Προς το περιεχόμενο

Αύξηση ενοικίου

eidikos33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, Pwpwpw said:

Όποτε φανταζομαι ειτε ανεβεί το κείμενο στις παρατηρήσεις της δήλωσης στο taxis ειτε όχι δεν κάνει καμία διαφορά όσο αφορά την ισχύ του συμβολαίου;

Και εγώ έτσι φαντάζομαι.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

3 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε

στο Taxis καταχωρείς το συμβόλαιο που έκανες. Μάλιστα σου ζητάει και την ημερομηνία υπογραφής. 

Από μόνο του δεν έχει ισχύ συμβολαίου . 

Αν γίνει το οτιδήποτε , χρειάζεσαι συμβόλαιο και όχι δήλωση ανύπαρκτου συμβολαίου .

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου. Το Σεπτέμβριο του 23 κλείσαμε 3ετία κι ανέβασα στο taxis τροποποιητική δήλωση καθώς αυξήθηκε το μίσθωμα κατά 20€. Η τροποποιητική έχει ισχύ για 2 χρόνια (μετά ίσως το χρειαστώ).

Έντυπο συμβόλαιο δεν υπογράψαμε. Οπότε, ουσιαστικά δεν έχει ισχύ αυτό που κάναμε; Αν δηλαδή δεν φεύγει στο τέλος της 2ετίας, δεν θα μπορώ να κάνω έξωση;

25 minutes ago, yannis27gr said:

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου. Το Σεπτέμβριο του 23 κλείσαμε 3ετία κι ανέβασα στο taxis τροποποιητική δήλωση καθώς αυξήθηκε το μίσθωμα κατά 20€. Η τροποποιητική έχει ισχύ για 2 χρόνια (μετά ίσως το χρειαστώ).

Έντυπο συμβόλαιο δεν υπογράψαμε. Οπότε, ουσιαστικά δεν έχει ισχύ αυτό που κάναμε; Αν δηλαδή δεν φεύγει στο τέλος της 2ετίας, δεν θα μπορώ να κάνω έξωση;

Για να ακριβολογούμε, κάποια πρωτοδικεία (όχι όλα) δεν δέχονται αίτηση διαταγής απόδοσης μισθίου (την λεγόμενη έξωση εξπρές που προϋποθέτει καθυστερούμενα ενοίκια) χωρίς χειρόγραφο συμβόλαιο, για αγωγή απόδοσης μισθίου όμως δεν κάνει διαφορά, προχωράει κανονικά ακόμα και με την δήλωση από το taxis εφόσον την έχει αποδεχτεί ο ενοικιαστής.

• Thanks 2

45 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για να ακριβολογούμε, κάποια πρωτοδικεία (όχι όλα) δεν δέχονται αίτηση διαταγής απόδοσης μισθίου (την λεγόμενη έξωση εξπρές που προϋποθέτει καθυστερούμενα ενοίκια) χωρίς χειρόγραφο συμβόλαιο, για αγωγή απόδοσης μισθίου όμως δεν κάνει διαφορά, προχωράει κανονικά ακόμα και με την δήλωση από το taxis εφόσον την έχει αποδεχτεί ο ενοικιαστής.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στα 2;

Δεν έχω πρόβλημα με τον ενοικιαστή, μια χαρά άνθρωπος είναι. Δε νομίζω να αρνηθεί να φύγει όταν λήξει το συμβόλαιο. Αλλά αν το κάνει και χρειαστεί να χρησιμοποιήσω νομικά μέσα, με καλύπτει το μισθωτήριο του taxis;

Αφού στην είπε τη διαφορά, στο εξπρές πρέπει να σου χρωστάει νοίκια. Και η άλλη διαφορά είπε ότι είναι ότι μπορεί να μη γίνει δεκτό (αυτό απαντάει και στην τελευταία ερώτησή που του κάνεις).

Γενικά, καλό είναι να υπογράφεται νέο έντυπο, αλλιώς υποτίθεται ότι έχει γίνει προφορική συμφωνία. Του taxis η δήλωση έχει πληροφοριακό χαρακτήρα, όμως στέκει ως ενισχυτικό των επιχειρημάτων μας σε ένα δικαστήριο (όχι όμως σε όλες τις περιπτώσεις όπως μας πληροφόρησε ο Joshua21)

• Like 2

33 minutes ago, yannis27gr said:

Ποια η διαφορά ανάμεσα στα 2;

Δεν έχω πρόβλημα με τον ενοικιαστή, μια χαρά άνθρωπος είναι. Δε νομίζω να αρνηθεί να φύγει όταν λήξει το συμβόλαιο. Αλλά αν το κάνει και χρειαστεί να χρησιμοποιήσω νομικά μέσα, με καλύπτει το μισθωτήριο του taxis;

Την σημαντικότερη διαφορά που αφορά την περίπτωση σου την έχω ήδη γράψει, η διαταγή προϋποθέτει καθυστερούμενα μισθώματα, οπότε εάν χρειαστεί να κάνεις έξωση λόγω λήξης μίσθωσης ούτως ή άλλως θα πρέπει να καταφύγεις σε αγωγή.

Γενικότερα η διαφορά της διαταγής είναι ότι βγαίνει χωρίς δίκη, για αυτό και είναι πολύ πιο γρήγορη και σχετικά φτηνή.

• Like 1

Στις 29/1/2024 στις 1:48 ΜΜ, Joshua21 είπε

Όταν κάνεις τροποποιητική είναι ήδη συμπληρωμένο, να το συμπληρώσεις εσύ χρειάζεται μόνο όταν κάνεις νέα μίσθωση, ή εάν δεν είχε συμπληρωθεί με την αρχική δήλωση.

Το μισθωμα πληρωνεται καθε 10 του μηνα, εμένα που θα ξεκινησει απο τον αλλον μηνα όχι απο αυτον που θα πληρωσει τωρα δηλαδη απο 10/3 απο ποτε μεχρι ποτε μπορω να υποβαλλω την τροποποιηση του ποσου στο taxis?

Ευχαριστώ,

4 minutes ago, eidikos33 said:

Το μισθωμα πληρωνεται καθε 10 του μηνα, εμένα που θα ξεκινησει απο τον αλλον μηνα όχι απο αυτον που θα πληρωσει τωρα δηλαδη απο 10/3 απο ποτε μεχρι ποτε μπορω να υποβαλλω την τροποποιηση του ποσου στο taxis?

Ευχαριστώ,

Όπως σου ξαναέγραψα σημασία έχει από πότε ξεκινάει η αύξηση, όχι πότε πληρώνεται το νοίκι. Σου έχω γράψει αναλυτικά παραδείγματα, και στην περίπτωση που η αύξηση ξεκινά 1η, και στην περίπτωση που ξεκινά 10η του μηνός.

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όπως σου ξαναέγραψα σημασία έχει από πότε ξεκινάει η αύξηση, όχι πότε πληρώνεται το νοίκι. Σου έχω γράψει αναλυτικά παραδείγματα, και στην περίπτωση που η αύξηση ξεκινά 1η, και στην περίπτωση που ξεκινά 10η του μηνός.

Εννοεις τον μηνα σωστα?

• Confused 1

Στις 29/1/2024 στις 10:57 ΠΜ, eidikos33 είπε

Καλημέρα σας,

Απο το ενοικιου του μηνός Μαρτίου και έπειτα σαν ιδιοκτήτης ζήτησα 20 ευρω αυξηση στο μισθωμα.

Μεχρι ποτε μπορω να δηλωσω την αλλαγη? 

Υποψιν: έχει ληξει το ενεργειακο πιστοποιητικο απο τον Οκτωβριο, ποσο κοστιζει η εκδοση νεου για σπιτι 62 τμ?

Ευχαριστω πολυ.

20€ μόνο?Να ζήσεις άνθρωπε μου..Γιατί εδώ σ εμένα είναι ανανέωση κ 50αρικο..Σαν την επίσκεψη στο γιατρό ένα πράγμα!

6 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

20€ μόνο?Να ζήσεις άνθρωπε μου..Γιατί εδώ σ εμένα είναι ανανέωση κ 50αρικο..Σαν την επίσκεψη στο γιατρό ένα πράγμα!

Απο 280 σε 300 και του φανηκαν και πολλα!

• Confused 1

1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

τα πάντα είναι σχετικά. Αν ο άλλος βγάζει οριακά το μήνα και τα +5€ θα του φανούνε πολλά

Ας παει να βρει φθηνοτερα και με αυτες τις παροχες

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Εννοεις οτι δεν εχει να κανει με την ημερομηνια αλλα με τον μηνα που θα ισχυσει η τροποποιηση?

• Confused 1

45 minutes ago, eidikos33 said:

Εννοεις οτι δεν εχει να κανει με την ημερομηνια αλλα με τον μηνα που θα ισχυσει η τροποποιηση?

Μάλλον δεν έδωσες καθόλου βάση στα παραδείγματα που περιέγραψα παραπάνω... το ακριβώς αντίθετο έχω γράψει, πως έχει να κάνει με την ακριβή ημερομηνία που θα ισχύσει η τροποποίηση.

28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μάλλον δεν έδωσες καθόλου βάση στα παραδείγματα που περιέγραψα παραπάνω... το ακριβώς αντίθετο έχω γράψει, πως έχει να κάνει με την ακριβή ημερομηνία που θα ισχύσει η τροποποίηση.

Από τις 10/2 εγώ τις 9/3 θα πρεπει να δηλωθεί αν κατάλαβα καλά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...