tziminhio Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Παιδια καλησέρα, Μένω σε μεζονέτα με 3 ορόφους και οως καταλαβαινετε δ΄συκολα ζεσταινει το σπιτι. Ένας μηχανικος που το είδε αφου μας προτεινε διάφορα, μας είπε για αρχή ν' αλλάξουμε και θερμοστατη και μας προτεινε τον Siemens Rev 13. Μας είπε να βάλουμε εναν στον 1ο κ εναν στον 2ο όροφο. Προς το παρόν ο αναλογικός στον 1ο συνδεεται με τα σωματα στον 2ο οροφο και ετσι δεν χρειάζεται να τον ανοίγουμε και τον θερμοσταστη στον 2ο. Εχει νοημα να βαλω και στους 2 ορόφους τον REV 13 η να τον αφησω μονο στον 1ο? Το σκεφτηκα λιγο τωρα αν και τους αγορασα και τυς 2 και ελεγα μηπως τον δώσω πίσω τον εναν. Υπάρχει κάποιο βίντεο με τον τρόπο λειτουργίας και τι να προσεξω για να βαλω τις ιδανικές θερμοκρασίες? Εχω δει διαφορα και έχω βγλαει μια ακρη, διοτι στην αρχη μου ηταν κινεζικα. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη. Ευχαριστώ Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2024 από tziminhio
kostasbm Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 28 minutes ago, tziminhio said: Παιδια καλησέρα, Μένω σε μεζονέτα με 3 ορόφους και οως καταλαβαινετε δ΄συκολα ζεσταινει το σπιτι. Ένας μηχανικος που το είδε αφου μας προτεινε διάφορα, μας είπε για αρχή ν' αλλάξουμε και θερμοστατη και μας προτεινε τον Siemens Rev 13. Μας είπε να βάλουμε εναν στον 1ο κ εναν στον 2ο όροφο. Προς το παρόν ο αναλογικός στον 1ο συνδεεται με τα σωματα στον 2ο οροφο και ετσι δεν χρειάζεται να τον ανοίγουμε και τον θερμοσταστη στον 2ο. Εχει νοημα να βαλω και στους 2 ορόφους τον REV 13 η να τον αφησω μονο στον 1ο? Το σκεφτηκα λιγο τωρα αν και τους αγορασα και τυς 2 και ελεγα μηπως τον δώσω πίσω τον εναν. Υπάρχει κάποιο βίντεο με τον τρόπο λειτουργίας και τι να προσεξω για να βαλω τις ιδανικές θερμοκρασίες? Εχω δει διαφορα και έχω βγλαει μια ακρη, διοτι στην αρχη μου ηταν κινεζικα. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη. Ευχαριστώ η θέρμανση δουλεύει ταυτόχρονα και για τους 2 ορόφους ?? οι σωληνώσεις είναι ανεξάρτητες στο κάθε όροφο ??? αν ναι θα μπουν ηλεκτροβανες και ο κάθε θερμοστάτης θα δουλεύει για το κάθε όροφο ξεχωριστα βρες έναν υδραυλικό να δει πως έχει γίνει η εγκατάσταση γιατί δεν ακούγεται νορμαλ 2 όροφοι ένας θερμοστάτης για να κανείς σωστή δουλειά....
tziminhio Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, kostasbm είπε η θέρμανση δουλεύει ταυτόχρονα και για τους 2 ορόφους ?? οι σωληνώσεις είναι ανεξάρτητες στο κάθε όροφο ??? αν ναι θα μπουν ηλεκτροβανες και ο κάθε θερμοστάτης θα δουλεύει για το κάθε όροφο ξεχωριστα βρες έναν υδραυλικό να δει πως έχει γίνει η εγκατάσταση γιατί δεν ακούγεται νορμαλ 2 όροφοι ένας θερμοστάτης για να κανείς σωστή δουλειά.... Η θερμανση δουλεύει κ για τους 2 ορόφους απο τον 1 θερμοστάτη. Υπάρχει κ αλλος στον 2ο οροφο αλλα δν χρησιμοποιειται. Δν ειναι ξεχωριστά διαμερισματα, υπάρχει εσωτερικη σκαλα..
kostasbm Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 9 minutes ago, tziminhio said: Η θερμανση δουλεύει κ για τους 2 ορόφους απο τον 1 θερμοστάτη. Υπάρχει κ αλλος στον 2ο οροφο αλλα δν χρησιμοποιειται. Δν ειναι ξεχωριστά διαμερισματα, υπάρχει εσωτερικη σκαλα.. εσάς δε σας βολεύει καλύτερα να είναι ξεχωριστά η θέρμανση στο κάθε όροφο και να λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες σας????το κάτω θα ζεσταίνεται γρηγορότερα το πάνω ίσως ποιο αργότερα...
tziminhio Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 16 λεπτά πριν, kostasbm είπε εσάς δε σας βολεύει καλύτερα να είναι ξεχωριστά η θέρμανση στο κάθε όροφο και να λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες σας????το κάτω θα ζεσταίνεται γρηγορότερα το πάνω ίσως ποιο αργότερα... Οκ αρα τα βαζω και 2... Υπάρχει καπου να δω για προγραμματισμο ετος του manual του συγκεκριμενου θερμοστατη ?
kostasbm Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 10 hours ago, tziminhio said: Οκ αρα τα βαζω και 2... Υπάρχει καπου να δω για προγραμματισμο ετος του manual του συγκεκριμενου θερμοστατη ? https://stamnas.gr/wp-content/uploads/2021/01/rev13.pdf γνώμη μου αν γίνεται να μπουν ηλεκτροβανες για να είναι ανεξάρτητοι οι όροφοι γιαυτο σου είπα να το δει υδραυλικός που κάνει εγκαταστάσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα