D.Luffy Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 03/02/2024 at 00:03, Mesqal said: Το κινέζικο 3body πάντως που κατάφερα και είδα, είναι πανμέγιστη φόλα, κάτι σαν κινέζικο lost. Δεν έχω δει τη σειρά του Tencent αλλά αυτό που μπορώ να πω διαβάζοντας και τα τρία βιβλία είναι ότι η υπόθεση και τα γεγονότα δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με το Lost. Είναι σαν να λέμε ότι το Prison Break είναι κάτι σαν Αμερικάνικο Doctor Who. Καμία σχέση. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2024 από D.Luffy 2
pontez2 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Παιδιά, για τους ανυποψίαστους, ειναι δυσκολη νουβέλα το 3 body. Και στην ευρωπαική εκδοχή δεν έχουν ακολουθήσει απόλυτα το κινέζικο μυθιστόρημα, αφου παιζουν αρκετές λεπτομέριες μέσα που αφορουν τη Κινεζική σύγχρονη ιστορία. Bασικά ειναι βασισμένο στη κινεζικη κουλτούρα. Το θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ project, ασφαλως πολυ δυσκολότερο απο GOT. Μακάρι να πετυχει. Cant wait! 2
D.Luffy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2024 Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε αυτό που είδα στο τελευταίο τρέιλερ. Πέρα από την κουλτούρα που αναφέρει ο @pontez2, έχουν πάρει πολλές ελευθερίες σε σχέση με το υλικό. Αυτό με τη "συνείδηση που μεταφέρεται αλλού" δεν ξέρω από που τους κατέβηκε. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε κάτι που μοιάζει με 3 Body Problem αλλά δεν είναι... Μακάρι να κάνω λάθος.
speedman_26 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2024 3 Body Problem κινεζικη σειρα εχει μεταφραστη μεχρι το 27 επεισοδιο στα γνωστα στεκια
Millennium Δημοσ. 17 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2024 Netflix’s ‘3 Body Problem’ Divides and Confuses the Hell Out of Viewers at Series Mania: ‘It’s a Bit Like Watching ‘Lost’ All Over Again’.
Lucifer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Ήθελα καιρό να πιάσω τα βιβλία και όταν έμαθα τις προάλλες ότι ετοιμάζεται η σειρά, το πήρα απόφαση. Είναι, κατά τη γνώμη μου, πολύ ιδιαίτερο sci-fi, μακριά από τα hard science πρότυπα που έχω συνηθίσει, καθώς τα πάντα μέσα είναι διαποτισμένα από την διαφορετική κουλτούρα και ιστορία της Κίνας. Από τη συμπεριφορά και το mindset των πρωταγωνιστών μέχρι τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν, αλλά και το ιστορικό παρασκήνιο που πλάθει όλη αυτή τη διαφορά κουλτούρας, είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν τα έχω τελειώσει ακόμα, είμαι στη μέση του 2ου, αλλά νομίζω είναι διάχυτη μια συνεχής εναλλαγή μεταξύ "εφαρμοσμένης πνευματικότητας" και σκληρής θεωρητικής φυσικής που είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί στην οθόνη. Με δεδομένο αυτό, και το ότι οι δημιουργοί της σειράς είναι Αμερικάνοι, δεν περιμένω πολλά. Θα ήθελα να υπάρχει έστω ένα παράδειγμα όπου η αμερικανική εκδοχή ενός υφιστάμενου έργου αποδείχτηκε έστω ισάξια, αν όχι καλύτερη, του πρωτότυπου αλλά δεν. Ακόμα και μεταφορές έτοιμων κινηματογραφικών έργων από horror μέχρι το Oldboy (Spike Lee σε ψάχνω και όταν σε βρω δε θα έχεις δέρμα να σε νοιάζει το χρώμα του) είναι θλιβερές σε σχέση με το πρωτότυπο, πόσο μάλλον μεταφορά βιβλίου. Και οι συγκεκριμένοι δημιουργοί είναι αποδεδειγμένα λειψοί, ακόμα και χωρίς το πολιτιστικό χάσμα, ακόμα και όταν είχαν καθοδήγηση και στρωμένες 6,5 επιτυχημένες σεζόν, αποδείχτηκε στο τέλος ότι δεν είχαν μάλλον καμία αίσθηση του τι πραγματικά έκαναν. Όλα τα nuisances και τα πολλαπλά στρώματα εξαφανίστηκαν στο τέλος του GoT και έμεινε μια κλασσική μπεργκεροαμερικανιά γεμάτη πασαλείμματα, με ευρήματα ίσης αξίας με τα δωράκια του Happy Meal. Εγώ λέω να είμαστε απαισιόδοξοι. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2024 από Lucifer 9 2
metal2 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 Το ότι η σειρά θα βασίζεται σε μυθιστόρημα δε σήμαινε ότι θα πρέπει και καλά να αντιγράψει πιστά το story. Η επιτυχία βρίσκεται στο καλά δομημένο σενάριο, σκηνοθεσία, πλοκή και δράση, όπου θα κρατά τον θεατή σε εγρήγορση και θα του προκαλεί το ενδιαφέρον. Βέβαια πολύ σημαντικό να του εξάπτει τη φαντασία πάω από όλα και δεν συζητώ για την υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών αυτή θεωρείται αυτονόητη. Πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον και θα το δω σίγουρα. 2
Lucifer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 3 ώρες πριν, metal2 είπε Το ότι η σειρά θα βασίζεται σε μυθιστόρημα δε σήμαινε ότι θα πρέπει και καλά να αντιγράψει πιστά το story. Είναι βραβευμένο best seller βέβαια για κάποιο λόγο. Όσο για το "καλά δομημένα σενάριο" αυτό είναι που με μαθηματική βεβαιότητα θα γ@μήσουνε, γιατί θα παρεκκλίνουν. Ποτέ δεν παρέκκλινε ταινία/σειρά από βιβλίο και έγινε καλύτερο.
metal2 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Είναι βραβευμένο best seller βέβαια για κάποιο λόγο. Όσο για το "καλά δομημένα σενάριο" αυτό είναι που με μαθηματική βεβαιότητα θα γ@μήσουνε, γιατί θα παρεκκλίνουν. Ποτέ δεν παρέκκλινε ταινία/σειρά από βιβλίο και έγινε καλύτερο. Tο ίδιο πιστεύεις και για τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών; Τώρα από το θα το μαμήσουν εντάξει 50,50, ανάλογα το ζητούμενο που κάθε θεατή και κατά πόσο θα καλυφθεί από αυτό. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2024 από metal2
Lucifer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, metal2 είπε Tο ίδιο πιστεύεις και για τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών; Τώρα από το θα το μαμήσουν εντάξει 50,50, ανάλογα το ζητούμενο που κάθε θεατή και κατά πόσο θα καλυφθεί από αυτό. Αν εννοείς το Rings of Power ξεκάθαρα ναι, αν και δεν ήταν το μόνο σημείο που έπασχε. Αν εννοείς την original τριλογία, όταν την είδα άφριζα, πλέον δέχομαι τις παρεμβάσεις ως minimal. Για το Χόμπιτ δε μιλάω, έχω δει καλύτερα πράγματα στις τουαλέτες του Fox. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2024 από Lucifer 5 1
metal2 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 Μόλις τώρα, Lucifer είπε Αν εννοείς το Rings of Power ξεκάθαρα ναι, αν και δεν ήταν το μόνο σημείο που έπασχε. Αν εννοείς την original τριλογία, όταν την είδα άφριζα, πλέον δέχομαι τις παρεμβάσεις ως minimal. Για το Χόμπιτ δε μιλάω, έχω δει καλύτερα πράγματα στις τουαλέτες του Fox. Επιτέλους και κάποιος που έχει την ίδια γνώμη με μένα.lol Η αλήθεια είναι ότι κανένα βιβλίο δεν μπορεί να αποτυπωθεί σωστά, πίστα η όπως θες πέστο σε μια σειρά η ταινία. Μπαίνουν στην πλοκή πολλά "χέρια" στα γραφόμενα του ενός και δεν υπάρχει αμεροληψία. Όμως όταν απλά βασίζεται σε βιβλίο και δεν υποστηρίζει την πιστότητα αυτού, ε τότε δε με πειράζει αν το αποτέλεσμα είναι λίγο διαφορετικό αρκεί να είναι καλόγουστο και ενδιαφέρον.
noFEARgr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 Πρεπει να πεφτει review bombing ... https://www.imdb.com/title/tt13016388/
pontez2 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 επεισόδια ειδαμε χθες. Η πρώτη μου εντυπωση ειναι πως με δεδομένη τη πολυπλοκότητα των βιβλίων, είναι λογική η διευκόλυνση στον τηλεθεατή και άρα το να το πάνε (για την ωρα) στο απλοικό "μυστηριο". Η σειρά ξεκινάει καλά. Προσπαθεί να χτίσει τους χαρακτήρες, να αντιληφθουμε τι παίζει με τη παρέα από το Oxford (εννοειται αυτά δεν υπάρχουν στο βιβλίο σε τέτοια φάση, αφου η πλειοψηφία της υποθεσης διαδραματιζεται στη Κινα), να ενώσει ευκολα τα παρελθόν με το παρόν και τη συνδεση των χαρακτήρων. Ευτυχώς για τον απλό τηλεθεατή, για την ώρα δε δινει πολύ βάσει στη λογική της πολιτικής επανάστασης της Κίνας κάτι που μπερδεύει ακόμα και αυτους που ισως έχουν διαβάσει τα βιβλία. Αυτό ειναι ομως και κακό διότι χάνεται η μαγία, αλλά κακά τα ψέμματα, επειδη τα βιβλία ειναι χαοτικά, θα χανόμασταν ακομα περισσότερο ως ανυποψιαστοι. Ωραία εικόνα, ωραία εφέ, ωραία σκηνικά, καλή η τοποθέτηση των σκηνοθετών.Μπορεί να απογειωθεί. Χαρακτηριστικό ειναι πως το ήπιαμε μονορουφι. Το 7.3 που βλέπω για την ωρα στο imdb υποθέτω οτι θα ανέβει αφού δε παίζει κάποιος μέσα σε μερικές ωρες να έχει καταφέρει να αντιληφθεί τι γινεται. Δεν ειναι ευκολη σειρά. Και ειναι η απόδειξη πως ένα μυθιστόρημα που δεν μπορεί να κινηματογραφηθεί ευκολα. Aν κάποιος περιμένει να ξέρει πάντα τι συμβαίνει, ας δει κάτι άλλο. Το εξωγηινο ενδιαφέρον ειναι το λιγότερο και ουσιαστικά η αρχή για να ενδιαφερθεί κανείς, πάνω σε αυτή την υπόθεση. Μιλάμε για ένα κουιζ επιστημονικης φαντασίας με τον ανθρωπινο παράγοντα και τη ψυχολογία να παιζουν τρομερο ρολο απο τη πρωτη στιγμη της σειράς. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2024 από pontez2 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα