Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, αγαπώ πολύ τις ελληνικές ταινίες από τις παλιές με ηθοποιούς όπως Αλίκη Βουγιουκλάκη, Βουτσάς, Παπαμιχαήλ,Χορν και άλλους πολλούς πάντα είχα την απορία πως μπορούσαν τότε να τραβάνε τόσο ωραίες ταινίες σε μια εποχή που η γνώση της φωτογραφίας και του βίντεο ήταν πιο περιορισμένη.Γνωριζει κάνεις ας πούμε με τι κάμερες τραβούσαν τις ταινίες, με τι φακό ή φακούς,με τι φιλμ τραβούσαν την ταινία; οποία πληροφορία θα με βοηθούσε

Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ. Εγραψα την ιδια ερώτηση και σε αλλο Forum αλλα δεν βρηκα καμια πληροφορια,το βαζω και εδώ μηπως το δουν παραπανω!

Δημοσ.

κινηματογραφικες μηχανες με φιλμ 35mm αυτα ειναι τα βασικα 

μπορω να βρω λογικα πληροφοριες αλλα δεν εχω χρονο αυτο το καιρο

ολες οι ταινιες οι παλιες που ηταν κανονικα γυρισμενες σε φιλμ αναλογικες δεν εχουν τα προβληματα που εχουν τα ψηφιακα μεσα.

αλλα σιγουρα δεν εχουν την αναλυση λεπτομερεια και λοιπα που εχουν τα νεα μηχανηματα .

και μην ξεχναμε οτι το φιλμ μεχρι και σημερα ειναι φοβερο.απλα κοστιζει και το μονο που μετραει στο κοσμο μας δεν ειναι η ποιοτητα αλλα το κοστος

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας,το φιλμ είναι όντως φοβερό βλέπουμε ότι παλιές ταινίες ξανα περνάνε σκαναρισμα και είναι πεντακάθαρη η εικόνα τους και φαίνονται πολύ όμορφες και στις σύγχρονες τηλεοράσεις μας.Δεν το γνώριζα ότι ήταν γυρισμένες σε 35mm φιλμ,για να είμαι ειλικρινής όταν θα έχετε χρόνο και θα μπορούσατε να μου πείτε πληροφορίες θα ήταν τέλειο αλλιώς για να μην σας τρώω την ώρα να μου πείτε τι να ψάξω περίπου.Σας ευχαριστώ πολύ!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες,πως μπορεσατε και βρηκατε για τις καμερες αυτες;; Μηπως μπορω να ψαξω και εγω πχ καποιο βιβλιο;

Δημοσ.

Απο προσωπικές πληροφορίες με γνωστους .

Αν θες ψάξε στην σχολή σταυρακου στην πατησιων μήπως σου πουν κάτι.

Απλά λόγο επαγγέλματος έχω κάποιους γνωστούς αλλά δεν ξέρω ακριβός αν ισχύουν αυτά έχουν περάσει 10ετιες

26 minutes ago, Vaggospetsos said:

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες,πως μπορεσατε και βρηκατε για τις καμερες αυτες;; Μηπως μπορω να ψαξω και εγω πχ καποιο βιβλιο;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...