Siaki999 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα σας , ενοικιαζα ένα διαμέρισμα από το 2019 κι με έπειτα από συμφωνία με τούς ιδιοκτήτες κι έχοντας τους χαρίσει 1 μήνα ενοίκιο (καθώς ήμουν πολύ τυπική κι δέχτηκα να τους προπληρωνω 1 μήνα μπροστά) και 2 προκαταβολές άδειασα το σπίτι κι ξενοικιασα. εκείνοι άλλαξαν το ρεύμα, έδωσα τα κλειδιά μπήκαν στο σπίτι και περιμένουμε 1 εβδομάδα τώρα και δεν έχουν προχωρήσει σε λύση του συμβολαίου. Επικοινώνησα μαζί τους κι μου είπαν ότι θα μιλήσουν με τον λογιστή κι να μην αγχώνομαι... Να σημειωθεί πως όταν ήρθαν στο σπίτι να τους παραδώσω τα κλειδιά λογοφέραμε καθώς μου ζήτησαν να τους πληρώσω τα εισιτήρια του ταξιδιού τους για να έρθουν ( με πίεζαν να ξενοικιασω σε μια εβδομάδα ενώ είχα πληρωσει για 2 μήνες μπροστά, παρόλα αυτά δεχτήκα γτ κι εγώ ήθελα να φύγω για λόγους υγείας) Φυσικά το αρνήθηκα κι στο τέλος τους είπα πως δες θα τους δώσω τα κλειδιά αν δεν το δεχτούν,από τη στιγμή που ακομα το σπίτι οικία μου. Ακόμα περιμένω να λύσουν το συμβόλαιο... Τι μπορώ να κάνω; Και τι μπορεί να μας κάνουν κι εκείνοι;
Ringo106 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Εξουσιοδότηση σε δικηγόρο να αναλάβει αυτός. Τίποτα λιγότερο ...
panagiotis54 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 δεν νομιζω πως εχεις εσυ καποιο προβλημα, αυτος θα φορολογειται σαν να εισπραττει ενοικιο απο σενα
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, Siaki999 said: Καλησπέρα σας , ενοικιαζα ένα διαμέρισμα από το 2019 κι με έπειτα από συμφωνία με τούς ιδιοκτήτες κι έχοντας τους χαρίσει 1 μήνα ενοίκιο (καθώς ήμουν πολύ τυπική κι δέχτηκα να τους προπληρωνω 1 μήνα μπροστά) και 2 προκαταβολές άδειασα το σπίτι κι ξενοικιασα. εκείνοι άλλαξαν το ρεύμα, έδωσα τα κλειδιά μπήκαν στο σπίτι και περιμένουμε 1 εβδομάδα τώρα και δεν έχουν προχωρήσει σε λύση του συμβολαίου. Επικοινώνησα μαζί τους κι μου είπαν ότι θα μιλήσουν με τον λογιστή κι να μην αγχώνομαι... Να σημειωθεί πως όταν ήρθαν στο σπίτι να τους παραδώσω τα κλειδιά λογοφέραμε καθώς μου ζήτησαν να τους πληρώσω τα εισιτήρια του ταξιδιού τους για να έρθουν ( με πίεζαν να ξενοικιασω σε μια εβδομάδα ενώ είχα πληρωσει για 2 μήνες μπροστά, παρόλα αυτά δεχτήκα γτ κι εγώ ήθελα να φύγω για λόγους υγείας) Φυσικά το αρνήθηκα κι στο τέλος τους είπα πως δες θα τους δώσω τα κλειδιά αν δεν το δεχτούν,από τη στιγμή που ακομα το σπίτι οικία μου. Ακόμα περιμένω να λύσουν το συμβόλαιο... Τι μπορώ να κάνω; Και τι μπορεί να μας κάνουν κι εκείνοι; Ούτε μπορείς ούτε χρειάζεται να κάνεις κάτι, αυτοί θα έχουν πρόβλημα. Αν οι ιδιοκτήτες δεν δηλώσουν τη λύση στο taxis τότε η εφορία θα θεωρεί ότι η μίσθωση είναι ακόμα ενεργή και θα τους ζητάει τον ανάλογο φόρο, ή αν την δηλώσουν εκπρόθεσμα (έχουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα) θα τους επιβληθεί πρόστιμο 100€. Επίσης το μόνο που θα μπορούσαν να σας κάνουν είναι να ισχυριστούν πως μένετε ακόμα μέσα και να ζητήσουν νοίκια, χλωμό βέβαια αν πήραν το ρεύμα στο όνομα τους, είναι σίγουρο αυτό? Έχεις τσεκάρει τον αριθμό παροχής στο site του ΔΕΔΔΗΕ και αντί για το δικό σας βγάζει το δικό τους όνομα? Κανονικά θα έπρεπε την ίδια μέρα που το παρέδωσες να είχες ζητήσει διακοπή από τον πάροχο σου. 2
Siaki999 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Ναι το έχω τσεκαρει, μου έχει έρθει κι ο τελικός λογαριασμός. Έχει αλλάξει η παροχή, δεν είναι στο όνομα μου πια.
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 17 minutes ago, Siaki999 said: Ναι το έχω τσεκαρει, μου έχει έρθει κι ο τελικός λογαριασμός. Έχει αλλάξει η παροχή, δεν είναι στο όνομα μου πια. Ωραία. Εσύ όπως και να χει δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι. 1
G.bar Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 15 ώρες πριν, Ringo106 είπε Εξουσιοδότηση σε δικηγόρο να αναλάβει αυτός. Τίποτα λιγότερο ... Αυτό που κάποιοι νομίζουν οτι έχουμε το τηλέφωνο του δικηγόρου στις αγαπημένες επαφές και ένα 500αρικο έτοιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο…. 1
Ringo106 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 3 ώρες πριν, G.bar είπε Αυτό που κάποιοι νομίζουν οτι έχουμε το τηλέφωνο του δικηγόρου στις αγαπημένες επαφές και ένα 500αρικο έτοιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο…. Μην πας στον Κουγια εσύ . 12.000 δικηγόρους έχει ο σύλλογος Αθήνας . Υπάρχουν και σωστοί και τίμιοι . Σου συστήνω με pm ξάδερφο . Αν αρχίσουν οι ιδιοκτήτες να αξιώνουν ενοίκια ή κάνουν μήνυση για ζημιές στο διαμέρισμα αφού δεν έχουν παραλάβει τα κλειδιά ακόμα ; Θα πας εσύ για μάρτυρας ; Εύκολα συμβουλεύεις τους άλλους για δικά τους προβλήματα βλέπω …
JakeKaufman Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 4 hours ago, G.bar said: Αυτό που κάποιοι νομίζουν οτι έχουμε το τηλέφωνο του δικηγόρου στις αγαπημένες επαφές και ένα 500αρικο έτοιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο…. Είναι η κλασσικη απάντηση του μέσου insomniac: πήγαινε σε δικηγόρο ή κάνε μήνυση. 0 επαφή με την πραγματικότητα 1
Siaki999 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Part2 ολοφρεσκο 21:55 Τόσες μέρες , αφότου τους έχω παραδώσει κλειδιά και σπίτι ήταν εξαφανισμένοι. Μόλις μου έστειλε μνμ και προσπαθεί να βγάλει ζημιές κάποιες από το μυαλό τς και κάποιες που υπήρχαν πριν την ενοικίαση Έχει στείλει καμία 10αρια μηνύματα τα οποία δεν έχω ανοίξει... Λογικά το πρωί θα έχει και part3 Παιδιά,είναι ο χειρότερος ιδιοκτήτης που θα μπορούσε να έχει κανείς...με όλες τις έννοιες. Έχει τόσα φράγκα και προσπαθεί να βγάλει από μια φοιτήτρια... Εξακολουθεί να μην έχουν κάνει λύση συμβολαίου.. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2024 από Siaki999
Nabuko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Στις 30/1/2024 στις 4:03 ΜΜ, Siaki999 είπε Τι μπορώ να κάνω; Να μην πληρώνεις το ενοίκιο. Στις 30/1/2024 στις 4:03 ΜΜ, Siaki999 είπε Και τι μπορεί να μας κάνουν κι εκείνοι; Να σου κάνουν έξωση.
Siaki999 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 6 ώρες πριν, Nabuko είπε Να μην πληρώνεις το ενοίκιο. Να σου κάνουν έξωση. Έχω αποχωρήσει από το διαμέρισμα. Περιμένω να κάνουν λύση μισθωτηριου...αλλά προφανώς το καθυστερούν γτ προσπαθούν να τα αρπάξουν...
dchatz Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Αν ο άλλος είναι δικομανής και έχει φράγκα για δικηγόρους-δικαστήρια μπορεί να απαιτήσει όλα τα νοίκια μέχρι τη λήξη του συμβολαίου λόγω μονομερούς αθέτησης του συμβολαίου από τον ενοικιαστή. Κοινώς να υποστηρίξει ότι ο ενοικιαστής έφυγε μόνος του χωρίς να του ζητηθεί. Κανονικά σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης θέλει το σπίτι πριν τη λήξη του συμβολαίου και ο ενοικιαστής συμφωνεί (ή το ανάποδο), πρέπει πριν την αποχώρηση να ζητηθεί επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ότι επιθυμεί (ή συμφωνεί) να φύγει ο ενοικιαστής από το σπίτι και κατά την αποχώρηση να δηλωθεί σε χαρτί η ημερομηνία αποχώρησης και να γίνει υπογραφή από τον ιδιοκτήτη ότι δεν έχει κάποια άλλη απαίτηση. Υπερβολικά όλα αυτά αλλά όλα είναι πιθανά όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που δε τους ξερεις.
nick_souvlaki Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 18 minutes ago, dchatz said: Αν ο άλλος είναι δικομανής και έχει φράγκα για δικηγόρους-δικαστήρια μπορεί να απαιτήσει όλα τα νοίκια μέχρι τη λήξη του συμβολαίου λόγω μονομερούς αθέτησης του συμβολαίου από τον ενοικιαστή. Κοινώς να υποστηρίξει ότι ο ενοικιαστής έφυγε μόνος του χωρίς να του ζητηθεί. Κανονικά σε περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης θέλει το σπίτι πριν τη λήξη του συμβολαίου και ο ενοικιαστής συμφωνεί (ή το ανάποδο), πρέπει πριν την αποχώρηση να ζητηθεί επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη ότι επιθυμεί (ή συμφωνεί) να φύγει ο ενοικιαστής από το σπίτι και κατά την αποχώρηση να δηλωθεί σε χαρτί η ημερομηνία αποχώρησης και να γίνει υπογραφή από τον ιδιοκτήτη ότι δεν έχει κάποια άλλη απαίτηση. Υπερβολικά όλα αυτά αλλά όλα είναι πιθανά όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που δε τους ξερεις. Μα λέει ότι μένει από το 2019. Άρα φαντάζομαι ότι έχει περάσει η τριετία που λογικά είχαν στο αρχικό συμβόλαιο, και συνέχισε το ίδιο σιωπηρα... ας μας πει. 15 hours ago, Siaki999 said: Part2 ολοφρεσκο 21:55 Τόσες μέρες , αφότου τους έχω παραδώσει κλειδιά και σπίτι ήταν εξαφανισμένοι. Μόλις μου έστειλε μνμ και προσπαθεί να βγάλει ζημιές κάποιες από το μυαλό τς και κάποιες που υπήρχαν πριν την ενοικίαση Έχει στείλει καμία 10αρια μηνύματα τα οποία δεν έχω ανοίξει... Λογικά το πρωί θα έχει και part3 Παιδιά,είναι ο χειρότερος ιδιοκτήτης που θα μπορούσε να έχει κανείς...με όλες τις έννοιες. Έχει τόσα φράγκα και προσπαθεί να βγάλει από μια φοιτήτρια... Εξακολουθεί να μην έχουν κάνει λύση συμβολαίου.. Πόση διάρκεια είχε το αρχικό συμβόλαιο και είχες κάνει κάποιο νέο συμβόλαιο με νέα διάρκεια;
dchatz Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε Μα λέει ότι μένει από το 2019. Άρα φαντάζομαι ότι έχει περάσει η τριετία που λογικά είχαν στο αρχικό συμβόλαιο, και συνέχισε το ίδιο σιωπηρα... ας μας πει. Πόση διάρκεια είχε το αρχικό συμβόλαιο και είχες κάνει κάποιο νέο συμβόλαιο με νέα διάρκεια; σιωπηρά = δεν είχε δηλωθεί ούτε στην ΑΑΔΕ; γιατί και η απλή δήλωση στην ΑΑΔΕ και αποδοχή από το άλλο μέρος είναι σα να έχει γίνει συμφωνία αφού γίνεται αποδοχή και από τα 2 μέρη (ένας δηλώνει, άλλος αποδέχεται) Έχω ίδια περίπτωση και κάθε χρόνο δηλώνεται ανανέωση στην ΑΑΔΕ. Αν δε γίνει πρέπει τα λεφτά να δίνονται μαύρα και είναι και παράνομο. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από dchatz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα