Προς το περιεχόμενο

3 Body Problem (Netflix)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, pontez2 said:

2 επεισόδια ειδαμε χθες.

Η πρώτη μου εντυπωση ειναι πως με δεδομένη τη πολυπλοκότητα των βιβλίων, είναι λογική η διευκόλυνση στον τηλεθεατή και άρα το να το πάνε (για την ωρα) στο απλοικό "μυστηριο". 

Η σειρά ξεκινάει καλά. Προσπαθεί να χτίσει τους χαρακτήρες, να αντιληφθουμε τι παίζει με τη παρέα από το Oxford (εννοειται αυτά δεν υπάρχουν στο βιβλίο σε τέτοια φάση, αφου η πλειοψηφία της υποθεσης διαδραματιζεται στη Κινα), να ενώσει ευκολα τα παρελθόν με το παρόν και τη συνδεση των χαρακτήρων.

Ευτυχώς για τον απλό τηλεθεατή, για την ώρα δε δινει πολύ βάσει στη λογική της πολιτικής επανάστασης της Κίνας κάτι που μπερδεύει ακόμα και αυτους που ισως έχουν διαβάσει τα βιβλία. Αυτό ειναι ομως και κακό διότι χάνεται η μαγία, αλλά κακά τα ψέμματα, επειδη τα βιβλία ειναι χαοτικά, θα χανόμασταν ακομα περισσότερο ως ανυποψιαστοι.

Ωραία εικόνα, ωραία εφέ, ωραία σκηνικά, καλή η τοποθέτηση των σκηνοθετών.Μπορεί να απογειωθεί.

Χαρακτηριστικό ειναι πως το ήπιαμε μονορουφι. 

Το 7.3 που βλέπω για την ωρα στο imdb υποθέτω οτι θα ανέβει αφού δε παίζει κάποιος μέσα σε μερικές ωρες να έχει καταφέρει να αντιληφθεί τι γινεται. Δεν ειναι ευκολη σειρά. Και ειναι η απόδειξη πως ένα μυθιστόρημα που δεν μπορεί να κινηματογραφηθεί ευκολα. 

Aν κάποιος περιμένει να ξέρει πάντα τι συμβαίνει, ας δει κάτι άλλο. Το εξωγηινο ενδιαφέρον ειναι το λιγότερο και ουσιαστικά η αρχή για να ενδιαφερθεί κανείς, πάνω σε αυτή την υπόθεση. Μιλάμε για ένα κουιζ επιστημονικης φαντασίας με τον ανθρωπινο παράγοντα και τη ψυχολογία να παιζουν τρομερο ρολο απο τη πρωτη στιγμη της σειράς.

Πολυ πιο κατω ξεκινησε και εφτασε 7.3 . Οι ασσοι πεφτανε βροχη για 2 λογους . D&D και οτι δεν ακουλουθει πιστα τα βιβλια. 

Ουτε εγω δεν πολυ συμπαθω τους D&D αλλα ειναι ηλιθιο να βαζεις 1 χωρις να εχεις δει τιποτα. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Πολυ πιο κατω ξεκινησε και εφτασε 7.3 . Οι ασσοι πεφτανε βροχη για 2 λογους . D&D και οτι δεν ακουλουθει πιστα τα βιβλια. 

Ουτε εγω δεν πολυ συμπαθω τους D&D αλλα ειναι ηλιθιο να βαζεις 1 χωρις να εχεις δει τιποτα. 

Ενδιαφέρον. Και το λέω διοτι τα βιβλία ειναι πολύ ιδιαίτερα ωστε αφενως να αρέσουν (πολυ ιδιαίτερο κοινό, καμία σχέση με GOT κτλ), αφετέρου να προλάβει κάποιος μέσα σε μερικές ωρες να δει ολη τη σειρά και να πει οτι δεν τα ακολουθεί πιστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την τελείωσα όλη. 

Την περίμενα χειρότερη αλλά μου φάνηκε μια "ΟΚ" προσπάθεια και ευτυχώς δεν ισοπέδωσαν τελικά το υλικό.

Προφανώς το βιβλίο έχει περισσότερη μαγεία και μυστήριο αλλά μέσα σε 8 επεισόδια σίγουρα δεν υπάρχει χρόνος να χτίσεις όλα τα γεγονότα.

Οι ηθοποιοί που υποδύονται τον Wade και την Jin παίζουν πολύ καλά. Ειδικά ο Liam Cunningham (sir Davos) όπου ο ρόλος του χαρακτήρα του εδώ είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτόν που συνηθίσαμε στο GoT. Και ο Wong ήταν πολύ ταιριαστός ως Da Shi. 

Την Auggie Salazar (αντικατάσταση άλλου χαρακτήρα από το βιβλίο) την βρήκα ιδιαιτέρως εκνευριστική και ξιπασμένη. Επίσης αυτή η Tatiana... πέρα από το ότι είναι ουρανοκατέβατη είναι και άκυρη σε ρόλο terminator. Αυτός ο χαρακτήρας είναι ο ορισμός της ρηχής Αμερικανιάς και δεν νομίζω ότι ταιριάζει με το ύφος της σειράς.

Ήταν λίγο απογοήτευση που επέλεξαν να εξηγήσουν τα γεγονότα με τα Sophons με αυτό τον περιληπτικό τρόπο μέσω VR γιατί χάθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του βιβλίου που είχε ένα ολόκληρο κεφάλαιο με όλα αυτά να διαδραματίζονται live. Και μέσα από αυτό μαθαίναμε λεπτομέρειες για την κουλτούρα και τον πολιτισμό των Trisolarans (San-Ti??? wtf με αυτό το ηλίθιο όνομα που διάλεξαν). Όμως καταλαβαίνω ότι επειδή στο βιβλίο δεν έχεις οπτικό μέσο, έχεις την ελευθερία να πεις περισσότερα πράγματα χωρίς να περιγράψεις τη μορφή τους και έτσι να διατηρήσεις το μυστήριο και την μαγεία.

Σε γενικές γραμμές, not great, not terrible όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Dyatlov...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.

είδα το πρώτο επεισόδιο
δεν ξέρω αν είδαμε διαφορετικά πράγματα με τους άλλους χρήστες αλλά αυτό που είδα εγώ δεν κάνει ούτε για B σειρά, όχι για καλή σειρά, μιλάμε για ξεφτίλα
χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα η μόνη εξήγηση που έχω για τις καλές κριτικές είναι λόγω hype
και εννοείται πως καταλαβαίνω ότι έχω δει μόνο ένα επεισόδιο αλλά ναι ήταν τόσο χάλια
γιατί μιλάμε για διαλόγους και χαραχτήρες επιπέδου arrowverse και δεν υπερβάλω καθόλου
και ενώ καταλαβαίνω ότι μπορεί κάποιοι ή μάλλον σχεδόν όλοι να μην έχουν επαφή το υλικό στα βιβλία, δεν δέχομαι ότι είδε κάποιος το πρώτο επεισόδιο και δεν πήρε χαμπάρι ότι οι διάλογοι και οι χαραχτήρες είναι για τα σκουπίδια
δεν έχει καμμία σχέση με το αν είναι πιστό στα βιβλία ή όχι, αυτό που λέω τώρα φαίνεται ξεκάθαρα και δεν είναι θέμα γούστου, το επεισόδιο απλώς είναι για τα μπάζα και είναι τόσο για τα μπάζα που δεν σώζεται μα ότι και να συμβαίνει στα επόμενα γιατί έχει δώσει σχεδόν τα πάντα από το πρώτο επεισόδιο ούτως ή άλλως
μην με κάνετε να γράψω τους διαλόγους έναν έναν, γιατί είναι όντως έτσι και αρκεί να βάλετε σε επανάληψη το επεισόδιο και θα σκάσετε στα γέλια

όλοι οι κατηγορούμενοι του νήματος κρίνονται ένοχοι
η εισαγγελία προτείνει ποινή θέασης του κινέζικου επί 5 φορές συνεχόμενα δίχως αναστολή

• Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@grab

Καλά ούτε τα βιβλία είχαν σαιξπηρικούς διαλόγους και χαρακτήρες. Δεν εστιάζουν σε πολυεπίπεδες προσωπικότητες ούτε σε ανθρώπινες διαπροσωπικές σχέσεις.

Πιο πολύ έχουν να κάνουν με υπαρξιακά ζητήματα με τη μορφή του hard sci-fi. Εσύ τι περίμενες? Τον Godfather?

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.

τα 3 επεισοδια που ειδα με εχει ρουφηξει στον κοσμο της η σειρα. Μου αρεσει το καστ στο συνολο του, μου αρεσει η μουσικη, μου αρεσει το μυστηριο, μου αρεσουν οι απαντησεις. Θα δουμε πως θα παει και στην συνεχεια, αλλα μεχρι τωρα παει εξαιρετικα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, xavier said:

τα 3 επεισοδια που ειδα με εχει ρουφηξει στον κοσμο της η σειρα. Μου αρεσει το καστ στο συνολο του, μου αρεσει η μουσικη, μου αρεσει το μυστηριο, μου αρεσουν οι απαντησεις. Θα δουμε πως θα παει και στην συνεχεια, αλλα μεχρι τωρα παει εξαιρετικα.

Δεν είμαι πολύ των βιβλίων (γενικά) αλλά αν σε τράβηξε η σειρά, τα βιβλία στα οποία βασίζεται θα σε αποτελειώσουν. 

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.

Είδα τα δύο πρώτα χωρίς να έχω διαβάσει τα βιβλία ή να δω την κινέζικη σειρά την οποίαν θέλω να τη δω κάποια στιγμή ποιο πολύ για λόγους κουλτούρας. Τα πρώτα επεισόδια λοιπόν με κέρδισαν και θα την συνεχίσω. Νομίζω πως είναι αρκετά καλή προσπάθεια. Περισσότερα αφού την τελειώσω. 

Δημοσ.

Το τελείωσα.

Πολύ καλή σειρά αλλά περίμενα περισσότερη δράση. Αν και το καταλαβαίνω ότι κάπως έπρεπε να χτίσει τους χαρακτήρες, ίσως για το μετά.

Εγώ περίμενα αυτος ο τυπος που τον έστειλαν στο διάστημα να το "κλειδί" για την συνέχεια. Πιστεύω ότι ίσως ο καρκίνος του προκλήθηκε από αυτά τα νετρόνια, ίσως κάποιο ήταν μέσα του.

Ίσως απλά ήταν ο λόγος γιατι έπρεπε να βρουν κάποιον που πέθαινε, απλά μου έκανε εντύπωση οταν ξύπνησε από την νάρκωση έλεγε στον Jack "τι αστείο καπέλο είναι αυτό" σαν να εννοούσε το VR Headset.

Έχει κανείς κάποιο spoiler για το παραπάνω; Με τρώει η περιέργεια. 😂

Πόσα βιβλία είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Swimmer21 said:

Το τελείωσα.

Πολύ καλή σειρά αλλά περίμενα περισσότερη δράση. Αν και το καταλαβαίνω ότι κάπως έπρεπε να χτίσει τους χαρακτήρες, ίσως για το μετά.

Εγώ περίμενα αυτος ο τυπος που τον έστειλαν στο διάστημα να το "κλειδί" για την συνέχεια. Πιστεύω ότι ίσως ο καρκίνος του προκλήθηκε από αυτά τα νετρόνια, ίσως κάποιο ήταν μέσα του.

Ίσως απλά ήταν ο λόγος γιατι έπρεπε να βρουν κάποιον που πέθαινε, απλά μου έκανε εντύπωση οταν ξύπνησε από την νάρκωση έλεγε στον Jack "τι αστείο καπέλο είναι αυτό" σαν να εννοούσε το VR Headset.

Έχει κανείς κάποιο spoiler για το παραπάνω; Με τρώει η περιέργεια. 😂

Πόσα βιβλία είναι;

3 βιβλία (Rememberance of Earth's Past).

Spoiler

Ο χαρακτήρας που αναφέρεις είναι από τα σημαντικά κλειδιά για αργότερα. Δεν θα πω πολλά αλλά η αποστολή του πετυχαίνει στο τέλος. Με ποιο τρόπο όμως πετυχαίνει σίγουρα δεν το περιμένεις.

Ούτε καν μπορείς να φανταστείς που πηγαίνει το σενάριο από το 2ο βιβλίο και μετά... Η τριλογία είναι εντελώς απρόβλεπτη και τα concepts τόσο τρελά (με την καλή έννοια) που έχω απορία πώς θα τα μεταφέρουν στην οθόνη και τι budget θα χρειαστούν...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
Δημοσ.

Μου άρεσε πολύ η 1η σεζόν. Η κινεζική έκδοση εστιάζει και αυτή μόνο στο 1ο βιβλίο;  Ποιος περιμένει την 2η σεζόν τώρα... Θα προτιμήσω να αποφύγω τα σποιλερ των βιβλίων, αλλά με τρώει πολύ γμτ.

Δημοσ.
4 hours ago, xavier said:

Μου άρεσε πολύ η 1η σεζόν. Η κινεζική έκδοση εστιάζει και αυτή μόνο στο 1ο βιβλίο;  Ποιος περιμένει την 2η σεζόν τώρα... Θα προτιμήσω να αποφύγω τα σποιλερ των βιβλίων, αλλά με τρώει πολύ γμτ.

Προσωπικά θα σου έλεγα να μείνεις μακριά από την Κινεζική έκδοση. Έτσι κι αλλιώς και εκείνη είναι μόνο το πρώτο βιβλίο. Επίσης πολλοί λένε ότι δεν είναι τόσο πιστή στο βιβλίο και τα 30 επεισόδια τα ξεχειλώνουν με άκυρα γεγονότα και διαλόγους.

Αν σε τρώει, αξίζει να διαβάσεις τα βιβλία. Εγώ που πάντα προτιμώ το οπτικό θέαμα μιας ταινίας ή μιας σειράς, δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω και έφυγαν και τα 3 μονοκοπανιά σε μια βδομάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ακόμα σκέφτομαι μερικές φορές τα γεγονότα των βιβλίων.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...