Προς το περιεχόμενο

Ρουλεμάν

Scatman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

σήμερα άλλαξα το ρουλεμάν συμπλέκτη. Το πρόβλημα ~αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι~ είναι πως πλέον ο συμπλέκτης στο πάτημα του εξ ολοκλήρου διαφορετικός, αρκετά πιο ελαστικός (σχεδόν φουλ) ενώ πριν είχε περισσότερη αντίσταση. Προφανώς είχα συνηθίσει να το οδηγώ με αυτό τον τρόπο.

Δεν είχα τη δυνατότητα να  παραλάβω ο ίδιος το όχημα κι οπότε να ρωτήσω απευθείας τον μάστορα. Τον πρόλαβα τηλεφωνικα λίγο πριν κλείσει και μου είπε είναι φυσιολογικό να συμπεριφέρεται έτσι κι ότι με τον καιρό/χρήση θα σφίξει.

Μπορεί να με φωτίσει κάποιος στο ζήτημα;

Σφιχτός συμπλέκτης = όχι καλό;

Ισχύει αυτό που είπε ο μάστορας;

Σφίγγει;

Αν σφιχτεί περισσότερο υπάρχει κάποια παρενέργεια;

Μπορεί να ακούγονται λίγο χαζές οι ερωτήσεις αλλά δεν έχω εμπειρία στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, Scatman είπε

Καλησπέρα,

σήμερα άλλαξα το ρουλεμάν συμπλέκτη. Το πρόβλημα ~αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι~ είναι πως πλέον ο συμπλέκτης στο πάτημα του εξ ολοκλήρου διαφορετικός, αρκετά πιο ελαστικός (σχεδόν φουλ) ενώ πριν είχε περισσότερη αντίσταση. Προφανώς είχα συνηθίσει να το οδηγώ με αυτό τον τρόπο.

Δεν είχα τη δυνατότητα να  παραλάβω ο ίδιος το όχημα κι οπότε να ρωτήσω απευθείας τον μάστορα. Τον πρόλαβα τηλεφωνικα λίγο πριν κλείσει και μου είπε είναι φυσιολογικό να συμπεριφέρεται έτσι κι ότι με τον καιρό/χρήση θα σφίξει.

Σφίγγει;

Μπορεί να ακούγονται λίγο χαζές οι ερωτήσεις αλλά δεν έχω εμπειρία στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Ευχαριστώ

Λογικό είναι το πιο καινούργιο σετ να είναι πιο μαλακό το πεντάλ συμπλέκτη .

Απλώς τώρα στα πρώτα χιλιόμετρα 500 να μη το πολυ ζοριζεις σε ανηφόρες μη ανάψει ο συμπλέκτης .

• Like 1

16 hours ago, Scatman said:

Καλησπέρα,

Σφίγγει;

Ευχαριστώ

Αυτό που μου φαίνεται χαζό είναι το να μπαίνεις στη διαδικασία να κατεβάσεις κιβώτιο ταχυτήτων και να αλλάζεις μόνο ρουλεμάν αντί για όλο το σετ συμπλέκτη (δίσκος-πλατό-ρουλεμάν), όντως έτσι έγινε; Εκτός βέβαια αν πρόκειται για κάποιο μοντέλο με πολύ ακριβό σετ το οποίο το είχες αλλάξει ξανά πολύ πρόσφατα και υπήρξε αστοχία μόνο στο ρουλεμάν. Δώσε αν θέλεις περισσότερες info για το ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα και τι ακριβώς φτιάχτηκε.

Όσο για αυτό που σου είπε ο μηχανικός όντως ισχύει, ο συμπλέκτης με το καιρό και το δούλεμα γίνεται πιο βαρύς, αλλά χλωμό να μαλάκωσε μόνο και μόνο με την αλλαγή ρουλεμάν, πολύ μαλακός γίνεται όταν αλλάζεται ολόκληρο το σετ.

Και όχι, δεν σφίγγει, εκτός και αν προσθέσεις κανένα ισχυρό ελατήριο στο πεντάλ.

• Like 2

Άλλαξε όλο το σετ συμπλέκτη .

Ήσασταν κατατοπιστικοί . Όπως ανέφερα είναι η πρώτη φορά που κάνω μία τέτοια αλλαγή κι όσο να 'ναι ήταν...διαφορετική εμπειρία. Όσο παθαίνεις- μαθαίνεις.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις.

21 λεπτά πριν, Scatman είπε

Άλλαξε όλο το σετ συμπλέκτη .

Ήσασταν κατατοπιστικοί . Όπως ανέφερα είναι η πρώτη φορά που κάνω μία τέτοια αλλαγή κι όσο να 'ναι ήταν...διαφορετική εμπειρία. Όσο παθαίνεις- μαθαίνεις.

Ευχαριστώ για τις απαντησεις.

Αν αλλαξε ολο το σετ τοτε είναι λογικό να έχεις καλυτερη αίσθηση στο πεταλ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...