Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Όχι δεν έκανες κριτική. Έκανες έμμεση πλήν σαφέστατη προσβολή επί του ατόμου μου, με αφορμή ένα ξεκάθαρο χιουμοριστικό πόστ.

Επίσης δέν απάντησες στο τί προτείνεις ώς απάντηση στο πρόβλημα που εντόπισες, και το οποίο είναι η παρακολούθηση και καταγραφή των προσωπικών μας δεδομένων από τη ρομποτική σκούπα.

Τέλος το ότι ΕΣΥ δεν έχεις με κάποιο μαγικό τρόπο το smarphone σου φορτωμένο με trackers, αυτό δεν σημαίνει ότι το smartphone ώς τέτοιο δεν έχει αυτές τις δυνατότητες.

Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να αφαιρέσεις τους trackers. Απλά τους αφαιρείς από τον kernel ή παίρνεις κάποιο τηλέφωνο που δεν έχει. Ευτυχώς υπάρχουν κάποια και στις δύο κατηγορίες.

Η λύση, που θες τόσο πολύ να μάθεις, είναι να μην αγοράζεις συσκευές από εταιρείες που δεν σέβονται τον πελάτη αλλά αν το κάναμε(σαν ανθρωπότητα) αυτό δεν θα γινόταν ότι γίνεται σήμερα με γνωστές εταιρείες.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, kostas808 said:

Η λύση, που θες τόσο πολύ να μάθεις, είναι να μην αγοράζεις συσκευές από εταιρείες που δεν σέβονται τον πελάτη αλλά αν το κάναμε(σαν ανθρωπότητα) αυτό δεν θα γινόταν ότι γίνεται σήμερα με γνωστές εταιρείες.

Δεν έχεις ιδέα το τι γίνεται με τα προσωπικά σου δεδομένα από την εταιρεία που εσύ νομίζεις ότι τώρα σε σέβεται.

Αυτό ήταν το καλύτερο που είχες να προτείνεις?

Αρχίζω να πιστεύω ότι απλά είχες όρεξη να την πεις σε κάποιον.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Δεν έχεις ιδέα το τι γίνεται με τα προσωπικά σου δεδομένα από την εταιρεία που εσύ νομίζεις ότι τώρα σε σέβεται.

Αυτό ήταν το καλύτερο που είχες να προτείνεις?

Αρχίζω να πιστεύω ότι απλά είχες όρεξη να την πεις σε κάποιον.

Αν μπορείς να διαβάσεις τον κώδικα για το τι κάνει το εργαλείο που έχεις στα χέρια σου θα έλεγα ότι ξέρεις τι γίνεται με τα δεδομένα σου.

Δεν είχα κάποια καλύτερη ιδέα. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, kostas808 said:

Αν μπορείς να διαβάσεις τον κώδικα για το τι κάνει το εργαλείο που έχεις στα χέρια σου θα έλεγα ότι ξέρεις τι γίνεται με τα δεδομένα σου.

Δεν είχα κάποια καλύτερη ιδέα. :P

Ου καλά. Τώρα σωθήκαμε. Εσύ θα δεις ότι τα δεδομένα σου δεν πάνε εδώ και εκεί, και ο άλλος θα βρει vulnerabilities στον κώδικά και θα κλέψει τα δεδομένα σου να τα πουλήσει.

Όλες οι IoT συσκευές βασίζονται σε σερβερς των εταιριών για επικοινωνία με το χρήστη. Τα δεδομένα μας κάνουν το γύρo του πλανήτη άπειρες φορές κάθε μέρα.

Το πρόβλημα δεν λύνεται σε επίπεδο τελικού χρήστη. Κάποια βασικά πράγματα μόνο (guest network, αποκοπή απο το τοπικό δίκτυο).

Στην πραγματικότητα χρειάζεται αυστηρότατο ρυθμιστικό πλαίσιο και ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους.

Αυτα όμως είναι ουτοπικά πράγματα.

Στον πραγματικό κόσμο τώρα, εγώ έχω να φροντίσω ένα ολόκληρο σπίτι, μαζί με ένα παιδί. Έχω 2 σκούπες : Μία Philips FC 9920 και μια Dyson v10 animal. Με τη Philips μία φορά την εβδομάδα όλο το σπίτι να μου βγαίνει ο πάτος και με την Dyson τα μικροπραματα.

Ε ρε φίλε, από τη μέρα που πήρα μια Xiaomi ρομποτική, έχω καθαρό σπίτι κάθε μέρα χωρίς να κάνω τίποτα. Η σκούπα δουλεύει όταν είμαι δουλειά. Η Philips πιάνει αράχνες και η Dyson που και που για σκάλες και γωνίες.

Γλιτώνω και τη μέση μου και άπειρες σκουποώρες.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.

Η παρακολούθηση από τη Xiaomi παραμένει προτιμότερη από την παρακολούθηση της Λίτσας της κυρίας που καθαρίζει και άλλα 10 σπίτια, τουλάχιστον η Xiaomi δεν έχει πρόσβαση σε ράφια και σκουπίδια.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...