Dimitris_1981 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 20 ώρες πριν, oldnew είπε Αυτό κατάφερε η apple. Να πληρώνεις 1000-1500€ το χρόνο για τηλέφωνο. Θες δε θες σε κανει target apple democraphic, target demographic =μ@λ@κ@ς δηλαδή.. Ολοι οι υπόλοιποι ειδαν το τεράστιο ποσοστό αισχροκερδιας και ακολούθησανε, κορόιδα ηταν? Θύμα ο καταναλωτής. Μπράβο στους κατανάλωτες που κανανε μια μικρη εταιρεία που ουτε εργοστάσια δεν εχει (τα πάντα τα παραγγείλνει αλλου, μονο σχεδιάζει και διαφημίζει), την πλουσιότερη εταιρεία του κόσμου, μπροστά απο εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων με εργοστάσια και 1000δες εργαζόμενους, εταιρείες πετρελαίου κλπ. Τελικά να πουλας αερα είναι το target demographic. Πηγή :https://newsroom.arm.com/arm-official-history Επίσης με τρομάζει η λογική σου. Δηλαδή τα εμβληματικά κτίρια του Τσίλερ στην Αθήνα δεν είναι τίποτα αφού τα έδινε σε εργολάβους να τα φτιάξουν..... Η Apple σχεδιάζει προϊόντα και εμπειρία χρήσης. Αν δεν ήταν αυτή πιθανόν ακόμα με Symbian OS και φιδάκι θα ήσουν. Όπου υπάρχουν έτοιμα components τα αγοράζει (Φακούς Zeiss - Αισθητήρες Sony - 5G Qualcomm). Όπου δεν υπάρχει αυτό που θέλει, το σχεδιάζει και ζητάει να της το φτιάξουν (πχ Οθόνες σε Samsung/Lg CPU TMSC ), ένω δεν έχει πρόβλημα να πεί στην Samsung θέλω πχ να μου βάλεις το ίδιο coating με την οθόνη του S24 . H Fabless στρατηγική δεν είναι κάποια εφεύρεση της Apple. πχ. στο 5G Chip/modem επειδή αυτό που προσπαθεί να φτιάξει δεν είναι καλό ακόμα προτιμάει να μην βάλει στην συσκευή της κακό HW. Αντίθετα η Samsung μας είχε διαλύσει με τους Exynos που ακόμα δεν έχουν φτάσει τους SnapDragon. Τέλος περί αισχροκέρδειας όλα είναι σχετικά. Η Apple έχει πουλήσει περίπου 3 δις συσκευές iphone (από το 2007) και έχει 1,5 δις ενεργές. Όταν δεν χρειάζεται να αλλάζεις κάθε 1-2 χρόνια συσκευή και αν το κάνεις ή την πουλάς ή την δωρίζεις. Όταν έχει 5-7 χρόνια Software Updates και σχεδόν 10 χρόνια Security Updates με επεξεργαστές που αντέχουν το SW της. Ποιος νομίζεις ότι είναι πιο φθηνός. Φυσικά και όλες οι εταιρίες θέλουν το μέγιστο κέρδος. Καλωσήρθες στον καπιταλισμό. 2
silentstorm Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, eko13 είπε Τα εχω με την Απλ γιατι αυτη τα εκανε πρωτα🤣 Νομίζω πως ποτε δεν είχε η Apple ραδιόφωνο στα κινητά της οπότε σ' αυτό δεν μπορείς να την κατηγορήσεις ότι το σταμάτησε για να ακολουθήσουν οι άλλοι. Εχει 100% ευθύνη στην αφαίρεση του φορτιστή...(μεγάλη μ...κια για μενα και στο λέει χρήστης iphone) Η Samsung (οσο έπαιρνα συσκευές της) είχε παλιά στις ναυαρχίδες της ραδιοφωνο (όπως και κάρτα μνήμης που επανέφερε για λίγο καιρό μετα από το αποτυχημένο Νοτε 5) και το έκοψε απο κεί αφήνοντας το στις medium budget συσκευές. Επίσης η Νοκια είχε στα symbian radio tuner, για τις άλλες εταιρίες δεν ξέρω. Προσωπικά θεωρώ χειρότερο και απόλυτα υποκριτικό να κοροϊδευεις τον ανταγωνιστή σου για μια εφήμερη αρπαγή πελατών (Sammy) και μετά από 1 χρόνο να τα κάνεις και εσυ παρά αυτόν που ξεκίνησε την κακιά μόδα (apple). Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από silentstorm 2
oldnew Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Dimitris_1981 said: Πηγή :https://newsroom.arm.com/arm-official-history Επίσης με τρομάζει η λογική σου. Δηλαδή τα εμβληματικά κτίρια του Τσίλερ στην Αθήνα δεν είναι τίποτα αφού τα έδινε σε εργολάβους να τα φτιάξουν..... Η Apple σχεδιάζει προϊόντα και εμπειρία χρήσης. Αν δεν ήταν αυτή πιθανόν ακόμα με Symbian OS και φιδάκι θα ήσουν. Όπου υπάρχουν έτοιμα components τα αγοράζει (Φακούς Zeiss - Αισθητήρες Sony - 5G Qualcomm). Όπου δεν υπάρχει αυτό που θέλει, το σχεδιάζει και ζητάει να της το φτιάξουν (πχ Οθόνες σε Samsung/Lg CPU TMSC ), ένω δεν έχει πρόβλημα να πεί στην Samsung θέλω πχ να μου βάλεις το ίδιο coating με την οθόνη του S24 . H Fabless στρατηγική δεν είναι κάποια εφεύρεση της Apple. πχ. στο 5G Chip/modem επειδή αυτό που προσπαθεί να φτιάξει δεν είναι καλό ακόμα προτιμάει να μην βάλει στην συσκευή της κακό HW. Αντίθετα η Samsung μας είχε διαλύσει με τους Exynos που ακόμα δεν έχουν φτάσει τους SnapDragon. Τέλος περί αισχροκέρδειας όλα είναι σχετικά. Η Apple έχει πουλήσει περίπου 3 δις συσκευές iphone (από το 2007) και έχει 1,5 δις ενεργές. Όταν δεν χρειάζεται να αλλάζεις κάθε 1-2 χρόνια συσκευή και αν το κάνεις ή την πουλάς ή την δωρίζεις. Όταν έχει 5-7 χρόνια Software Updates και σχεδόν 10 χρόνια Security Updates με επεξεργαστές που αντέχουν το SW της. Ποιος νομίζεις ότι είναι πιο φθηνός. Φυσικά και όλες οι εταιρίες θέλουν το μέγιστο κέρδος. Καλωσήρθες στον καπιταλισμό. Εγω δεν είπα ότι δεν φτιάχνει καλά προϊόντα η apple, είπα οτι αισχροκερδει, πουλώντας 3 και 4 φορες πάνω απο οσο θα μπορούσε να πουλαει ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ με αποτέλεσμα να γίνει η ποιο κερδοφόρα εταιρεία του πλανήτη, και ν1 κάποια στιγμή. Ότι υπάρχουν και αλλοι που αισχροκερδουν δεν αναιρεί το επιχείρημα. Το ανέφερα και ο ίδιος, πλέον ολες οι εταιρείες κινητών το ίδιο κάνουν σε μικρότερο βαθμό ίσως. Δε χρειάζεται να πας σε παραδείγματα ατυχα, Τσίλερ κλπ. Δεν είναι ν1 στον πλανήτη σε κερδοφορία αυτες. Τώρα πλέον δεν φαίνεται αυτό, γιατί ανεβασαν όλοι τις τιμες σε επιπεδο apple. Και κοψανε τα πάντα (αντίγραφοντας μάντεψε ποια εταιρία) , φορτιστες, ραδιόφωνα, microsd, δε συζητάμε για υπέρυθρες, βισμα κλπ. Δε λέω οτι χρειάζονται ολα αυτα, δεν είμαι παλαιοημερολογητης. Οταν κόβεις ολα αυτα και πας την τιμη χ4 κάτι δεν παει καλα, και αν δεν είσαι μέτοχός το καταλαβαίνεις. Η apple καινοτομησε μια φορά και εναν καιρο με το iphone. Σε κάποιους τομείς αν εισαι ο πρώτος που κάνει κατι, τελείωσε το παραμύθι, έφτιαξε το apple store, έγινε παγκοσμίο μονοπώλιο, ( στο ios) θα κονομαει μια ζωή και θα ειναι στα δικαστήρια μονίμως μην τυχόν και επιτρέψει αλλα Store σε άλλους και χασει την υπερκεροφορια. Απο εκει και πέρα το μάρκετινγκ της εχει μετατρέψει τους κατόχους σε τσαμπα παπαγάλους διαφήμιστες. Πείτε οτι θέλετε αλλα οποίος ψαξει λίγα χρόνια πίσω, θα δει μονος του, οταν η apple για 2-3 χρονια καθυστερούσε να μεγαλώσει τις οθόνες διαφήμιζε ότι η οθονη πάνω απο 3.5 ίντσες ειναι άβολη γιατί δεν φτάνει το δάχτυλο παντού. Τα android ηταν παντόφλες και η apple δε θα χαλάσει ποτέ την εμπειρία χρήσης με μεγάλες οθόνες. Οι χρήστες το αναπαράγαν ως τσαμπα διαφήμιστες και παίρναν ιερο όρκο οτι δεν θέλουν μεγαλύτερη οθόνη. Κοιτάξτε τωρα τι οθόνες έχετε αυτη τη στιγμη όλοι και κοιτάξτε τι γράφατε τότε. Μην αναφερθούμε σε oled, σε ξεκλείδωμα apple store κλπ. Ο φανμποισμος κανει κακο. Κακώς βέβαια επαναλαμβάνομαστε, η συζήτηση αυτή εχει γίνει άπειρες φορές, και οι "μέτοχοι" παντα αντιδρούν αλλα το έφερε η κουβέντα. Η apple ειναι ο γκαλης των εταιρειών κινητών. Αντι για γκαλοσημο, θα επρεπε να πληρώνουν appleοσημο.. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από oldnew 1
leonidasetsi Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Εδω έρχονται και κουμπώνουν εταιρίες τυπου xiaomi και ο κινέζος να αναλάβει freewares με ads και διανομή προσωπικών δεδομένων στην Ασία. Λογικά το software & devs πληρώνουν και αυτοί εκει στη samsung, δεν δουλεύουν τσάμπα.
apos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, hellghan είπε Σε 2 χρόνια έχουμε καιρό τι θα προσφέρουν και σε τι τιμή. Τώρα είναι τσάμπα κουβέντα Ε, καλά κι εσύ Τώρα βγήκε το άρθρο, εκτιμήσεις κάνουμε. Στο Insomnia είσαι! 😜 5 ώρες πριν, hellghan είπε Ράδιο υπάρχει μέσω ίντερνετ. Τo fm δεν υπάρχει σε συσκευή πολλά χρόνια τώρα. Η ελάχιστος χώρος πλέον χωρίς sd είναι τα 128gb και η Samsung/Apple τα ξεκινάνε από 256gb. ΠΟΣΟ ΘΕΣ; Θύρα ακουστικών βγήκε αλλά μπορείς με καλώδιο type c. ή και Bluetooth. Αποσπώμενη μπαταρία χάθηκε και πληρώνεις 60€ για μια αλλαγή στα 4 με 5 χρόνια. Η αλλαγή των λαδιών στο σκούτερ είναι ποιο εύκολη και τα αλλάζω ανά 4 μήνες και δίνω 20€. Κλάμα για το κλάμα Κι εμένα η τοποθέτηση στην οποία απάντησες είχε λίγο περισσότερο " γκρίνια" από τα γούστα μου, όμως ούτε και η προσέγγιση "ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα" με εκφράζει. Ναι μεν κάποιες αλλαγές ήρθαν για να μείνουν για καλό (πχ κατάργηση του Flash player), όμως είναι δεδομένο ότι όλες ξεκινούν από εμπορικές και μόνο στρατηγικές, που αν τύχει και αποδειχθούν καλές και για τον καταναλωτή, έχει καλώς. Το ράδιο δεν υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά κάποια στιγμή κάποιος το κατήργησε, οπότε η κουβέντα τότε είχε άλλη βάση (εμένα δεν με απασχολεί, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα προσωπικά γούστα). Η SD για μένα καλώς καταργήθηκε, όμως το "πόσο θες" δεν είναι απάντηση, γιατί από την άλλη υπάρχει τεράστια εκμετάλλευση στο κομμάτι του αποθηκευτικού χώρου. Τον χρεώνουν πανάκριβα. Κτλ κτλ. Αν θεωρούμε άκριτα την αντίδραση σε κάθε αλλαγή/κατάργηση μόνο boomer-ιά (γιατί προφανώς κάποιες αντιδράσεις είναι), θα πρέπει να θεωρήσουμε φυσιολογικά και ξεφτυλίκια τύπου κατάργηση του φορτιστή για... περιβαλλοντικούς λόγους. Και άλλα πολλά, προφανώς. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από apos
morfeas-dsl- Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Αυτοί και η BMW που ήθελε συνδρομή για θερμαινόμενα καθίσματα, είναι τζιμανια! Τέρατα γνώσεων!
apos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, oldnew είπε Εγω δεν είπα ότι δεν φτιάχνει καλά προϊόντα η apple, είπα οτι αισχροκερδει, πουλώντας 3 και 4 φορες πάνω απο οσο θα μπορούσε να πουλαει ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ με αποτέλεσμα να γίνει η ποιο κερδοφόρα εταιρεία του πλανήτη, και ν1 κάποια στιγμή. Ότι υπάρχουν και αλλοι που αισχροκερδουν δεν αναιρεί το επιχείρημα. Το ανέφερα και ο ίδιος, πλέον ολες οι εταιρείες κινητών το ίδιο κάνουν σε μικρότερο βαθμό ίσως. Δε χρειάζεται να πας σε παραδείγματα ατυχα, Τσίλερ κλπ. Δεν είναι ν1 στον πλανήτη σε κερδοφορία αυτες. Τώρα πλέον δεν φαίνεται αυτό, γιατί ανεβασαν όλοι τις τιμες σε επιπεδο apple. Και κοψανε τα πάντα (αντίγραφοντας μάντεψε ποια εταιρία) , φορτιστες, ραδιόφωνα, microsd, δε συζητάμε για υπέρυθρες, βισμα κλπ. Δε λέω οτι χρειάζονται ολα αυτα, δεν είμαι παλαιοημερολογητης. Οταν κόβεις ολα αυτα και πας την τιμη χ4 κάτι δεν παει καλα, και αν δεν είσαι μέτοχός το καταλαβαίνεις. Η apple καινοτομησε μια φορά και εναν καιρο με το iphone. Σε κάποιους τομείς αν εισαι ο πρώτος που κάνει κατι, τελείωσε το παραμύθι, έφτιαξε το apple store, έγινε παγκοσμίο μονοπώλιο, ( στο ios) θα κονομαει μια ζωή και θα ειναι στα δικαστήρια μονίμως μην τυχόν και επιτρέψει αλλα Store σε άλλους και χασει την υπερκεροφορια. Απο εκει και πέρα το μάρκετινγκ της εχει μετατρέψει τους κατόχους σε τσαμπα παπαγάλους διαφήμιστες. Πείτε οτι θέλετε αλλα οποίος ψαξει λίγα χρόνια πίσω, θα δει μονος του, οταν η apple για 2-3 χρονια καθυστερούσε να μεγαλώσει τις οθόνες διαφήμιζε ότι η οθονη πάνω απο 3.5 ίντσες ειναι άβολη γιατί δεν φτάνει το δάχτυλο παντού. Τα android ηταν παντόφλες και η apple δε θα χαλάσει ποτέ την εμπειρία χρήσης με μεγάλες οθόνες. Οι χρήστες το αναπαράγαν ως τσαμπα διαφήμιστες και παίρναν ιερο όρκο οτι δεν θέλουν μεγαλύτερη οθόνη. Κοιτάξτε τωρα τι οθόνες έχετε αυτη τη στιγμη όλοι και κοιτάξτε τι γράφατε τότε. Μην αναφερθούμε σε oled, σε ξεκλείδωμα apple store κλπ. Ο φανμποισμος κανει κακο. Κακώς βέβαια επαναλαμβάνομαστε, η συζήτηση αυτή εχει γίνει άπειρες φορές, και οι "μέτοχοι" παντα αντιδρούν αλλα το έφερε η κουβέντα. Η apple ειναι ο γκαλης των εταιρειών κινητών. Αντι για γκαλοσημο, θα επρεπε να πληρώνουν appleοσημο.. Σύμφωνοι για τον fanboyσμό, όμως να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι και λύση να "ξεμπερδεύουμε" με τον χαρακτηρισμό αυτόν όταν δεν συμφωνούμε. Προσωπικά δεν καλύφθηκα από όλα σου τα επιχειρήματα και θεωρώ ότι σε κάποια δεν απαντάς επαρκώς, ώστε να δεχθώ τον χαρακτηρισμό (όχι ότι πήγε προς εμένα, καμία σχέση - στον όποιο συνομιλητή εννοώ). Εννοείται ότι υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που πραγματικά είναι "πετάει ο γάιδαρος" σε θέματα Apple. Μερικούς τους έχουν κάνει και διαχειριστές σε forum 🙃 Προφανώς και έχουν εκτεθεί πάρα πολλοί (και πάρα πολύ) στο περίφημο παράδειγμα με τις οθόνες που αναφέρεις. Από την άλλη, για μια μεγάλη περίοδο κατά την οποία η Apple δεν καταδεχόταν να μεγαλώσει την οθόνη (κορόιδο ήταν; Αφού πούλαγε σαν τρελή με το χιλιο-αποσβεσμένο παλιό σασί της) και έλεγε ένα σωρό αηδίες - τις οποίες αναπαρήγαγαν σωρηδόν διάφοροι - το Android ήταν πολύ πίσω σε άλλα θέματα και "έβγαινε μπροστά" κυρίως με τα specs. Κατά τη γνώμη μου ΟΝΤΩΣ ήταν πολύ πίσω σε κάποια θέματα τότε, δεν ήταν "να 'χαμε να λέγαμε" όπως πολλοί από την άλλη πλευρά συνήθιζαν να λένε. Θέλω να πω ότι το νόμισμα συνήθως έχει δύο όψεις. Κλισέ; Μπορεί. Το θέμα είναι ότι συνήθως σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις (που μου φαίνονταν πάντα λυπηρές για να πω την αλήθεια), οι δύο πλευρές μιλάνε οπαδικά, με ό,τι σημαίνει αυτό. Θίγονται λάθος θέματα, κρύβονται κάτω από το χαλί άλλα κτλ. Τώρα γιατί έχεις κολλήσει με το μη-δικαίωμα της Apple να αισχροκερδεί επειδή είναι Νο1 ή επειδή δεν έχει δικά της εργοστάσια δεν το έχω καταλάβει. Το πρόβλημα είναι ότι αισχροκερδούν πάρα πολλές, στο όνομα μίας ελεύθερης αγοράς που έχει πάρα πολλές στρεβλώσεις. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από apos 3
ramarg Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου ΟΧΙ πιθανή....ΒΕΒΑΙΗ η χρέωση... Τα ψιλά γράμματα στο προωθητικό υλικό των S24 ήταν ξεκάθαρα. Μην ξεχάσετε σε δύο χρόνια από τώρα να πληρώσετε συνδρομή στο AI γιατί το freemium ''Google Lens'' σας ενοχλεί ενώ κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά...
hellghan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, apos είπε Ε, καλά κι εσύ Τώρα βγήκε το άρθρο, εκτιμήσεις κάνουμε. Στο Insomnia είσαι! 😜 Κι εμένα η τοποθέτηση στην οποία απάντησες είχε λίγο περισσότερο " γκρίνια" από τα γούστα μου, όμως ούτε και η προσέγγιση "ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα" με εκφράζει. Ναι μεν κάποιες αλλαγές ήρθαν για να μείνουν για καλό (πχ κατάργηση του Flash player), όμως είναι δεδομένο ότι όλες ξεκινούν από εμπορικές και μόνο στρατηγικές, που αν τύχει και αποδειχθούν καλές και για τον καταναλωτή, έχει καλώς. Το ράδιο δεν υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά κάποια στιγμή κάποιος το κατήργησε, οπότε η κουβέντα τότε είχε άλλη βάση (εμένα δεν με απασχολεί, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τα προσωπικά γούστα). Η SD για μένα καλώς καταργήθηκε, όμως το "πόσο θες" δεν είναι απάντηση, γιατί από την άλλη υπάρχει τεράστια εκμετάλλευση στο κομμάτι του αποθηκευτικού χώρου. Τον χρεώνουν πανάκριβα. Κτλ κτλ. Αν θεωρούμε άκριτα την αντίδραση σε κάθε αλλαγή/κατάργηση μόνο boomer-ιά (γιατί προφανώς κάποιες αντιδράσεις είναι), θα πρέπει να θεωρήσουμε φυσιολογικά και ξεφτυλίκια τύπου κατάργηση του φορτιστή για... περιβαλλοντικούς λόγους. Και άλλα πολλά, προφανώς. είναι τελείως διαφορετικό η αφαίρεση του φορτιστή με την μπαταρία. το πόσο θες" πάει ως απάντηση για αυτόν που δεν κάθεται να καθαρίσει το κινητό του. ο χώρος δεν είναι ακριβός, αλλά δεν είναι και τζάμπα. για τον μέσο χρήστη τα 256gb ram είναι αρκετά για να βγάλουν την διάρκεια ζωής των κινητών. Όταν έρθει ώρα θα το κάνουν 512gb. Οι περισσότερες αλλαγές γίνονται σωστά για εμπορικούς σκοπούς αλλά και για να καλύψουν την πλάτη τους. Για αυτό υπάρχουν νόμοι που κοιτάνε να προστατέψουν τους πολίτες τους. Βλέπε Apple
apos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, hellghan είπε είναι τελείως διαφορετικό η αφαίρεση του φορτιστή με την μπαταρία. το πόσο θες" πάει ως απάντηση για αυτόν που δεν κάθεται να καθαρίσει το κινητό του. ο χώρος δεν είναι ακριβός, αλλά δεν είναι και τζάμπα. για τον μέσο χρήστη τα 256gb ram είναι αρκετά για να βγάλουν την διάρκεια ζωής των κινητών. Όταν έρθει ώρα θα το κάνουν 512gb. Οι περισσότερες αλλαγές γίνονται σωστά για εμπορικούς σκοπούς αλλά και για να καλύψουν την πλάτη τους. Για αυτό υπάρχουν νόμοι που κοιτάνε να προστατέψουν τους πολίτες τους. Βλέπε Apple Όπως προκύπτει από αυτά που έγραψα πριν από σένα, διαφωνώ με την οπτική, αλλά αρκετά το κουράσαμε σε ξένο θέμα.
Dimitris_1981 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, oldnew είπε Εγω δεν είπα ότι δεν φτιάχνει καλά προϊόντα η apple, είπα οτι αισχροκερδει, πουλώντας 3 και 4 φορες πάνω απο οσο θα μπορούσε να πουλαει ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ με αποτέλεσμα να γίνει η ποιο κερδοφόρα εταιρεία του πλανήτη, και ν1 κάποια στιγμή. Ότι υπάρχουν και αλλοι που αισχροκερδουν δεν αναιρεί το επιχείρημα. Το ανέφερα και ο ίδιος, πλέον ολες οι εταιρείες κινητών το ίδιο κάνουν σε μικρότερο βαθμό ίσως. Δε χρειάζεται να πας σε παραδείγματα ατυχα, Τσίλερ κλπ. Δεν είναι ν1 στον πλανήτη σε κερδοφορία αυτες. Τώρα πλέον δεν φαίνεται αυτό, γιατί ανεβασαν όλοι τις τιμες σε επιπεδο apple. Και κοψανε τα πάντα (αντίγραφοντας μάντεψε ποια εταιρία) , φορτιστες, ραδιόφωνα, microsd, δε συζητάμε για υπέρυθρες, βισμα κλπ. Δε λέω οτι χρειάζονται ολα αυτα, δεν είμαι παλαιοημερολογητης. Οταν κόβεις ολα αυτα και πας την τιμη χ4 κάτι δεν παει καλα, και αν δεν είσαι μέτοχός το καταλαβαίνεις. Η apple καινοτομησε μια φορά και εναν καιρο με το iphone. Σε κάποιους τομείς αν εισαι ο πρώτος που κάνει κατι, τελείωσε το παραμύθι, έφτιαξε το apple store, έγινε παγκοσμίο μονοπώλιο, ( στο ios) θα κονομαει μια ζωή και θα ειναι στα δικαστήρια μονίμως μην τυχόν και επιτρέψει αλλα Store σε άλλους και χασει την υπερκεροφορια. Απο εκει και πέρα το μάρκετινγκ της εχει μετατρέψει τους κατόχους σε τσαμπα παπαγάλους διαφήμιστες. Πείτε οτι θέλετε αλλα οποίος ψαξει λίγα χρόνια πίσω, θα δει μονος του, οταν η apple για 2-3 χρονια καθυστερούσε να μεγαλώσει τις οθόνες διαφήμιζε ότι η οθονη πάνω απο 3.5 ίντσες ειναι άβολη γιατί δεν φτάνει το δάχτυλο παντού. Τα android ηταν παντόφλες και η apple δε θα χαλάσει ποτέ την εμπειρία χρήσης με μεγάλες οθόνες. Οι χρήστες το αναπαράγαν ως τσαμπα διαφήμιστες και παίρναν ιερο όρκο οτι δεν θέλουν μεγαλύτερη οθόνη. Κοιτάξτε τωρα τι οθόνες έχετε αυτη τη στιγμη όλοι και κοιτάξτε τι γράφατε τότε. Μην αναφερθούμε σε oled, σε ξεκλείδωμα apple store κλπ. Ο φανμποισμος κανει κακο. Κακώς βέβαια επαναλαμβάνομαστε, η συζήτηση αυτή εχει γίνει άπειρες φορές, και οι "μέτοχοι" παντα αντιδρούν αλλα το έφερε η κουβέντα. Η apple ειναι ο γκαλης των εταιρειών κινητών. Αντι για γκαλοσημο, θα επρεπε να πληρώνουν appleοσημο.. 1ον ανέφερες ότι ούτε καν δεν έχει εργοστάσια και σου απάντησα, 2ον ανέφερες ότι αισχροκερδεί. Το οποίο επίσης σου εξήγησα. Δεν μπορείς να έχεις σαν επιχείρημα ότι κάνει κάτι που κάνουν όλοι και να μιλάς για μια συγκεκριμένη εταιρία μόνο. Επίσης δείχνεις να μην περιλαμβάνεις στα κόστη την διάρκεια ζωής της συσκευής. 3 - 4 παραπάνω δεν πουλάει, ένα προϊόν δεν είναι μόνο το κόστος του εργοστασίου ανά μονάδα. Αν θες να μιλήσουμε γενικά ότι από το super market μέχρι την βιομηχανία όπλων αισχροκερδούν είναι άλλη κουβέντα. Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι η καλύτερη διαφήμιση για την Apple είναι οι haters. Αυτοί την κρατάνε στην επικαιρότητα ακόμα κι όταν μιλάμε για άσχετο με αυτή θέματα. Το να μιλάς σε ένα θέμα για Samsung ότι αισχροκερδεί η Apple νομίζω ότι το πρόβλημα σου είναι με την Apple και όχι γενικά…. 3 ώρες πριν, apos είπε Σύμφωνοι για τον fanboyσμό, όμως να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι και λύση να "ξεμπερδεύουμε" με τον χαρακτηρισμό αυτόν όταν δεν συμφωνούμε. Προσωπικά δεν καλύφθηκα από όλα σου τα επιχειρήματα και θεωρώ ότι σε κάποια δεν απαντάς επαρκώς, ώστε να δεχθώ τον χαρακτηρισμό (όχι ότι πήγε προς εμένα, καμία σχέση - στον όποιο συνομιλητή εννοώ). Εννοείται ότι υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που πραγματικά είναι "πετάει ο γάιδαρος" σε θέματα Apple. Μερικούς τους έχουν κάνει και διαχειριστές σε forum 🙃 Προφανώς και έχουν εκτεθεί πάρα πολλοί (και πάρα πολύ) στο περίφημο παράδειγμα με τις οθόνες που αναφέρεις. Από την άλλη, για μια μεγάλη περίοδο κατά την οποία η Apple δεν καταδεχόταν να μεγαλώσει την οθόνη (κορόιδο ήταν; Αφού πούλαγε σαν τρελή με το χιλιο-αποσβεσμένο παλιό σασί της) και έλεγε ένα σωρό αηδίες - τις οποίες αναπαρήγαγαν σωρηδόν διάφοροι - το Android ήταν πολύ πίσω σε άλλα θέματα και "έβγαινε μπροστά" κυρίως με τα specs. Κατά τη γνώμη μου ΟΝΤΩΣ ήταν πολύ πίσω σε κάποια θέματα τότε, δεν ήταν "να 'χαμε να λέγαμε" όπως πολλοί από την άλλη πλευρά συνήθιζαν να λένε. Θέλω να πω ότι το νόμισμα συνήθως έχει δύο όψεις. Κλισέ; Μπορεί. Το θέμα είναι ότι συνήθως σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις (που μου φαίνονταν πάντα λυπηρές για να πω την αλήθεια), οι δύο πλευρές μιλάνε οπαδικά, με ό,τι σημαίνει αυτό. Θίγονται λάθος θέματα, κρύβονται κάτω από το χαλί άλλα κτλ. Τώρα γιατί έχεις κολλήσει με το μη-δικαίωμα της Apple να αισχροκερδεί επειδή είναι Νο1 ή επειδή δεν έχει δικά της εργοστάσια δεν το έχω καταλάβει. Το πρόβλημα είναι ότι αισχροκερδούν πάρα πολλές, στο όνομα μίας ελεύθερης αγοράς που έχει πάρα πολλές στρεβλώσεις. Ακριβώς όπως τα λες. η φράση το κρατάς λάθος για τα iPhone τα λέει όλα. Οι χάρτες που ήταν για τα πανηγύρια επίσης. Η εμμονή με το lightning port. Τα iPhone 6 που λύγιζε το σασί. Και ποσά αλλά… Υπάρχουν πολλά ράμματα και για την γούνα της Apple. Και νομίζω ελάχιστοι θα διαφωνήσουν. Αλλά να την κατηγορούμε εκεί που φταίει και όχι να είναι ο κακός δαίμονας που για κάποιο λόγο υπάρχουν πολλά εκατομμύρια καταναλωτές που την επιλέγουν. Δεν είναι όλοι τόσο ηλίθιοι. Αν ξέρεις γιατί παίρνεις κάτι , ακόμα και το κινητό με τα κουμπιά είναι το καλύτερο προΐον για εσένα. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει πάλι ένα θέμα άσχετο με την apple να καταλήγει εδώ. 2
kinitos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 21 hours ago, ~Joker~ said: Oneplus 12 16/512 προπαραγγελιάρα 829 (μείον ΦΠΑ) με buds pro 2 δώρο.. Και του περνάς ότι γουστάρεις rootαρεις ότι γουστάρεις.. Δεν χάνεις καμία εγγύηση (Knox κλπ), τα έχεις όλα τζάμπα, δεν έχεις καμία διαφήμιση και σαβούρα σε καμία εφαρμογή (adaway), έχεις κανονικό gcam port.. Καμία συνδρομή Και φορτιστή 100 watt μέσα στο κουτί. Κάτοχος s23u, και μόλις εδιωξα και το 15 pro max 512gb γιατί τους σιχάθηκα.. Προτιμώ να με σέβονται όταν τους δίνω τα λεφτά μου.. εγω με σαμσουνγκ εχω ενα πραγμα που αξιζει εγγυηση (ακομα) αμεση γρηγορη και σωστη (οσο εχει εγγυηση αξιζει με 1000) και δεν εχω ιδεα τι γινεται με τα one plus xiaomi δυστηχως 3 στα 3 χαλασαν ακριβως μετα την εγγυηση οποτε δεν παω εκει ουτε για πλακα ξανα . και το θεμα τωρα οπως ολες οι μικρες μαρκες κανουν ολα αυτα που ειπες και οταν μεγαλωσουν βλεπε σαμσουνγκ κανουν οτι και οι αλλοι και η xiaomi ξεκινησε καλα με φθηνα καλα καθαρο android και πλεον κοστιζει οσο οι μεγαλοι και τα κλειδωνει
Dimitris_1981 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, silentstorm είπε Νομίζω πως ποτε δεν είχε η Apple ραδιόφωνο στα κινητά της οπότε σ' αυτό δεν μπορείς να την κατηγορήσεις ότι το σταμάτησε για να ακολουθήσουν οι άλλοι. Εχει 100% ευθύνη στην αφαίρεση του φορτιστή...(μεγάλη μ...κια για μενα και στο λέει χρήστης iphone) Η Samsung (οσο έπαιρνα συσκευές της) είχε παλιά στις ναυαρχίδες της ραδιοφωνο (όπως και κάρτα μνήμης που επανέφερε για λίγο καιρό μετα από το αποτυχημένο Νοτε 5) και το έκοψε απο κεί αφήνοντας το στις medium budget συσκευές. Επίσης η Νοκια είχε στα symbian radio tuner, για τις άλλες εταιρίες δεν ξέρω. Προσωπικά θεωρώ χειρότερο και απόλυτα υποκριτικό να κοροϊδευεις τον ανταγωνιστή σου για μια εφήμερη αρπαγή πελατών (Sammy) και μετά από 1 χρόνο να τα κάνεις και εσυ παρά αυτόν που ξεκίνησε την κακιά μόδα (apple). Η πλάκα είναι ότι τον φορτιστή τον έκοψαν κυρίως για τα logistics. Από εκεί προκύπτει το μεγαλύτερο κερδος. Ένα Nokia με κουμπάκια που πήρα για τον πατέρα μου ακόμα έχει ράδιο και jack. 2
hellghan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 13 ώρες πριν, kinitos είπε εγω με σαμσουνγκ εχω ενα πραγμα που αξιζει εγγυηση (ακομα) αμεση γρηγορη και σωστη (οσο εχει εγγυηση αξιζει με 1000) και δεν εχω ιδεα τι γινεται με τα one plus xiaomi δυστηχως 3 στα 3 χαλασαν ακριβως μετα την εγγυηση οποτε δεν παω εκει ουτε για πλακα ξανα . και το θεμα τωρα οπως ολες οι μικρες μαρκες κανουν ολα αυτα που ειπες και οταν μεγαλωσουν βλεπε σαμσουνγκ κανουν οτι και οι αλλοι και η xiaomi ξεκινησε καλα με φθηνα καλα καθαρο android και πλεον κοστιζει οσο οι μεγαλοι και τα κλειδωνει Το service της Samsung είναι το καλύτερο από όλα. one plus φεύγει Ευρώπη. Είχα μια αλλαγή οθόνης σε ένα nord που είχε σπάσει. ΠΛηρωμένη dhl και περίπου μια βδομάδα επισκευή να πάει και να έρθει. Θέλει λίγο εξοικείωση γιατί γίνεται μέσω mail Κτλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα