Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alkistismenelaos είπε

εγω είμαι η ιδιοκτητρια 

γυναικα ειμαι

Τότε διάλεξε το νέο χρώμα που σου αρέσει και βαψε όλο το σπίτι από την αρχή 🤪 και αυτή την φορά να σημειώσεις τον κωδικό του χρώματος.

Δημοσ.

Αν είναι σε διαφορετικό δωμάτιο όχι.

Αν είναι ένας τοίχος του ίδιου δωματίου καλύτερα μία απόχρωση που είναι εμφανώς πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή από τους υπόλοιπους για να φαίνεται πως ήταν συνειδητή επιλογή.

Εναλλακτικά το βάφεις όλο και κρατάς τον κωδικό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, alkistismenelaos είπε

παιδια χρειαζεται να κανω μερεμετια στο σπιτι και δεν εχω κωδικο της βαφης γιατι ειχα κανει μιξη εχετε καμια ιδεα τι μπορώ να κανω????

Mια λυση ειναι να πας στο καταστημα με χρωματα της γειτονιας σου και να του ζητησεις να σου δανεισει την βενταλια με το χρωματολογιο, να την παρεις και να βαλεις τα δειγματα πλαι-πλαι στον τοιχο για να βρεις την αποχρωση που ταιριαζει, αν το δεχτει και σου την δωσει το προβλημα σου θα λυθει.

Αν πας να βγαλεις χρωμα απλα με το ματι η αποκλιση θα ειναι τεραστια πιστεψε με.

Ακριβως αυτο που περιγραφω με το χρωματολογιο εκανα πριν μια εβδομαδα περιπου για κατι καγκελα βεραντας που ηθελα να βαψω και το χρωμα μου βγηκε καρμπον με το παλιο, βεβαια αυτος που ειχε το καταστημα ηταν γνωστος μου, δεν ξερω σε περιπτωση που ηταν αγνωστος αν θα μου δανειζε ολοκληρη την βενταλια με το χρωματολογιο ωστε να βρω ακριβως την αποχρωση που εψαχνα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Ξυσε την επιφάνεια ( βγάλε φλουδα αν γινεται) και πηγαινε το σε μαγαζι με μηχανημα που αντιγράφει το χρώμα. Θα τη βαλει μεσα και θα σου βγάλει ακριβώς το ίδιο

• Like 7
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Mια λυση ειναι να πας στο καταστημα με χρωματα της γειτονιας σου και να του ζητησεις να σου δανεισει την βενταλια με το χρωματολογιο, να την παρεις και να βαλεις τα δειγματα πλαι-πλαι στον τοιχο για να βρεις την αποχρωση που ταιριαζει, αν το δεχτει και σου την δωσει το προβλημα σου θα λυθει.

Αν πας να βγαλεις χρωμα απλα με το ματι η αποκλιση θα ειναι τεραστια πιστεψε με.

Ακριβως αυτο που περιγραφω με το χρωματολογιο εκανα πριν μια εβδομαδα περιπου για κατι καγκελα βεραντας που ηθελα να βαψω και το χρωμα μου βγηκε καρμπον με το παλιο, βεβαια αυτος που ειχε το καταστημα ηταν γνωστος μου, δεν ξερω σε περιπτωση που ηταν αγνωστος αν θα μου δανειζε ολοκληρη την βενταλια με το χρωματολογιο ωστε να βρω ακριβως την αποχρωση που εψαχνα.

Και βεντάλια να παρεις αυτό που θα δεις στον τοίχο με αυτό που θα βλέπεις στη βεντάλια πάλι θα έχει διαφορά.

Προφανως σου ταίριαξε καρμπόν το χρωμα γιατί συνηθως τα βερνικοχρωματα που βάφουν κάγκελα είναι Ral που είναι κοινές αποχρώσεις για όλες τις εταιρείες και είναι ευκολότερο να ματσαρεις. 

Η καλύτερη λύση είναι φασματογραφος που και πάλι θα έχει μια μικρή απόκλιση  

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και με το ίδιο χρώμα να βάψεις, λόγω φωτισμού μπορεί να μη δείχνουν όλοι οι τοίχοι ίδιοι, οπότε τι ψάχνεις να βρεις.

Όπως επισης παίζει ρόλο η αραίωση, η βρωμια του τοίχου  με τον καιρό κτλ κτλ όποτε καλύτερα βαφεις ξανά παρά μερεμετι που στο τέλος θα καταλήξεις να κανεις διπλό κόπο 

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι ερασιτέχνης με λίγη πείρα ακόμα κι αυτό μπορεί να παίζει ρόλο, αν δε διατηρείς σταθερή πίεση στο ρολό και δεν καλύπτεις με τον ίδιο ρυθμό τις επιφάνειες.

Γι' αυτό και δε με απασχολεί τόσο ο τόνος του χρώματος, όσο να περαστεί σωστά και ο σοβάς να είναι σωστός.

Έχω βάλει λεντοταινία στην τηλεόραση και ευτυχώς ο τοίχος από πίσω είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δε φαίνονται ατέλειες, είτε του σοβά, είτε από διπλοπεράσματα και σταξίματα, είτε κάτι άλλο.

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι να βάψεις τον τοίχο αρκετά διαφορετικό χρώμα, ωστε να φαίνεται οτι το έκανες από άποψη και όχι από μερεμέτια και μετά δεν θυμόσουν το χρώμα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...