αντικατάσταση. Αν δεν προχωρήσεις ΕΣΥ την επιστροφή μέσα από το σύστημα τους δεν πρόκειται να βγάλεις ποτέ άκρη ή θα καθυστερήσει πολύ. Τώρα στο σημείο που έφτασες δεν ξερω τι επιλογές μπορεί να έχεις. Ήταν λάθος η αντιμετώπιση σου εξ αρχής. Αγοράζουμε από το έξυπνο καλάθι για να αποφύγουμε καταστάσεις που μόλις περιγράφεις. Εγώ το έκανα ακριβώς πριν 20 μέρες, αγόρασα πλυντήριο από το έξυπνο καλάθι ήρθε χτυπημένο στην πλάτη (δεν επηρέαζε την χρήση μιας και δοκίμασα το πλυντήριο πρώτα) κατευθείαν άνοιξα case, την επόμενη μέρα ήρθαν και το πήραν. Το αρνητικό ήταν ότι η συνολική αντικατάσταση κράτησε 8 μέρες γιατί έπρεπε να γυρίσει πρώτα πίσω στο κατάστημα. Κοίτα αντικειμενικά η καθυστέρηση ήταν της τάξεως των 3 ημερών από την παραλαβή, από εκεί και πέρα ενημερώθηκε το Σκρουτζ 4η μέρα μετά την παραλαβή και η παραλαβή έγινε την 8η μέρα, σε αυτό δεν είχα επιλογή ήταν η πρώτη διαθέσιμη ημέρα μέρα για παραλαβή της συσκευής, ανοίχτηκε το case για επιστροφή ακριβώς όπως το περιέγραψες με φωτογραφίες και τα πάντα, οι φωτογραφίες που έβαλα είναι αυτές οπότε φαίνεται το πρόβλημα την ώρα του setup κιόλας
Billator Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 6 λεπτά πριν, webm0nst3r είπε Κοίτα αντικειμενικά η καθυστέρηση ήταν της τάξεως των 3 ημερών από την παραλαβή, από εκεί και πέρα ενημερώθηκε το Σκρουτζ 4η μέρα μετά την παραλαβή και η παραλαβή έγινε την 8η μέρα, σε αυτό δεν είχα επιλογή ήταν η πρώτη διαθέσιμη ημέρα μέρα για παραλαβή της συσκευής, ανοίχτηκε το case για επιστροφή ακριβώς όπως το περιέγραψες με φωτογραφίες και τα πάντα, οι φωτογραφίες που έβαλα είναι αυτές οπότε φαίνεται το πρόβλημα την ώρα του setup κιόλας Ωραία ζητάς επιστροφή (που λογικά έχεις κάνει) και full refund και όχι DOA εφόσον δεν βγάζεις άκρη. Δικιά τους δουλειά είναι να σε εξυπηρετήσουν. Απλά όσο πιο σύντομα γίνονται όλα τόσο πιο εύκολα βγάζεις άκρη.
webm0nst3r Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Μάλλον εκεί έκανα την βλακεία αντί να πω άλλαξα γνώμη εντός 14 ημερών πήγα στο παρέλαβα χαλασμένο προϊόν, είδωμεν θα πάρω αύριο στην Huawei και αν μέχρι Παρασκευή δεν μου έχουν απαντήσει για την συσκευή αντικατάστασης έχουν ξεκινήσει να φεύγουν καταγγελίες σε ΙΝΚΑ και συνήγορο του καταναλωτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα